Hogwarts Legacy – recenze fantasy RPG ze světa Harryho Pottera
-
90hodin Mrzimor, pak mi přestalo fungovat posunování času a nemohl jsem pokračovat v příběhu, kdy mi chyběla poslední dvě kouzla. Dalších 82hodin za Zmijozel a jsem skoro na platině. Teď poslední dvě trofeje za Nebelvír a Havraspár, vše už naštěstí fungovalo jak má, ale nikdy jsem tolikrát opakovaně nevyzkoušel, zda mi stále funguje posunování času. Je spousta stížností na různé bugy, které ve finále znemožní hru dát na platinu. Za mně jsem se ale pobavil královsky. Jestliže jsem Forspoken dal 5/10, která mně taky místy bavila, tak HL má 9/10.
-
Píšu dýl, měl jsem banána.
Takže kamaráde měsíc se sešel s měsícem a to co jsem říkal se samozřejmě potvrdilo.
Z toho pro tebe plynou dvě ponaučení:
- Příště věř starším a zkušenějším klukům a nehádej se s nimi.
- Činy jsou vždycky víc než slova.
-
Řeknu, že je to bohužel rozbitý a že to vývojář popletl a hotovo.
-
A vysvětluje to pak těm dětem 🙂
-
Díky za vyčerpávající odpověď:)
-
Tos musel hrozně pospíchat, ne? Já mám cca 20 hodin a eště nemám ani alohomoru =D.
-
Jo tohle je fakt jedinej zápor tý hry. Ten dabing tam tak brutálně nesedí, že mám problém se soustředit na to, co ta postava vůbec říká.
Ale tak on to byl záměr, že muselo být na první pohled vidět "hele, hele, vidíte, máme tady trans postavu!!! vidíte to?" Takže udělat to nějak normálně přirozeně (nedejbože tématicky, kdy v kouzelnickém světě asi nebude problém si změnit hlas na takový jak se identifikuji, že ne? :-D ), to by náhodou mohlo někomu uniknout a to přece nešlo :-D
-
9-10. Herni mechaniky, převažně fajty, na Potterovinu moc paráda. Audio vizuál + feeling z prostředí, paráda. Hlavní příběh+vedlejší postavy. Neurazí, jsou zajímavé, rozličné a osobně mě motivovaly jít dal. Vedlejši-vedlejší questy se defakto převážně neopakují, ale může být že třeba 5 npc v tom světě chce zachránit nějakyho mazlíčka (Unicorn, zlato-bobr etc.) V každým připadě to dost často vede k tomu, že s někym budeš descendo o zem.. takže mi to nějak nevadilo i tyhle mini questy.
Pokud je tedy pro tebe "jednohubka" na cca 43 hodin Ok (za sebe nevylučuji že půjdu ještě parkat při par mini questech omlatit ještě nějaký zlosiny o zem a utrhám par pavoučích nožiček), nečekáš od toho "bud kym chceš, dělej všechno", nebo RPG v pravém slova smyslu", ale spíš Akční adventura/bojovka s příběhem a to že to je "Potter level" story (za sebe je to lepší Potter level story), tak si to nejspíš v pohodě užiješ a půjdeš dal. Určitě nejsem zklamanej a těším se na dvojku, nebo co vymyslí s DLCčkama. Rád jsem se po dlouhé době vrátil do Bradavic.
-
Syn dnes : tati...v té hospodě je nejakej bug. Nejaka ženská tam mluví jako chlap 😀
-
Jako je to pecka. A za sebe jsem fakt překvapenej, jak je to obrovské. Když si člověk vzpomene, jak ještě nedávno lidi spekulovali, jestli ta soví věž na screenech je jen nedostupné pozadí a nebo se bude dát jít až tam :-D
Tohle je zatím mým odhadem tak na 50h pokud člověk dělá questy z quest logu (počítaje i ty vedlejší). A pokud člověk chce vyzobat i ty ostatní ikony na mapě, tak hodně štěstí přeji :-D
-
Pokud člověk nepociťuje nesmyslnou zášť k Rowlingové, přičte k hodnocení 2 body a 9/10 by mohlo odpovídat.
-
Nápodobně VonTossis: "ty ses fakt trotl, které by jeden těžko pohledal." Lidé si tu diskutují o svých názorech v diskuzi, v diskuzi kterou tě vůbec nikdo nenutí číst a ty přesto máš potřebu sem chodít a navážet se do lidí, protože napsali svůj názor!
Jak si to jenom mohl někdo dovolit napsat svůj názor, když tobě se ten názor nelíbí?!! OMG! Úplně ti to muselo skazit den, co?
/s
-
A dobrý?
-
Derp_1337, ty seš fakt trotl, které by jeden těžko pohledal. Opakuje se to pod každou recenzí větší hry, která tobě nesedí. Nějak se vymezit a hlavně ukázat, jak ti "ostatní" jsou pitomci, číslo je nepřesné, jsou to jen fans, hra je blbá proto a ono, atd. Pořád dokola stejná nevyzrálá písnička. Už jen to tučně "nadsazené a nepřesné" mě baví. Potom ty další spekulace, jak dlouho to někdo hrál nebo nehrál, aby vůbec to hodnocení mělo význam. Kdyby teď ta hra měla 65 %, tak jsi šťastný a nemusíš tu hořet touhou všem vysvětlovat, jak zrovna těchto XY procent je úplně mimo. Zkus pochopit, že hráči mají různý vkus, který nutně není horší než ten tvůj. Ale to asi nejsem první, kdo ti to zkouší vysvětlit.
-
43 hodin.
-
Pokud dnesni dite neumi anglicky tak je ve vychove neco hodne spatne a co vim u nas v rodine tak dnesni deti (8-15) harry potter vubec nezajima je to pro ne stara nudna vec, hra je pro lidi co na pottrovy vyrostli takze 25-35 a ty anglicky tajy umej pokud nevyrustaly v jeskyni
-
Zachytil jsem několik příspěvku, kde si lidi stěžovali na performance u PC portu.
Recenze na steamu, ale nikdy nelžou a vidím, že to není obecný problem. Jsem dokonce až překvapen, jak skvěle hodnocení to má :)
-
p*rna nejni nikdy moc :D
-
Vygoogli si "Hogwarts Lewdgacy" (musíš s uvozovkama, protože jinak ti to autocorrect opraví na Hogwards Legacy) 😉
Jinak neber tu hru vážně. Je to spíš taková kratší blbost, která dodržuje Rule34. 😂
Měsíc je málo. Navíc když výhra pro mě nic neznamená, ani si to moc nechci zahrát. 😱
-
Jo, jasně. Dobrý open world dokáže výborně pobavit. Ale ze svých zkušeností můžu říct, že většina open world her je spíš nudná. Vývojáři udělají pár dobrých věcí a zbytek mapy zaplní generickými questy.
Samozřejmě ne všechny hry jsou takové, u několika jsem se fakt dobře bavil. Kromě Fallout 3 můžu pochválit i Fallout New Vegas a pár dalších her.