Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • P.S.
    Pro ty co zajimaji pribehy: kdysi v davnych dobach existovaly takove veci, ktere se delali z papiru (to je takova vec co se pouziva na zachode napr.) a na nem byli vytistene pismenka. To se pak svazalo a vznikla vec ktere se rikalo kniha. Ja vim, jsem uz starej ale nase generace to cetla.
  • Jsi negramotny? Recenzovana verze: Windows.
  • Ja ty pribehovy hry stejne nechapu. To se radeji podivam na dvouhodinovy sestrihany film na YT. Dulezita je pro mne hratelnost a podle toho co jsem videl jde jen o chozeni koridorem a nezazivne souboje.
  • presne ty jses ten vylizanej bohous....
    MILUJU ARGUMENTY lidi ktery si ty argumenty tahaj z p*dele. Nazor podle youtubu si udelat muzes, ale prosazovat tu LZI jen proto ze si neco myslis je vrchol idiocie.

kdyz napises argumenty ktery jsis doslova vymyslel tak se pak nemuzes divit dalsim vylizanym bohousum jako jsem ja kteri ti ted napisou: ZA PRVE, krajina se tu meni (a to nepocitam puzzle kde se ti krajina meni primo pred ocima)
    ZA DRUHE, nepratele se tu tez meni a malo jich neni
    ZA TRETI, me tu prekvapilo dost veci a to hlavne v pribehu o kterem hra je v prvni rade
    No a co rict zaverem? Klidne se rozepis dal o hre kterou krom toho ze jsi nehral tak jsi asi ani poradne nesledoval na tech tvych letsplaych, pak nebudu mit problem prijit a napsat ti "ZA CTVRTE, ZA PATE, ZA SESTE.....

S pozdravem Vylizany Bohous, tvuj zapomenuty bratr.
    Hezky den.
  • Uplne s tebou souhlasim.
  • Ronox
    Kvalitou příběhu a jeho vyprávěním. Vyobrazením mentálního stavu hrdinky a po technické stránce si to hraje s Unreal Enginem tak hezky, že jsem stále přemýšlel, jak to asi dělali. Není to revoluce, ale rozhodně další posun ve vyprávění příběhu v takových hrách, který jsou na něj zatíženy. Ano .. vládne zde forma nad obsahem (tím herním).

Stejně jako poslední Doom pro mě posunul gunplay ve FPS hrách, nebo Dishonored level design, nebo GTA V otevřený světy, tak tahle posouvá naraci a zlidštění herní postavy. Přeháním? Mysli si to klidně. Já ti to vyvracet nebudu. Ta hra mě uhranula tím, jak byla svěží, za jakých podmínek vyšla a hlavně tím, co ve mně jakožto v hráči dokázala vyvolat za pocity k protagonistce.
  • asi ma na mysli doplneni koridorovy rubacky o halusky, uplnej skok pro lidstvo
  • To jsou moudra jak kreslit vodu na mape bilou barvou ;) Ale vazne, v jakych aspektech tohle podle tebe posouva herni prumysl? Tohle malinko zavani prirovnanim he hram jako HL, nejspis dost prehanis.
  • A ty si neumis najit benchmark na netu? 30vterin a vis jak ti hra zhruba pobezi. Me by spis zajimalo co je pro autora bezproblemova snimkova frekvence :) To he siroky pojem, ktery se pro dost lidi lisi.
  • jj. Terpve jsem nedoknočil ani jedny z těhc dvou dveří co jsou třeba k otevření té brány a už mi to přijde nudné :-/
  • Butthurt AMD fans :). Myslim ze sa z toho da vydedukovat ze na FullHD to pobezi naplno uplne v pohode na mainstream grafike...
  • Já to včera nakonec taky vzal na PS Storu a hrál asi hodinu. *1* Moc se mi líbí vyobrazení toho duševního rozkladu hlavní hrdinky, to zvládli tvůrci bravurně. Zároveň jsem pochopil díky tomu jednomu příběhovýmu zvratu, proč tvůrci zřejmě chtěli jednodušší souboje. Baví mě to hodně. *5*
  • Zjevně autoři nechtěli hráče rozptylovat rozhazováním skill pointů, managementem inventoráře a podobnýma věcma a chtěli, aby se místo toho plně soustředil na zážitek, jenž hra nabízí. Na tom není nic špatného a pokud ti to nestačí, není to chyba hry ani jejích tvůrců a neznamená to nutně, že si hra zasouží nižší hodnocení.
  • Ronox
    Pěkná polovina z vás tady řeší naprosté hovadiny a očividně jste si udělali o té hře i přes tolik deníčků špatný obrázek a čekáte od toho něco jiného, než Hellblade ve skutečnosti je. Je to hlavně o tomhle a překládat to vážně nebudu.

"It's an incredibly well told story and visualisation of mental illness. I love the way they show that symptoms often don't come from the sickness itself but from the way society treats those who suffer from it. Her relationship with her abusive father and the way she kept telling herself that it was actually all her faut, further worsening her mental state, was also incredibly well depicted. So, so often people suffering from mental health problems internalize that everything that's happening to them is their fault, that the sickness is their fault, that what other people have done to them is their fault.."

Takže ještě jednou. Je to indie hra s poloviční cenou. Fycházet fyzicky, tak to je nějakých 650, ale bohužel. 1$ = 1€. Na hře dělalo hlavně asi 13 lidí, ke konci zhruba 20 a s dabéry 25. Hru si vydávají sami bez vydavatele a proto je pouze digitálně. Pokud máte rádi Firewatch, Tacomu, Gone Home, Limbo, Inside apod, tak do toho jděte. Pokud se vám tyhle hry hnusí, nepřitahují vás, tak se Hellbladu vyhněte, jako čert kříži. Není to akční hra, ale když už na akci dojde, tak si ji lze užít (combat difficulty ramp up!).

Pro mě jedna z her roku. Je netradiční, svěží a v určitých aspektech posouvá herní průmysl zase o krůček dál.
  • Osobně mám taky radši hry z prvního pohledu.Je to víc přirozený a člověk se do toho víc vžije.
  • nesnasim hry s takhle debilnim uhlem kamery.. za chvili mam zablokovanej krk :) proto jsem nedohral ani dead space a tohle vypada to na peknou nudu
  • Predpokladam, ze si este mozno nepresiel tou brano, kvoli ktorej potrebujes porazit 2 bossov. Za nou top zacina byt omnoho zaujimavejsie. Ta prva cast hry mi tiez prisla trochu nudna a puzzly ma niekedy az iritovaly, ale zlepsi sa to, ver mi.
  • skaven
    Technicky je hra v pořádku. Na konfiguraci i7 7700k + Titan X držela bezproblémové snímkové frekvence při plných detailech a rozlišení 4K.
    ...a co to ma povedat dalsim 99,9percentam hracov ktori tuto konfiguraciu nemaju? *1*
  • Proč tam nemáte obrázky, že hry? To jako konzole neumí dělat obrázky?
  • 2 Uzunari

jo, je nás víc - psal jsem negativně zaměřenej komentář u předchozího článku s gamesplayem.
    Vím, že nemůžu být objektivní, když sem hru nehrál, ale přesto má člověk právo alespoň podle
    gamesplaye sdělit, zda ho titul oslovil či nikoli. Tady je však problém, že kdykoli se někomu něco
    nelíbí, přiběhne nějakej vylízanej Bohouš a začne "tak hele ty debi*e! ZA PRVE...... ZA DRUHÉ....
    ZA TŘETÍ"......

Možná sem jen typ člověka, který nemá rád stísněné, hororové atmosféry a pokud je to to jediné, na čem může Hellblade stavět (co jiného doprkna ta hra nabízí???), pak je pochopitelné, že na to nebude každej čumět jak tele na vrata. Víte, ono by to trapné "šílenství" (které hlavní hrdinka prožíva) šlo zfouknout do jedné, dvou kapitol - ale věnovat se debilnímu, bezúčelnému pobíhání neměnící se krajinou, s neměnícími se oponenty, s ničím, co by Vás v průběhu hraní příliš překvapilo.......Hororové úrovně se přeci dají udělat jako takový bonus, třešnička na dortu - Max Payne, mise v sirotčinci v Thief III, ve finale i ta stará FPS FEAR.....a kdybych nebyl rozespalej, určitě bych se rozpomenul na další velmi povedené kousky. Podle shlédnutého gamesplaye si dávám (stejně jako vy) svoje osobní hodnocení - jen to bude 6/10

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit