Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Raziel_cz
    Co všichni blbnou? Když se na Steam přihlásíte z jiného PC, přijde vám na mail potvrzovací kód, který musíte při přihlašování zadat, aby vás to pustilo dál. Takže zůstávám v klidu.
    • Jedna se ciste o hypotetickou odpoved (nereagujte se slovy jak je to slozite a podobne sam to vim)

Paklize by se nekomu podarilo desifrovat chranena data o kreditnich kartach a podobne, steamguard je ti uplne k nicemu, jelikoz udaje lze pouzit i mimo steam a pak uz je jedno jesli si nekdo koupi milion kondomu z ciny nebo kupony do wowka :) Takze v klidu bych byl, ale aktivitu na uctu stejne pro jistotu kontoloval ;)
    • V prvu mě to taky napadlo, ale kdo ví jak ten Steam Guard funguje a jak je složitý přesvědčit STEAM, že ho spouštím na "správném" počítači.
      • zx_spektrum
        Stačí přesunout Steam z jednoho disku na druhý, v rámci jednoho PC, a už chce kontrolu, takže to nešidí. Tipoval bych, že na serverech budou mít uložený kontrolní součet unikátního označení počítače a cesty k souboru Steamu, vcelku jednoduchá metoda ale hodně účinná.
        • Nechápu za co mám mínusy, ale ok. Nikdy sem to nezkoušel (nebyl důvod), ale pokud to tak je, tak sem zase o něco klidnější.
    • no jo alw kdyz ma nekdo stejne heslo na steamus a na mailu tak se to potom neco rika, menit si heslo nebudu mam ho uz od zacatku steamu to uz je 5 let takze asi tak
  • Protože na tomto webu ještě není recenze ani na MW3 ani na Skyrim, beru tento článek jako pokus od tohoto odpoutat pozornost *1*
  • Situce je vážná, už je o tom zpráva i na novinkách *1*
  • Darek urcite necekam. Ani zavratnou omluvu. Ono se totiz (zatim) prece v podstate nic nestalo, ze... *7*
    • Darek fakt neocekavam, ale vysvetlujici email ano. Me zatim teda nic neprislo.
    • filias
      Je otázka co z nich ještě vyleze - ale takový diletanti jako Sony snad (doufám) nejsou.
      • LOL, chovaji se uplne sřejne, vi to davno, ale zamlcovali to, dokud si to interne neprosetrili. Kde jsou ti sony hateri, kteri se bili v prsa, ze valve nikdy? Valve ma provizi z kazde hry 30 %, vic nez autori, jsou kralovsky placeni, kde je ta kvalita, to jejich povestne umeni programovat? A ted nemaji odvahu ani steam odstavit a poradne zabezpecit jako sony. Protoze by prestala fungovat i spousta single her. Ve skutecnosti Sony ma vetsi koule a umi se k problemu postavit celem. A spousta pc debilku aspon pochopi, ze hackerk jsou zlo a neni vuci nim obrany. Obrance by totáz musel odhalit tisice der a vsechny je zaplatovat, hackerum staci objevit jednu jedinou, maji zatracene vyhodnejsi postaveni.
        • A sony nemá nič z toho, že hra vychádza na PS3??? neviem, nevyznám sa do toho, ale tak myslel som, že áno; a už keď tak chceš porovnávať zabezpečenie, na steame ak chceš zmeniť heslo, musíš to potvrdzovať kódom, kt. Ti príde mailom, aj na PS je to tak? väčšina platieb ide na steame cey paypal, opäť sa potrebuješ prihlásiť, problém je len ak máš heslo všade rovnaké; steam zatiaľ funguje, psn nešlo mesiac, sony malo databázy vraj nešifrované, to vážne chceš tieto dva problémy porovnávať *7* nemám nič proti konzolovým hračom, viem, že vo všetkých táboroch sú hateri, ale ako si tak všímam, väčšinou sa nábor asi robí u hráčov PS3, česť výnimkám
          • Jestli je napadena databaze, guard je k nicemu. PSN neslo, protoze bylo odstaveno, aby mohlo byt poradne provereno a zabezpeceno. Kazdy admin ti potvrdi, ze jakmile se hacker dostane do systemu, tak jediny spolehlivy zpusob jak ho dostat pryc je preinstalace systemu, protoze backdoory jsou prakticky nezjistitelne. Steam je proto ted tezce rizikova zalezitost. Psn i steam ma databaze obecne nesifrovane, sifruji se jen nektere zaznamy, treba o platebnich kartach a to v obou systemech. Ano, porovnani tech problemu je na miste. Doslo k napadeni systemu v neznamem rozsahu, nikdo nevi cose presne stalo. Ani jedna spolecnost o tom neinformuje hned, ale interne to resi. Po zjisteni, ze je to vazne Sony odstavuje system a dava ho do poradku. Valve pouze nabada ke zmene hesla a to dokonce ani ne osobne, nebyt clanku, tak to nevim, od sony mi dosel mail. Nevsiml jsem si, ze by se ps3 hraci posmivali pc hracum za hack steamu, jako se pc hraci posmivali ps3 hracum za hack psn.
            • Nebudem sa hádať, lebo sa do toho až tak nevyznám; ale tak dobre, dostane sa do systému, má moje meno a heslo, a čo? zmeniť ho nevie, lebo by musel byť napadnutý aj môj mail, kúpiť si nič nemôže, pretože na steame nemám registrovanú kartu a do paypal účtu sa tiež nedostane, aspoň teda dúfam *1* určite som nechcel pôvodným príspevkom problém bagatelizovať, len pokiaľ vychádzam z toho čo zatiaľ vieme, sa mi to fakt nezdá byť až tak strašné; uvidíme, čo z toho bude, veď aj sony pôvodne tvrdilo, že vraj nič nedeje; a k tomu posmievaniu, tak mne sa napríklad zdalo, že príspevok na, kt. som pôvodne reagoval bol určitým škodoradostným výsmechom, ale tak možno je to len môj pocit. P.S: ale keď si kvôli tomu nebudem môcť zahrať Skyrim, tak sa vytočím *1*
            • Ja steam nestartuji, bezi mi porad, stejne jako pc.
            • Při startu STEAMU mi to tu hlášku napodruhý vyhodilo.
        • Nedivoč.

