Přejít na výpis diskuzí
Herní kanály na YouTube se potýkají s vlnou blokování obsahu - UPDATE
11.12.2013 | Aleš Smutný
73 příspěvků
-
Ve chvíli, kdy díky tomu videu něco vyděláš, zatímco vlastník autorského práva na ten song/celou hru, z toho nedostane nic, tak by měl dostat zaplaceno i on. Ale problém to může být i tehdy, kdy z toho videa žádný zisk nemáš. Zkrátka je potřeba mít licenci. Neříkám, že s tím souhlasím, podle mě se autorská práva až zbytečně moc řeší, ale prostě to tak je.
-
Ta potíž tkví už v samotném základu takovéhoto nárokování chráněného obsahu, kdy je na uživateli aby prokázal že 3. strana na to nemá nárok, a z jakého důvodu si práva nárokuje, což je prostě blbost (viz TB a zablokování kriticky pojatého videa).
To se pak setkáváme s cenzurou (o5 viz případ TB a jiných, kteří měli kritické recenze), hej tenhle hází špínu na náš produkt tak to zablokujem, hej máme málo peněz tak to zablokujem, i když na to vůbec nemáme nárok (ony totiž videa neporušují copyright pokud se jedná o recenzi ;) -
Nejde jen o hudbu, ale i o trailery a cutsceny, jakmile se objeví víc jak 10 sekund závadného materiálu, tak Yroboti udělají vašemu videu pápá. Takže takoví LP, kteří na tom chtějí vydělávat mají celkem velkej problém (za předpokladu, že nejde o chybu, ale o změnu přístupu). Velký hudební společnosti sou sv*ně to už se ví a sem zvědav, kam až zajdou než si uvědomí, že by si měly přizpůsobit.
-
já bych přidal i problémy s neustálou změnou za poslední rok jsem svůj kanál musel nejméně 3x předělávat nejprve změnili vzhled a musel jsem udělat novou lišu a logo pak přidaly propojeni s G+ a musel jsem změnit jméno a opět předělávat vzhled nahrát znovu avatara atd. navíc nový vzhled je příšerný hlavně hrozinky mocinky sociální puc puc *11* *10*
-
a proc by ve videu nemohl bejt kus songu? to je vec toho videa, kdyz prodam song do hry a ona se pak objevi na YT tak bych mel dostat znovu zaplaceno nebo co jako????
-
alesi prosim, jak to neni vina youtube? kdo myslis, ze ty algoritmy navrhnul, implementoval a testoval pred spustenim? sice to v druhe vete tim smerem smerujes, ale s tou vinou to nespojujes. ano novy algoritmus atd., ale je to porad youtube potazmo google.
-
prepáč, ale akože keby som tvoril hudbu a oná sa objaví v hre a následne tak na youtube, tak je mi to totálne u p**ele. Ja dostávam dividendy z tej hry a ďalej už ani zamák, tak nieje o čom. A momentálne si skladatelia alebo speváci alebo to je jedno, zavesia na youtube pesničku a z toho majú provízie takže zasa nieje o čom. Takže autorské práva sú v niektorých smeroch vykorisťovanie.
-
V tomhle asi 'idi*ti' z YT moc velký podíl viny nemají. Prostě se bojí případných žalob majitelů práv. Díky herním videjím jim jdou velmi slušné peníze z reklam. Stačí, aby je nějaký jouda zažaloval, že je v nějakém videu kus jeho songu, aniž by jim k tomu dal práva a že na tom obsahu YT vydělal. Jejich snaha je pochopitelná - chtěji se těmto žalobám vyhnout.
-
Zde s českými titulky
http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/toto-video-neni-dostupne -
tam ale bola chyba na strane vývojára, ktorý na to všetko dal povolenie. TB robí videa až keď dostane povolenia a tým sa vlastne chráni.
-
Těch problémů je zajisté víc, když tak mě doplňte. :)
Si pamatuji, jak mi YT zakazoval prohlížet prachobyčejné seznamy videí na mobilním YT, jelikož jsem nebyl přihlášen. Teď je to už dovoleno (myslím). -
na druhou stranu, tohle jsou pořád 1st world problems
-
nejvetsi picovinu co neni pravda sem napise a hned ma +2 :)
a ten chudak co ma na zacatku pravdu ma minus milion
gratulace -
Idi*tům z YT chybí pořádná konkurence a to je ten kámen úrazu a také poku*vený systém dnešní doby, kde je vše chráněno autorskými právy, ale pozor samotný hráč, už skoro žádná práva nemá, viz vydávání her v žalostném stavu atd. atd. atd. žijeme prostě v parádním světě.
-
+ urcite to nemam jenom ja downscale na 144p kdyz je video nekde na druhem konci planety
+ pri pretaceni nebo pusteni znova se video bufferuje od zacatku
+ zajiste se toho najde jeste hodne
Mit par mld. dolaru tak rozjedu konkurenci pro YT na techto par bodech a nebal bych se neuspechu... -
co googlim, asi toto:
http://youtu.be/QfgoDDh4kE0
viděl jsem to a ta hra byla příšerná, zachránilo mě to před uvažováním o koupi :) -
Co to plácáš? Nebýt obsahu chráněného autorským zákonem, tak není ani Youtube a výplat z reklam! Vždyť i sestřihy domácích videí obsahují chráněnou hudbu *2*
-
Na jeho videa občas mrknu. Kdo ho zablokoval, resp. kterého vydavatele musí ignorovat?
-
O to smutnější je, že se jedná o jednu z nejnavštěvovanějších stránek internetu.
-
Co je horší, samotné společnosti mají právo zablokovat video s jejich obsahem a automaticky to systém udělá. Stačí když uděláte pohoršující kritiku na hru a vydavateli se to nelíbí, tak vás blokne. Nedávno se to stalo TotalBiscuitovi. Hlavně stačí tři upozornění a končíte. Když se tím živíte, tak to moc nepotěší.