Hitman 3 – recenze krále moderního stealthu
-
nemôžu to nechať na náhode, lebo by to bez značného (a asi nerentabilného) úsilia na strane vývojárov bolo frustrujúce a nehrateľné. puzzle potrebuje mať jasne stanovené pravidlá. mimo iného, veľa tých character loops je časovo ohraničených, resp. reagujú na udalosti v rámci misie. iste by mohli byť reaktívnejšie a občas ich jednoduchosť narúša immersion, ale pri tom množstve mikropríbehov a contentu v rámci jednotlivých misií sa to stratí.
a na dôvažok, určite to nie je rovnaká hra ako pred x rokmi, vznikol z toho sandbox s množstvom pridaných mechaník rádovo väčšou voľnosťou oproti minulým dielom. (ktoré mám tiež veľmi rád - hral som každý diel, okrem absolution.)
-
To nic nemění na tom, že VR verze venku je, takže postesknutí nad tím, že se k ní recenzent nedostal dává smysl.
-
Hitman 3 VR prozatím vyšel jenom pro PlayStation VR.
Spekuluje se, že by VR mohlo vyjít pro PC až za rok, jak hra vyjde pro Steam, ale nic není potvrzené.
-
ne tak docela. Abys měl i jedničku tak jsi musel mít buďto DLC nebo GOTY jedničku a pak postupně přidávali mapy, na které jsi musel mít season pass a z jedničky tam není všechno. Hlavní mise ano, ale ty doplňkové výzvy už tam jsou jen některé.
-
Je to tak. Hraji hry od roku 85 tak že ty vlakové jsou povětšinou stejné. 90% nápadu ja o tom dostat se dopředu k lokomotivě či vagonu s VIP pasažérem. Ale prostě já jsme čekal od H3, něco víc.
-
Já bych slovo „vykradena“ nepoužíval. Trochu pokory a soudnosti, pokud sám hry netvoříš. Jinak první mise ve vlaku, o který vím, byla už v Bloodovi (rok 1997). Ta hra je sice všechno, jenom ne stealth, ale i tak to pro pořádek uvádím. Ono když chce člověk udělat něco v pohyblivým prostředku, pak vlak nebo obří jachta/loď se přímo nabízí (letadlo je na to malý a nezáživný). Kdyby udělali misi na jachtě, asi bys zase říkal, že vykradli SC, protože ten v takovým prostředí má mise hned dvě, co se pamatuju (ve čtyřce a jedný bonusový misi šestky). A vlastně je nějaká loď i ve trojce, jak si teď vybavuju. Přesto jsem neslyšel, že by vykrádali sami sebe.
H a SC jsou obě královnami stealth her a nedá se říct, že jedna by byla lepší než druhá, jsou přece jenom dost rozdílný.
K recenzi dodávám, že ani poslední mise do žádnýho „Rambo“ přístupu nenutí, ačkoli na to v jednom místě dva vojáci vtipně narážejí. Dá se stále projít klasicky Hitmanovsky a pro mě je to jedna z nejlepších. Na rozdíl od recenzenta mě ta Čína zas tak neuchvátila, spíš ta Anglie atd., ale hrál jsem to teprve jenom jednou.
-
právě proto je SP víc král stealth než Hitman
-
Rád odpovím:
1) Psal jsem "nejlépe ve sběratelské edici" (tudíž fyzické edici), která, věřím, později bude.
2) Nechci to na Epicu, kde to má exkluzivitu (pokud se nepletu).
3) Nechci to v nehmatatelném digitálu za 1890 Kč. Sorry jako... Takovej hard core fanoušek lysohlávka nejsem. Úplně klidně si počkám na GOTY za nějakou krásnou cenu. Her mám po strop. A za pět dnů je tu The Medium.
-
To nevím. Celá trilogie se dá dohrát tak, aby tě nikdo nikdy ani nespatřil. Jak víc stealth to může být? Navíc Agent 47 není tajný agent ale nájemný vrah.
-
Ano ale pořád se hraje oboje. A SP je víc stealth než Hitman
-
Staří SP nerozporuji no spíš jde o to že vývojáři Hitmana, na tak hezké hře nehýřili žádnou fantazií. Ta mise z vlakem je prostě jak z SP.
-
Jenže SPLITNER CELL už delší dobu stagnuje a ruku na srdce - jeho poslední díly byly nic moc. Kdežto hitman se asi až teď, v roce 21, dockal sveho vrcholu. (Ano, hral sem i stare díly ve svy dobe).
-
O tom by se dalo diskutovat, obě hry jsou jiné. Každopádně nápis je král moderního stealthu. Kde je Splinter Cell dneska? Poslední díl vyšel v roce 2013.
-
Král to není, král je Splinter Cell. Z kterého byla vykradena mise ve vlaku.(a ta byla vykradena i z jiných her třeba Iron Storm).
-
Hrál sem všechny hitmany, ale tahle trilogie mě oslnila asi nejvíc. Nepamatuju si, že bych tolikrát opakoval mise v nějakém jiném díle. A když ve trojce máte lokace z 1 a 2 (+veškeré bonusové) tak je to opravdu mega pack na x hodin.
-
Však to vyšlo jako jeden celek co obsahuje všechny mise z H1, H2 a H3 :-D Co chceš ještě víc? :-D Jakože možná ještě vyjde nějaký dodatečný jeden nebo dva levely jako případné DLC?
-
Novidíš já si to dal+- kolem 10 hodin celé najednou! Musím říct že konec byl celkem síla poslední mise mi připoměla tu poslední misi Z Absolution to byla hrůza ( nemyslím tu na střeše myslím ten epilog potom, zabít ty pojebané PRATHEORIány!😈 pamatuji si že to mně naštvalo nečekal jsem že si zopakuji něco podobného- i když více lineárního na vlaku 9 let poté! ( kua to už je let)
Jinak chválím optimilizaci, i když ta byla dobrá už i předešlých dvou dílů... jinak bude pokračování at už spin off nebo něco dle konce navíc tajný konec navazuje na Hitmana CODENAME47... což jsem nehrál nikdy... jen PS2 demo Silent ASSASSIN.
Dokonce jsem se jednou misí páral tak dlouho že jsem tam nechalk minimálně 2,5hodiny... až jsem si pomohl návodem splnil jsem 2 příběhy mise potom už to tak žhavé nebylo.
-
Jaké epizody vždyt už od druhého dílu je to v jednom "packu"😀😉
-
Vřele doporučuji film Chyť mě když to dokážeš ;-) A nastudovat si inspiraci k tomuto dílu.
-
Zní to skvěle. Počkám si rok, až vyjde Completed Edition – všechny epizody v jednom celku. Nejlépe v nějaké pěkné sběratelské edici. Jinak Pavel opět stvořil naprosto skvělou, velmi čtivou a zábavnou recenzi.