Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Problem je, ze hry od vyvojaru ani na plne detaily nevypadaji nic moc. Smrnc ziskaji az zasahem modaru, vyladenim postproces atd.
    Sice z jineho soudku, ale mam stary rFactor, ktery vypada fakt dobre a muj komp ma docela co delat aby to utah na stabilnich 60fps. Ale obraz je pekne vyhlazeny a diky ENBseries i nastaveni nvidia inspector, kde vyhlazuji i alpha textury pusobi hodne realisticky.
    Nedavno jsem zkusil demo rFactor2, nastavil jsem grafiku na max, framerate klesal pod 60fps a hra vypadala desne. Takove synteticke sterilni prebarvickovane omalovanky me doslova zaskocily.
    • Protože vývojáři vydávají hru pro určitou cílovou skupinu, které musí jít plynule hrát. Modeři si můžou dovolit vydat mod, který rozjede třeba jen 1 % hráčů, vývojáři ne.
  • Já to hrál cca před 4 mesíci na i5 s 8gb a Radeonem HD7870 s 2gb a skubalo to na max nastaveni jako pes... ale byla to beta. Hra jako taková mě nijak nechytla.
  • samuel.polak
    nechapem co tu traposia s grindom - ved je to mmo - tam je grind uplne normalne - skusil som BETA a grindovanie mi nevadilo, aspon som sa dostal rychlejsie k shelby :D
  • Mart9
    Na hrej dělali nějaký gameplay, chvíli jsem koukal zhruba v půlce videa a ten borec jel pořád rovně, pole nepole, voda nevoda, plot neplot, jen rovně, autu to nevadilo (nějakej džíp), velká nuda.
    • To byl úplně první úvodní závod, který slouží zároveň jako tutorial. A jede se tam rovně jen asi 2 minuty. Tyhlety lecplej videa jsou mor... Blbci pak podle toho, jak hraje jiný blbec hodnotí celou hru...
    • jasná beta teda aspon doufám přece pak ve hře nepojedeš pořád rovně *6* *15*
  • Mato1987
    Dodnes hrajem nfs most wanted a nfs rivals takmer každý víkend niekoľko hodín a tých 60 fps by som nevymenil za nič, najmä keď to je závodná hra. Dovolím si tvrdiť, že z grafického hľadiska sú obe tieto hry niekde úplne inde najmä keď to porovnám s tým ohavným príbuzným od ubi30fpscinematicsoftu.
    Ak ten fps lock bude možné odstrániť ale v hre aj napriek tomu bude bezdôvodne klesať fps pod 30 tak ako to bolo u tých skúšobných verzií, tak nevidím dôvod prečo by som sa touto ohavne vyzerajúcou a debilne ovládanou závodnou mmo hrou mal zaoberať, veď si ju aj tak nekúpim.
    • Xcomik
      Budu jedině rád když si zůstaneš u NFS produktů (BTW nebylo takhle náhodou stejným problémem v NFS Rivals lock FPS na 30? A při úpravě configu aby to podporovalo 60FPS si ve hře lítal jak ve stíhačce). Jinak překvápko po ohlasu z Bety se vývojáři rozhodli přidat funkci framerate do nastavení ve hře což v tom tvém Rivals to bylo řešeno a po několika updatech

Po grafické stránce i přes fakt že hra je asi 30x tak větší jak ty tvé NFS dohromady jsem nezaznamel výraznější rozkol v grafice dokonce si hodlám troufnout tvrdit že vypadá dost podobně jako MW 2012 akorát má řadu fičurek od Nvidia gameworks. To nemluvím o živoucím prostředí ve kterém se kromě vozidel nachází chodci a zvířata (nějak si nepamatuji že by tohle v nějakých NFS bylo) a to nemluvím o propracovaném tunningu... Prostě se na mě nezlob ale ten tvůj komentář je Epic Fail.
      • Mato1987
        Nikto nič nevyriešil, vývojári z GG do nfs rivals nepridali žiadny fps unlock, ale už od vydania sa dalo v kľude hrať so 60 fps, keď si si znížil niektoré detaily a pridal si si za .exe "-GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60+" nezaznamenal som žiadne lietanie ako v stíhačke, ja drogy neužívam. Proprípade si môžeš dať za .exe do príkazového riadku aj "-Render.ResolutionScale 2.0" a hra bude vyzerať ako promo obrázok.
        Dnes je príliš skoro na nejaké porovnávania hrateľnosti nfs rivals s crew, teda hrou, ktorá ešte nejaký ten mesiac nevýjde, ale dovolím si už teraz tvrdiť, že čo sa týka rozmanitosti prostredia tak nfs rivals je niekde úplne inde.Vývojári crew sa rozhodli ísť cestou kvanity na úkor kvality a na hre to je aj vidieť, či už sú to otrasné textúry aút alebo ostatných objektov v hre, alebo to je absolútne mizerný a ohavný systém nasvetlenia prostredia a celkovo crew vyzerá ako chudobný príbuzný rivals.
        Páči sa mi ako vyzdvihuješ tie "Nvidia fičurky" kde sa v podstate v krátkosti jedná o bezvýznamný hbao+ efekt a nejaká málo výkonnostne náročná forma rozblurovanéh antialiasngu, tam ale všetka tá sranda s exkluzívnymi "nvidia fičurkami" aj končí.
        Na záver by som ešte rád dodal, že koho v závodnej hre zaujímajú zvieratká a chodci, najmä ak sa jedná o také zverstvo a chodcov ktorí ti dokážu na milimetre odskočiť od kapoty nech sa na nich rútiš akokoľvek rýchlo. Tuning v akrádovej mmo závodnej hre bude taktiež zaujímať "veľa" ľudí, najmä keď sa bude dať auto vylepšiť formou zabudovaných mikrotransakcií.
        Želám ti príjemný a ničím nerušený grinding, ak si sa uź rozhodol, že hru si zaobstaráš.
        • Mato, nemuzu s tebou prilis souhlasit, protoze z tvych prispevku couha odevsad zaujatost proti Crew. Nevim ale vubec proc.

Jsem fanda spis arkadovitejsich zavodu. Vlastnim Rivals a u nich mi vadi nejvice ta preplacana grafika a prave to jak casto se meni. Mapa vypada sice velka, ale kdyz za hodinu projedu tu mapu 3x dokola ... realne mi tak velka nepripada. Rivals se da vytknout urcite hodne a pro mne to je nicim nevybocujici prumerna arkadova hra, ktera nema z dlouhodobeho hlediska co nabidnout.

The Crew, jako duchovniho nastupce TDU2 jsem si ovsem jiz davno predobjednal a beta verze mne bavila jak maloktera jina plna verze hry. Ja osobne vidim v The Crew velky potencial a az tak moc neresim, ze grafika nebu az tak nalestena. Koncepcne se mi The Crew libi, vylepsovani auta jde vyjezdit beznym jezdenim, premiova mena bude spis pro ty netrpelivce, ale to ma Rivals ve forme Time saver DLC taky. Navic v tomto vubec nevidim problem. Hra nejsou dostihy, aby clovek musel mit druhy den max level za kazdou cenu.

The Crew na PC bude mit oficialne odstraneny FPS lock, coz u Rivalsu opravdu neni a pridavani nejakych parametru ja osobne povazuji za dost nestandradni metodu.

Na zaver:
          Ani od jedne ze zminenych her necekam dokonalost, ale hlavne zabavu a ja osobne bych vsadil na to, ze The Crew udrzi hrace ve hre mnohem dele, protoze bude mit prave velke a rozmanite prostredi. Toz uvidime. Zajici se vzdy pocitaji az po honu, toz nedelej ukvapeny radikalni zavery.
          • Mato1987
            Máš na to samozrejme právo so mnou nesúhlasiť, ale tvrdiť, že som voči crew zaujatý je absolútna hovadina. Nie som zaujatý, akurát sa mi tá hra absolútne nepáči, nemá ma v podstate čím zaujať, kedže všetko čo v hre je už dokázali iní vývojári spraviť v iných závodných hrách a dokonca lepšie.
            Ak hraješ nfs rivals ako hru pre jedného hráča tak tá hra po kampani dlhej asi 18 hodín nemá fakt čo ponúknuť avšak v hre je zakomponovaný volný multiplayer a to je práve to čo z nfs rivals robí jednu z nalepších a najzábavnejších arkádových závodnych hier aké som kedy hral plus v hre je pomerne slušný počet aút asi okolo 60, takže sa môžeš vyblbnúť na hocijakom aute aké si zvolíš. V porovnaní s crew je ich koľko sotva 50? Asi sa dajú taktiež očakávať dlc balíčky s autami ako to bolo u nfs rivals.

Mapa the rivals síce nie je obrovská, ale je bohate postačujúca na to aby si si zazávodil po dialnici, po úzkych cestách, horách, lese, púšti a podobne. To, že sa dá v podsate mapa obehnúť vonakším okruhom za 20 minút je len chyba aút ako sú agera one, ktorá ma maximálku cez 450 kmh.

Je rozdiel, keď nfs rivals ponúka time saver packy, ktoré sú väčšinou bezpredmetné, kedže hra sa dá prejsť kompletne za 18 hodín čístého času a nahrať si tu hernú menu teda speed points je ako ľavou zadnou keď vieš aký " Pursuit Tech" si zvoliť tak behom pár desiatok minút máš cez 1 milión speed points. U crew sa obávam, že tam nielenže budú zakomponované rôzne druhy mien, ako je to u rôznych ftp a mmo hrách, ako sú napr. bronzová, strieborná a zlatá a tak podobne. Ale že sa budú dať zakúpiť aj samostatne jednotlivé komponenty na vylepšenie jazdných vlastností a výkonu samotného auta a to mi príde ako maximálne nefér. Grind tam bude určite obrovský, keď samotní autori crew hovorili, že s hrou majú obrovské plány na niekoľko nasledujúcich rokov, o čom mám teda vážne silné pochybnosti, ak sa teda nechcú časom uberať cetou free to play, tak neviem ako si budú chcieť tú malú skupinku hráčov udržať.

To, že to je neštandardná metóda ale neznamená, že nie je funkčná, ja už nejaký ten rok hrajem nfs rivals absolútne bez problémov na stabilných 60 fps a keď chcem tak si môžem znížiť grafické detaily na minimum a hrať hru v 144 fps a to potom beží na mojom 144 hz monitore hľadko ako maslo sa kĺže na rozpálenej panvici.

Práve toho sa obávam, že autori vsadali na kartu kvanity a akosi pozabudli na kvalitu a preto je hra až megalomansky obrovská, čo sa týka hernej mapy, ale detaily sú akosi absentujúce a práve detaily robia najmä tie kvalitné hry, hrami na ktoré si s radosťou a nostalgickou slzičkou spomenieš aj niekoľko rokov po vydaní. Na druhú stranu som nesmierne rád, že som mal príležitosť the crew si vyskúšať niekoľko mesiacov pred oficiálnym vydaním hry, aspoň som sám seba ubezpečil, že sa o hru nemusím vôbec zaujímať.
            • Srovnávej The Crew s Need For Speed World a ne s The Rivals. Tak mizerně optimalizovanou hru jako The Rivals sem dlouho neviděl. Naproti tomu The Crew má obrovskou mapu a je to skvěle otimalizovaný nebo aspoň beta byla. Co se týče množství vozů budou se postupně přidávat jako u NFS World.

Jediný co v EA umí jsou policajti.

Mapu jsem poměrně důkladně testoval hlavně Grand Kaňon a zasněžený kopce. Dá se tam blbnout i na sjezdovce a sou tam některý zajímavý kravinky jako hledání satelitu atd.

A co se týče malé hráčské skupinky toho bych se nebál. Všichni koho EA votrávila przněním NFS World netrpělivě čekají na The Crew. I hráči kteří málokdy hru koupily mají předobjednávky protože je beta nadchla. Já už mám předobjednánu gold edici a jen čekám na prosinec.
            • Tys The Crew nehrál, viď? Od kdy je v Rivals kompletně otevřená mapa světa a třeba offroad závody? Srovnáváš dvě nesrovnatelné hry. The Crew bude spíš jako Test Drive Unlimited než cokoliv ze série NFS.
  • Ty nároky s procesorem jsou pěkná blbost. Mám notebook s N950 2,1 ghz a rozjedu to v pohodě na low/medium,teda aspoň v té betě co byla a měl jsem 30 fps *4*
    • Xcomik
      Já betu jel na Intel Dual Core 2955U s Nvidia 720M a na Low mi to také jelo v pohodě. Je pravda že by to chtělo vyšší výkon hlavně na CPU ale i tak jsem spokojen předobjednávku už jsem dávno udělal a nelituji beta mě přesvědčila že za to ta hra prostě stojí
  • Veskoslav
    Jestli bude 30 fps lock na pc, tak nehratelné. Po 30 minutách z toho začnou bolet oči. Beta byla fajn, tuning se mi líbil i to prostředí, ale je to tak na 30 minut hraní a pak dost.
    • doufám, že tě z těch 30 FPS začnou bolet oči, zakopneš, spadneš a ztratíš schopnost psát tyhle sračkyy...
    • Nebude, autori to sami potvrdili, i kdyz proti FPS lock na 30 je to tak trochu upalovani carodejnic.

Jde o plynulost, jde o pocit z jizdy ... kdyz bude dobry na 30 FPS, tak je to ok, kdyz bude spatny, tak tomu nepomuze ani 144 FPS ;).
    • no, nehratelne to neni, jinak by existoval uplne jinej lock, a po 30ti minutach uz to ani nevnimas. Ovsem je to hnus, to ano.
  • Toto je tak na úrovni NFS Hot Pursuit. (grafika)
    • Je to free roam hra...
    • Grafika urcite neni nejaky next gen, ale je pekna, bez doskakovani ... Presto se mi modely aut i prostredi libi.
  • Jack1947
    No aspon ted vím že pod 670gtx se nedá jít dneska. *15* Takže si pořídím asi něco nad něco 760+-... hmm *7*

Jinak ono to bude i na X360 (na ps3 ne?) takže v suchu. *4*
  • Vysvětlí mi někdo ty tři sestavy? Měl jsem za to, že minimum by mělo být takové, aby hra na nejnižší detaily a rozlišení jela. A doporučená taková, kde, když bude vše naplno.
    • Takhle to nikdy nebylo a nebude. Minimální sestava je taková sestava, na které autoři garantují, že hra půjde ještě spustit a na nějaké nejnižší detaily možná i hrát. Doporučená sestava je taková sestava, kde si hru zahraješ na slušné detaily (nemusí znamenat na nejvyšší).
    • Nenech se zblbnout... naroky sou vzdycky prepiskle, a v nekterych pripadech naprosto mimo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit