Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A nebylo to nahodou z toho duvodu, ze jim 17 hoch s jeho skupinou hackli web a sdelili jim, ze to byl prvni krok a ve druhem kroku zverejni jejich fotografie, adresy a telefony ? :) A tak grupa ze strachu skoncila.
    • Taky mi připadá, že to není náhoda. Ale stejně doufám, že je odhalí, pokud ty informace mají. Normálně nevydávám prohlášení ve stylu, pověsit je za péra, ale tihle by si zasloužili dostat pár let.
    • A kde máš ten důkaz, že ty fotky měl?
      • miker17
        kdybi něměly tak by neskončily
    • miker17
      dostali bobky a zmizely k*rvy jedny
  • jedine co by sem chtěl vidět, aby naká skupina hackeru napadla facebook a vyřadila ho třeba na měsíc, zajímala by mě reakce okolí, hlavně dívek ve věku 13-17 let :-D :-D
  • a ted mi nekdo rekne at se v tyhle dobe spolehnu na cloud *1*
    • Přesně........
    • ja sa spolieham na steam...tam problem nebol ;)
  • smejki
    Se lekli skutečných hackerů, jejichž jméno špinili
  • Každý návštěvník diskuzních fór je nenáviděl, našli se i ubožáci, kteří tyto zločince chválili.
    • jo, třeba já je rád pochválím, velice dobře sem se bavil sledováním, koho dalšího napadli, samozřejmě nejvtipnější byly tragédi ze Sony, to je jasný
      • Jak už jsem napsal, někteří UBOŽÁCI...
  • Cosi
    Moje heslo na Batlefield Heroes ať si mají, už to přes rok nehraji.
  • Absolutne neexistuje, ze vlastne nic neudelali. Zverejnenim hesel a emailovych adres nakladaji s osobnimi udaji, ktere v dnesnim svete nemaji obdoby. Vetsina lidi ma heslo kolikrat dano tak, aby melo nejake logicke vazby pri pripadnem zapomenuti. Takze pri trochu hledani a stesti je mozno danemu cloveku zpusobit dost velkou skodu.
    Popravde? Pozavirat. A jak vam rekne kazdy pravnik - neznalost zakona neomlouva. a nakladani s osobnimi udaji podleha pravnimu radu. V americe je o dost prisnejsi - jejich smula.
    Na druhou stranu i na drivejsim tiscali jsem byl svedkem vytahnuti IP adresy od tehdejsiho sefredaktora JD (diky bohu je uz jinde) a zaslani ultimata zamestnavateli, jen aby si resil sve osobni spory. Coz je samozrejme nepripustne a protipravni a nemelo by byt za zadnou cenu omlouvano.
    • Ano, nakládání s osobními údaji. Těmi údaji které byly uloženy za účelem !placených! služeb. Těch služeb, ze kterých šla tato citlivá data získat tak snadno, že se tím 50 dní bavila odpadlá skupinka 4chanu, která dosáhne ve znalostech sítí a databází tak možná na základy (plus jeden nebo dva, kteří mají hlubší znalosti).

Popravdě? Nezavírat. Ti vývojáři softwaru za to pravěpodobně nemohou, asi na ně někdo tlačil, aby šli s cenou co nejníž. Ale takové opomíjení bezpečnosti neomlouvá a je zajívavé že nikde to není o dost přísnější - zákazníků smůla.
      • Nezlob se. Ale kdyz ti nekdo rozmlati vylohu a ty zacnes argumentovat tim, ze na ni nemel mriz, je zcestny a detinsky. To neni smula, je to trestny cin.
        • Ale tady ta vyloha porad stoji, jen je v ni od zacatku otvor, ktery vidi pouze nekdo ;)
          • Hele, na tohle nema cenu ani reagovat. Pokud pres jakekoli zabezpeceni vlezes nekomu na server a reknes, ze to je verejne pristupne je kravina. doporucuji si zopakovat vyznam slova hacking a co ta cinnost vubec znamena.
            • Zijeme v pravnim state popravde beru jako vtip, pokud to myslis vazne, uprimnou soustrast ;) Jsem taktez rad, jak casto uz jsi rekl 'nema to cenu' a presto Te to stale nuti znovu a znovu psat, holt nekdo zase jednou 'nema pravdu na internetu' coz? ;)

Nikdy jsem netvrdil, ze zverejneni udaju je spravne, ani ze jejich nedostatecna ochrana je spravna, tady nejsme v rozporu. Velice se mi libi tvuj 'lawful neutral' pristup, kde zakon je proste vse, co potrebujeme, abychom rozlisili dobre ci spatne. Ale ten zakon tez psali jen lide a zrovna u nas ma k dokonalosti daleko, nebot jak si muzes povsimnout - po potrestani hackeru vola kazdy. Ale po potrestani ci dokonce pokutach pro firmu, ktera sve udaje nehlidala, nevola temer nikdo (ani ze zde diskutujicich, ani z novinaru). To je vse, na co jsem chtel poukazat, kdyz uz jsi vytahl pravo a 'rovnost' pred pravem.
            • anonymous: Pisnu ti to sem, protoze nove vlakno zakladat nehodlam a dal prispevovat do tohoto vlakna take ne.
              Ja uz nevim co ti psat abys to pochopil. Neopravneny pristup k datovemu nosici podleha zakonu. Stejne tak je v zakonech omezeno nakladni s osobnimi udaji. Clanek je o skupine, ktera se nabourala do nekolika firem a nakonec zverejnila osobni udaje 50 tisic lidi. Je mi popravde uplne jedno, jaci jsou. Ja k nim zadne city nechovam. Na nikoho neukazuji. Ja ti pouze rikam, ze zijeme v pravnim state a pro trestny cin neexistuje omluva. Take jsem uz psal, ze neznalost zakona neomlouva a ze zapadni staty maji mnohem prisnejsi zakony.
              A ty mi tu misto toho pises zcestne uplne nejakou kravinu o mestske knihovne v praze?

Dalsi vec. Pokud se nekdo nechce ridit zakony tehle zeme, ma dve moznosti. Zkouset to a byt jednoho dne potrestan, nebo se odstehovat do raje :P
              Dal to fakt nema cenu rozebirat...
            • Pokud je vsak napriklad pravdou, ze Sony jmena a hesla predavala jako URL parametr, pak se o nejakem zabezpeceni bavit neda napriklad. Otazka je, kde je ta hranice, coz je vec zcela jiste dosti subektivni - je napriklad hack prepsani URL z user-detai.php?id=1 na user-detai.php?id=2 a tim ziskani informaci o jinem uzivateli ac bych spravne takovou stranku videt nemel hack, nebo neni? Podle mne tedy neni, ac presne takto sla docela nedavno ziskat rodna cisla z DB mestske knihovny v Praze, coz stoji za uvahu.

Ukazovat prstem 'oni jsou ti zli' je jednoduche a dokonce zadouci v teto dobe a na tomto serveru, ale prijde mi, ze ten problem neni ani zdaleka tak jednostranny a cernobily, jak se snazis prezentovat, cimz nechci obvinovat ani obhajovat zadnou ze stran techto sporu, tohle si musi skutecne kazdy rozhodnou sam - vice chaosu, svobody ale i problemu, nebo vice radu, diktatu a trestu?
      • No a pochybení na straně společností snad hackery omlouvá? Přes prsty mají dostat všichni. hackery opravdu pozavírat. A na hacknuté společnosti pořádný bezpečnostní audit. A pokud se ukáže, že systém opravdu nebyl dobře zabezpečen (je rozdíl pokud nějakej frajer prolomí firewall, kterej firma kupuje jako spolehlivej. A je rozdíl, když tam ten firewall třeba není, nebo není nakonfigurován) tak začít rozdávat tak mastný pokuty, že si firmy rozmyslí jak budou dál nakládat s datama zákazníků. Jakože v IT dělám a musím říct, že se občas nestačím divit co dokáže natropit línej admin aby si ušetřil trochu. Proč mí firewall, když mu to blokuje script a right-click+disable mu vyřeší automatizaci jednoho pravidelnýho reportu?
        • Ja nikoho neomlouval. Precti si to prosim poradne.
          • Pardon, jsem vorech *1* Omluva. *3*
      • Jak vis ze to bylo 'tak snadne'? Patris k nim? Vidis jim do kuchyne? V dnesnim svete neni nic dokonale chraneno. Na internetu to plati 1000x vice. Musi se s tim bohuzel pocitat. Ale to ty trotly nijak neomlouva.
        • Jak vis, ze to nebylo 'tak snadne'? Patris k nim? Vidis jim do kuchyne? Pokud dnes neni ostatnimi nic dokonale chraneno, mame rezignovat a ani se trochu nesnazit? Musime s tim pocitat a presto by je tu vetsina lidi zavrela ci zastrelila? To, ze se to stalo i jinym spolecnostem zadnou z nich nijak neomlouva, ony jsou odpovedne za ulozeni nasich soukromych dat.
  • "různých herních fór" bodlo by info kterých for abych si případně mohl změnit heslo.
    A doufám že ten 17 letej kluk co jim natřel pr.el zveřejní informace o nich aby ochutnali svoji medicinu.
  • Hlavně by jste se už konečně měli naučit rozlišovat hackra od lamera.
  • Kr.Pa
    Ale je pravda, ze by minechraft mohl prejit na zabezpeceme spojeni, kdyz tam vyplnujete kartu a pin.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit