Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cajk
    Nijak překvapivej žebříček v našich končinách, takže vlastně marketing byl loni opět úspěšnej:). Hodně smutná záležitost je tam ta M2, ale za to nemůžou jenom 2KCzech.
  • No, silně pochybuji o tom, že se nějaká z prvních devíti her v žebříčku prodávala víc na konzole....
  • Tak vlastně ani ne, ale říkám, jsem hrozně pozadu s konzolemi a nejsem si jistej co budu nakonec kupovat, možná skončím s Nintendo Feel.
  • Takovehle zebricky jsou o nicem. Kdyz nejaka hra vyjde na konci roku (napriklad vyborny Fallout:New Vegas),tak logicky nemuze preskocit stejne kvalitni nebo i hure prodavatelne tituly,ktere vysly drive a nakonec tak vubec neni v zebricku. A protoze dalsi rok byt v zebricku take nemuze(uz to bude stara hra,vydana minuly rok),tak jakou ma takove porovnani smysl?
    • A druhy trabl, ktery to ma: jsou to hry, ktere vysly loni. To ale tim padem vubec neznamena, ze tohle jsou nejprodavanejsi hry, klidne je mozne, ze se loni nejvic prodaval (placnu) WOW, druhe bylo Sims 3 a az treti Mafia 2, coz se ovsem z podobneho zebricku nedozvime... takze vlastne nevime nic.
  • smejki
    Velmi, ale opravdu velmi by mě zajímal počet prodaných kusů Mafie 2 v ČR, jen pro ilustraci velikosti trhu, co tady znamená být první.
    • Někde jsem četl, že prodali 15000ks v prvních týdnech tj za plnou cenu, a že se na tom celý ČR herní byznis zahojil *3* myslím, že to bylo u nějakého článku o kauze "Numen"...
  • Zvláštní, z top 10 jsem koupil pouze Bad Company 2 a později asi za 5 éček AvP. Očividně mám hodně jiný vkus, než ostatní...
    • MrSanta
      Mňo, já z těch her v žebříčku nemám ani jednu. A nevypadá to, že bych nějakou kupoval i po slevě.
    • smejki
      nápodobně. koupil jsem SC2 a později v akci na steamu mafii2
    • Ale ne kámo, já si taky minulej rok koupil jen BC2 + Vietnam a Recettear, jinak jsem emulaval starší platformy, či pecky z Wii. (Muramasa: Demon Blade)
      Tento rok jsem si taky koupil jen AC:B kvůli multiplayeru (single jsem nehrál ani jeden AC).

To že vyhrála Mafia 2 mě nepřekvapilo... hype byl jak prase a to, že je to česká hra s kompletní lokalizací pomohlo a pak lidi přehlédli aj to, že to byla krásná sedmička. No, celý to není moc překvapivý... jenom se divím, že tam není ten MAss Effect 2.

A ke konzolím? No tady asi nemají takovo základnu, případně tam lidi taky kupují jen předvídatelný hry jako FIFA, PES, NHL, GoW, Halo... celkově taková zívačka a žádný vzrůšo, ti čeští hráči. (Můj skromný názor.)
      • Tak já jsem minulý rok nakupoval hlavně zajímavější a levnější tituly na x360 a PC nebo jsem dokupoval mé oblíbené série - například japonskou verzi Biohazard Code Veronica na Dreamcast, Devil May Cry 2 Limitovanou Diesel Edici (PS2), NWN2 Mask of betrayer a Storm oh Zehir (PC), Resident Evil 5 CE (PS3) a LE (x360), Warhammer Online CE (PC), MGS4 CE (PS3), Resident Evil Zero+Remake+Darkside Chronicles na Wii... Jinak jsem vlastně bral WH40K DoW2 Chaos Rising (PC), Mass Effect 2 CE (PC), Halo Reach Legendary Edici, Splinter Cell Conviction CE (x360), Metal Gear Solid Peace Walker (PSP), Alan Wake CE a to Bad Company 2, to bude tak vše, co jsem bral za plnou cenu. Tenhle rok je to ještě horší, protože jediná hra, která mě zatím zaujala a vzal jsem ji je WH40K DoW2 Retribution CE, za týden vycházející Zaklínač 2 CE a chci WH40K Space Marine CE, Risen 2 CE a Resident Evil Operation Raccoon City s Max Payne 3 pokud vyjde tento rok, čemuž nevěřím. Jinak když jsem také bral letos spíše hry po slevě - Final Fantasy XIII CE (x360), Space Crusade The Voyage Beyond (Atari ST), Ghost Recon Predator (PSP), Ghost Recon (Wii), HAWX2 (Wii), Final Fantasy X-2 (PS2) a to je tak všechno. Spíše jsem začal investovat do knih a artbooků.

Věcí druhou je, že většinu nákupů (i knih) provádím ze zahraničí, takže do všech těch statistik nejsem brán...
        • Díky za tvůj životní příběh.
          • Nemáš za co ;).
        • Jasný no, pokud si ty limitovaný/sběratelský edice edice můžeš dovolit, tak jsou určitě dobrý. Zaklínače 2 si ještě teď brát nebudu, vlastně jsem nehrál ani jedničku, kterou jsem dnes koupil za 4.99$ na GoG.com, takže dvojka na mě počká, nebojím se, že by utekla.
          Nákupům ze zahraničí se nedivím, dva spolustudenti mají PS3 a PSP a taky jedou vše z UK.
          Tento rok mě zajímá krom Zaklínače ješte Deus Ex:HR, Dead Island a taky mrknu na Fable 3, přece jen se taková konzolovka na PC moc nedostane. Plánuju taky někdy koupit levnou PS2, protože PC mi PS2 hry nezemuluje a tak mi jedna generace konzolových her chybí, neboť jsem z PS1 skočil rovnou na DS a PSP...
          • Musel jsem se omezit v tom, kolik her koupím, ale některé ty CE za to opravdu stojej, hlavně to Halo Reach mělo opravdu nádhernou Legendary Edici. U těch konzolí lidé nejvíce nakupují ze zahraničí, protože u nich je rozdíl v ceně vidět více, než u PC her (ačkoli u nich je taky vcelku značný) - například u nás se prodával Resident Evil Darkside Chronicles za 1 200, já ho bral z UK za cca 500 s poštovným a Wii Zapperem k tomu...
            • SA: Atelier Rorona SE mi za tu cenu přijde hodně chudá - hra a artbook je hodně velká slabota. Jinak ono něčemu vadí tu edici vzít? Také mám Resident Evil 5 CE a Metal Gear Solid 4 CE na pS3, ačkoli ji nemám. I když je pravdou, že jednou, až bude její cena kolem 4k, tak ji vezmu.
            • Mě osobně se líbila premium edice Atelier Rorona, ale nemám PS3... baaaw.
              Halo mě celkově nechává chladným, ale chápu, že fandům se ta napěchovaná krabice líbila... *10* *10*
    • Erien
      100 lidí 100 chutí. BC 2 mám taky, to je výborná hra. :)
  • Erien
    Mafia 2 taky jsem kupoval a bohužel nějvětší chyba, co jsem udělal. Ale poučil jsem se za trojku nedám ani korunu (jestli bude). Ještě bych ji měl dostat zdarma, za ten nedokončený paskvil, co jsem dostal :-/.
    • Ryba9
      Největší herní chyba co jsem já kdy udělal je koupě Crysis 2. Mafie nelituju i když mohla bejt lepší, přeci jenom jsem alespoň z části podpořil vývojáře :-)
    • Že za trojku nedáš ani korunu dúfam znamená že ju vôbec nebudeš hrať *1*
      • Erien
        Ono je to trochu blbě popsané za to se omlouvám, já chtěl hlavně naznačit, že předobjednávku už nikdy :) Bohužel jsem blb a naletěl jsem hodně hloupě, přiznám jsi to :).
        • Já jsem díky demu prozřel. Po pozdějším zahrání (je fajn mít možnost půjčit si od někoho Steam účet) jsem pochopil, že za to opravdu nehodlám platit, protože je to ještě horší, než jak se to tvářilo u dema - v demu člověk nevidí ty neuvěřitelné díry v příběhu...
          • Erien
            Já demo nehrál, ani se moc nedíval na prezentaci této hry, protože jsem slepě věřil, že to bude hra roku. :)
            • Já jsem tu hru také nesledoval, ale pak se objevil článek, co tam nebude, a další, další... Toho jsem si prostě všiml, poté vyšlo demo a já rušil předobjednávku.

zak: Je rozdíl mezi hrou roku a nejprodávanejší hrou v tom našem zapadákově.
            • Erien
              zak: Ty jsi toho asi za ten rok moc nehrál co?
            • no vidis a nakonec to hra roku je ;)
  • prvni misto mafie 2 me prekvapuje. ze jsou lidi ochotni investovat do par hodin singleplayeru bez moznosti zahrat si multak...tak trosku mímo. kazdopadne jsem rad, ze je v cesku vice chytrejsich lidi a kupuji spise bad company 2 misto tech cod shitu. uspechy pc jsou taky potesujici...
    • Erien
      Oni hodně vydělali na tom, že se jim věřilo, bylo hodně předobjednávek. Věřím, že kdyby to lidi věděli dopředu, jak to dopadne tak by byl prodej jiný :).
      • Mafie 2 měla samozřejmě v ČR úspěch jistý. První díl se zaryl do paměti naprosto všem. Navíc každý z nás je vlastenec a chce českým vývojářům nějak pomoci.

Téma jak je Mafie 2 špatná bych tu vůbec nevytahoval. Na to je tu jiné vlákno.
        • "Navíc každý z nás je vlastenec a chce českým vývojářům nějak pomoci." - každý rozhodně ne, až mě překvapilo, kolik hráčů (hlavně těch starších) o Mafii 2 nemělo moc zájem. Kupovat hru kvůli tomu, že ji dělalo české studio je naprostá hloupost. Si představ, že by si byl Američan/Japonec a měl by si být podobný vlastenec, by si musel vydělat hodně velké peníze, aby si zvládal všechny podpořit.
          • Rozdíl je být američan, kde jak říkáš vychází spousty her ročně a být čech, kde vychází kolik her ročně? 10? Teď si vezmi kolik ročně u nás vychází českých AAA her. Je to přesně 1 :P Už chápeš, co sem tím vlastenectvím myslel?
            • Tak AAA titul neni označení úspěchu. AAA titul znamená "velikost" hry - tzn. vysoké náklady na vývoj, reklamu atd. a stim spojené vysoké očekávání prodejnosti.

Kvalitu tu nevytahuj, když řikáš že nebyla přijata hráči, tak mluv radši jen za sebe. Znám spoustu lidí, kteří si Mafii 2 užili.
            • AAA titul by se měl ukazovat kvalitou a slušnými hodnoceními - Mafie 2 nemá ani jedno, ano nebyla přijata samotnými hráči...
            • no co já vim, tak loni vyšel jediný český AAA titul - Mafie 2
            • asi naka na mobil...
            • A jakáže AAA hra to vyšla minulý rok? A Mafie to rozhodně není.
  • Jak tu zmiňuje víc lidí, prodeje na PC nejsou u nás vůbec špatný. Stačí si všimnou, že v žebříčku není jediná hra pouze na konzole, ale do tohodle nejsou vůbec započteny online prodeje. Já si hry kupuju taky ze sběratelskýho hlediska, mám rád, když si tu hru můžu ošahat, ale i tak jsem minulý rok koupil online distribucí asi 30 her a asi jen 10 krabicovek, z toho 3 na PS3 a jednu na PSP. A ty poklesy prodejů taky chápu, možná si nevzpomínám, ale letos jsem koupil zatím jen krabicový Portal 2 na PC. Každopádně tenhle žebříček spíš ukazuje jak se minulý rok vedli čeští distributoři her a né jak si čeští hráči kupují hry.
  • Já jsem si pořídil Mafii 2 .Do teď toho lituju
    • Pokud mas ps3 verzi, tak koupim.
    • Moje řeč. Ještě že jsem nakonec zrušil předobjednávku DA2, jinak bych litoval hned dvakrát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit