Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle je dobré doplnění recenze. Dobrá kritika i závěr. Pro GTA fanatiky nedoporučují číst.

http://konzole.hrej.cz/clanky/gta-v-produkt-dnesni-doby-4699/

Je ale pravda, že hodně recenzí byli chvalozpěvy a ne nechali se unést reklamou.
    • Nedělej tady reklamu na takový novinářský odpad.
    • Hanzales
      Já mám kritiku rád, ale ta recenze tam mi přijde místy kritická až zase zbytečně moc. Nejsem GTA fanatik, spíše PC FPS fanatik a i tak mi to přijde až moc. Např. ta grafika mi dech bere, fotorealistická být ani nemá, naopak na to železo a rozlehlost hry je ta grafika bych řekl až úžasná. Zvláštní, že to říkám zrovna já, protože absence antialiasingu a ostrého obrazu je asi to jediné, co mi na konzolích vadí a sám jsem zmlsaný ostrým a detailním obrazem. Zbytek je to samé. Auta, ty se mi zdají taky po pár hodinách hraní mnohem lepší, než ve 4ce a naopak se různě chovají (v GTA4 to pořešil až nějaký mod). To samé rozbíjení auta. Rozbíjí se luxusně, možná ještě detailněji, než ve 4ce, ale "pomaleji". Je to myslím zase hlavně kvůli hratelnosti, i zručnější hráč to občas někam natáhne a jezdit pořád s vrakem, nebo měnit co chviličku auta, nehledě na to že tu máte často vytuněného miláčka. Provoz (počet aut) také. Podlě mně jich je akorát, aby ta jízda mezi nima byla zábavná a člověk nemusel jezdit převážně po chodníku, aby ty úplné zácpy objel. Nepopírám, že za maximální počet aut nemůže výkon konzole, ale taky věřím, že hodně dlouho ladili všechno tak, aby se to hlavně dobře hrálo a nutno podotknout, že se mi to hraje naprosto úžasně. Taky bych té hře dal klidně tu 10ku. Ta hra si to prostě zaslouží a ti, jež si musí počkat na PC verzi (nebo chtějí počkat na next-gen konzole verze) si tu 10 tomu můžou dát pak ;o) Já chtěl původně taky počkat na tu PC-čkovou, ale teď když to hraju bych si to krutě, ale krutě vyčítal.
    • 1. Ač Hrej navštěvuji častěji kvůli článkům a sem chodím spíš jen diskutovat,není vůči Games.cz fér tu propagovat články konkurence

2.Sice jsem GTA fanatik, ale s většinou v článku souhlasím. Na druhou stranu třeba mě se ta prvoplánovost hlavních hrdinů líbí a jelikož nehraji závodní hry tak jsou pro mne změny v jízdním modelu vždy otázkou přizpůsobení.
      • zdeeneek
        Nevidim problem v tom, ze sem nekdo hodi odkaz na clanek, kterej by mohl nekoho zajimat. Stejne si myslim, ze hrej.cz tu navstevuje hodne lidi a ti, kteri tuhle stranku neznaji se o ni aspon neco dozvi.
  • Tuhle hru si nekupujte, mise omrzí a veškeré cheaty se snaží zbrzdit jenom kvůli penězům, kterých si i tak nahrabaly mraky. J
  • pracuji tak trochu jako řidič, tohle bych si rád zahrál už jen pro ty obrovské prázdné silnice, absolutně rovnoměrný provoz a tisíce míst k zaparkování....ach, úplná duševní regenerace oproti každodení realitě.........jenže jsem pc hráč a nemám v sobě dost sebezapření abych do ruky mohl vzít konzoli, nevíte jestli v pc verzi bude taky tak nereálný silniční provoz??
    • Miserius
      Urcite pujde nastavit aby byl vic hustej a nebo naopak jeste min... Pokud nejaka pc verze bude
      • zdeeneek
        Podle odkazu v prispevku dole (od Cosi) bude *1* Priprav si 955,- kc
        • Miserius
          A co jako? Mrkni na Alzu,JRC,Xzone,Gameexpres...ty to maj uz od prvniho traileru
          • zdeeneek
            A nic, jen ze vsichni porad spekuluji (vcetne tebe) jestli bude a pritom je to jasny ...
            • Miserius
              To me prislo vhodny napsat *3* Ale ze to vyjde na pc si myslim ze je jisty uz od prvni zminky... Pokud to nevyjde tak to by me zajimal ten duvod, verim ze i na pc se porad hry kupujou a pochybuju ze je nejak Sony a Microsoft zaplatil jen na konzole
            • zdeeneek
              Miserius: psal jsi pokud nejaka pc verze bude ... to mi jako 100% presvedceni neprijde.
            • Miserius
              Ja nespekuluju, ja jsem si jistej ze bude *1* Jen nejakej ceskej obchudek neni ten duvod proc tomu verim.. Ale uz se tesim az vyjde, aspon se tu vetsila lidi uklidni a prestanou zavidet nebo co to delaj
  • Nevimysleli větší picovinu
    • Picovina
  • Otazka pro konzolisty jakym zpusobem si v GTA5 muzete pustit na autoradiu svoje mp3? a jde to vubec?
    • Nejde to na autoradiu, ale svoje mp3 si pustit muzes v prehravaci konzole...
    • Na co ? když hrají i tak dobré písničky
    • Miserius
      v GTA 4 to bylo podobny jako v PC (nahrajes na disk pisnicky, udelas si z nich playlist a pak ti ta jedna stanice ten playlist hraje) tady to podle me nejde
      • tak to je blby
  • promitac
    uhm, naozaj recenzent tu hru celu dohral, za taku kratku dobu, ze uz je tu recenzia ?
    ... niekto sa tu snazi nahnat kliky sa mi tak zda.
    • Já to říkám furt, že Slovensko by měli odstřihnout od internetu
    • Ronox
      Pokud se nepletu tak games to měli od pátku. Některé weby od středy už a ty, kterým věří R* ještě trochu dřív.
    • ucho
      já myslím, že kliky se snažíš nahnat ty :D sledoval jsi, kdy vznikly recenze ve světě? jsou lidi, co už mají odehrány desítky hodin...
      • promitac
        myslis recenzie v style zaslane z marketingoveho oddelenia R* alebo desiatky hodin odohranych na upiratenych verziach?

Naozaj tak komplexna a velka hra sa da odohrat a preskumat za taku kratku dobu ?

Proste tato recenzia je lesteny prd.
  • Osviceny
    ááááá to slaboduší, tupí, líní, tlustí uhrovatí nerdi zase zaplesali!!!! Tuhle hru kupují poue nerdi a proč ?Protože můžou svobodně chodit po městě, což v reálu nemůžou, protože už nemohou chodit, nebo se bojí trefných posměšků a urážek a proto jsou zalezlí doma!!!Mohou jezdit v autě!!!!to v reálu samozřejmě také nemohou, protože se do auta nevejdou, a když se tam přecejenom nacpou, tak jim to je jedno, nemají totiž řidičák, protože hoře sádla nikdo řidičák nedá, řidičáky jsou pouze pro lidi, ne hory sádla!!!Mohou dokoce i sportovat, mohou jezdit nakole!!! v reálu by museli mít kolo z ocelových traverz, protože by se pod nima jinak zpřelámalo!!!A konečně hlavní důvod!!!Můžou zabíjet beztrestně lidi a tím si vybíjet vztek, který se nahromadí díky urážkám co slýchají na ulici, tady si to na lidech můžou vybít!!!! Díky těmto hrám nemají nerdi úpotřebu se sebou něco dělat, proč taky??? Můžou si to přece užít ve hrách !!! Pro ně totiž reálný a virtuální svět splývají a přestávají je rozlišovat. Však až pro tyto nerdy přijede jeřáb, budou jim muset vybourat půl baráku, aby se pro ně dostaly a zachránili jim jejich býdný život, tak si snad uvědomí jak jsou jejich životy býdné
    • Chvíli předstírejme, že nejsi uplný imbecil a pochopíš co ti napíšu.... Pokud chceš někoho soudit a použiješ i výraz "tupý", když jsi sám negramot a zároveň tu mluvíš o uvědomění, tak to působí směšně.
    • Samozřejmě i to je možné, stejně tak jako že jsi slaboduchý jedinec co si dnes zapomenul vzít svoje léky.
    • Miserius
      U vas nemuzou nerdi svobodne chodit po meste? *1* Co kdyz nakyho zahlidnes? Co se mu stane? *2*
      • Osviceny
        začnu ho co nejvulgárněji urážet a ukážu mu biceps... většinou se zalekne a uteče
        • Miserius
          Uteče? Tak to je prd nerd *1*
          • Osviceny
            tím uteče jsem myslel, že se svalí a odválí sudy domu. Dškuji, alespoň jsem se mohl opravit a máte pravdu opravdu to vůči nerdům zněla divně a nereálně
            • kennyB
              To já když nějakému ukážu biceps, tak pouteče a z dálky (jsou-li tam ženy) nadává a vyhrožuje *1*
      • Ty jsi ale vůbec nedával pozor když z něj lítali ty ****, v jeho světě jsou nerdi obtloustlí lidé bez řidičáku co se z domu dostanou jen za pomocí jeřábu, myslíš že tam u něj má každej nerd svůj jeřáb?
  • Je to bomba ale saints row je lepsi.
    • SR je jednohubka clovece .)
  • Po obřadném vybalení a následné instalaci jsem bez dechu čekal...a dočkal jsem se...pro mě zklamání...Po grafické stránce je to velmi vyvedené až ohromující,na to jak je PS3 už stará konzole vymačkali z toho něco fantasticky vypadajícího(voda je naprosto famózní)....ale jen vypadajícího. Nemůžu překousnout ten nesmyslný systém ovládání aut, absolutní absenci logické fyziky (např. náklaďák na zpátečku a do kopce má větší akceleraci jak sedan při rozjezdu na rovince, ale když to s ním napálím v plné rychlosti do osobáku skoro se zastaví + ovládání naklonění auta při skoku? a při převrácení na střechu stačí jen držet stranou "L" a překulí se zpátky?(to jsou jako autíčka Hot Wheels??), při letu letadlem bych si hlavu ukroutil, model poškození je velmi chabí oproti GTA IV (ale konečně odpadávají plechy) a těch chyb...... Za tu dobu co jsem to hrál ty nejlepší: při průjezdu křižovatkou se auta v odbočovacím pruhu propadávala do silnice, na chodnícíh se zčista jasna objevují odpadkové koše a schránky na dopisy,po městě jsem snad nenarazil na policejní auto, ale po naboření auta v odlehlém koutu pouště,kdy řidič vylezl a já ho přejel a kde široko daleko není nikdo, okamžitě naskočí hvězda a je jich najednou okolo plno, je snadnější a rychlejší se ztratit policajtům s 3* než jen s jednou,protože policejní auta se při honičce a kličkování v podzemních garážích z pravidla zasekávají o sloupy a neustále do nich naráží-dementi,v Michaelově domě jsem našel manželku rotující na kuchyňské lince s lahví whiskey trčící z lokte, z hrudníku kus linky a dcerku zaseklou v gauči, při zkoušení bot se kalhoty občas mění na ty úplně původní co měla postava na začátku, ale po ukončení zkoušení se opět vrátí k těm, které má postava aktuálně na sobě a celkově- proč se vlastně vůbec piplat s výběrem oblečení, když se po přepnutí na jinou postavu a pak zpět objeví stejně v něčem úplně jiném a v té nejbrutálnější kombinaci (viz černý černé triko s dlouhým rukávem, krémové kraťasy a boty od obleku(?)), ve videu se občas nezobrazují tetování a třešínka na dortu byla když jsem si zkoušel tunig auta, zaparkoval vymazleného sporťáka do garáže a když jsem si ho chtěl zase projet...auto zmizelo!!! Toť výčet jen toho nejzajímavějšího. Rozhodně se nemůžu ztotožnit s hodnocením 10/10. Není to nikterak průlomová hra, která by přinesla něco naprosto inovativního co jsem ještě nikdy nehrál. Nevtáhla mě do děje, neposadila mě na zadek a nepřipoutala mě na nekonečné hodiny k TV s otevřenou hubou a nutila mě obložit se před hraním velkou zásobou jídla a pití jako třeba Resident Evil 4 nebo série Unchartred z novějších titulů a PŘEDEVŠÍM GTA 3! Každopádně mediální masáž byla obrovská a očekávání enormní (prodeje mluví za všechno-1mld dolarů za 3 dny?) a i já podlehl a s vidinou naprosté Nirvany bez řečí a mrknutí oka vypláznul tučný obnos. Neříkám, že je to špatná hra to ne. Graficky úžasné, veliká mapa, spousty aktivit okolo,ale pro mě nemá "duši".Je to jen další GTA, které je pro mě ale tak nějak bez emocí. Poprvé.Co mi alespoň trochu zvedlo náladu je postava Trevora-šílený sociopat s podobným hlasem a hláškami jako Johny Depp z Hnus a bída Las Vegas, co kvůli nápisu na tričku dokáže způsobit pořádný masakr. Ale to jsem si za tu krátkou dobu hraní řekl několikrát "tohle jsem už někde viděl,co mi to připomíná"-viz mise s Michaelem v márnici-jen bílý nátělník, který se po pár zásazích zbarví do ruda,devítka v ruce, potemělá budova a za ním potom hromada mrtvol....kurňa kdyby byl plešatý tak je to Bruce Willis ze Smrtonosné pasti 1!Nebo blázen z pouště co tvrdí že ztroskotala vesmírná loď....nebyl takový podobný cvok taky v GTA:SA? Teď mi GTA V-pro mě jedna z nejočekánějších her snad vůbec-trůní v PS3 a od 18.9. jsem jí nezapnul. Říkám si, že to za ty prachy co mě stála hrát prostě musím a překousnout to! Cože? Tohle říct o nejočekávanější hře? Něco je špatně...Hodně jsem zvědavý na multiplayer ten by mohl být zajímavý a vylepšit GTA V poněkud pošramocenou reputaci. Kdybych se tolik nětěšil a peníze investoval do dárku pro přítelkyni k narozeninám udělal bych líp a byl bych šťastnější! Jen kvůli Trevorovi 7/10.
    • Bez emoci? GTA V ma snad jeden z nejlepe vypravenych hernich pribehu co jsem mel cest hrat. Za celou dobu jsem narazil na jeden bug a otocit auto zpatky na kola slo uz ve ctyrce. Arkadovy jizdni model mi prijde uplne v pohode ale na destrukci aut bych taky pritlacil.
      • No jestli za vrchol současných herních příběhů považuješ ten z posledního CoD, pak ano. *15*
    • Plne sou hlasim chyb je tam spousta. Vcera jsem si radsi pustil Rome2. K gta se jeste vratim
    • Kamaráde, ty musíš bejt v životě pěknej smolař, když jsi tam tohle všechno už stačil potkat :-D, já hraji zatím bez jediné známky toho, co jsi tu uvedl. Dokonce i policejní auta potkávám. Nevim, bejt tebou bych se buď vykašlal na hraní a šel dělat něco užitečnýho nebo bych to šel asi reklamovat :-D. Ale zase se tu člověk nenudí ;-)
      • Přesně tak. Naprosto jsi mi to vzal z huby. To je snad na reklamaci nebo co. :D Já hraji bez jediného pomyšlení na jakýkoliv bug. Neříkám že hra je dokonalá. Má své mouchy. Ale na fyziku auta jsem si zvykl. Jediné co mě trochu mrzí je kosmetické zničení aut to by mohlo být trochu tvrdší ale jinak tu hru miluju. Nemůžu prostě říct že bych jí nehrál skoro nonstop. A upřímně vážně nehraj hry protože jestli tohle přijde někomu tak špatné je to člověk který se nespokojí naprosto s ničím. Hraní zdar. ;)
    • Hah, to je ten moderní "realističtější" a "vylepšený" jízdní model a fyzika poškození. Jo jo... Ridge Racer style.

Na druhou stranu většina toho ostatního jsou bugy, to se dá očekávat u větších open-world her.

Nicméně ráno očekávám, že u tebe uvidím -10, nebo tak něco (u mě -30).
      • Erien
        Jizdní model je asi otázka vlastního pocitu, ale za mě se teda auta řídí lépe jak v přepruženém GTA 4, kde auta byla snad bez tlumičů. Ale pokud někomu nesedne, tak ok nemám problém. Ale poškození? Nevím jak to hrál on, ale já jsem jel maximál přes křižovatku s obyčejným osobákem a vjelo mi tam auto z boku. V plné rychlosti jsem do něj přímo z boku narval. Auto se prohlo do luku a upadlo mu kolo. Ano při malé rychlosti je model poškození slabý, jen odpadávaji plechy atd. Ale ve velké rychlosti, když něco naberu třeba kamionem tak je poškození fatální, a už s tím autem nikdo neodjede. Jinak jsi tady stálý člen diskuse, tak snad víš, že joe je leda místní trol.
        • No jo, v pětce jsou pro změnu auta (aj.) prakticky bez odpružení. Dokonce i taková ta bugina nebo (co to je) se sotva hne při prudkých zatáčkách. A to nemluvím třeba o čtyřkolce, ta už je fakt směšná. Ve čtyřce byla jen některá auta 'přepružená' (ale všechna trochu moc klouzala), rozhodně to nebylo nějak nesmírně přehnané a bylo to neporovnatelně blíž realitě.
          Ano, občas se stane, že poškození má nějaký dopad a že to dokonce je vidět na autě, ale jinak to je hodně "oslabené" oproti čtyřce, kde se ohýbaly plechy, auta i jejich kola. Ne že pojedu 70, trefím čelně auto jedouci v protisměru a ono to skoro nebude vidět.
          O obojím se jinde docela dost mluví a o obojím je docela dost videí.
          • Erien
            Nevim co se kde říká nebo neříká, jízdní model nesedne nikdy každému. Já ti na to řeknu jen to, že ani tisíc videi a komentářu ti nedá to, co jedna hodina ve hře. Pokud se ti naskytne možnost u někoho to zkusit, tak neváhej. Uvidíš sám.
            • Erien
              Neříkej že z videa poznáš jízdní model :). Hele netvrdím, že změníš názor. Že to máš zkusit neber jako argument, jen jako radu. Já totiž taky sledoval streamy a videa a ani z destrukce aut a ani z toho jak se auta chovají z videa jsem extra odvařenej nebyl. A to je pro mě taky jízda v autě stěžejní. Každopádně pokud to zkusíš, napiš jak se ti to zdálo.
            • Uvidím, co jsem viděl pokaždé, když jsem měl tyhle výtky a to sice "že se na to dá zvyknout". A bohužel pro GTA 5 jsou pro mě tyhle dvě záležitosti to zcela a naprosto hlavní, když se jedná o auta ve hrách, které nejsou totálně arkádovité, jako třeba Rollcage nebo tak něco.
              Ale samozřejmě to zkusím na živo, jenže jen proto, aby mi nikdo nemohl říkat tenhle prapodivný moderní agument, že pokud s něčím nemám osobní zkušenost, tak to nemohu kritizovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit