Přejít na výpis diskuzí
Hardwarové nároky Dark Souls II nejsou nijak přestřelené
7.3.2014 | Adam Homola
101 příspěvků
-
Nj, Dark Souls si hold klade nároky někde jinde ;)
-
-
Holt... to jsou lidi vážně tak hloupí, když opakují tuhle idiockou chybu pořád dokola??? *7* *7* *7* *7* *7*
-
-
"idiockou" je taky chuťovka
-
-
Dark Souls si holt zaslouzi vzdat hold ,)
-
A kde prosimte , diky zastarelmu systemu jadru hry?
-
-
DK2 ma svuj vlastni novy engine
-
-
asi si to uplne nepochopil... *1*
-
-
-
-
hlavně ať to po mě zas nechce abych zmáčknul kolečko k otevření dveří... moje klávesníce nemá kolečko vy tataři! neblíž je k tomu písmeno O, nebo 0, ale to nefungovalo
-
-
Jenze ona PC verze Dark Souls mela xboxovy ikonky, tudiz zadny kolecka ☺
-
*1*
-
-
Mne zas nejde do hlavy, preco este stale karty od AMD oznacuju ako ATI, po tolkych rokoch by si uz mohli zvyknut, ze ATI neexistuje...
-
-
Nejsem si úplně jistej ale nezačínali se ty GK vydávat ještě za dob ATI?
-
-
HD5870 z minimalnych je vykonnejsia ako HD6870 z doporucenych...nebude tam chybka?
-
-
Ja se v kartach prilis nevyznam,ale pan google ti dava za pravdu. Karta v minimalnich pozadavcich je o 6K drazsi nez karta v doporucenych pozadavcich *2*
A co moje Ati 5850HD 1GB? Splnuje naroky?
Osobne neverim ze ne,protoze stale vsechny hry hraji temer na max nastaveni. -
-
Mám stejnou GK a že hraješ skoro vše na max ti teda moc nevěřím, v jakým rozlišení?
-
-
1440x900. A jestli mi veris nebo ne je mi celke jedno *2*
-
-
Tak to ti pak už pomalu začínám věřit :D
-
-
Jedine co vypinam/snizuji je vyhlazovani hran. Ale to spise z principu,protoze to je nejvetsi zrout vykonu a vyhlazene hrany jsou potreba maximalne tak na tipani obrazku. Pri pohybu si toho nikdo ani nevsimne.
edit. nejsem fanda velkych monitoru a nevidim v nich zadny benefit. Kazdy u toho stejne sedi 30 cm
-
-
-
-
http://www.systemrequirementslab.com/
Akorát nevím, jestli je v seznamu zrova novej Dark Souls...
-
-
delaji hry pro konzole, neznajii PC HW ;]
-
-
Sousloví "hardwarové nároky" je pro mě historismus. Není nejmenší problém udělat to tak, aby hra plynule běžela prakticky na čemkoliv, co podporuje potřebné standardy, aniž by výrazně utrpěly vizuální kvality. Pokud to některý vývojář nezvládá, je neschopný, a zaslouží si zkrachovat.
-
-
Mno vidis a ja si zase myslim, ze nekdy by se hry nemeli delat podle beznych nebo vetsiny dostupnych PC na trhu. Cilem PC her byla hlavne snaha prekonavat hranice. Nerikam, ze by se hra nemela optimalizovat, ale mela by se snazit vyuzivat potencial tech nejlepsich stroju na trhu (to zda zajisti, aby to mohli hrat lidi i smensimi hardwarovymi naroky je uz jen bonus).
Duvod je prosty, je to moznost jak popohnat technologie dopredu. Prave financovani timto zpusobem umoznuje firmam investovat vice do novych technologii. -
-
Pokud bys byl vzdělán v příslušných oborech (a já částečně jsem), věděl bys, že zvyšování složitosti za odpovídajícího zvýšení výpočetní náročnosti není žádný pokrok, jen "tupé" škálování. Hranice se překonávají právě optimalizací. Vydupat z toho více při stejném výkonu. Vymyslet nové metody, inovativně aplikovat matematiku. A pokud to děláš (pokud možno v GPU i CPU výpočtech), můžeš si být jistý, že hra bude průlomová na high-endovém stroji, a zároveň bude představovat i určitý znatelný pokrok na méně výkonných strojích. Kompetentní vývojář to umí naprogramovat tak, aby byl dobře využit výkon strojů na široké výkonové škále.
Dnes mají i tři roky staré (zítra tři roky a den), tehdy mainstreamové, počítače skutečně dostatek výkonu na rozumné zpracování jakékoliv hry. Vyšší rozlišení na výstupu nepotřebujeme, a počítat třeba real-time CFD zatím taky ne. -
-
Hnat sa za vyssim rozlisenim v dobe obrazoviek s nativnymi rozliseniami osobne tiez moc nechapem.
-
-
Tahle nekonečná honba je hrozná pošetilost :) Nové technologie jsou fajn, ale nic se nemá přehánět
-
Navíc všichni budou spokojeni.
Dají nějaké malé minimální nároky a tak to pojede většině a zase nastaví skvělou technickou stránku a případně zkusí nové věci pro silné sestavy. Také, to bude lákat některé lidi k vylepšení když uvidí jak to vypadá na lepších strojích a bude spokojen i výrobce HW. Něco jako velké TV a demonstrace jak je dobré mít velkou TV....
Tohle je ideální stav. Ne jako GTA IV, že to po vydání na PC nejelo skoro nikomu anebo u velkého studia malé doporučené nároky, že nehledě na nastavení to vypadá a jede pořád stejně ošklivě.
-
-
-
Neprocital jsem to cele, takze treba se uz nekdo zminil, ale srovnavat GT9600 s Radeonem 5870 mi prijde trochu mimo misu, vzdyt to AMD je karta o 2 tridy jinde. Je to trochu zmatene.
-
Sice to nerozjedu(Ale vcelku těsně! :D), ale i přesto jsem si to předobjednal, jelikož jsem chtěl soundtrack a vývojáři takových her se musí vždycky podpořit, a možná někdy v budoucnu si to i zahraju.
-
-
To jsi dlouho nevylepšil stroj :)
Uvidíme v praxi. Často kecají a tomuhle moc nevěřím i když je jasné, že to technický zázrak nebude, tak přeci v HD rozlišení to již chce nějaký výkon. -
Ano, přesně kvuli takovejmdle lidem nemame na PC ignite engine.... Muj tablet je silnejsi nez co mas doma a hrajes na tom boze....
-
-
A kvuli takovym lidem co si koupi kdejaky kryptofasisticky burzoazni skvar co mu natlucou do hlavy za poslednich skoro deset let nevysel duvod proc si porizovat lepsi stroj.
-
-
Když na to mám tak proč ne. Timhle přístupem akorád podporujete růst konzolí když budete 10let mít starej HW bez investice... je mi te lito...
-
-
-
A co ti k tomu chybí? 100 Mhz na procáku?
-
-
Skoro máš pravdu. Chybí mi 600 Mhz.
-
-
Overclock?
-
Tak to se hra rozhodně ani nespustí.
-
-
To je mi jasné.
-
-
ak tych chybajucich 600Mhz na cpu myslis vazne, tak s tym prestan...pobezi to aj bez nich v pohode *1*
-
-
-
-
-
Tomu řikám fanda! *8*
-
celkem zajimava logika , nevylepsit si PC , ale kupovat si hry co na svem PC nerozjedu :)
-
-
Nároky jsou na dnešní dobu úplně pohodička. I kdyby se to s tím udrželo jen na grafické úrovni jedničky, tak si to s chutí zahraju, protože to byl nářez! Sice jsem u něj pěnil vzteky a rozbíjel věci *1* , ale byl to nářez, kterej nevyjde každý den.
-
Nakonec tohle řešit nemusím, měsíc navíc bych nevydržel :D
-
-
Těším se na tvůj rage quit až s gamepadem půjdeš po malé římse nebo mostku :D
-
-
Takže ty si myslíš, že trefovat písmena na klávesnici je pohodlnější, než používat ovladače pro konzole. Ah ti zaslepenci.
-
-
Ono to je spojené s tím jak hrál jedničku (YT kanal-doporučuji!) a právě na podobných místech s tím měl on osobně problém, nic proti gamepadům nebo konzolím, prosím neupalovat sám vlastním konzoli a občas hraji na gamepadu
-
-
No ta jemná motorika mi na tom gamepadu moc nejde, to je pravda :D Ale pořád se mi to na něm hrálo tak o 100% líp než na klávesnici a předpokládám že teď na tom xboxovým to bude ještě o stupeň lepší *4*
-
-
-
-
-
Ty nároky odpovídají grafice hry. Vypadá to stejně jako jednička a textury jsou opravdu vyblité, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale v této hře mi to samozřejmě tolik nevadí, protože převládá hratelnost...
-
-
Přesně, pochybuju že budem mít čas se v této hře zabývat texturama :D
-