Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zase nejaky spamer. K obsahu prosim, k obsahu
  • koukám že v první třídě se dneska učí dřív angličtina, než psaní s diakritikou
  • Nápad měl výborný potenciál, ale ty fotografie/screenshoty jsou dost nepůsobivé
  • Tak tak. Vidím nadpis a začátek článk - zní to neuveřitelně zajímavé... Podívám se na samotné fotky a.. strašné zklamání. Čím má být fitry prohnaný screen pár digitálních hranatých mrtvol zajímavý mi uniká. Souhlas s Vrookem a User47.
  • Od té doby co jakýkoliv podobor fotografie lze pojmout uměleckou formou? Ostatně přesně o to se autor té série snažil, jestli to chápu správně. Těžko by totiž touhle formou poskytoval zpravodajství z probíhajícího konfliktu..
  • montatatana
    Odkdy je valecna fotografie umelecka?
  • montatatana
    Tyve zrovna vcera jsem si o Fentonovi a Robertsonovi cetl :)
    Vyborny nacasovani, diky za clanek. Zajimavy napad a hodne dobre provedeni.
  • Povedenej článek bohužel tady ho moc lidí asi neocení.
  • janchor
    A tím spíš stojí za docenění člověk, kterej svůj nápad splácal postaru.
  • Dnes je umělec každý lamer, co si stáhnul Photoshop.
  • USER47
    Zajímavej článek, snímky mě až tak neoslovily. Přijde mi to trochu jako manýra, co stojí víc na tom technickým zpracování než na snímcích samotných.
  • Navíc si možná nevybral úplně dobrou hru. Třeba stařičký Flashpoint kreslil mnohem lepší scenérie "reálné" války neustále.
  • Já myslím, že problém je spíš v tom, že ty fotografie nejsou nijak zvlášť umělecké. Nápad byl dobrý (i když nijak nový), technické převedení screenshotu na výslednou fotku také, ale samotné snímky za moc nestojí. Minimálně mě žádný nijak neoslovil. Nečiší z nich chlad, strach, bolest, smrt, ticho, prostě nic. Jsou to jenom pěkně upravené screeny z nějaké MP FPS. Ale článek se oproti tomu povedl, dokonce bych řekl, že je zajímavější, než ta série na kterou odkazuje.
  • nejsem si vědom toho, že bych napsal, že je to špatně, jen to není nic převratnýho... s tím photoshopem to bylo myšleno silně nadneseně, článek jsem do konce četl a dobrá, uznávám, technika je zajímavá... ale pro mě je to to jediný, co je na tom všem zajímavý...
  • presne tak
  • janchor
    A udělat z něčeho vznešenou ideu je špatně? Jak sám píšeš, nápad je to pěknej a pokud bys článek přečetl celej, tak bys věděl, že to skutečně není "trocha Photoshopu". Navíc nemyslím, že by se výsledek pral o statut vznešenosti, je to spíš takový zajímavý, inspirativní trknutí.
  • lame, kdyby aspon pouzil aa
  • Vrook
    Nic moc. Ty "fotografie" jsou v podstatě o ničem. Podle mě, a tak jak já vnímám válečnou fotografii, je to spíše o zpravodajství, než o umění. Pokud se koukám na fotografii z nějakýho válěčnýho konfliktu, tak je to proto, že mi nabízí detailní pohled na něco, co je mi poměrně vzdálený a nedostupný, ale zároveň vim, že je to reálný a že se takovejhle pohled někde skutečně nabízí (nebo nabízel). Nemluvě o tom, že se fotograf skutečně vystavuje reálnýmu riziku (viz. nejen Fenton).
    O těchhle screenshotech z her hozenejch do zrnitýho černobíla mi příjde zbytečný psát článek na hlavní stránku jakýhokoli webu. Možná kdyby byly něčim zajímavý, ale ani jeden kousek mě výrazně neupoutal.
  • Žádné umění. Ale nápad vcelku zajímavej...
  • Často to nedělám, ale musím sem napsat, že výborný a čtivý článek. A myšlenkou zajímavý, člověk to dělá (hraje i fotí) každý den a nikdy nad tím v takové rovině nepřemýšlel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit