Přejít na výpis diskuzí
Hearts of Iron IV nabízí první pohled na herní engine
12.8.2014 | Aleš Smutný
62 příspěvků
-
četl jsem a pěkně napsáno + další dva díly
-
To by ses pak mohl divit, proč se hraje za sověty nebo třeba za teroristy... je to jen hra...
-
Jo, tu znám. Dobrá fantasy! *15* Čte se to hezky, ale Čechům se tam až moc nadržuje. A další díly série jsou ještě horší v tomhle směru. ČSR má první proudovou stíhačku, nejlepší tank na světě atd...
-
Proč si je rád zahraje? Protože lidi si rádi zahrajou za záporáka. Já si taky klidně rád zahraju strategii za němce, protože to beru jako vojenskou strategii, která s ideologií nemá nic společnýho. Něco jinýho by bylo kdybych stavěl koncetráky a plánoval vraždění lidí jako nějaký tycoon.
Chápu, že se to někomu nelíbí, ale to neznamená, že když si v Red Orchestře zahraju za němce, tak podporuju nácky. Nebo je mi jejich smyšlení nějak sympatický. Tak bych to nebral. -
Ano že svastika je mnohem starší než nacismus vím. Jenže nacisti se postarali o to že už navždy bude spojena s čím je spojena. Celkově nacisti na své symbolice, praporech atd. nic nevymysleli a jen přebírali a to ještě od těch co s nimi neměli nic společného. ( Nejznámější je asi Teutonský řád od kterého si "vypůjčili" komplet heraldiku a používali jejich korouhve atd. a přitom to byl jeden z mála katolických řádů který se od nacistů důrazně distancoval hned na počátku)
-
Hákový kříž je pohanským znakem slunce! Díky náckům ho teď pohané nemohou používat, páč by byli označeni za neonacisty... co naplat, že znak byl zneužit ke zlým účelům a sám o sobě neznamená nic zlého... :/
-
S tím naprosto souhlasím. Upřímně nejsem zrovna v pozici nezaujaté osoby a nebýt osobních důvodů asi bych to viděl stejně. Je to součást historie ikdyž velmi nepříjemné. Osobně jsem ale rád že se do her hákový kříž nedává. Celkově jsem nikdy nepochopil proč si někdo takové hry rád zahraje za Německo té doby ( nijak to neodsuzuji jen bych se chtěl vcítit do myšlenkového pochodu který k tomu někoho kdo nemá názory trochu více doprava vede).
-
Tak ano, ale je to prostě součást historie a s tím nic nenaděláme. A když to není použito jako laciná propagace, tak s tím nemám problém i když představuje to co představuje.
-
Vzhledem k tomu s čím je hákový kříž pojen jsem naopak rád že se na to ve hře nemusím dívat;) Zážitek ze hry to nekazí a každý stejně dobře ví co tam má ve skutečnosti být. Věřte mi že to asi neznáte ale jsou skupiny lidí ve kterých ten výjev vyvolává hodně nepříjemné emoce.
-
Jistě bez toho to není hratelný :-)
-
ok *3*
-
Odkaz
-
Super, ze budeme moci napravit zasadni omyl valky. Nezniceni ruska spolecne s nemeckem. *14*
-
To jo, základ každé instalace Heart of Iron je nastavení pořádných hákáčů a srpů s kladivem. *1* *1* *1*
-
Btw. Na Youtube je maník (mag*r *1*) , který hraje jeden save od Crusader Kings, přes Europu Universalis, Viktorii až po Hearts of Iron. Doporučuji.
-
Souhlas, ono tyhle detaily dokážou celkem solidně zničit pocit ze hry.
-
Paráda, už se nemůžu dočkat. Začínal jsem na HoI, to jsem byl ještě žáček základní školy, takže jsem spíše tápal. HoI 2: Doomsay mě ale naplno uvrhlo do spárů téhle série (doporučuji hrát za Itálii, nebo GB). HoI 3 mě z počátku moc nebralo, ale když člověk naplno pochopil nový systém organizování armády tak se z toho vyklubal nejlepší díl série.
Takže uvidíme co za novinky přinese čtvrtý díl. Doufám, že přijde nějaké vylepšení námořních bojů, jelikož mě tenhle aspekt hry přišel vždycky hrozně zajímavý, ač velice zanedbaný. -
nedávno mi byla doporučena kniha Žáby v mlíku, kde si Československo po odmítnutí Mnichova škrtá docela dost :D
-
Tak hrál jsem první 2 díly, které mám vyšperkovány mody a patchi samo v češtině od jaijuna a když vidím tohle, tak nemám žádný důvod to kupovat, jelikož se to stejně jako 3 díl nikam neposunulo a když budu chtít trochu taktizovat, tak si zahraji opět staré díly, které jsou pořád parádní, 4 díl si myslím může jen překvapit i když s tím nikterak nepočítám, hlavně když vidím na tom videu ten hnusný kříž, místo hákového kříže, ano jsem detailista :-)
-
Asi to bude jako s EU IV, počkat až to někdo přeloží.