Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • skuste kouknout na youtube gameplay videa z farming giant. je to taky tycoon budovatelska strategie, mela by u nas yvjit v kvetnu a vypadá imo velice dobre.
  • ...Nikdy nezapomenu, jak jsem ještě jakožto malý klučina objevil taje "PýSíček" (PC kluby...), doma jsem PC neměl a když byl u někoho v okolí, byl to zázrak...Jednou jsem ale objevil právě "PýSíčko" - tehdá tam stála hodina 5 Korun...Nechápu, jak to bylo možné... *1* Dostali jste do ruky takového starého brontosaura a na něm nahrané hry...Mortal Kombaty, Stunts a mezi tím vším i právě Transport Tycoon...V té době jsem hře absolutně nerozuměl...Nějakou záhadou se mi podařilo spustit něčí save a najednou bum...Vláčky, auta, letadla, lodě...Nevěděl jsem o co v té hře jde, ale bavilo mě se hodinu jen tak koukat, jak to všechno jezdí a funguje...Potom jsem řadu let nebyl schopen zjistit, co to bylo za klenot...Když mi nakonec kámoš řekl, že má tip a hru mi přinesl asi na 10 disketách... *1* Byl to on! *1* Konečně jsem věděl, že je to Tycoon...Jenže jedna z disket nebyla zrovna v poho, v tý době jsem neměl ani internet...Prostě mi to někdo nepřál... *1* Na chvíli mi potom Tycoon dal pokoj a potom, o dalších pár let později, se zase z toho nejodlehlejšího kouta mojí paměti ozval...V té době jsem kupoval pro mě celkem výkonné PC (i7, HD 7950, 6GB ram...), no a první a dlouho hraná hra na něm byl právě Transport Tycoon, ovšem pozor - tady už Deluxe... *1* Tycoon je srdcovka, hra s duší a vlastně i takové mistrovské dílo, které by si už sakra zasloužilo nějakého pořádného nástupce se vším všudy... *3*
  • Jistou alternativou můžou být Mashinky... www.monade.cz/blog ... Dělám na této hře už poměrně dlouho a blížím se do fáze produkce (hra je už nyní hratelná včetně multiplayeru, jsem ale programátor a né grafik, takže nejsou všechny modely/zvuky/pravidla ještě dokončené a poladěné). Každopádně budu rád za jakýkoliv názor (klidně i za ten že to nemá cenu dokončovat *15* ), stejně už to v téhle fázi nemůžu vzdát *5*.
    • stealthx
      Hlavni je neprehnat uroven grafiky a poprat se s originalnim Transportem na jeho hristi. 1) grafika by nemela dosahovat detailu "rozvazana tkanicka pasazera" 2) zachovat zabavny modelovani krajiny 3) hlavni je stavba koleji a ne 90% automatika 3) rozumna velikost mest a hlavne vozeni surovin, to je zaklad (huraaa drevo na pilu)!
      • Mluvis mi z duse:) .. plan je ve zkratce nasledujici: Prepinani mezi hrubym (izometrickym ctvereckovanym) zobrazenim terenu ala TT a vyhlazenym radoby-foto-relistickym perspektivnim pohledem. Ten hruby pohled hodne pripomina TT vcetne omezeni na staveni trate po ctvereckach, do kopce apod, zadne krivky a automaticke "nafitovani" trate na teren.
        Prumysl bude rozdelen do sedmi epoch, z nichz kazda bude mit i jine masiny a nektere i nove trate. Zatim delam na prvni epose (slabe parni masiny, prumysl drevozpracujici, uhelny, prevoz pasazeru), v dalsich epochach se hrac dostane k petrochemickemu, kovozpracovatelskemu atd az po jadernou energii. Progress bude formou upgradu hracem, takze sikovnejsi se do dalsich epoch dostanou drive a to i multiplayeru.
    • Mashitky
    • fizola
      Myslim že by sme ti tu mali pomoct sa zviditelnit, proste tlacit na redaktorov Games.cz aby tomu venovali pozornost, bola by skoda ak by to zapadlo.
    • Zdravím, a dá se to stáhnout a zahrát ? Přijde mi, že by se mi to líbilo. Určitě to má cenu dokončovat !
      • Díky za podporu. Stáhnout zatím ne, focustest který jsem udělal byl jen s kamarádem *4*. Hra je někde kolem alfy, nějaký betatest bude případně až bude beta verze. Zatím tam nejsou všechna pravidla finální a hra obsahuje minimum assetů (modelů, grafiky, zvuků). Spíš je to hratelný tech-demo a asi bych se zatim styděl to dát zahrát někomu zvenčí *15*.
        • Fajn - určitě tomu udělejte pak trochu mediální podporu ať mě to nemine - tyhle hry já rád a dle obrázků se mi líbí. Tak ať se daří.
    • fixcz
      Pěkné!
  • Tohle uz je jedina hra, kterou v dnesni dobe hraju. "Silenci" z http://www.openttdcoop.org/ tomu dodavaj novej rozmer :)
  • ja mel nejradeji railroad tycoon 2 :-)
  • Paulcz
    Přijde mi, že hráč v nových strategiích ztrácí kontrolu nad hrou a místo toho mu je servírované něco co se hraje samo. Tomuhle žánru schází renesance a doufám, že přijde někdo podobně schopnej jako lidi co dělali staré TTD, Civku apod a využijí potenciál, který nabízí daleko výkonnější hardware. Momentálně ho každej promrhá na 3D zpracování.. :)
    • A na co bys ten hardware použil ty? Popřípadě jakou renesanci by sis představoval? Nemyslím to nijak ironicky nebo útočně na tvoji osobu, ale napiš konkrétně jak by sis představoval svoji vysněnou budovatelskou strategii pro 21. století. Protože plkat jak by mělo být všechno lepší umí každý, ale specificky a podnětně uvést příklady, už tak snadné není. Každopádně s tebou souhlasím v grafice, taky bych si dnes raději zahrál 2D hru..
      • Paulcz
        AI, velikost mapy, simulace (a ne to co předvádí Simcity 5, takovej Dwarf fortress je úplně jiná liga, i když tu hru nehraju), větší počty objektů nebo jednotek, rychlejší počítání tahů u tahovek atd. Ovšem nesmělo by to být zabito konceptem. A renesanci si představuju tak, že se tvůrci vykašlou na ptákoviny a naservírujou něco pořádnýho. Nejsou tu ekvivalenty k Settlerům, Simcity, Civilizaci, Transport Tycoonu, HOMAM.. rozumnej mix mezi komplexností, hratelností a jednoduchosti ovládání.
        • palcov
          V současnosti hraju budovatelské strategie staré 10 - 20 let (transport tycoon, RT 2-3, simcity 4) i současnou Cities in Motion 2 a nevidím žádný rozdíl. U CIM2 to akorát dospělo do bodu, kdy 3D grafika je stejně hezká a použitelná jako 2D grafika. Ale hratelnost/nápady jsou stejné. Řekl bych, že od dob, kdy se rozlišení vyšplhalo na nějakou použitenou úroveň typu 800x600 mají strategorie všechnu technologii, kterou potřebujou. v RTC mi kdysi pochodovaly tisíce pajďuláků (i když jejich pathfinding byl v podstatě dílem náhody) bez nároku na nějaký výkon počítače.
        • No to moc konkrétní nebylo, spíš jsem měl namysli nějaké specifické příklady gameplaye a právě toho ovládání. Říct "rozumnej mix" je stejný jako říct "aby to bylo lepší". Ale sorry, fakt nechci útočit, prostě mě to jen zajímá - protože upřímně, když budu mluvit o budovatelských strategií, lepší koncept než má třeba Roller Coaster Tycoon si prostě představit nedovedu. Samozřejmě, sem tam pár detailů by se z mého pohledu dalo předělat, ale to nemá ani cenu zmiňovat - a pokud se budeme bavit o hratelnosti, komplexnosti hry, vyvážení jednotlivých složek, pohodlnosti ovládání, nebo já nevim interfacu, tak prostě v tomto ohledu mě žádná "renesance směrem dopředu" nenapadá. Kromě těch drobných změn jak jsem říkal, které přichází automaticky s dobou, ale jinak nic revolučního..
          • Paulcz
            No nepsal jsem o tom, že by měli vymýšlet něco extra nového a revolučního, ale že by se mohli vrátit k tomu původnímu. Dneska jsou pokračování her osekaný o základní prvky, který tu hru definujou a nejdou vůbec do hloubky a to by klidně mohli.
          • Zayl
            Přijít na něco konkrétního je práce profesionálních designérů, ne nás. Můžu ti ale říct že prasečiny jako poslední sim city ani nemusí vycházet jelikož předchozí díl byl v každém ohledu lepší a není absolutně žádný důvod přejít.
            • Lynch: Píše mi co je a co není jeho práce, chápu že to je otevřená diskuze, ale mě to prostě nezajímá.
            • michelangelo: myslim, ze takhle otevrena diskuzu nefunguje
            • no tebe se hlavně nikdo na nic neptal, já diskutoval s paulemcz
  • Nějak mě ve výčtu chybý kvalitní Capitalism II. http://en.wikipedia.org/wiki/Capitalism_II
    • Ten má do opravdu budovatelské strategie hodně daleko.
  • Haku
    Klidně mě kamenujte, ale rád bych tu hru s grafikou AoE 2, Rise of Nations nebo Traffic Giant. Ta 2D grafika je úplně bombastická, tohle je takové moc old school. Přeci jen bych byl rád kdyby to hrálo víc lidí :)
    • Souhlas, souhlas. Vždycky když pustím RCT nebo OTTD, tak zajásám nad tou nádherně roztomilou grafikou a atmosférou, kterou dokáže vytvořit.
  • Co ten openttd games.cz server, zminenej v jednom z podcastu? Po precteni titulku jsem marne doufal v jeho provoz.
    • sleepless
      Zmíněno bylo, ale říkalo se, až bude čas. Nicméně, díky za připomenutí, je na tom třeba zapracovat.
      • Rad jsem pripomnel, clanek k tomu vazne vybizel, casu neni nikdy dost :)
  • Ethy
    Radši ani nepočítat kolik jsem u toho jako malej proseděl hodin *4*. TTD a RCT 1 jsou pro mě srdeční záležitostí a silně pochybuju, že se i nějakému nástupci povede ve mě vyvolat takové emoce a radost ze hraní, jaké jsem měl při hraní právě těchto titulů :). Musím říct, že na Locomotion jsem se tehdá strašně moc těšil, ale bohužel to za moc nestálo... RCT-like budování kolejí a silnic byl sice super, ale jinak se to o moc neposunulo a TTD pořád vítězí. Tak snad jenom doufat, že Chris Sawyer se jednoho krásnýho dne rozhodne udělat konečně pořáídného násupce, na kterého se tolik těšíme :). Prozatím zůstanu u TTD a RCT 2 *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit