Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kubi-wan
    To je jedna věc, kterou dodnes nechápu - proč ve střílečkách nevidíte svoje nohy? Vždyť to nemůže bejt zas tak těžký udělat a rozhodně to pomáhá uvěřitelnosti toho, že jste skutečně ňáká postava. Jenže prd - většinou kouknete dolu a vidíte nanejvýš svůj stín. Obzvlášť směšný je, když stojíte na nějaký malý ploše, třeba na ňákym sloupku a vidíte, že tam prostě ty nohy nemáte. To hlavní hrdina levituje, nebo co? Fakt to nechápu.
    Třeba v Crysis to pokud vim šlo a hrdina nohy měl. Potěšilo mě to i v (pomiňme názory na hru) Duke Nukem Forever.
    To je stejný jak se simulací reálně se chovajících vlasů. Taky to jde a skoro nikde to neni... uf, ale to už je na jinou diskuzi...
    • DangerousDave
      keď sa spomenie herné telo vždy si vybavím Trespasera a dva ... balóny. Vôbec interakcia rúk tam bola vcelku prevratná a to sa písal rok 1998. Mnoho vecí mali byť už dávno samozrejmosť, od rozbitných svetiel, realistických zranení tak ako viditelné telo postavy. Mainstream na takéto detaily ale nereaguje, to je dôvod prečo sa s tým nikdo netrápy.
    • Podle mě to je stejný, jako když Dan Vávra říkal, že když dělali první Mafii, tak neexistovala nějaká referenční hra, takže se snažili udělat věci jako že policie hlídá rychlost a jestli je na semaforu zelená. Pak ale přišlo gta3, tyhle věci tam nebyly, lidem to nevadilo, a když ostatní vývojáři viděli, že lidi budou spokojený i bez toho, tak to dál dělaj bez policajtů (teď odhlédněme od toho, že zrovna tohle ovlivňuje i hratelnost) no a ve střílečkách se zase naučili, že si nemusej dělat hlavu s tím, jestli má hráč vidět nohy a tak to tak dělaj dál.
      Asi to nebude složitý, ale jediná věc, u které se nikdy nemůžou vyskytnout chyby, bugy a problémy je ta, která ve hře vůbec není.
    • O tomhle jsem taky uvažoval a stejný to je i se samotným tělem + ruce (taky tam nemáš jen loket a dál nic), které můžeš vidět.

Ale hratelnosti to neubírá a podstatná věc to taky neni, jen takový menší námět k diskuzi.
    • Whoossain
      Pokud vim, tak nohy postavy jsou vidět i v BF3, DE:HR, MoH:WF a určitě i dalších FPS. Každopádně mi to nepřijde nijak zásadní a pokud neovlivňují přímo hratelnost (kopy atp.), tak to není určitě to, co by u mě nějak ovlivňovalo zážitek ze hry.
      • Hlavně nesmíme zapomenout na hru, která s touhle myšlenkou - tedy vidění vlastních nohou - přišla, a sice F.E.A.R. (alespoň myslím, že byla první).
        • Mr.Lolendo
          F.E.A.R. přišel se simulací pohybu hlavy jako první.
        • vlastik.plaminek
          Nejsem si jistý, ale mám pocit, že Riddick vyšel dřív.
          • Máš pravdu, ale v Riddickovi jsem si toho vůbec nevšiml. Na druhou stranu jsem to hrál tak cca půl hoďky.
            • No vidis, ale my mluvime o nohach. *1* *3* *4*
            • Jste moc mlady. *1*

Dle me byl prvni Trespasser. I kdyz tam jste videli spis jen hrdincino poprsi. *3*
    • Máš naprostou pravdu, vidět své nohy v FPS titulu je to nejdůležitější.
      • Keyz
        Například jestliže hráč musí počítat s tělem když se někam snaží narvat je to dobrý.
        Vypadá to divně když hraješ za hlavu a ta se v malé šachtě otočí o 360 stupňů.
      • kubi-wan
        Neřikám, že je to nejdůležitější. Jen to, že mně to se*e *3*
        • kubi-wan
          Ale jen trošku, taky mi to tu hru nezkazí, žejo.
      • Whoossain
        Přesně :-)
  • Whoossain
    Co je "horovka"?
    • Odehrává se to asi na horách .)
      • :D super :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit