Přejít na výpis diskuzí
Herní trh v ČR v roce 2010 rostl, nejprodávanější byla Mafia II
10.5.2011 | Petr Poláček
88 příspěvků
-
Takovehle zebricky jsou o nicem. Kdyz nejaka hra vyjde na konci roku (napriklad vyborny Fallout:New Vegas),tak logicky nemuze preskocit stejne kvalitni nebo i hure prodavatelne tituly,ktere vysly drive a nakonec tak vubec neni v zebricku. A protoze dalsi rok byt v zebricku take nemuze(uz to bude stara hra,vydana minuly rok),tak jakou ma takove porovnani smysl?
-
-
A druhy trabl, ktery to ma: jsou to hry, ktere vysly loni. To ale tim padem vubec neznamena, ze tohle jsou nejprodavanejsi hry, klidne je mozne, ze se loni nejvic prodaval (placnu) WOW, druhe bylo Sims 3 a az treti Mafia 2, coz se ovsem z podobneho zebricku nedozvime... takze vlastne nevime nic.
-
-
Ano Mafie II Byla nejprodávanější..mnoho lidí naletělo na špek Take II a koupilo tu hru...zklamání které následovalo potom bylo velké, ale co už...peníze byli dány.. takže tolik k Mafii II
-
-
Naprosto souhlasi. Hry moc nekupuju, do mafie jsem vkládal velký naděje, ale co za ty prachy přišlo, mi vyrazilo dech, v dnešní době něco tak slabýho, neupravenýho, nedodělanýho a stereotypního, prostě jednoduchýho i když s krásnou, ale nevyužitou atmosférou...s koupí trojky počkám až na recenze...
-
přesně tak.
-
-
Já jsem si pořídil Mafii 2 .Do teď toho lituju
-
-
Pokud mas ps3 verzi, tak koupim.
-
Moje řeč. Ještě že jsem nakonec zrušil předobjednávku DA2, jinak bych litoval hned dvakrát.
-
-
udelali jste mi radost Cesi *4* kupovali jste vice BF:BC2 nez CoD:BO *4* je videt, ze Cesi jen tak nepodlehnou masivni kampani *1*
-
-
Jo, tak místo jedný hovadiny koupili hovadinu druhou. Ze žebříčku nemám ani jednu hru. A nikdy mít nebudu, to vím jistě. Snad jen F1 bych zkusil. Jinak fakt ne.
-
-
Starcraft je fajn
-
-
No, o Assassins Creed (jedničce) mi taky tenkrát všichni vyprávěli, jak je super. Tak jsem koupil a po dvou dnech, co jsem to zkoušel hrát jsem to odinstaloval. Ale moc často takový přešlapy nedělám.
-
-
Prosimtě, a co ty hraješ za skvělý hry, když ti ani AC není dost dobrý? Mě přijde jako kvalitní zábava. Přijde mi, že ste tu všichni moc nároční. Buď jen chcete prudit a jít proti proudu a být punkový. Nebo u toho trávíte osm hodin denně a pak jste zákonitě znuděný. Nebo ty lepší hry my zůstávají skryty. Já hraju tak hodinku denně a ty hry co jsou v žebříčku mě baví. No jo asi nejsem hardcore. Akorát Mafie mohla být delší a propracovanější. A AC2 na můj vkus mělo být výš. A Medal of Honor se v první desítce ani neměl objevit. Všichni nadávají na CoD sérii jak je vyčpělá, ale Medal je to samé a to vyjde tak jednou za tři roky. Největší zklamání: Mafie, pak Medal a poté CoD...
-
-
Já se nepovažuju za hardcore hráče. Jestli tě AC bavilo, tak jedině dobře pro tebe, ale já se nudil. Dvojku jsem nehrál, tak ji nesoudim.
-
Promiň, ale první AC je tak neuvěřitelně stereotypní, že nebavil hodně lidí. Dvojka to hodně změnila, ale první díl není zrovna dvakrát zábavná hra...
-
-
-
-
-
jaký je rozdíl v podlehnutí jedné masívní kampani namísto druhé? just askin
-
-
Luke, come join the Dark Side *1*
-
-
-
Ale to jsou velice zajímavá čísla. Jde na nich i pozorovat důvod, proč mnozí upouštějí od lokalizací her do češtiny (EA). Když se podíváte na žebříček, tak česká lokalizace vůbec nerozhoduje. Rozhodují značky. Například kde je lokalizovaný Mass effect 2? Vyšel na samém začátku roku 2010, tak bych předpokládal že bude mít dost prodejů.
Potěšilo mě postavení Battlefieldu:BC2 před COD:BO.
Škoda, že neznáme výsledky prodejů steamu. Sám na něm nákup preferuji. -
Jak tu zmiňuje víc lidí, prodeje na PC nejsou u nás vůbec špatný. Stačí si všimnou, že v žebříčku není jediná hra pouze na konzole, ale do tohodle nejsou vůbec započteny online prodeje. Já si hry kupuju taky ze sběratelskýho hlediska, mám rád, když si tu hru můžu ošahat, ale i tak jsem minulý rok koupil online distribucí asi 30 her a asi jen 10 krabicovek, z toho 3 na PS3 a jednu na PSP. A ty poklesy prodejů taky chápu, možná si nevzpomínám, ale letos jsem koupil zatím jen krabicový Portal 2 na PC. Každopádně tenhle žebříček spíš ukazuje jak se minulý rok vedli čeští distributoři her a né jak si čeští hráči kupují hry.
-
a pocita se do toho digitalni distribuce? steam, gog a podobne? za minuly rok jsem tam utratil o dost vic nez za krabiceporizene v CR
-
-
Steam sva cisla nezverejnuje, takze rozhodne nejsou zapocitany.
V rebricku jsou pouze hry ktere vysly v roce 2010 a ne starsi kousky.
-
-
Zvláštní, z top 10 jsem koupil pouze Bad Company 2 a později asi za 5 éček AvP. Očividně mám hodně jiný vkus, než ostatní...
-
-
Mňo, já z těch her v žebříčku nemám ani jednu. A nevypadá to, že bych nějakou kupoval i po slevě.
-
nápodobně. koupil jsem SC2 a později v akci na steamu mafii2
-
Ale ne kámo, já si taky minulej rok koupil jen BC2 + Vietnam a Recettear, jinak jsem emulaval starší platformy, či pecky z Wii. (Muramasa: Demon Blade)
Tento rok jsem si taky koupil jen AC:B kvůli multiplayeru (single jsem nehrál ani jeden AC).
To že vyhrála Mafia 2 mě nepřekvapilo... hype byl jak prase a to, že je to česká hra s kompletní lokalizací pomohlo a pak lidi přehlédli aj to, že to byla krásná sedmička. No, celý to není moc překvapivý... jenom se divím, že tam není ten MAss Effect 2.
