Přejít na výpis diskuzí
Hardwarové nároky RAGE vás snad nerozzuří
7.9.2011 | Aleš Smutný
148 příspěvků
-
Minimum: Radeon HD 4200... zatraceně. Asi se mi tu kde kdo vysměje ale mám ještě
"Radeon X1800 GTO" a donedávna jsem spustil skoro vše... *1*
Mám v plánu pořídit nový PCínko ale nemám ještě k tomu motivaci, nových her které bych chtěl moc není, tak zatím čekám až toho bude víc. -
-
To nic, já měl do nedávna x1950 pro. Teď jsem si pořídil a to jenom proto že byla skoro zadarmo, jinak docela stíhala HD 4670 :)
-
-
jen bych rád připomněl, že tvůrce RAGE rozhodl, že hra bude mít FPS CAP na 30fps pro indoor lokace a 60fps pro outdoor lokace. (Prý je pro venkovní prostředí potřeba 60fps, aby jízda v dopravních prostřetcích byla plynulá) čus! *1*
-
-
Co je tím omezením myšleno? To platí pro PC? *13* 30fps je opravdu hodně málo... 30fps to je mouse-lag jak bič *11* *11* *11*
-
-
to omezeni 30fps plati jen pro topinkovace. Kdo ma PC je v klidu *1*
-
-
Ufff.... Vážně se mi ulevilo, *5* hraní pod 60fps mě dost irituje.
-
-
No zrovna u her od ID je omezení 60FPS záležitostí jednoho příkazu do console, popřípadě přímo do configu.Tedy myslím zrušení *2*
-
-
To vážně....? To jsem překvapen, nevěděl jsem o tom. Myslel jsem že nízké fps je způsobeno mou slabou grafickou kartou "Radeon X1800 GTO" a že žádné omezení fps při vypnutém Vsync není. OMG *9* U DOOM 3 a myslím i Quake 4 jsem nastavoval grafické možnosti co nejníže a divil se proč se to neprojevuje na rychlosti vykreslování. Achjo... to snad není pravda *16* Kdybych uměl lépe anglicky tak asi do ID napíšu, proč je blbost napadla.
-
-
-
-
s retardním AI nezáleží na frameratu, asi víme co čekat.
-
-
To je pravda *10* s retardním AI stačí stát na jednom místě nebo někde trochu kempovat a mačkat levé tlačítko myši. Kdyby byla pořádná AI a bylo nutné být v pohybu tak by asi nikdo 30fps nechtěl.
-
-
-
-
taky vam prijde trosku nepomer 8800 vs 4200? *2*
-
Nejvíc místa asi sežere to prostředí takže doufám že bude sakra velký *1*
-
-
né prostředí jako v jiných hrách, ale detaily, potažmo unikátní textury, čekej že to bude přiměřeně velké jako borderlands.
-
-
Jaktože je tam psany Grafická karta: GeForce 8800 a Grafická karta: GeForce 9800 GTX když na netu když se kouknu v nějakym obchodě tak jsou řady označeny GTX 400 něco nebo GTX 500 něco. Předem dík za odpověď.
-
-
Neměj strach jak GTX 4xx tak GTX 5xx řady jsou výkonější než 8800 a 9800, ale např. řada 2xx je na tom s výkonem bledě, dokonce si myslím ze 8800 a 9800 jsou výkonější. V obchodech už asi 8800 a 9800 neseženeš.
-
-
no ja mel 9800GTX+ a ted mam GTX260 a ta 260 je tak o 30-50% rychlejsi .. a podle testu dava GTX260 proti GTX460 rozdil treba v BC2 jen 4 FPS, L4D 8FPS, MassEffect2 0FPS .. takze tak tragicky bych to nevidel .. rozdil je spis v odberu (65 vs 40 nm) .. a samozrejme ma 460tka novejsi technologie
-
-
Jj, na 260 jsem zapoměl, ale 210, 220 a 240 jsou slabé, když novou tak 4xx nebo 5xx, zase takový rozdíl v ceně není.
-
-
ted uz je to jasne ale kdyz jsem kupoval ja tak GTX260 vychazela v pomeru cena/vykon nejlip ..
-
-
Jasný, o tom žadná, poměr cena výkon, tím se taky řídím *3*
-
-
-
-
-
To si se narodil před dvěma rokama? Došlo totiž k překódování názvu... 9800 je myslim ted GTS250
-
-
a tam je asi ta podstata, ze nazvy su uz ine a v poziadavkach sa davaju tie stare
-
-
-
Nevíte někdo jak to bude s OpenGL??
-
-
čo jak bude s opengl ? či sa Carmack od neho odkloní a prejde na dx ? určite áno ale nie v dohladnej dobe... i keď dnes už je možné všetko a možno s tým začnú po D4.
-
-
Neviem preco by to mal robiť. Ak sa mu to rozhranie páči tak jednoducho na nom ostane. OpenGL tiež napreduje teraz tu mame novú verziu 4.1
-
-
samotný Carmack označil DX za lepšie api a zrejme do budúcna perspektívnejšie, keďže má širokú podporu výrobcov grafických kariet a hlavne zaistenú podporu a kvalitný vývoj zo strany MS. A samozrejem z toho plynú ďaľšie výhody ako je jednoduchšia a efektívnejšia práca s dx rozhraním i jeho lepšie výkonové parametre.
-
-
-
-
Tohle jsem presne cekal ... na jednu stranu supr .Na druhou uz mene, za vse muzou konsole !! Sice mam PS3 a Xbox360 a vse je optimalne delane na vsechny platformy + ovladani. PC tim nejvic trpy. Cekal jsem od takove hry mega grafiku ,ale rok 2011 a asi i rok 2012 bude stale ve znameni grafiky DX9.
-
-
A DX9 je něco špatnýho? DX9 = špatná grafika?
-
-
DX9 = spatna optimalizace proti dx11 grafika je stale postacujici
-
-
Ta hra bezi pod OpenGL, alebo sa mylim?
-
co ma kazdy s tym DX, Carmack nam dava jasny dokaz, ze sa daju robit skvele veci aj bez DX11 a vsetkych najnovsich "cool" technologii. Ok, mozno Rage nie je technologicky zazrak ako bol volakedy Far Cry alebo Crysis, ale celkovy graficky dojem Rage (aspon pre mna osobne) je uplne uzasny. Ani Doom 3 nebol technologicky svojho casu nejak uplne super vyspely, ale dolezity je ten vysledny efekt, ako ta hra celkovo posobi.
-
-
Doom 3 lool ano pouzival niektore postupy ktore by sa dalio nazvat zastaralejsie. ale ako jedna z prvych hier pouzil dynamicke tiene...ale celkovo nazvať Doom 3 že bol svojho casu technologicky nevyspely je blbosť.
-
-
Mě se Dx9 Líbí a kromě teselace nevidím mezi 9 a 11 rozdíl a když hraju hra tak si moc nevšímám jestly jsou cihly na zdi vystouplý nebo ne..
-
-
doporuceny pozadavky povazuju v dnesni dobe za herni minimum z toho vypliva ze jsem absolutne v klidku
-
4gb ram tak to je pro všechny s 32bit operačním systémem mezi než patřím i já špatný jinak v poho
-
..s tima HW nároky co tu jsou uvedený si dnes koupil Rage s tím že sice moje Pc uplně nesplňuje doporučený požadavky, ale je to někde mezi minimem a doporučenými..
Hru v pohodě nainstaloval a spustil jenže první překvapení, nikde nenašel žádný nastavení grafiky jak je běžný u většiny her, jen nastavení rozlišení, jasu a vyhlazování nic víc, tak zkusil přímo ve steamu v knihovně her a taky nic.. Tak spustil hru a nestačil se divit skubala se jako sv*ňa a textury se mi načítali před očima... Tak kouknu na krabici od hry a tam že je to na 64bit a dx10... a jaksi moje pc běhá ještě na 32bitech a WinXp :p
Tak příští týden kupuju nové pc *7*