Přejít na výpis diskuzí
Hardwarové požadavky PC verze Far Cry 4 jsou nižší než u Assassin's Creed: Unity
7.11.2014 | Adam Homola
79 příspěvků
-
Len pre upresnenie. Všetky efekty prezentované featury okrem TXAA pôjdu aj na grafikách od AMD. Nie je to tak, že majitelia AMD budú o niečo ochudobnení.
-
Komu niet rady, tomu niet pomoci. Ty si stále budeš omielať to svoje, chcel som ti pomôcť, ale keď rád žiješ v omyle, tak nech sa ti páči. Na záver by som predsa len ešte dodal, ak by si mal predsa len záujem sa niečo viacej o tom dozvedieť, predsa len to nie je nič zložité a aj taký jednobunkovec ako ty by to mal zvládnuť pochopiť bez akýchkoľvek problémov.
Tak tu máš jeden kratučký, stručný ale veľmi výstižný článok http://www.reddit.com/r/Games/comments/1rb964/antialiasing_modes_explained/ aj s diskusiou, ktorá je tam vedená a prečo je všeobecne považovaná TXAA forma antialisingu za najlepšiu aká tu kedy bola, mimo supersamplingu samozrejme, ktorý sa ale vo všeobecnosti považuje za najväčšieho zabijaka grafického výkonu.
Keď si to preštuduješ, tak pevne verím, že prestaneš do éteru vypúšťať podobné nezmysly ako si to robil doteraz. -
Tak si kup 100W TDP procesor, který je většinou pomalejší a hůř optimalizovaný, než i5. i5 je král, herní PC = i5, případně i7 kvůli frekvenci, ale rozhodně ne AMD, navíc s těma jejich deskama hroznýma.
-
Tak nevim, Ubisoft PC hrace vypekl uz xkrat. Radeji pockat na recenze z nezavislych zdroju jako treba TotalBiscuit a pak se rozhodnout. FC3 me nakonec moc v singlu nenadchlo a multiplayer byl vylozene odflaknuty (to nemelo myslim ani dedikovane servery).
Jedine nebezpeci pro me je, ze to koupim z nudy, kdyz do GTA V a Witchera 3 je daleko. -
http://www.anandtech.com/bench/product/837?vs=697
tu mas porovnanie na Anande, ty hrooozneee pomaaalaaa brzda:)
fx 8350 stoji 150€ a okrem single treaded aplikacii(Skyrim, Wot) sa vo vsetkom vyrovna, alebo predci
i5 4670K(taktovaci Intel proc.) za 200€, bohuzial ludia sa naucili mantru o genialnom Intele a zlych AMD procesoroch, a stale to slepo opakuju...najma je sranda ze to opakuju ludia co v IT maju skusenost max s vypnutim a zapnutim pocitaca.. -
Oboje vyvíjí Ubisoft Montreal a vydává Ubisoft. A oboje sice jede na jiném enginu, což ale nic nemění na tom, že FC4 vypadá lépe a má menší nároky :-)
-
750ka neni nic moc no, to bych sel budto do 770 nebo 660+/-
-
No já myslel něco... ehm cenově přijatelnějšího... pro mne. Tak kolem 5k viděl jsem 750 a ta mi nepřišla marná... 660+- se mi zdá už málo. Vydrží vydržela mi 8800GT defakto do ted no. Což je velká haluz. Takže s nějakou tou to vydržím Dx11 kartou do dx12 nové série.
-
joo ja byl zaryty AMDckar takze me phys-x nezajimal stejne, ver mi ze kdyz ti reknu ze to stoji za to :)
Vykon to samozrejme nijak nesnizuje, je to hardwarova featura nvidii.
Ja mam ted 770gtx takze pokud bych dneska kupoval grafu(coz neplanuju) tak bych sel asi do neceho takoveho - http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-970-oc-4gb/160652/produkt
Je to dost overkill ale zastavam nazor ze na GPU se nema setrit.(tohle ti vydrzi pet let)
At vyberes cokoli urcite Nvidia ;) -
znizuju umelo vykon? vykon znizuju, ale umelo?aky by to asi malo vyznam??? *1*
-
Vydavatel není vývojář. Navíc obě hry jedou na jinym enginu.
-
Díky za typ, když tak kdybys měl i nějaký odkaz tak... bych byl vděčný. Physx a jiné fičury mne nezajímají... beztak jen snižují uměle výkon.
-
Zle jazyky by mohly tvrdit ze ten AC ma nastaveny naroky umele aby konzole nevypadaly spatne......... *7*
-
Jednoznacne maxwell od nvidie, stoji to prd, vykon to ma jak krava, nezere to skoro zadnej proud a navic tam mas mrte "nvidia-only" featur jako phys-x.
-
obavam sa, ze ty medzi tych co sa hraju nepatris *1*
skusim to este takto - TXAA je exkluzivna forma vyhladzovania od nvidie a funguje iba na kartach od nvidie (vidis tam tu spojitost?) takze musi byt tato forma vyhladzovania najlepsia, aj ked nieje,ale tebe to je fuk. budes to zapinat, pretoze si sa to docital niekde na fore, ved naco ma clovek vlastne oci a rozum *1*
Navyse pokial mi je dobre zname, tak najkvalitnejsia forma vyhladzovania je MSAA, cize plnohodnotne vyhladzovanie.
Ako ty si neuveritelny...posielas ma na nejake fora a serveri (kde ten clanok vznikol preto..pretoze vsetci dobre vieme...) aby som si tam precital nejake informacie o tom, co mozem prakticky vyskusat a ides ma presviedcat o opaku *1*
mam kartu od nvidie a mal som ju aj predtym a este predtym a budem mat aj dalsiu kartu od nvidie, takze tym ani nemozem na tu spolocnost utocit *1* ale ked nieco nefunguje a je okolo toho viac kecov, ako uzitku, tak asi nebudem prikyvovat, nie? napriklad physx je vcelku fajn, funguje a je to aj vidiet i ked zere vykonu az az, ale trebars pri druhej Mafii sa uz da zapnut na plno a ono to proste robi to, co ma a je to aj vidiet bez toho, aby si hral v slow motion, bohuzial ten tvoj TXAA je omyl -
Veď to slovo je nespisovné, tu nie sme síce na úrade, ale nebolo by na škodu keby si sa aspoň spisovnejšie vyjadroval, veď akoby to vyzeralo keby si tu každý písal vo svojom slangu a vymyslených slovíčkach.
-
Ty si fakt ťažký prípad. *8* A pri tom je to také jednoduché, stačí ísť na jednu z tých stránok a pri hocijakom teste grafickej karty sa dozvieš, čo a akým spôsobom konkrétne, ktorá forma antialisingu vyhladzuje. To, že máš vedľa v PC grafiku čo podporuje TXAA ešte neznamená, že sa tu môžeš rozkrikovať ako tomu všetkému akože rozumieš. *7* Niekedy mám vážne pocit, že sa tu väčšina z vás na tých debilov len hraje, aby ste nasrali tých, čo tomu rozumejú podstatne viacej.
-
ako som pisal, kazdy normalny to pochopi...kde bude asi problem? *1*
-
mam tu vedla v PC grafiku podporujucu TXAA a skusal som to na vlastne oci a pisem to tak, ako to naozja je, nie co pise nejaky zasraty techpowerup! Uz fakt neviem, ako to tebe inak vysvetlit, skusal som to vselijako, aj na mieru deb*lovi, ale neda sa, vzdavam to *1*
-
To tvoje vymyslené slovo ma poplietlo, "pred predošlý"... máš na toto nezmyselné slovo aj vlastný patent ?