A ke konzolím? No tady asi nemají takovo základnu, případně tam lidi taky kupují jen předvídatelný hry jako FIFA, PES, NHL, GoW, Halo... celkově taková zívačka a žádný vzrůšo, ti čeští hráči. (Můj skromný názor.) -
-
Tak já jsem minulý rok nakupoval hlavně zajímavější a levnější tituly na x360 a PC nebo jsem dokupoval mé oblíbené série - například japonskou verzi Biohazard Code Veronica na Dreamcast, Devil May Cry 2 Limitovanou Diesel Edici (PS2), NWN2 Mask of betrayer a Storm oh Zehir (PC), Resident Evil 5 CE (PS3) a LE (x360), Warhammer Online CE (PC), MGS4 CE (PS3), Resident Evil Zero+Remake+Darkside Chronicles na Wii... Jinak jsem vlastně bral WH40K DoW2 Chaos Rising (PC), Mass Effect 2 CE (PC), Halo Reach Legendary Edici, Splinter Cell Conviction CE (x360), Metal Gear Solid Peace Walker (PSP), Alan Wake CE a to Bad Company 2, to bude tak vše, co jsem bral za plnou cenu. Tenhle rok je to ještě horší, protože jediná hra, která mě zatím zaujala a vzal jsem ji je WH40K DoW2 Retribution CE, za týden vycházející Zaklínač 2 CE a chci WH40K Space Marine CE, Risen 2 CE a Resident Evil Operation Raccoon City s Max Payne 3 pokud vyjde tento rok, čemuž nevěřím. Jinak když jsem také bral letos spíše hry po slevě - Final Fantasy XIII CE (x360), Space Crusade The Voyage Beyond (Atari ST), Ghost Recon Predator (PSP), Ghost Recon (Wii), HAWX2 (Wii), Final Fantasy X-2 (PS2) a to je tak všechno. Spíše jsem začal investovat do knih a artbooků.
Věcí druhou je, že většinu nákupů (i knih) provádím ze zahraničí, takže do všech těch statistik nejsem brán... -
-
Díky za tvůj životní příběh.
-
-
Nemáš za co ;).
-
-
Jasný no, pokud si ty limitovaný/sběratelský edice edice můžeš dovolit, tak jsou určitě dobrý. Zaklínače 2 si ještě teď brát nebudu, vlastně jsem nehrál ani jedničku, kterou jsem dnes koupil za 4.99$ na GoG.com, takže dvojka na mě počká, nebojím se, že by utekla.
Nákupům ze zahraničí se nedivím, dva spolustudenti mají PS3 a PSP a taky jedou vše z UK.
Tento rok mě zajímá krom Zaklínače ješte Deus Ex:HR, Dead Island a taky mrknu na Fable 3, přece jen se taková konzolovka na PC moc nedostane. Plánuju taky někdy koupit levnou PS2, protože PC mi PS2 hry nezemuluje a tak mi jedna generace konzolových her chybí, neboť jsem z PS1 skočil rovnou na DS a PSP... -
-
Musel jsem se omezit v tom, kolik her koupím, ale některé ty CE za to opravdu stojej, hlavně to Halo Reach mělo opravdu nádhernou Legendary Edici. U těch konzolí lidé nejvíce nakupují ze zahraničí, protože u nich je rozdíl v ceně vidět více, než u PC her (ačkoli u nich je taky vcelku značný) - například u nás se prodával Resident Evil Darkside Chronicles za 1 200, já ho bral z UK za cca 500 s poštovným a Wii Zapperem k tomu...
-
-
SA: Atelier Rorona SE mi za tu cenu přijde hodně chudá - hra a artbook je hodně velká slabota. Jinak ono něčemu vadí tu edici vzít? Také mám Resident Evil 5 CE a Metal Gear Solid 4 CE na pS3, ačkoli ji nemám. I když je pravdou, že jednou, až bude její cena kolem 4k, tak ji vezmu.
-
Mě osobně se líbila premium edice Atelier Rorona, ale nemám PS3... baaaw.
Halo mě celkově nechává chladným, ale chápu, že fandům se ta napěchovaná krabice líbila... *10* *10*
-
-
-
-
-
100 lidí 100 chutí. BC 2 mám taky, to je výborná hra. :)
-
-
Velmi, ale opravdu velmi by mě zajímal počet prodaných kusů Mafie 2 v ČR, jen pro ilustraci velikosti trhu, co tady znamená být první.
-
-
Někde jsem četl, že prodali 15000ks v prvních týdnech tj za plnou cenu, a že se na tom celý ČR herní byznis zahojil *3* myslím, že to bylo u nějakého článku o kauze "Numen"...
-
-
mafiu 2 som zobral zo steamu za 10€ takze spokojnost, ta cena aj zodpovedala konecnej kvalite hry