-
Jestli to ti co se tu ohání svastikou nepochopili, tak znova, neřeší se SVASTIKA jako taková, ale řeší se znak 3. říše ČERNÁ SVASTIKA V BÍLÉM KRUHU NA ČERVENÉM POLI!
-
-
nepochopil si to, swastika jako taková i když nebude v bílém kruhu v červeném poli pootočená atd. ti udělá velké problémy, protože dnešní společnost nerozlišuje druhy swastiky, ale vidí jen pouze tu jednu, místo řečí by stačila jednoduchá demonstrace, nakresli si swastiku na triko, přesně takovou jako ta nacistická, jen vynechej bílý kruh či červené pole a grantuju ti že se za tebou nejden člověk otočí a měšťáci si tě vemou do parády co tim jako sleduješ :D
Dále se zde řeší, proč je zakázaná swastika, ale ostatní symboly zrůdných ideologiíí jako srp/kladivo, kříž atd. jsou povoleny? buď zakázat všechny, nebo všechny povolit. -
-
Naprosto souhlasím. Ta kauza je fraška. A nejde jen o to, že se tolerují symboly komunismu. Jakto, že křesťanský kříž, jakožto symbol vyvražďování, pronásledování a nenávisti v minulosti, není také zakázán? A co Davidova hvězda a utlačování Palestinců s tím spojených. A co půlměsíc? Islám toho ukázal už dost. A co eMko McDonaldu - symbol vykácených pralesů a otrocky zaměstnaných farmářů dobytka? A co...a co...a co...? Je to naprosto relevantní argument. Všechno může být člověkem zneužito a inteligentní člověk by to měl rozlišovat a dokázat se nad tím povznést. Třeba za 200 let, až lidé pochopí, že hákový kříž byl zcizen východním náboženstvím a jejich vyznavači ho teď nesmí použít. Svět je komický, pokrytecký a povrchní.
-
-
Pán je, vidím, komunista.
-
-
Vždyť tam přeci píšu i o tom, že mi vadí, že symboly komunismu jsou tolerovány. Tak čtěte, prosím, pozorněji. Nejsem komunista.
-
A ty si, vidím, jasnovidec. Cítiš sa natoľko kompetentný že dokážeš "vycítiť" ideológiu človeka na základe pár viet ? Toto presne milujem. Žiadne protiargumenty, žiadna diskusia, odpovedať pár vetami a cítiť sa ako víťaz. Úžas
-
ano, to je zcela evidentní, proto píše že mu vadí symboly komunismu když je ten komunista, že *1*
-
-
tak já nejsem komunista a třeba křesťanské symboly mi vadí, protože organizace tím prezentovaná tu páchala a páchá zlo, ti tvoji křesťánci schovaný za tímhle symbolem sympatizovali s nacisty a aktivně se podíleli na útěku spousty nacistických pohlavarů do Jižní Ameriky. Dále mi vadí cpaní tohohle symbolu do škol, např. v Polsku, ve škole politika ani náboženství nemá co dělat atd. atd. existuje další spousta důvodů proč odmítám křesťanství a tudíž jeho symboly.
A proto jsem asi komunista co? a když nemám rád kapustu, tak jsem co? nácek, zednář, žid nebo taky komunista? -
Křesťanský symboly vadí komunistům (komunisty zmanipulovanými jedincům), a že mu vadí jeho strana mě nesejří. :)
-
-
-
-
-
-
*červeném poli
-
Na zabanovani nevidim nic zleho. Symbol ma historii takovou, jakou ma a uz navzdy bude spojovan s nacismem. Pokud jste specificky americky indian, budhisticky ci hinduisticky mnich, mate urcitou legitimaci svastiku pouzivat. Pokud ne, tak jste idioti hlasajici nejakou sympatii k nacismu a budete za ni potrestani.
-
-
Napsal jsi pěknou kravinu. Tento znak má právo používat každý kdo nezastává nacistický postoj. Tento znak se využívá i jinde a každý má právo ho použít.
-
-
ne to ty akorát nechápeš. Svastika se používá, ale ten symbol Hitlera se nepoužívá jinak než jako symbol Hitlera *3* *4*
-
-
tak pardon teď jsem se ztrapnil jsem vůl. špatně jsem se podíval kam co patří *9*
-
-
-
takže když nejsem mnich, ale sympatizuji s buddhismem či hinduismem, zasloužím taky potresta za swastiku? *7*
-
-
nechápeš to, přesně ten obrázek, ta černá svastika v bílém kruhu na černém poli, symbolizuje tu hrůzu co se děla za 2. sv. války :) proto se to řeší!
-
-
moje reakce byla na toto "Pokud jste specificky americky indian, budhisticky ci hinduisticky mnich, mate urcitou legitimaci svastiku pouzivat. Pokud ne, tak jste idioti hlasajici nejakou sympatii k nacismu a budete za ni potrestani. "
na to abych mohl použít swastiku musím být mnich, a když nejsem, je to na trest i když swastika neni přesně nacistická, to je na hlavu a pisatel je fakt mimo.
-
-
-
-
mně rozhodně přijde výrok : "Hlavne křesťanskej kříž zrušte, ten zabil nejvíc lidí," jako hovadina. kdo někdy studoval, nebo aspoň něco málo ví o křesťanství, tak ví, že za symboly se dá skrýt hodně věcí a myslím si, že víra nebo její znak, není tak hrozná věc jako symbol třetí říše nebo radikálního nacismu. Myslím si, že pokud už chce člověk vyjádřit to, že se mu holocaust a radikální nacismus líbí, tak ať si dá jako avatar text: "Jsem nacista a líbí se mi to co Hitler dělal." Tím vyjádří svůj názor a nemůže mu ho, aspoň v demokratických státech nikdo brát. (Jediné štěstí je, že mu může svobodně vyjádřit svůj nesouhlas :) )
-
-
víra je jedna věc, organizované náboženství jako křesťanství je věc jiná, neplést si ty pojmy, víra je totiž celkem neškodná což se o tom druhém říci nedá.
-
-
to já vím, ale autor toho komentáře pode mnou asi ne :)
-
-
-
Hlavně zakázat křesťanskej kříž. Ten způsobl smrt nejvíce lidem.
-
-
Komouši ti do hlavičky vtloukli pěkné nesmysly. *7*
-
-
jak to souvisi s komunismem prosimte ?
-
-
Souvisí to tak, že čtyřicet let tu komunisté vtloukali lidem nesmysly o tom, jak je křesťanská církev špatná.
-
-
ja sem treba mladej na to, aby mi to vtloukali do hlavy komunisti a mam podobnej nazor. Nebo tvrdis, ze nezpusobila smrt dost velkyho poctu lidi ?
-
-
-
-
-
takto presne mluvili lide pred druhou svetovou valkou v krizi zdrcenem Nemecku:-) At si lidi veri v co chtej, verili, verilo jich cim dal vic a vznikl fanaticky narod touzici po smrti zidu a vzniku nacisticke rise, ktera ovlada cely svet:-) Jestli clovek veri v nejakou viru je trochu rozdil nez clovek verici v nacismus. V dnesnim svete lide hodne zapominaji na udalosti a dopady druhe svetove valky. Svatika, neboli symbol je treba v tibetu neco jako talisman nebo znak stesti. Akorat je rozdil mezi svatikou a znakem treti rise. Akorat by me zajimalo, kdyz hrace zabanuji, cim mu zabranit verit v to co veri??:-) z fasity rudocha neudelate *2*
-
Souhlasim s vetsinou lidi,to znamena ze pokud uz chteji zakazovat svastiku tohoto typu tak at uz to udelaji poradne se vsim vsudy(SS a i jineho razu)....Ja osobne mam odpor k ultrapravici i ultralevici,pokud bych mel zakazovat svastiku tak zakazu jenom tu cernou na bilem kruhu v cervenem ctverci(viz. typicky hakovy kriz),protoze ne kazdy takovy kriz ma vyznam fasismu...A zachazet tak daleko,aby se rozhodovalo co je spatne a co jeste neni je podle me zbytecne a lidem to navic nerozmluvite...
-
-
může se dneska vlastně hrát za Fašouny? sakra začínám mít pocit, že to tu brzo začne vypadat jak za Komančů, některé etapy historie budou mazány, likvidovány, jako by se nikdy nestaly, případně z té WW aspoň vymažou ty fašouny a jejich znaky, to určitě pomůže...za 1.světové se povraždila taky spousta lidí, Villémovské Německo s R-U taky řádilo, používal přímo na bojišti plyn a znaky Villémovského Německa se nezakazují.
-
-
Fašisté = Španělé, Italové, Slováci (klerofašisté)...
každopádně NE Němci. Tam fungoval nacismus. Rozdíl mezi fašismem a nacismem je značný a zásadní. Fašismus nikoho systematicky nevyhlazoval a existoval mnohem dříve, než nacismus, který se z něj vyvinul a přidal k němu rasovou teorii, genetiku, mystiku, nadpřirozeno...
-
-
-
Je nesmysl svastiku spojovat s nacismem, ikdyž ji spousta bezmozků jako znak nacismu používá.
-
svastika se používala už pred druhou světovou válkou.. někde jsem viděl tušim Finský sportovní klub, který ji měl, na asijiských chrámech je ten symbol taky, tušim že jako symbol urodnosti či něco podobného... jen díky Hitlerovy to je znak zla, což se bohužel nedá lidem zazlívat, že je třeba i pohoršuje když to někde vidí.. jen by měli vědět, že to nesouvisí jen s nacismem..
-
-
ano, ale tady jde o to, že přesně ten tvar svastiky a barevné pole, není symbol nacismu, ale 3. říše a Hitlera. *3*
-
S tím rozdílem,že nacisti otočili "háčky"na svastice naopak.Mělo to znázorňovat opak hojnosti a míru...což se jim dařilo dokonale!!!
-
-
to neni pravda, je i swastika stejně otočená jako ta nacistická a i tak nemá s nacismem nic společného
-
-
Tak to jsem,přiznám se,nevěděl...
-
-
já také ne, všechno jsem si až postupem času našel atd. tohle totiž z nějakýho důvodu v dokumentech o válce, ve zprávách atd. nevidim, kdo ví proč.
-
-
-
-
-
Myslím že chápat svastiku jenom jako symbol nacismu není dobré používali jí budhističtí mniši daleko dříve než byla válka viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Svastika použival jí dokonce basketbaloví národní tým USA.