Zatím nikomu žádný účet neukradli (pokud teda není tele bez guarda a pokud nemá stejný login/heslo - nejlépe asdf nebo 12345 - na fóru i ve Steamu). Změna hesla je preventivka. Proč by Steam odstavovali?
  • Lidi, já bych byl v klidu. Pokud to co říkají je pravda, tak se max dostali k zašifrovanému heslu a to jen tak rozlousknout nejde (dělal sem pro banku, vím co říkám). Navíc máte aktivovatný určitě steam guard a aby se někdo dostal na Váš Steam a třeba Vám ho chtěl ukrást (změnit heslo) musí se dostat ještě na Váš email, kde máte DOUFÁM jiné heslo, než na Steam) Navíc, pokud se někdo přihlásí na Steam, tak se Vám ten na kterém jste odhlásí (já jej mám nostop puštěný, takže to poznám). Valve nejsou blbci a tohle mají docela dobře zvládnuté. Pokud máte všude jedno heslo, tak jste v hajzlu :-D
    • Ještě jedna drobnost. Pokud máte nějakou originálku (krabici) doma, která se musela aktivovat na Steamu a pošlete fotku cd-klíče té hry na Steam support / Valve, tak Vám prostě ten Steam dohledají a vrátí (už jsem tohle vyřizoval pro kamaráda), takže bych byl v klidu.
      • to nie je pravda, ja som to skusal. poslal som naskenovane cislo z cd HL1. pytali si k tomu aj fotku dokladu o kupeni, proste uctenku .... a vsetci si nechavame bloky od hier niekolko rokov, vsakze *3*
      • A jen pro jistotu: Vrátí celý steam nebo jen hry od kterých mohu doložit fotku krabičky? Protože krabiček moc nemám ale můj steam má dost velkou peněžní hodnotu.
        • Pomocí toho klíče najdou ten steam účet a vrátí ti ho komplet. prostě ten účet a vše co na něm máš. Jednodušší je samozřejmě mít takhle více her a né jen třeba ejdnu. To by se jim nemuselo líbit.

Když takt ady máš návod.

http://www.playzone.cz/blog/bog/ukradeny-steam-co-s-tim
      • I s banem na VAC (tak to bývá ve většině případů).
        • To ti odstraní, pokud se to vysvětlí a vyřídí.
  • Hack STEAMu je podle mne sprostota, protože co sahají mé znalosti, tak Valve si dělá svůj business a do nikoho momentálně nerýpe.

Hack PSN byla odveta za snahu společnosti $ony zastrašovat běžné lidi - požadavek na legální backtracing adres, ze kterých byly navštíveny Geohotovy stránky a podobné libůstky. Takže se sice stále jedná o nelegální činnost, ale vyprovokovanou. "Nedráždi kobru..."
    • Valve rýpe do Blizzardu :) DotA2 je uz skoro venku a Blizzard ma prazdne kapsy :D
    • Buď hackneš Steam proto, aby jsi si dokázal, že to dokážeš, nebo proto, aby jsi se nějak obohatil a nebo proto, protože máš zajmy nad konkurenční slabší platformou, jako Windows Marketplace či Origin, neboť steam je dominantní digi. distrib. platforma.
  • vono staci nemit na karte love a je to.. *1*
  • MrSanta
    Zatrolení hackeři, pana Mluvčího na ně! *16*
  • Helghast1996
    s PSN to bylo stejny ted je narade PC.Priste to bude Xbox,ja potkat heckera tak ho umlatim k smrti *16*
    • Ale no tak ovečko ....
  • Uvidíme co na to Steam Guard :-)
    • Rozmastí všechny hackery na kaši heheh. *15*
      • No to si hodně věříš :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit