Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TrentReznor
    Hitman vždycky byl je a bude legendou
    • Souhlas
  • hral som dost intenzivne vsetkych 5 dielov. podla mna je doteraz najlepsia jednotka - codename 47. mozno aj preto ze v dobe ked vysla nebolo nic podobne - pripadala mi velmi originalna. super grafika , animacie a smozrejme hudba. zvlastny humor. a obtiaznost. dalsie diely mi pripadaju akesi strasne farebne a nerealne. neviem - moj nazor...
    • kubi-wan
      U mě vede dvojka, to je srdcovka... jednička je na mě koneckonců dnes už velkej hardcore.
      Mise v džungli byly peklo! Peklo!!!
      • jacks11
        Pro mě je peklo Lee Hong Assassination :D :D :((
        • jojo, pořádně tuhá a dlouhá mise ale taky mi zůstala v paměti, nádhera
        • kubi-wan
          Taky pravda.... památná mise *3*
      • mas uplnou pravdu. v džungli je chaoz... Tata mi slibil ze mi koupi novu VGA , no doufam ze na : AMD Radeon HD 6350 512MB to rozjedu alespon na high pri 60 fps *16* uvidime , no ale jakos ta VGA stoji pres 1000 Korun českych tak musi jit jako hodinky ! pak vam napisu, pripadne napisu i nejakou ctenarskou recenzi
        • Koukam ze stare grafiky co vyhazuju by se nekomu jeste hodili
    • Presne, a vtedy mi fakt ta hra slapala mocenky dobre. Neznamena, ze sem admin PC foru tak budu kupovat compjuter kazdych 5-6 let ! pche *11*
      • no ja si pamatam ze jednotku som hral na nejakom celerone 466 @ riva TNT2 32MB :) demo strasne trhalo pretoze tam bola nejako zle urobena akceleracia , ale plna verzia uz bola hratelna. ale na tu dobu to bol velmi slusny stroj a hra bola dost HW narocna. ale vyzerala fakt super...
  • Pete.palis
    občas bych si chtěl 47ku vypůjčit do realu... *5*
    • Nebudeme tu predsa riešiť menšinové záležitosti.......
      • vlastik.plaminek
        Menšinové záležitosti by hlavně byly pro 47 a jeho pracovní postupy na dlouho. Navíc by ho kvůli holé hlavě mohl nějaký sluníčkový PCMC ko*ot nařknout z podpory nacismu. To by chtělo spíš Danteho nebo Kratose (i když ten má taky holou lebku, ale aspoň ho dabuje černoch).
      • Pete.palis
        psal jsem kde menšiny??? *7*
      • Ale jaképak menšinové, první by byli na řadě všechny ty lejna, co se snaží hrát o názorové trolly, potom maďaři a až potom zbytek podle uvážení.....
        • Bože, ty jsi unikátní h()vado
        • Rhulad
          Tvůj názor je jasný důkaz, že jsi opravdu inteligentí. Těším se na tvoje další hloubkové definice.
  • Deever
    Absolution jsem nehrál, ale jinak jsem v článku zmiňovanou trojici dohrál mnohokrát.

Docela by mě zajímalo, jak se podle Aleše posunula obecně AI ve hrách. Zpočátku prostě rostl počet skriptů, které mohla NPC vykonávat a postupem času tento přístup nahradilo prosté zmenšení prostoru, kde se hráč a NPC mohou pohybovat.
  • jo, tahle hra mela "koule"
  • moc pekne napsana recenze.
    souhlasim s tim, ze HD verze ma vyjit bez velkych zmen, jen nejaky bugy by se mohli opravit. a nebo kompletne prekopat do novyho enginu, coz je ale docela nakladny bez jistoty vydelku a hlavne by to uz nebyla ta tezka nostalgie.
    zatim jsem kolekci nekoupil, protoze se obavam, ze uz bych na to nemel trpelivost a presne jak pise autor recenze, akorat bych si kazil dobry vzpominky.
    prvni dil byl docela hardcore, hlavne ta mise v dzungli, jak se tu pise, to byl masakr. ale dohral jsem a skvele si to uzil. u dvojky vsechny mise na nejvyssi hodnoceni bez navodu. hral jsem furt dokola, dokud to tam proste nepadlo. a pak zase znovu a zkousel jiny postupy. neni moc her, u kterych jsem stravil tolik casu, jako u druhyho hitmana. trojka a ctverka dobry, ale jednicku a dvojku z myho pohledu neprekonaly. novy dil jsem zatim nehral, z videii me moc neoslovil. nevidim tam tu volnost. ale casem urcite poridim.
  • Nemohu si pomoci, ale nejvice me zaujal dil Blood money, sic mam rad vsechny predchozi, ale to ze si mohu dokupovat zbrane a vibavu a vzit si ji do mise dle vlastniho uvazeni, se mi zdala vice realna z predstavy profesionalniho zabijaka, coz mi citelne chybelo i v poslednim dile.
  • Hral jsem pred rooem blood money (na pc) a v pohode, ale resident evil starsi nez 4. dil byl pro me nehratelny, skrze ovladani.
  • strašná grafika *11* *11*
  • Horst_Fuchs
    Trochu offtopik, ale nemůžu si pomoct.

Mnohoúhelník místo normálního kruhu není nic neobvyklýho ani u dnešních her, naposledy jsem tuhle prasárnu viděl v Sniper: Ghost Warrior 2. Není tunáhodou mezi náma někdo kdo se zabývá 3D grafikou? Vážně by mě zajímalo proč se tohle dělá i v době čtyřjader a DX11.
    • Myslíš mnohoúhelník jako 3D objekt nebo prostě jen obrázek (texturu)?
      Pokud se jedná o objekt, tak je samozřejmě možné vytvořit hezký kruh, ale je to zbytečně náročné. Každý objekt se totiž skládá z polygonů, malých trojúhelníčků. Na krásný kruh, třeba u hlavně zbraně, by jich bylo potřeba neúměrné množství. Dnes se ve hře vykresluje spousta objektů a chceš, aby se hra hýbala rychle - je nutné snižovat jejich polycount -> jsou hranatější. Pokud hra běží ve 30 fps, tak se všechno musí vyrenderovat 30x do vteřiny, pak post process efekty a další věci. Ono není problém, abych v zbrushi vytvořil model s více než 20 miliony! polygony (to mi dovoluje tvořit detaily jako póry v pokožce apod. *3* ), ale ve hře tohle nepůjde (render takového modelu může trvat i pár hodin). I krásné a obdivované modely postav ve hrách jsou v základu "dost ošklivé", ale tvůrci na ně naroubují všechny ty normal mapy, displacement mapy... které díky shaderům suplují detailní povrchy.

Pokud je to ovšem jen obrázek, tak to záleží na tom, jak si texturu vytvořili mno... *15*
      • Horst_Fuchs
        Samozřejmě tím myslím obyčejný kulatý 3D objekt jako třeba kola u auta apod. Každopádně děkuji za vysvětlení! Naivně jsem se domníval, že na takovou prkotinu dneska už musí být dostatečnej výkon.

Ono, když člověk ve hře dělaný v novým Cry enginu narazí na hranatý kolečka působí to tak trochu jako pěst na oko. *7*
        • Hodně záleží na designu a jak si rozvrhnou detailnost objektů mno. Na něčem se holt šetří výkon, ale teda je pravda, že to občas působí a vypadá divně.

Teď jsem si vzpomněl na "kulatý" volant ve starých GTA hrách *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit