Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marquis
    První Halo jsem nikdy nedohrál. Zásadně nehraju hry, které mi příjdou nudné, ale u Halo jsem se snažil udělat výjimku, abych dokázal říct, proč jsou nudné... Pak když už jsem posté procházel těmi samými koridory a těmi samými místnostmi a dostal jsem se do knihovny, která byla poskládaná z těch samých místností vedle sebe... jsem to nevydržel...
    Jak tahle hra mohla dosáhnout takové obliby je mi záhadou... (vím, že to bylo kvůli multiplayeru, ale přesto...)
    • To isté som písal už dávnejšie ale stretol som sa s vlnou odporu : )
      • +Ešte keď si spomeniem na tú "rôznorodosť" (cca 5) nepriateľov a ich AI tak je to ešte väčšia katastrofa... Jediná "novinka" bola vtedy, že tam boli vozítka.
    • Já mám úplně to samí s Mass Effect
    • NonSuch
      pod tohle se musim podepsat, ta popularita byla na konzolich, mozna v te dobe nebyly na konzolich zadne fps tak se i takova hruza jako tohle mohlo stat popularnim titulem, jednooky mezi slepymi kralem?
      • sleepless
        Na konzolich bylo v te dobe strilecek dost, konkurence byla (ne tedy na Xboxu konkretne), takze s teorie s jednookym uplne nesedi. Ty duvody musely byt a jsou v necem jinem.
        • Black_Hand
          dobre petre. me uprimne zajima, co je na prvnim halo tak uzasny, pokud tedy zapomeneme na argument o male konkurenci. me zkusenosti s halo na pc jsou velmi, velmi, velmi spatne.
        • Mechwarrior_bw
          no ved práve, že na xbox nič lepšie nebolo, bol to launch titul podporený kampaňou MS a skoro každý kto kúpil xbox hral Halo... resp. každý komu kúpili xbox :)
          • No ano a dnes většina lidí vzpomíná na Xbox jako na obří krabici na hraní Halo a Halo 2. Pokud teda vůbec vzpomínají a nemyslí si, že Xbox360 neměl předchůdce.

            Jinak samozřejmě na Xbox je spousta jiných skvělých her.

            Ale stejně PS2 nebo Gamecube jsou podle mě lepší volba než Xbox nebo Dreamcast.
            • Nemyslel jsem jen na PC, ale i obecně.
            • pokud vím tak jediná hra na xbox, která měla i velký přesah na pc, byl kotor. Jestli byly i nějaké ostatní tak mi neuvízly v paměti.
      • No dětičky pokud si uvědomíte jak moc byla pro PC hráče před deseti lety po právu nudná jakákoli konzolově kastrovaná FPS , tak se nemáte čemu divit ...
        Xbox prostě tehdy potřeboval ikonu ,která by jej podržela a která pak byla podržena lidmi z Microsoftu . Pokud je bída , tak se chválí i největší odpad který by jinde mimo platformu zapadal prachem . Třeba takové série jako Alien Breed 3D; Killzone či Ace Combat jsou předmětem chvály úzkého okruhu fandů a jsou považovány za majstrštik , ale ve srovnání s již existujícími soudobými tituly na schopnějších platformách padají těžce na zadek .
        Stejnou cestou by se odebralo i prvé Halo , kdyby se nestalo ikonou uctívačů Xboxu .
        • Jo tak mi jmenuj před čim padá serie AC na zadek a jestli vyjmenuješ nákej simulátor nebo HAWX tak se přetáhni ocelovou tyčí po hlavě.
          • Spíš čím je AC (AceCombat )tak vyjímečný - hratelností to nebude TopGun ji měl srovnatelnou již v roce 87 . Realističností to být také nemůže .
            Jediné čím vybočuje , je to že tahle série na konzolích nahrazuje právě simulátory . A protože je nahradit nemůže zvrhává se na spektakulární akční arkádu .
            A v čem že je ta podobnost s Halo ? ... tomu komu to ještě nedošlo tak právě v tom že obě série jsou tak skvělé právě a jen na té své platformě .
          • To si spadl z jahody na znak ne? Pokud je podle tebe AC FPS, pretahni se prosim ocelovou tyci po hlave. Hawx sice z pohledu prvni osoby je, ale jinak je to uplne jiny zanr a srovnani mi prijde i zde dosti mimo. Nehlede na to, ze pan na ktereho reagujes zminoval hry existujici pred deseti lety. To nejenom ze neexistoval Hawx, ci AC, ale ani konzole soucasne generace.
            • AC-Ace Combat=letecká arkáda a to, že to je jinej žánr tu nehraje žádnou roli.
            • Mno, omlouvam se, po ranu neumim cist... nicmene i tak je vetsina meho prispevku v poradku:) Hawx beru zpet:)
      • Black_Hand
        na tom neco je. unreal 1 byl zajimavejsi hrou...
        • Mechwarrior_bw
          unreal sa s tým vôbec nedá zrovnávať ... to bola úplne iná liga.
    • Black_Hand
      LOL clovece, ty mi mluvis z duse. presne to je primarni duvod, proc jsem napsal ten predchozi prispevek. ja mam UPLNE ten samy prozitek. vsude hnusne sedo modra, nulovy level design...i doom 1 byl v tomdle lepsi...
  • Halo jsem hrál na PC. Už je to hrozně dávno. Tehdy jsem to celé dohrál. Udrželo mě u toho jen to, že to byla taková "mariňácká" akce s možností vozítek. Nicméně to bylo takové pusté. Jak tu někdo psal neustále se opakujícíc textury. Nejvíc mě napdá ta mimozemská loď vlastně i ta lidská. Stále ty samé chodbny a schodiště. Žádná odbočka do místnosti s nějakým zajímavým vybavením nebo scénerií. NIC. Venku to zase na mě působilo jako divadlo s kulisami. Vzadu plátno s oblohou v předu bakelitové hory a pár umělých stromů. K tomu mimozemský bunkr z šedivých textur s chodbičkou co vede dolů a dolů a uprostřed komplexu nekonečná černá díra. Bez přístrojů, bez židlí. NIC. Příběh byl také takový divný. Bitevní loď lidké ray s nejlepšími mariňáky a master chiefem doletí k umělému kotouči a je hned sestřelena, Co to je za smysl? Ta lidká veleloď se ani neuměla bránit. A to v těch kapslích co proráželi trup byly ve směs ty odpustě ale musím to říct - naprosto debilní, tupí a ujetě dětští "skřítci"!! Celkově hra neměla žádný velkolepý příběh ani spád. Jen jít koridory a střílet potvory. Takže jediné co se mni na HALO líbí je ten džíp, zbraně mimozemšťanů a představa planety na umělém kotouči. Jo a úvodní hudební znělka. Ostatní díly jsme nehrál a ani mě to neláká.
  • Preventan se vyrábí z mrtvých koal. Kdo ho koupí, plůjde navěky do pekla
  • Jo! Takhle by měly vypadat remaky, ne jen předělat textury do HD, ale taky si s tím trochu víc pohrát (jako třeba remake Resident Evilu - skvost!).

    Škoda je že tu udělali u takové píčoviny...
  • Co bych dal za remake Duke Nukem 3D, Blood, Doom, Hexen, Heretic atd atd. Na PC samozřejmě...
    • jj, to byly casy....Nicmene tusim, ze az na Blood, jsou vsechny komunitou predelane do Hires, takze se na to da koukat na dnesnich LCD. Jeste bych doplnil Shadow Warrior, to je taky klasika :-)
      • No právě Blood remake nebo hires bych strašně chtěl *9*
  • pamatuju si na první Halo na PC....naprosto šedej průměr,kterej v porovnánim s FPS tehdejší doby na PC nevynikal vubec ničim,snad jen naprosto totální neoptimalizací.
    • Spades
      ktere vyslo 2 roky po halo na xbox ... moving on
    • Mechwarrior_bw
      nj :) keď si spomýnam aké hry sa vtedy hrali na PC tak pri nich Halo miestami vyzeralo skutočne komicky ... vždy som vravel, že xbox vyživovaný MS bolo imho to najhoršie čo mohlo herný priemysel stretnúť :)
    • vážně? no optimalizace tomu chyběla to ano. Já se u hry ale hodně bavil a dodnes na ní rád vzpomínám. A takových her je málo. Myslím, že hra přišla v době, kdy se FPS začánaly orientovat směrem CoD a najednou tu byla hra, kde stačila tlupa různých nepřátel a nešli porazit tupým střílením, muselo se nad nimi nějak vyzrát.

      K tomu velice různorodé prostředí, atmosferické mise, prima zbraně ...
      • tak mě se třeba líbila serie Project IGI....takže mě z nějakého tupého střílení nepřátel neobviňuj.Halo jsem hrál jen kvůli tomu,že jsem chtěl pochopit co je na tom Hypu pravda....dohrál jsem ho asi do 3/4 a potom vzdal,protože už mě fakt nebavilo po dvěstěpadesátý probýhat ten stejnej trochu obměněnej komplex nebo kosmickou loď vetřelců
  • KamilBabisz
    Jen škoda, že to nevyšlo i na PC...
    • Black_Hand
      tak treba singl halo byl na PC totalni katastrofa. jeden z nejhorsich singlu co jsem kdy hral. multiplayer mozna byl fajn, ten sem tenkrat nehral.
  • Ach jo... Halo je hra která mě k xboxu dokázala připoutat na ROK hlavně díky těmhle věcím 1. Single player je při každém hraní trošku jiný, můžete si ho různě upravovat jako např. 2x odolnější protivníky atd... Taky ho můžete hrát coop online/offline, a taky pokud se zajímáte alepsoň trochu o Halo univerzum tak vás táhne i příběh (což asi u některých není váš případ a berete hru jako bezduchou střílečku). 2. Multiplayer, hodně herních modu, zábavnost, upravování si svojeho spartana... 3. Firefight - něco jako horda v GoW. Můžete hrát online i split screen. Opravdu mnoho možných úprav jak si hru okořenit. 4. Forge - upravovad různě mapy... později je můžete sdíet se světem, stahovat je, hrát na nich mulťák... 5. Theatre mod - můžete si pustit předešlé bitvy... dělat obrázky, nahrávat videa a vše lze sdílet se světem. Je tohle sakra MÁLO ? Srovnejte si to např. s CoD :-) Tímhle příspěvkem jsem vám chtěl ukázat, proč je Halo tak DOBRÉ. Na první pohled sice někoho odradí, ale pokud setrváte tak je to parádní jízda... Kdo tohle přečetl do konce tak mě zajímá jeho názor...
    • Nazor hrace, co serii Halo doopravdy hral se vsim vsudy. 100% souhlasim (jen snad s tim rozdilem, ze Firefight je u me jasne lepsi nez Horda z Gearsu). Kdo hry Halo nehral, nebo hral blbe, nebo nema rad z nejakeho zvlastniho duvodu sci-fi, tak ma smulu a musi hrat COD a jine podobne hloupe klony . Snad jen jeste doporucuju precist i slusne knihy Halo...
    • No jo právě jsi popsal konzolového hráče co si musí vystačit s jedninou střílečkou na rok ;)
      • Trochu hloupy komentar,kdyz drtiva vetsina Ackovych her je v soucasnosti multiplatformni.
        Ale co cekat od zabedneneho fanatika.
      • Vyložil sis to špatně... ta hra je tak dobrá, že mě dokázala udržet na rok :-)
    • nevím jak na xboxu ale na PC to byla hrozná hra. Navíc neměla ani žádný coop. A jelikož to byla první halo hra co vyšla na PC jak by jsem se asi mohli zajímat o halo universum, když jsme o něm ani neslyšeli. Příběh nás kamsi teleportoval a ani nám neřekl co se vlastně děje. Jen to že jsem v háji. To mi nepřišlo zábavné.
      • Mechwarrior_bw
        problém PC verzie bol hlavne v tom, že vyšla až v roku 2003, kedy už boli rok na trhu akčné hry ako No one lives forever 2, MoH : allied assault, SW: jedi outcast, Max Payne 1-2, AvP2, RtCW, Mafia, GTA3 atď oproti ktorým už pôsobyl zastaralo a nudne...

        Ale Halo som hral krátko po launchy v jednom konzolovom shope, kým sme sa po škole ešte ako deti dostaly na radu prestály sme tam aj hodinu. V tom hype a množstve reklám sa mi Halo dokonca páčilo avšak keď som si ho neskôr zahral doma tak všetky ilúzie o hre sa mi rozplynuli ako dym vo vetre.
        • Chces mi rict,ze halo te v shopu bavilo diky hypu?*1*
          To ses teda lehce zmanipulovatelnej clovek.
          Bud se mi ta hra proste libi a bavi me a nebo ne.Nejakej hype me muze maximalne tak donutit si tu hru vyzkouset/koupit, ale rozhodne me nemuze vnutit,ze me ta hra bavi.
          V tom pripade tve nazory budu brat hodne s rezervou,protoze tedkom je zase hodne moderni na Halo nadavat a ty si se opet nechal zmanipulovat. *1*
          • Mechwarrior_bw
            keď stojíš v dave ľudí a hráš hru o ktorej každý okolo hovorý ako je super a pritom si 14-ročné DECKO, tak veľmi ľahko človek podlahne. Navyše som to nehral dlhšie ako 10 minút ... za tú dobu sa hra posudzovať nedá. Napokon aj ked som ju hral neskôr už vpohodičke a doma ma zpočiatku bavila, lenže znovu iba prvé minutý max hodinu. Potom sa vďaka sterilnosti prostredia, repetitívnosti a určitej detinskosti dostavila taká nuda, že už vlastne ani neviem či som to dohral až do konca.
  • EuroSamurai
    Mě Halo taky neoslovilo ale nemusíte tu na něj plivat a kazit tak radost fanouškum z remaku.
    • .) Fandům hru nic nezoškliví , jen chceme připomenout , že na PC tato modla rozhodně nezazářila (viz článek ;) )
      • Komu s***š pod článkem o HALO svoje PC..
      • Jsou i lide,kteri Halo nepovazuji za modlu,ale slusnou fps,ktera si rozhodne nezaslouzi titul brecka,odpad,sra*ka apod.
  • Pěkné...kdyby ale raději udělali remake jejich starší hry - ONI..skvělá,bohužel už zapomenutá 3rd person akce s vtahujícím příběhem a duchovním odkazem na Ghost in the Shell..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit