Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to čím dál horší...vždyť ta grafika je taková nic moc,ty nároky jsou směšně přehnané!!! Pokud na max bude potřeba opravdu ta doporučená sestava tak je to fakt k pláči...
  • frag.ment
    Poslední dobu (jako odkojenej PCčkář) jsem rád, že jsem přešel na konzole. Ale 4 GB VRAM mi připadá fakt jako úlet, to snad nemyslí vážně. To bude nějaka kachna..
    • Mato1987
      Nechcem sa s tebou dohadovať, alebo nebodaj otvorene hádať, určite máš na tvoje svoje pádne dôvody, ale ak si odkojený PCčkár tak by si mohol aspoň niečo vedieť o architektúre nových konzolových systémov. Kačica to určite nie je, jednoducho sa treba pripraviť, že pokiaľ tu bude táto generácia konzol tak treba mať grafiku s aspoň minimálne 4 GB vram, optimálne aspoň 6 GB do rezervy. Viem je to fakt absurdné, no bohužial, je to vďaka unifikovanej pamäti na nových konzoliach tak. Keď pomyslím, že jediná karta na trhu, ktorá ma 6 GB vram je gtx TitanBlack a stojí toľko čo tri nové konzoly alebo jeden kvalitný výkonný PC tak je mi do plaču.
      • frag.ment
        Já o HW architektuře nových konzolí vím celkem dost. Ale zaráží mě, že si dovolí chtít 4 GB VRAM na PC, s tím se při převodu snad dá něco dělat, aby nebylo takové množství potřeba. Spíš v tom bude lenost nebo neumění programátorů.
        • Mato1987
          Oni si v budúcnu budú dovolovať pýtať aj viacej vram, to je takmer isté. Konzoly majú celkovo 8 GB GDDR5 unifikovanej pamäte a 256 mb DDR3 na rôzne systémové úlohy , že? Takže, bohužial nedá sa nič robiť, ak si si nevšimol, hry sú primárne vyvýjané pre konzoly a ich publikum, PC porty sú žial v mnohých prípadoch odsúvané na vedľajšiu koľaj. Treba sa pripraviť, že behom nasledujúcich pár rokov budú novšie hry vyžadovať kľudne aj viacej ako 4 GB vram, už shadow of mordor potrebuje aspoň 6 GB na max nastaveniach, kvoli kvalite textúr.
  • Blondyr
    Ubisoft taky vyhrožoval s nároky na Watch Dogs. Pak se ukázalo, že to není tak hrozný. A nakonec bylo nalezeno skryté grafické nastavení. Jako kdyby si konzole zaplatily, aby to náhodou na PC nevypadalo o hodně lépe. To by bylo přece naprd, kdyby lehce nadprůměrné PC spustilo next gen hru lépe než super nová konzole :-D
    Možná to je blbost, možná není, ale já říkám, že konzole brzdí PC. Kdo pustí Watch Dogs na plný detaily, pustí příštích 5 let všechny hry na max. detaily. Tedy všechny hry, které budou také na ps 4 a xbox one.
    • Mato1987
      Väčšinou sa konšpiračným teóriam vysmievam, ale u watch dogs rád urobím výnimku, tie efekty a detaily boli pomerne dosť orezané v porovnaní s verziou, ktorá nakoniec vyšla :)
      • Blondyr
        Rozhodně jsem to nemyslel jako konspirační teorii. Spíš jako vtip. Ale něco na tom přece bude. Dřív jsem musel každý dva roky dělat upgrade. A v době cca vydání ps3 jsem udělal větší investici do PC a prakticky 5 let jsem nemusel kupovat nic a hrál jsem vše na vysoké detaily. Nejvíc jsem si to uvědomil, když ps3 končila. Většinou 30 fps a jen HD. A to nemluvím o efektech se světlem apd. A já se svou 5 let starou rachotinou pořád dával hry na vysoké detaily. Jasně - vyhlazování hran jsem nepřeháněl a vertikální sinchronizaci občas nezapnul, ale vypadalo to vždycky super. Když jsem udělal teď investici do grafiky a RAM, bál jsem se, jak to s next gen hrama bude. Při prvním ohlášení HW nároků na Watch Dogs jsem málem omdlel. :) Fakt jsem se na tu hru těšil. A pak když jsem si jí pustil, byl jsem v šoku, jak mi jede plynule a v pohodě. ( Začal jsem jí hrát až po všem tom humbuku a spoustou patchů ) Jako jestli - a fakt podotýkám jestli - jestli osekly detaily kvůli rádoby výkonu nových konzolí, pak jsme v suchu. Tedy já určitě.
        Rozhodně nevyzdvyhuju kvality PC nebo konzole. Do téhle debaty zabrouzdat nechci. Jen já mám takovouhle zkušenost. A nikdy jsem nekupoval PC za 20 000. Možná na začátku, když se k tomu počítala bedna, zdroj a hardisk. Taky jsem si kupoval lepší myšku. Ale potom obsah skříně vždycky tak za 11 000 až 12 000. Starý díly jsem vždycky prodal, takže to taky ušetřilo. A hraju fakt všechno na vysoký nastavení. Jenže čert to vem, na konzole jsou taky fajn hry. Je to smutné, že hry nepodporují multiplatformní mutliplayer. Fakt by mi nevadilo hrát s někým na ps4. Takovéhle izolování hráče jenom rozděluje.
        Uf.. To je zase výplod. *3*
  • Neviem, čo sa tu vzrušujete, v najhoršom trochu uberete na kvalite textúr a hneď bude po probéme s VRAM....

A inak to nie je nič strašného, až na tú grafiku požiadavky spĺňa moja skoro 4 roky stará zostava *2*
  • este ze mam xko lebo na pc si ocividne nezahram toto je fakt chore a na pc budu mat vdaka tomu mizerne predaje. Moj nazor
  • Začátkem roku 2012 jsem koupil Radeon 7950 se 3GB VRAM (nebyla to ale moc chytrá koupě, stála tehdy asi 11 tisíc) a zatím jsem nenarazil na jedinou hru, která by neběžela plynule. Ale pokud budu muset někde snížit kvalitu textur, tak se z toho neposeru. Vzhledem k tomu, že tato postarší karta bude podporovat i DirectX 12 a že vývoj grafických karet se hodně zpomalil (nemluvě o tom, že herní průmysl je na dně), tak mě ještě minimálně další 2-3 roky nic nedonutí kupovat novou kartu.
    • Mato1987
      Si si istý, že Radeon 7950 má podporu dx12? Zatiaľ je to len v rovine úvah a teorií, záleží na microsofte ako to nakoniec bude.
      "Based on preliminary DirectX 12 specifications as of July, 2014, AMD’s GCN-based products are expected to support DirectX 12 upon its release. The DirectX 12 specification and support for it are subject to change without notice."
      Ja som si napr. pred 2 a pol rokom kupoval úplne nový pc s gtx670 sli, ktoré ma vyšli na bezmála 700 euro a už dnes nezvláda niektoré hry na ultra detaily, ako wolf tno, watch dogs a nebude mať šancu ani pri evil within a shadow of mordor si s nimi určite na ultra nastaveniach nezahrajem a tak si o mesiac kupujem gtx970 a budem zahojený aspoň na ďalšie dva roky :)
      • 670sli je vykonnejsi jak 970, takze ti hry lip nepojedou. Navic, aby 670 sli neco nezvladalo je pekna piczovina, spis to bude rukama. *5*
        • Mato1987
          Ty si buď troll alebo si tupý troll, ináč si to neviem vysvetliť.
          • Ne, jen umim googlit benchmarky. A pokud ti sli 670tek neco nezvlada tak smula. Zadna karta nema vykon o tolik vetsi jak sli 670 ze by mezi tim byl rozdil, ktery by te dostal ze stavu nezvlada do plynule hry. Takzetak.

Takze bud nechapes co znamena slovo nezvlada nebo mas smulu, nezvladat bude i 970.
            • Mato1987
              Evidentne nevieš :) Moje gtx 670 sli majú v prvom rade len 2 gb vram a v druhom rade, výkon v porovnani s 970, či nebodaj s sli 970 sa nedá vôbec zrovnávať, tým viacej ak sa budeme baviť o vyšších rozlíšeniach než 1080p alebo rozlíšeniach 1080p s rôznymi nastaveniami kvalitného antialiasingu ako napr. pre maxwell exkluzívneho multi-frame sampled anti-aliasingu. A to nehovorím o podsatnte nižšej spotrebe, vyžarovaniu tepla alebo novinke, ktorá sa volá Voxel Global Illumination, ktorá z hier v budúcnu bude robiť takmer realisticky vyzerajúce záležitosti a tak podobne. Predtým ako zo seba budeš robiť na diskusii chytrého si preštuduj fakty.
              Čau
      • jo uz to rikas podruhe, ze si kupujes novou kartu
        • Mato1987
          odkiaľ sa tú títo podmostoví obyvatelia stále berú.
    • vyvoj grafickych kariet sa vobec nespomalil, je sice pravda, ze za extremnym vykonom sa kvoli konzolam vyrobcovia GK nahlit az tak nemusia i ked aj to sa v podstate stale deje, ale na druhej strane ma nova rada GTX 9xx asi o polovicu nizsiu spotrebu, ako predosla generaci GTX 7xx, maju menej shader jednotiek, nizsiu pametovu priepustnost a podstatne mensi pocet tranzistorov a aj napriek tomu dokazu byt este vykonnejsie, ako tie predosle.
      Ak je toto podla teba spomaleny vyvoj, tak ja uz neviem, co by si chcel...
      • Placas nesmysly. Podivej se jak sel vykon GF2 GF3 GF4 atd. a podivej se jak se posunul vykon za poslednich 6 let od 2xx k 9xx. Pak pochopis ze vyvoj zpomaleny je.

Btw, to ze 9xx je lepsi nez 7xx vubec nedokazuje jestli se vyvoj zpomalil nebo ne, zkus se zamyslet co to znamena vyvoj a zpomalit. *7*
  • id 5 engine je skratka odpad neznam hru ktera by na nem chodila jak ma *16*
  • erikse
    To mi je uplne jedno, protože bych se u toho stejně asi posral :D
    • MARTASLJ19
      Z čoho preboha, veď to bude skôr akčná hra s mierne hororovými prvkami. Niektorí ako to čítam, sa musíte báť vlastného tieňa v reáli *1*
  • frag.ment
    Ještě že mě to nemusí trápit, kupuju na PS4. Konečně si po dlouhé době dám pořádnej horor a na velké TV jsem něco takové ještě nikdy nehrál, tak jsem zvědavej.
  • So 4GB VRAM uz snad nebude problem so streamovanim textur.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit