Přejít na výpis diskuzí
Historie adventur #5: interaktivní nákaza a 3D horečka
6.8.2011 | Petr Ticháček
102 příspěvků
-
Čau Tichenzo..normálně jsem si na tebe vzpomněl při hraní staré klasiky - Secret of Monkey island a hromadu propařených hodin u tebe v pokojíku..a jaké potom bylo mé překvapení, když jsem tě objevil jako autora návodu..:D..vidím, že jsi zůstal u adventur..:D..nechci tady zaplňovat prostor tlacháním mimo téma, jen jsem tě chtěl pozdravit..musím se ještě podívat, jestli jsi náhodou někde nepropagoval Dizzyho..*1*
-
-
Šmarja - jsi to ty, Lukáši? Si teď nejsem jistý... Ale touhle přezdívkou mi říkal jen jeden člověk, se kterým jsem kdysi pařil Dizzyho, tak snad jsem se nesekl :-) Každopádně Tě taky zdravím po těch snad 18ti letech co jsme se neviděli, je to už tak dávno, že?
-
-
Máš dobrou paměť *1*
Jsem to já..myslím, že nikdo tě tak dlouho neotravoval s hraním Dizzyho jako já *1*...jsem rád, že držíš ještě adventury v povědomí lidí..jak žiješ?..jsi ještě tam u vás nebo jsi se už přestěhoval?...a neříkej, že je to už tak dávno..to se teda cítim jako veterán.. *1* -
-
No super :-) Dizzy byl úžasný, úplně se mi teď vrátily vzpomínky na 5. díl, kde jsme se nemohli dostat do některých chodeb v propasti. Žiju pořád tam, co dřív, jen teď navíc s manželkou a čtyřletou dcerkou. A co ty? Když tak se mi prosím ozvi na mail (najdeš níž v diskusi), ať tady nemluvíme off-topic a neobtěžujeme ostatní svým soukromím :-).
-
-
-
-
Takže jen pro úplnost, vítězové jsou známi a ceny rozdány. A paradoxně obě poputují na Slovensko :-). Hlavní cenu (Gabriel Knight 2 v novém nerozbaleném stavu) získává Michal Srb, cena útěchy (Kings Quest 6 Multimedia CD verzi, použitá) putuje k Radimu Katrincovi.
Všem ostatním děkuju za účast a za věcné připomínky!
Doufám, že jsem oba zmíněné fanoušky adventur potěšil, řadu jiných jsem možná naštval, ale hlavní pozitivum je, že se nám skvěle rozjela diskuse. V příštím závěrečném díle to už bude bez soutěže, ale nastolíme několik kontroverzních témat (krize a budoucnost adventur), takže věřím, že opět bude o čem diskutovat. -
1 chybu som nasiel - Gabriel Knight mal byt vydany v roku 1999 a nie v 2002 ako je uvedene pod videom z tejto hry. Tu je odkaz na wiki - http://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Knight_3:_Blood_of_the_Sacred,_Blood_of_the_Damned
odkaz na oldgames.sk - http://www.oldgames.sk/game/gabriel-knight-3/
Dufam ze som vyhral :) -
-
Hahahahahahah :-)
Tak tohle mne opravdu pobavilo. Sleepless uz vysvetlil okolnosti, jak tahle chyba vznikla, NICMENE pravda je ta, ze podle podminek MOJI neoficialni souteze jste chybu v clanku skutecne odhalil. Byla tam, to je nepopiratelne, a vas osobne vubec nemusi zajimat, jakym zpusobem chyba vznikla - to je nas (respektive muj) problem.
Takze udelame kompromis, co rikate? Vyhrajete urcite, zadny strach. Nicmene, ostatnim dam 48 hodin na to, aby nasli skutecne muj omyl/chybu/nepravdu v clanku (opakuju, minimalne jedna potencialni tam je!) a pokud nikdo nic nenajde, je Gabriel Knight 2 vas. Pokud najde, domluvime se na "cene utechy", kterou bude nejaka jina archaicka adventura v pouzitem stavu - nabidku bych vam pak poslal mailem. To myslim, ze je fer. Kazdopadne, ozvete se mi prosim se svoji postovni adresou na ptichacek@hotmail.com, protoze neco ode mne dostanete urcite :-). Diky. -
Sorry, tahle chyba se nepocita, protoze je to muj preklep pri editaci clanku a pridavani videa. Snad pochopis, bylo by to vuci BigPeterove nabidce trosku nefer, protoze on to mel spravne :) A omluva za to samozrejme
-
-
Nefér je v prvé řadě nabídnout výhru a po splnění podmínek ji s výmluvou zapřít.
-
To uz je druhy krat tento rok co som vyhral-nevyhral - arghhh!!! Prvy pripad nebol TG ale islo o sport... Nevadi, ja som s vyhrou aj tak velmi neratal, zivot ma naucil ze vyhry su pre tych druhych, nie pre mna *5*
-
-
-
jezismarja uz z temadle clankama o adventurach prestante, stejne to nikdo necte
-
-
mně se líbí, jak se trollové podepisují furt stejně...
-
-
jj pod clankem s vice nez 70ti posty to zni fakt komicky :).
-
-
který napsalo 7 lidí *7* *1* *2*
-
-
tak tos me dostal :).
-
náhodou článek je skvělý. víc takových :)
-
-
-
-
Radši bys něco o Call of Duty?
-
-
u interaktivnich filmu by mozna stalo za to pripomenout adventuru The X-Files Game 1998
hra byla na 7CD a byla jednou z mych prvnich originalek :)
http://www.youtube.com/watch?v=vmRmyZJ7ZK8 -
-
Nejsme my náhodou dvojčata? The X-Files Game byla totiž vůbec moje první originálka! A hra je to báječná.
-
Safra, to sem nikdy nehral a vzdycky jsem chtel.
-
-
Ja som pozeral cely gameplay na youtube a uzil som si to aj tak.
-
-
-
zajímá mě více kvalitních zástupců First-person 3D adventur jako již zmíněna Normality...(co jsem koukal, tak podobná je novější Penumbra, která má však už i prvky střílečky)...zná někdo?
-
-
Azrael's Tear
-
Napadá mne Schizm 2: Chameleon, to byla ryze 3D 1st person hra...
-
Penumbra neni moc adventura. Kdyby slo o system prechodu mezi panoramatickymi obrazky, jako Atlantis a Myst, tak takovych her je spousta. Ale plne 3D fps adventure jako Normality, nebo Tex Murphy moc neni. Vic aknejsi byly treba Realms of The Haunting, nebo Call of Cthulhu Dark Corners of the Earth.
-
-
A nebo http://www.youtube.com/watch?v=Jv1OFYH9SYo
Ale to uz by predpokladam dneska nikdo nehral,... nebo jo? :)
-
-
-
a co Neverhood? pomyslel tady někdo na Neverhooda?
-
-
Neverhood přece nebyl 3D... prostředí i postavičky byly z plastelíny/hlíny a animace byly tvořené metodou stop-motion. Opravte mne někdo, pokud se mýlím...
-
-
Nebyl 3D to je pravda, ale byla to vlastně interaktivní videa, takže bych to možná řadil k první části článku. Nevím jaká je jeho historická hodnota, vlastně sem ho někde viděl jako jednu z nejvíc nedoceněných her všech dob. Myslim, vyjít to dneska v HD, tak to má úspěch. Jinak perfektní články to se musí nechat.
-
-
Neverhood bol aj dost kratky. Remake by museli trosku prekopat.
-
Tak, interaktivními filmy byly tehdy míněny hry plné animací s živými herci. Je fakt, že Neverhood měl taky animované sekvence, a perfektní animace postaviček, ale do škatulky interaktivních filmů bych ho osobně nedával... To ale nic nemění na tom, že to byla a je unikátní a v jistém směru dodnes nepřekonaná hra.
-
-
No, to bol engine Clay 3D. *1*
-
-
Tak, Sierra svůj první Kings Quest z roku 1984 taky nazývala "3D" :-)
-
-
-