Přejít na výpis diskuzí
Hack databáze Steamu, změňte si pro jistotu heslo!
11.11.2011 | Petr Poláček
184 příspěvků
-
Heh? Trochu objektivity a méně rozhazování "idioty" by neškodilo...
-
Games tiskali sa meni na Bulvar? Mi zacinate pripominat web Aktuality.sk kde len ludi strasia aby bola panika....
-
Cauko,
citam v poslednej dobe clanky/diskusie o Steam. Je mi zrejme, ze je to obchod s hrami. Mna by vsak zaujimalo, ako to cele funguje? Zaregistrujem sa(zadarmo, ci?), a co dalej? Uvazujem o zriadeni uctu na Steam, vraj tam maju lepsie ceny ako v kamennom obchode. Su tam aj hry v cestine, alebo nie? A ked nie, da sa na ne aplikovat cestina? A ako to vyzera ked si objednam hru? Tipujem, ze sa plati prevodom z uctu, ci? A ked si ju kupim, tak si ju budem musiet zrejme stiahnut, ale mozem si ju aj napalit?
Neberte tento prispevok zle, o Steam len viem ze existuje, nic viac, ale pocumen nanho samu chvalu.
Nemohol by games.cz urobit nejaky clanok o Steam pre ludi ktori s nim nic nemali spolocne?(napr ako ja) -
-
Ceny su dobre iba v zlavach. Ale zase tam mas stale nejake zlavy, aj 75%. Urcite si zaloz ucet, pretoze az pridu vianocne zlavy, tak nebudes vediet co skor.
-
a pokud tim napalenim myslis, ze muzes hrat bez toho, abys byl na internetu tak ano. pokud tedy zrovna nenarazis na jednu z tech her, u kterych to uchylni vyvojari/vydavatele vyzaduji.
-
Ahoj, ja sam mam Steam asi jen pul roku, dlouho mi trvalo, nez jsem si ho poridil, ale nelituju. Zalozis si ucet, stahnes si klienta a po vybrani tve hry si ji koupis. Bud kreditkou, nebo pres PayPal, coz delam ja. Po zaplaceni, ktere trva ani ne minutu si hru stahnes a podle rychlosti tveho netu pak hrajes. Jazyk u her si muzes zvolit jaky chces, vcetne cestiny, pokud v cestine hra vysla. Stahnutou hru si muzez zazalohovat a vytvorenou zalohu vypalit. Ja to nedelam, mne prijde jednodussi si tu hru znovy stahnout.
Jak nekdo pise, pokud mas na Steamu zname, pridas si je do pratel a vidis, co maji za hry, co prave hraji, muzes s nimi komunikovat a tak. Vyhoda Steamu je imho jednoznacne v akcich. Koupil jsem Empire Total War se vsemi DLC a datacem za 10 EUR a Metro 2033 v akci za 3.99 EUR coz je supr cena. Navic pokus si koupis Steam hru na mediu v kamennem obchode, staci si ji na Steamu zaregistrovat a DVD muzes zalozit (v horsim pripade ztratit :) ). -
Steam je vlastně taková PC sociální síť, na kterou se zadarmo přihlásíš. Je to zároveň i obchdo, kde si pomocí kreditní karty můžeš kupovat hry, přidávat si přátele a pak je zvát do svých her nebo se připojovat za nima, psát si s nimi zprávy, vytvářet skupiny, stránky o hrách, máš tam i obrovskou možnost vytvořit svůj profil, nahrávat screenshoty a obrazky, vytvářet video (samo taky nahrávat atd).
Udělej si účet, za to nic endáš. -
Čeština tam je. Platiš kartou. A daju sa tam aj pridavat hry z kamenneho obchodu ak maju podporu pre steam.
Steam ma svoje vyhody a teraz pridu vianočne zlavy tak neprešvyhni. :)
-
-
Kde na steame je vidieť oficialne info o tom ?
Chcel by som vidieť oficialny zdroj. Mne na mail nedošlo nič o tom, že by som mal meniť heslo tak wtf. Ako zakaznika by ma mali informovať nie ? -
Lidi, já bych byl v klidu. Pokud to co říkají je pravda, tak se max dostali k zašifrovanému heslu a to jen tak rozlousknout nejde (dělal sem pro banku, vím co říkám). Navíc máte aktivovatný určitě steam guard a aby se někdo dostal na Váš Steam a třeba Vám ho chtěl ukrást (změnit heslo) musí se dostat ještě na Váš email, kde máte DOUFÁM jiné heslo, než na Steam) Navíc, pokud se někdo přihlásí na Steam, tak se Vám ten na kterém jste odhlásí (já jej mám nostop puštěný, takže to poznám). Valve nejsou blbci a tohle mají docela dobře zvládnuté. Pokud máte všude jedno heslo, tak jste v hajzlu :-D
-
-
Ještě jedna drobnost. Pokud máte nějakou originálku (krabici) doma, která se musela aktivovat na Steamu a pošlete fotku cd-klíče té hry na Steam support / Valve, tak Vám prostě ten Steam dohledají a vrátí (už jsem tohle vyřizoval pro kamaráda), takže bych byl v klidu.
-
-
to nie je pravda, ja som to skusal. poslal som naskenovane cislo z cd HL1. pytali si k tomu aj fotku dokladu o kupeni, proste uctenku .... a vsetci si nechavame bloky od hier niekolko rokov, vsakze *3*
-
A jen pro jistotu: Vrátí celý steam nebo jen hry od kterých mohu doložit fotku krabičky? Protože krabiček moc nemám ale můj steam má dost velkou peněžní hodnotu.
-
-
Pomocí toho klíče najdou ten steam účet a vrátí ti ho komplet. prostě ten účet a vše co na něm máš. Jednodušší je samozřejmě mít takhle více her a né jen třeba ejdnu. To by se jim nemuselo líbit.
Když takt ady máš návod.
http://www.playzone.cz/blog/bog/ukradeny-steam-co-s-tim
-
-
I s banem na VAC (tak to bývá ve většině případů).
-
-
To ti odstraní, pokud se to vysvětlí a vyřídí.
-
-
-
-
Platí to jen pro uložené informace k placení nebo i pro ty, co to tam pokaždé ručně vypisují ?
-
-
ja by som povedal ze ano, ja platim na steame vzdy len cez paypal a predsa ten ma ulozene info o mojej karte, takze ti co platia cez paypal by nemali mat ulozene info o platobnej karte na steame vobec
-
-
Já právě paltím kartou rovnou přes steam, ale info si tam uložené nenechávám. Vždy jej ručně vypisuji.
-
-
-
Teda ne, ze bych se chtel hackeru zastavat, ale kdo jiny ma ty firmy upozornit, ze maji tak slabe zabezpeceni? Evidentne firmy tohle resi, az kdyz nastane takovyto pruser, misto aby se o to zajimaly samy.
-
-
Souhlas. Mračím se v první řadě na Valve, neb těm platím. Ačkoliv je zase třeba uznat, že informovanost zákazníků je u nich ze všech dosud proběhlých případů hacků nejférovější.
-
-
T uz jdou ty hackeri do ... Na druhou stranu je aspon videt, ze po narazkach na Sony, jak ma vse zabezpeceno, je videt, ze hackerum neni nic cizi a dostanou se vsude!
-
Aspon že mám na každý stránce jiný heslo .
-
-
Není nad to mít stovky různých hesel :). Případně mít ta hesla dokonce v jednom úložišti (paměť se nepočítá)...
-
-
Tak momentalne se heslo neda zmenit skoda. Omlouvat se nemusi staci kdyz poslou beta klic na dotu 2 *4*
-
-
Malo by sa dať. Ak ti to píše, že sa nedá a máš skúsiť neskôr, pravdepodobne ho zadávaš nesprávne *3* Viem to, lebo som ho pred chvíľkou menil, a tiež som ho zadal správne až na tretí pokus *4*
-