Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A kde su tam nejake videa z Crusader knights.. vsetko je len HOI 3....
  • Si myslím, že v EUIV udělali ohledně UI obrovský kus dopředu, tam kde jsem zprvu v předešlých dílech tápal tak je v EUIV vyřešeno k mojí spokojenosti...snad se to povede i u HoI4
  • kickasl
    S tím co napsal Inquisitor bych klidně souhlasil. Ale je tu i jiný důvod. V HoI se (interní) politika v podstatě neřeší. Z herního hlediska je rozdíl mezi nacismem/komunismem/demokracií pouze v přístupnosti politik a lepší/horší diplomacií mezi jednotlivými národy. (Jednou se v mé hře dokonce přidalo USA ze zoufalství ke komiterně, protože tou dobou už byli Spojenci v troskách.) Nestaví se tu koncentrační tábory, nevraždíš tu na základě rasy, ale na základě toho jestli jsou to spojenci(mále s je tu schválně) nebo nepřátelé. Prostě můžeš klidně zapomenout, že hraješ za nacistickej stát, protože hratelnost je dost podobná jako za ty demokratický. A Německo je z herního hlediska moc zajímavej stát. Velká armáda, ve středu dění, pozemní velmoc(na což se soustředím nejradši), aktivní po (skoro) celou dobu hry.
    Prostě za Německo hraju ze stejného důvodu jako v jiných hrách. Za Německo se dobře hraje. (Samozřejmě moc výzva to není, ale na takovou první hru/zkoušení různých věcí je to skvělá volba. A když jsem chtěl výzvu tak jsem zkusil Československo/Belgii/etc).

    Tak jsem se rozepsal trochu víc, než jsem měl v plánu, a protože mi přijde škoda to teď mazat tak to sem prostě hodim. Nebudu vám mít za zlé když to číst nebudete :).

    tl;dr; Za Německo se skvěle hraje.
  • Walldstein
    "paeadoxí atp znalec. (...) to je pro jiny kofry"?? Co tím chtěl básník říct??
  • Walldstein
    Eh?? Překomplikovaná hratelnost? Tahle strategie není pro masy, ale pro poměrně úzkou skupinu hráčů, kteří se rádi nimrají v politice, výzkumu, plánování invazních a obraných armád, udržovaní průmyslu atd.. Ne pro ty kteří chtějí za půlhodiny hraní mít obří armádu a ovládat půl světa.
  • chtel jsem napsat to je dobry lp-er, škoda že nedela lp takly na normalni hry
  • peaNutz
    "překomplikovaná hratelnost" je pro mě hlavní plus her od Paradoxu. Na UI si člověk musí chvíli zvykat ale nepřehledný mi nepřijde a na grafice u těhlech her absolutně nezáleží. Paradox dělá hry svojí vlastní cestou a doufám že to tak bude pokračovat a nebude se snažit zavděčit masám zjednodušováním atd. protože zatím jsou všechny jejich strategie klenoty *14*
  • Z videa neni jasný jak se poprali s prekomplikovanou hratelností, neprehledným UI (mizerna grafika zustala) - hlavními nedostatkami her od Paradoxu.
  • ten je
  • Hlavne by jste se uz paradoxu meli venovat poradne a najmout nekoho, kdo je paeadoxí atp znalec. Vy jste na to lamy. to je pro jiny kofry.

    i
  • peaNutz
    Jo jenže ono je to zakázaný kvůli idiotům kteří jsou schopní mávat vlajkama s hákovým křížem třeba na výročí Křišťálové noci. Kvůli těmhle idiotům se to pak nemůže používat ve filmech, hrách apod. což ty kteří si potrpí na historické přesnosti oprávněně bije do očí. Celkově jsem rád že je zobrazování hákovýho kříže zakázaný, ikdyž lepší by bylo kdyby se to povolilo ve filmech a hrách u kterých by bylo jasný že nejsou používány k propagaci nacismu ( takže skoro ve všech). Je pravda že Německo se ke své minulosti nejlíp nepostavilo a zakazuje se o tom mluvit, zobrazovat hákový kříže etc. Snažit se tuto historii vymazat a zapomenout je obrovská chyba a Němci by se s ní měli naopak konfrontovat a nějak rozumně vyrovnat. Zakázat zobrazení svastiky ve hrách a filmech ( na kterou vlastně ani nemají "patent") a říct jedem dál je hrozný řešení. ( tohle je můj racionální postoj, levá mozková hemisféra je ale pořád ráda že ho tam neuvidí *1* ikdyž všem dávám za pravdu že je to špatné řešení)
  • Má pravdu ten chlapec
  • Chápu...já to mám tak, že když tam hakáč dají, tak mě to nepohorší...no a když ho tam nedají tak si ho tam implementuji .))) ale určitě to není latentní nacismem )))
  • Viz výše...rozumím ale nechápu
  • Nás spíš sere, když někdo (třeba Německo) tyhle znaky ZAKÁŽE. Když někdo nechce dát hakáč do hry dobrovolně, tak budiž, ale vývojáři je tam nedávají proto, že jsou donuceni těmahle FAŠISTICKEJMA postupama!

    Je neuvěřitelné, že v civilizované společnosti někdo zakazuje ZNAKY nebo slova. Měla by být absolutní svoboda projevu, protože svobodu projevu nemáme proto, abychom se bavili o počasí ale proto, abychom mohli říkat a ukazovat (pro někoho) nepříjemné věci.
  • Možná špatně pochopil, ale spíš posuzoval ze svého pohledu...když se řekne železný kříž, tak si vskutku vybavím vyznamenání...ale Německé, né nacistické...je celkem logické ale že ho používali náckové též, rozumím tomu, co máte na mysli ale moc to nechápu, jak si někdo železný (německý) kříž dokáže spojovat s nacismem...v tom vidím analogii Němec = nácek
  • peaNutz
    Já proti tomu nebrojím je mi to upřímně úplně buřt. Jen jsem psal že když ho tam nedají tak sem radši, kdyby tam byl tak si kvůli tomu vlasy trhat nebudu ani nebudu hledat mod s Železným křížem. Jen mě to práskne do očí pokaždé když to uvidím a budu se je snažit o to dřív vymazat z mapy abych se na to nemusel dívat. Očividně jsem ale svou nechutí koukat na hákový kříž vzbudil vlnu pohoršení. *1*
  • Magister_Peditum
    Ano, nicméně dnes si drtivá většina lidí (tzn. "nevzdělanců") při názvu Železný kříž vzpomene především na ten, co uděloval mezi roky 1933 až 1945... To je stejné jako s německou hymnou. I když její melodii si Němci vypůjčili ze starší rakouské (císařské) hymny, tak si dnes každý vzpomene především na tu německou.
  • Magister_Peditum
    Mezi tzv. lehkými tanky určitě ano.
  • Používali se celé tanky. t-35 a t-38 (t je jako tschechien). Na podvozek z t-38 se pak hodilo dělo a byl z toho Hetzer. Jak píšeš, v roce 39-40 měli srovnatelně dobré tanky jen francouzi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit