Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • prave si si sam odpovedal *1*
    Ano, rada 6 je pred predosla generacia aktualnej rady, po nej bola rada 7 a rada 8 bola preskocena (NB neratam) a teraz je rada 9, cize GTX 680 bola pred predosla rada GTX 980, presne to, co som aj napisal, takze comu nerozumies???
  • Mato1987
    koľko? veď to je úplne nespisovné slovo, čo si si teraz vymyslel.
  • Mato1987
    To čo za ďalšiu absolútnu grcku si vypustil znova do éteru? Choď si prečítať články o rôznych formách antialisingu, trebárs na techpowerup.com alebo bit-tech.net a potom zistíš, čo sa kopu inkoherentných nezmyslov si tu za ten krátky čas vypotil. Choď sa rovno hanbiť do kúta.
  • ??? ved obe hry vydava Ubisoft
  • pred-predosla..kazdy normalny to pochopi, len google king asi zas nie *1*
  • ty by si mal menej googlit kamarat :D
    Tak za prve, TXAA je v porovnani s archaickym, ako si ho nazval MSAA uplne niekde mimo, ten obraz je ROZMAZANY! mam GTX 780, kde je technologia TXAA vyobrazena, ako nieco viac, co podporuju len nove vykonne rady kariet pravdou ale je, ze TXAA je skor menej a radsej ju obchadzam, ty si strasny teoretik, ale v praxi to vyzera vsetko uplne inak.
    A za druhe ide len a len o reklamu, nic viac, pretoze je to technologia dodavana vyhradne nvidiou a funguje iba vyhradne na nvidia kartach, tak je snad uplne jasne,ze je to to najlepsei na svete co mozes mat, prosim ta! nebud zaslepeny tymi kecami, mam to odskusane v praxi a je to vazne hnus!
    Je mi uplne jedno, co o tom nvidia napise, pre mna je to nepouzitelna vec, nici cely obraz a zas tak zazracne vykon nesetri, radsej MSAA 2x nez TXAA kludne aj 16X *7*
  • Lebo vedia čo je to optimalizácia..
  • MrSanta
    Zrovna u nVidií každej druhej 'odborník' vykřikuje jak je typ xyz akorát předražená verze typu xxz s minimálním nárůstem výkonu. Proto se ptám. Zajímal jsem se před rokem a půl. Že jeden typ je výkonější než druhej mi je jasný. Chtěl jsem se dozvědět právě to, jak velký je rozdíl v tom výkonu. Toť vše.
    Vztah k tomu nemám a moc mě to, mimo období kdy kupuju počítač, nezajímá. Počítač mám na zábavu, doba kdy jsem podrobně sledoval vývoj HW je už dávno pryč. Proto se teď ptám.
  • MrSanta
    Nevědomost? Zbrouzdal jsem celej net a nikde jsem tu tichou Asusku levnějš nenašel.
  • prvni cislo vyjadruje generaci,druhy vykonost karty v ramci generace,wow,jakej super sofistikovanej system
  • Mato1987
    Ježiš mária józef na nebesiach, čo to zase melieš, veď predošlá generácia grafických kariet od nvidie bola sedmičková rada a high end bol 780ti..
  • Mobilní grafiky mají na konci "m", čili 750m (třeba) - tam si ale stejně musíš dávat pozor, ne vždycky je novější rychlejší viz třeba 740m vs 640m, jestli se nepletu teď nevím, záleží z jakého čipu to vychází a jak moc to oříznou.

Co se desktopu týče, tam je stejně se vždycky potřeba podívat na aktuální power mezi jednotlivými generacemi (pokud se tak dá označit třeba řada 7, která je jen přeznačená 6, samo sebou s nějakými úpravami). Holt samotnými čísly se taky řídit nedá, respektive dá, ale ne uplně. Vždycky je nejlepší se podívat na aktuální testy a přečíst si konkrétní recenze na konkrétní karty.

Imho před rokem a půl koupit 660 (byť Ti) za 7 litrů.... uff, holt nevědomost.
  • Pokud ses před třemi roky zajímal, tak nechápu čemu nerozumíš. A nezbláznil, jen nemáš zájem to opravdu pochopit, je to hodně jednoduché a v těch číslech a generacích se dá krásně zorientovat po chvíli, pokud k tomu máš aspoň trochu vztah a zajímá tě to.
  • Jack1947
    Optimálně 680gtx? hmm takže ještě plně dostačuje jo? mne to celkem zajímá, stále přemítám kterou kartu pořídit. Efekty- extreme nastavení a jiné chujoviny mne nezajímaj chci si zahrát. Pokud možno 35+fps. Při nejlepším až do vydání nového DX. *3*
  • Mato1987
    sa vyznáš, odborník na slovo vzatý, prečo vôbec vypúštaš do éteru také dezinformácie? Vieš vôbec aká archaická je multisamplingová antialising technológia a aké všelijaké problémy so sebou prináša a aký obrovský žrút výkonu to je? TXAA je v porovnaní s MSAA ako mladší súrodenec, ktorý ale žere podstatne menej výkonu a vyzerá lepšie a nespôsobuje konflikt s ostatnými post procesovými grafickými nastaveniami a filtrami.
  • MrSanta
    Nižší střední třída? To si mě docela překvapil. Když jsem to před rokem a půl kupoval, tak mě stála přes 7.000. Typ ASUS ENGTX660 TI-DC2-2GD5. Jsem myslel, že ceny kolem 7.000 jsou minimálně herní střed.
    Díky za odpověď a osvětlení pro mě do této doby tajmeného způsobu označování nVidia karet.
  • MrSanta
    Otázku tam mám napsanou jasně.
    O HW se zajímám, když objednávám novou sestavu. Pak to na 3 roky poustím z hlavy. Bych se z toho zbláznil *1*.
  • ano, ono prve cislo udava generaciu celej jednej rady a potom sa odvijaja druhym cislom ich vykonostne zaradenie (tretie cislo prakticky vyznam nema) ak si zoberieme 6 radu, tak ta zacina od GT610 a pridomok GT pokracuje az do GT640 tym GT sa oznacuje low end cize grafiky v NB s mizernym vykonom.
    od cisla 650 sa uz ale oznacuju ako GTX, cize karty urcene pre hry s podstatne vyssim vykonom, ako karty GT a su samozrejme aj lepsie vybavene atd. a to potom pokracuje od GTX650 az po dvojjadrove monstrum GTX690.
    Ono kupovat na hry kartu z rad GT je uplne mimo, je jasne,ze aj o dve generacie starsia karta z nissej strednej triedy s GTX oznacenim bude vykonnejsia a hlavne nanej aj vacsinu hier vobec spustis *3*
  • Mě pobavil maník na Xzone když se nechal slyšet že nároky ACU neřeší protože on má GTX 750TI a v minimálních požadavcích je GTX 680.
    Můj stařík to až na GK kartu dá s přehledem, ta se ovšem zapotí. Ještě musí vydržet do jara, pak jí čeká zasloužený důchod.
    S koupí počkám dva, tři týdny až do světa vyšlou pár patchů. Hry od UBI v launchi už nějakou dobu nekupuji.
  • CrocoRay
    Ale všiml jsem si, že nejvíce lidi pletou ty jednotlivé generace. Kolikrát se kámoš divil, že moje GTX 650 je o dost slabší než GTX 560. Vždyť přece ta šestka na začátku musí znamenat, že je to něco více *1* To prostřední číslo označující třídu v dané generaci, to už někteří méně obeznámení ignorují. A pak se ještě vztekal, že mu na jeho GT 740M nejedou čtyři roky staré hry *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit