-
Je ale pravda, že na PC strašně chybí hry jako Gran Turismo nebo Forza :/. Jako malý jsem hrával NFS pořád, teď když chci závodní hru, musím jít pár let zpátky, protože z toho co teď vychází si člověk nevybere...
-
-
Nakonec si asi nejvíc zablbnem jenom v GTA(5)
-
Assetto Corsa sa ti zda malo??? *3*
-
-
Ano jedna hra, ještě k tomu docela nudná, se mi zdá málo :/.
-
-
No jo, když je v závodním simulátoru akorát nadupaná fyzika a grafika, tak to nestačí. Chtělo by to ještě letadla a ponorky a minihry se sázením hrášku
-
-
vůbec jsem o ní neslyšel, vypadá báječně, pokud má MP musí to být bomba
-
-
Zatím se dá hrát jen Early Access verze a tam, pokud se nemýlím, MP není. V plné bude.
-
-
Oni nechtějí simulátor. Chtějí relativně realistickou arkádu s prvky simulace, se stovkami aut. Což na PC skutečně asi chybí. A já si nemyslím, že by to bylo rentabilní.
-
-
Stejně nechápu, na co jsou stovky aut, když půlka z nich má stejnou fyziku a dva druhy zvuků. Hráči asi mají rádi pocit toho, že ve hře je něco, co tam ve skutečnosti není.
-
-
"Mainstreamový hráč" to nehraje, protože chce jezdit s tímto autem na této trati. Hraje, protože chce VIDĚT to auto jezdit po té trati.
-
-
hmmmm,cize uz vieme,preco to GT tak onanuje nad poctom aut,ktore ma.... *4*
-
A zjistí že fiat 500 se na Alpské trati komicky nechytá ....aneb realita na druhou jedině v GT ;)
-
Tak to je pak lepší si najít nějaké real-life video na youtube *1*
-
-
-
-
Assetto Corsa je sice ve všech směrech úplně jiná liga než Gran Turismo, nicméně "svátečnímu" hráči pouhé ježdění po okruzích nestačí a chce tam mít kariéru, příběh a podobné zbytečnosti.
-
-
příběh ? zahraj si NFS, já čekám na pCARS (což nemá byt HC sim jako Asetto Corsa) a zabíjím čas u ToCA Race driver 3, hrál sme i GRID ale ve srovnání s ToCA3 je to nudná kravina :D
-
-
ToCA 2 a 3 jsou jedny z nejlepších her pro klávesnici.
-
-
Jednu dobu byla TOCA 3 na GOG, ale pak ji asi stáhli z inventáře. Rád bych tam viděl nějaké díly McRae :) - ale zpět k TOCA. ta rozmanitost soutěží byla bezvadná. Na CARS i Corsu se těším.
-
-
-
-
-
-
Já jsem z GT6 nadšen, nova fyzika je super. Takto melo vypadat GT5. Chyb je tam sice spousty, snad to spravi patche, hlavně ten zvuk. GT6 je rozhodne nejlepší sim na konzolích. Jen takový dodatek k recenzi, premium aut je tam pres 400, coz je jedna třetina všech aut a ne pětina ;-)
-
Paradne napsanej clanek, paradne zminene zapory... ktere jsou tam pravem.
Je videt ze to psal clovek, kterej zkousel oboje.. a nematla to paty pres devaty..
Hral jsem jak GT tak forzu a presne jako autor recenze nechapu nejaky "boty" (normal kokpity, AI, poskozeni, treni aut ktery vypada jak bitka ve final fantasy) ... U forzy je taky par nedodelku, ale nabizi paradni a zabavnou fyziku ...
Ale jsem hlavne zvedavej na gran turismo 7, to rozhodne jestli si koupim PS4 nebo ne.. Urcite je potreba predelat zvuky, multiplayer by ocenil asi nejakou vic amaterskou a zabavnou cast (napr. hra na babu, virus atd. atd.), casu by meli mit dost a presne jak bylo zmineno v recenzi je pekny ze pridaj nejakou blbost, ale kdyz neopravi hlavni problemy... tak je to v podstate k nicemu...
Kazdopadne autor +1... ocenil bych od stejnyho i recenzi na Forzu 5 *3* -
Chybí mi více informací o jízdním modelu. Z recenze se prakticky nedozvím, jak se hra hraje, ale naopak se dozvím třeba to, že některá auta mají více polygonů, některá méně (ale díky za informaci, líbí se mi tyto nepodstatné detaily – bez ironie). Například pro mě velmi důležitá otázka, na kterou jsem v textu nenašel odpověď: jak se hra hraje na Dualshocku? Mám pocit, že autor hru paří s volantem, ale vzhledem k mainstreamové orientaci hry paradoxně nerozebral hraní s ovladačem, což mě mrzí, nýbrž já se na hru těším, ale volant kvůli ní pořizovat nebudu.
-
-
Stejne se hraje s premiovimi.nad 400pp vypadaji vsecky auta supr.a jsou mnohem detailnejsi jak v gt5!Je tam videt uplne vse i vzorky pneumatik.coz v gt5 nebylo ani u premiovich.
-
-
Dvojka ,čtyřka, pětka .... víc mne u GT nezajímá . Stejně jako tolikrát předtím se ukazuje že 6 bude oslím můstkem pro PS4 verzi , kterou uvidíme .....do pár let ?! . Já si užiji pětky a snad opět opráším i dvojku v telefonu . 6 není na pořadu dne .
-
Zdar pařani. Já začal s GT2 a každej další díl byl vždycky lepší než ten předchozí. GT3 dobrý, sice míň aut, ale to vůbec nevadí. GT4 - nádhera, 700 aut. GT5 - dobrý, přes 1000 aut, ale o množství to až tak uplně není. (všechny auta jsem koupil a zajel s nima časovku pro porovnání). v GT6, kde jich je 1200 (s pár staženejma) se stává jako v GT5, že docela dost aut se opakuje. Jenom japonských aut je tam 670. Nissanů přes 100 a typ Skyline přes 50, který jsou z většiny na oko skoro stejný. Mazda MX-5 22 aut a zrovna tohle: jedno auto a 3 názvy (MX5, Miata, Roadster) a taky vypadaj všechny stejně. RX-7 30 aut a taky skoro všechny stejný. Mitsubishi 3000GT a GTO -jedno auto. To pak to celkový číslo naskakuje.
Gran Turismo je důvod, proč mam Playstation. A vždycky, když vyjde nový, tak jdu do něj okamžitě.
Pár chybek se na každým najde, ale to mě neva. Třeba v GT5 jsem koupil nový !!prémiový!! auto, zajel závod a chtěl jsem si ho v replayi prohlídnout a co tam páchaly ty stíny, to bylo hrůza.
GT6 už je o kousek lepší. A nejlepší je samozřejmě čeština. To jsem několik dní, než jsem vůbec něco zajel jenom čet o autech. A projekt GT Vision je taky mazec. V tuhle chvíli 12 aut. Každej den se těším, kdy něco přibyde. Jinak trochu pařím i formule. Mějte se fajn, Zdar Martias -
"automobilová simulace vůbec" ... toto nie je simulator
"ale mainstreamoví závodníci budou stejně často kroutit spíš hlavou než volantem" ... toto nikto iny ako mainstreamovi zavodnici nehraju,ti co chcu simulator pustia nieco ine -
-
A co to je, strilecka? Nebo strategie? On nekdo v recenzi tvrdi, ze to simuluje stejne jako ty nejvic HC simulatory aut na PC? A jsou potom hry jako LFS, rFactor a dalsi hry opravdu "simulatory" ve srovnani se simulatory, ktere maji F1 tymy pro vyvoj svych vozu a trenink svych pilotu? A ted mluv frajere. *7*
-
-
Teď budu mluvit já. Profesionální simulátory týmů F1 nejsou po softwarové stránce v principu vůbec odlišné od současné generace HC simulátorů, mají cca stejný počet stupňů volnosti. Mnohé závodní týmy donedávna používaly engine isiMotor2, na kterém jede např. rFactor (i dvojka, na čemž je vidět, že 8 let není pro dobrý engine nic). Rozdíl je v tom, že se engine parametricky vyladí konkrétně pro daný vůz a pro dané tratě, což si rFactor nemůže kvůli šíři záběru a modifikovatelnosti dovolit. Ten zásadní rozdíl, který z profi simulátorů dělá úplně jinou ligu, je hardware, a zmíněné vylazení.
-
-
ze pouzivaji nejaky engine jeste nic neznamena. Staci si zjistit, co vsechno navic umi "simulovat" rFactor PRO a potom jsou firmy, ktere do techto enginu delaji dalsi moduly, ktere delaji z onech simulatoru tu jinou ligu. A v neposledni rade je to jak pises, tj. HW je taky na uplne jinem levelu. A prave proto je hrani na PC s G27 uplne jina liga nez sedet v simulatoru F1 od nejakeho tymu. Tady jde ale o neco jineho. GT je simulator at se to nekomi libi nebo ne. Splnuje vsechny podminky definice daneho slova. Pokud by nekdo psal, ze je GT verny simulator, potom bych souhlasil s temi radoby HC omezenci, kteri se maji za nadcloveky a kazdy kdo jen spusti GT, Forzu, NFS apod. je pro ne spodina a chudak, protoze ty hry nejsou "simulatory". A pritom ty jejich hry jsou ve srovnani se simulatory F1 stejne smesne arkady jako NFS apod.
-
-
Simulátor je software, který v reálném čase počítá inženýrskou aproximaci skutečné fyziky. To GT nedělá (a tím neříkám, že to, co dělá, dělá špatně). Uplatňuje opačný přístup, takový fenomenologický. A s tímto přístupem pracuje tak, aby se dosáhlo rozumné úrovně realističnosti. Myslím si, že o moc lepší to s takovým přístupem být ani nemůže. Nicméně v principu je to úplně to stejné, co dělají arkády.
Rozdíl v sotfwaru profi simulátoru a běžně dostupného HC simulátoru je pricipiálně nulový. Moduly lepené na engine slouží čistě k tomu, aby se komplikovaly určitě části simulace, jelikož je k dispozici více výpočetního výkonu. Výsledek se liší naprosto mizivě, pro amatéra neznatelně. Může jít třeba o přidávání členů aproximace, které byly v enginu původně zanedbány pro malý dopad na výsledek.
-
-
-
-
Nekdy mi prijde ze jsem uz posledni kdo tu zavodni licenci jeste nema *5*
Myslim ze gt nechce byt proste nejvic hardcore sim jen proste velke a pristupne co nejvetsim masam. Urcite by pro polyphony nebyl problem udelat hc sim s 10-20 auty ale proste uspech gt by to nemelo uz jen z toho duvodu ze vlastniku fanatecu clubsport (atp.) zase tak moc neni i kdyz diskuse mnohdy naznacuje neco jineho. -
-
Chce byt hlavne zdatna konkurence Forze a to jiste je tedy aspon doted byl ( I kdyz).
-
-
-
Kupte radši Assetto corsa a volant :)
-
-
Tak asetto super , ale na Gran Turismo to proste nema a mit nebude. Jsem PC paran , ale kvuli GT jsem si v bazaru koupil PS3 je to tak levne, ze je uplne jedno jestli mam k PC i playstation. Ale proste GT je tak komplexni s tolika tratema a ja nevim cim vsim , ze i kdyz bych radsi paril na PC zadna takova auta se k tomu ani nepriblizila. A nejde mi o nejake hardcore simulace jak richard burns rallye ale o zabavu !
No a dalsi duvod k PS3 je samozrejme GTA V :)
A muj milovany midnight club ktery byl kdysi na PC , ale ted je jen na konzole. -
-
Já jsem konzoli vlastnil ,ale xbox kvůli forze ta mi přišla ,vždycky lepší v jízdním modelu a to je hlavní :) ,ale už jsem jí dávno prodal .Ted mi konzole nic víc nenabízí oproti PC ,kde je simulátorů aut plno .Akorat rally simulátor nám chybí přecejenom richard už má svá léta.
-
-
-
Je v tomto díle trať Seattle Circuit???
-
-
Už od dvojky nejoblíbenější ...... možná za příplatek :(
-
Není
-
-
Já jsem v podstatě spokojen s tím jak se GT6 nakonec povedla, mám už otestováno prvních pár hodin. Rozhodně oproti minulému dílu největší kus cesty ušla fyzika aut , jde opravdu cítit tu změnu a zpětná vazba od podvozku a pneumatik je také na vyšší úrovni. nemám ani zásadní problém s kritizovanou grafikou , která je vyčištěná a řekl bych lépe nasvícená. S čím ale trošku problém mám a dá se říci , že jsem ani nečekal , že by to GT6 napravila..to jsou ty "standart" vozidla . Myslím že spousta lidí asi nepotřebuje 1200 aut, možná ani 1000 ...Jakoby Kazunori v té touze posouvat hranice , tak nějak pozapoměl o čem tadle série vlastně je a zdá se , že tak trochu kvantita převálcovala kvalitu. Určitě zústává ještě spousta věcí , které by potřebovaly doladit, ať už nějaký systém kvalifikací,občasné trhání grafiky, zvuky atd. GT6 je bezesporu velmi zdařílá hra, ale jak se zdá tak trochu doplatila na ty vysoká očekávání..