Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Transport Tycoon je čisté zoufalství. A předpravěká dvojrozměrná grafika v roce 2016? .... to je snad legrace - vždyť se na to nedá dívat ... vracet se DO devadesátých let ... velmi vtipné ... HA HA HA HA HA HA HA HA HA.
  • Walldstein
    V podstatě u všech budovatelských strategií zlaté éry strategií je 2D grafika kouzelná. Města jsou hezčí, ulice úhlednější, krajina snadněji modifikovatelnější, horské dráhy impozantnější, panďuláci roztomilejší a vtipnější. A jak to celé parádně fungovalo a do dneška funguje. Osobně se nejraději vracím ke čtyřem hrám: Pharaoh (1999), Theme Hospital (1998), RCT (1999) a openTTD. Proč? No protože jsou přesně to co dnešní herní produkci chybí, jsou krásné, vtipné, zábavné, neurazí, nedeprivují, mají neuvěřitelnou hratelnost a hlavně JSOU NESMRTELNÉ.
    Pochybuji, že za 14 let si někdo vzpomene natož aby si chtěl zahrát SimCity (2013) nebo Cities in Motion 2 (2013) atd. Chybí jim to co mají klasické Tycoony a všechyn budovatelské strategie zlaté éry 90. let..
  • TTD je nejlepší hra, kterou si zahraju i po těch 20 letech od vydání! Stalo se Vám někomu jako mě, že jste vydělali tolik peněz, že se Vám před rokem 2050 zastavilo počítadlo peněz? Hra asi nepočítala s tim, že to nějaký magor jako jsem já hraje pořád a vydělá tolik prachů :)))
    • Já jsem jednu hru penězi úplně shodil. Přetekly proměnný a tak nádherně rozjetá mapa šla do kopru. To co jsem vydělal, se odčítalo a co prodělal, tak přičítalo. Zisky jsem měl obrovský a tak jsem během pár desítek minut přes biloóny na kontě byl v mínusu. Současné verze OTTD mají tento bug již ošetřený.
  • hru si muzete zahrat znovu komplet cesky a ve 32 bit grafice ..zbase www.openttd.org/en/
    nove 3D vylepsena grafika zmenila open ttd neboli puvodni transport tycoon k nepoznani ale tady pani redaktori zaspali jinak by recenzi na nove vylepseny open TTD davno daly
  • Moc pekny clanek. Vubec se mi zda, ze v posledni dobe se Games.cz prekonava, jen tak dal.

    Rad vzpominam na to, jak jsem konkurenci stavel kolem sidla zeleznici a predstavoval si, jak je to muselo nastvat *15*
  • Jak je vidět tak nikdo kdo hrál tycoon nepochopil o čem byla ta hra a proc je chytlava..... Jako malým dětem vám rodiče kupovali autodráhy a vláčky, jenže jsem byli omezení počtem kole počtem vagonu atd. A hra Transport Tycoon bylo právě pro tuto generaci něco jako vytvářet uměni... namodelovat krajinu udělat megadloué vlakové dálnice atd...... osobně ten kdo to hral na styl skupováni akcii nikdy nepochopil pravé kouzlo hry......
  • No co se tyce strategii tak grafika zabila docela serii settlers.Tam je krasne videt jak jednicka zacatek 2 fantasticka 3 zacala graficka silenost ala vsechno krasne barvicky postavicky ale hratelnost na nule 4,5,6 nema se settlers nic spolecneho az ted 7 vypadala nadejne ale zabii to ty vitezne body ve hre.Stejne si myslim ze ty mala studia vydaji hru sou frajn pak je prevezme ea ci ubisoft a jde to do haje.Jak rikam dokud to budou ridit kravatacico hledi na cisla na uctech nebudou hry jake byvali.Jinak fandim navratu tyccon zpet ke korenum protoze jak se koukam neni co momentalne hrat.Myslim takovou hru ktera cloveka chytne a rekne si jeste todle mesto todlu fabriku propojim v tycconu a pujdu spat.
    • Jsem velký fanoušek The Settlers, trojka a čtyřka byly nejlepší díly.
    • Walldstein
      Ono je to asi tim že RTS prostě patří do izometrického pohledu a ne do nějaké pos*ané 3D HD super akcelerované grafiky s možností přiblížit si panďuláka tak, že mu spočítáte všechny chlupy v nose...
    • Popravdě se mi 6 hodně líbila, i když uznávám, že ten název settlers tam byl dán jaksi omylem, ale jako strategie super. Hlavně oproti mizerné 5 to působilo jako dar z nebes.
  • Inquisitor
    Já fut hraju Theme Hospital, parádní věc :)
    • Walldstein
      Souhlas, docela mě překvapila verze CorsixTH. U které se autoři už od roku 09 snaží převést hru na dnešní PC, takže můžete mít pohodlně fullscreen a hlavně rozlišení vyšší než 800x640 :)
  • Transport Tycoon... smrk, smrk, nepomozem si, ale to je nostalgia jak svina. Sam neviem, kolko hodin som pri tej hre kedysi stravil *1*, ale je iste, ze ich bolo VELA. Ja si nepomozem, ale zlate 90. roky PC hier... A ano, som uz skor old-schooler hrac, ktory da radsej znova prednost Falloutu, nez aby som ako divy zhanal tie novodobe podivnosti (cest vynimkam!!!), ktore maju hraciu dobu zvacsa okolo 5-6 hodin. To ma byt akoze zabava??? *7*
    • hru si muzes zahrat znovu komplet cesky a ve 32 bit grafice ..zbase http://www.openttd.org/en/

      otestuj a uvidis nove 3D vylepsena grafika zmenila open ttd neboli puvodni transport tycoon k nepoznani ale tady pani redaktori zaspali jinak by recenzi na nove vylepseny open TTD davno daly
  • Všichni co tady hledáte vhodné alternativy, podívejte se na hru Train Fever (ostatně nedávno zmíněna v článku "Hráči jako skuteční investoři aneb nový trend herního průmyslu". Ta hra vypadá jako po dlouhé době pořádný nástupce TTD včetně dynamického růstu měst atd.
    • ucho
      jako jo, vypadá to jako přesná kopie. i je to vizuálně hezké. ale nevím proč, ta klasická 2D grafika na mě působí takovým přehlednějším dojmem :) prostě vnímáš každé políčko železnice/silnice, co postavíš. tady natáhneš a je někde v krajině železnice. nevím no. a ty města na tom videu zatím nic moc.
      • Walldstein
        Už jsme prostě jiná generace, já jsem zastáncem 2D grafiky v každé strategii, hlavně v budovatelských je to obrovská výhoda. Jasně klidně bych dal hráčům možnost přepnout do plně 3D, ale prostě někteří rádi hrajeme v izometrickém pohledu tak proč nedat do nastavení možnost uzamčení pohledu abych si každou chvíli nehnul nechtěně s kamerou?!
        Jinak jak říkáš, vypadá to hezky, ale...
        • Naprosto souhlasím... když začaly vycházet první strategie ve 3D, chtělo se mi zvracet. Málo polygonů, hnus. Na ručně kreslenou grafiku to nemělo. Dneska už jsme jinde, výkonnost počítačů už dokáže grafické zázraky. Ale nikdy nezapomenu na první spuštění RTS Blitzkrieg... naprosto luxusní izometrická pseudo 3D grafika, vybuchující tank se rozletěl na kusy, stejně jako barák, do kterého vystřelil. Paráda.

          http://www.rune-soft.com/Games/Released/Game-239/upload/pictures/snapshot_images/Blitzkrieg/Blitzkrieg_screen13.jpg

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit