Hráči volají po bojkotu Blizzardu kvůli čínské cenzuře. Firmu kritizují politici i zaměstnanci
-
Podle posledního reportu je z celé Asie pouze 12 % příjmů. 55 % má Amerika a zbytek Evropa. Zajímalo by mě kolik % je z Číny. Tam buď všichni hrajou W3 nebo S2. Jsem zvědavý na příští report. Ten ani nevydají. Asie posílí v % ale příjmy zůstanou stejný. Zastat se Číny v kauze Čína-Hongkong je hodně smutný. Když by pouze vypnuli stream, tak by se nic nestalo. Stačilo by říct, že to tam nepatří, i když by v tom neměl být problém. Ale ty další postihy jsou přes čáru. Aneb promluv a sice nejdeš do gulagu, to mi dělat nesmíme, ale už si nezahraješ. Nepřípomíná to někomu něco?
-
A jakýma prachama? Podle posledního reportu je z celé Asie pouze 12 % příjmů. 55 % má Amerika a zbytek Evropa.
-
Predpokladam, ze "nedemokraticke" podle tebe znamena "jine, nez nase skvela zapadni demokracie," protoze jako spravny demokrat vis, ze ta nase zapadni predstava demokracie je to nejlepsi co muze byt, a vsichni na svete by se ji meli ridit (nebo by jim mela byt durazne vstepena), bez ohledu na kulturni nebo historicke okolnosti a HLAVNE bez ohledu na to, jak se tem lidem realne zije. Libye, Egypt, skvele priklady. Doufam, ze si tamni obyvatele uzivaji prosperity, kterou jsme jim prinesli. "At chces nebo ne, budes se mit dobre a svobodne podle zapadnich standardu," to je krystalicky ciste uvazovani bolsevika, pardon, ceskeho demokrata!
Ovsem mas pravdu, soudruhu, ze reakcni boj za nase idealy vyzaduje obeti! Proto by uboha sicka v bangladeske tovarne nebo chudak, co sklada iPhony v cinske fabrice, meli obetovat i ten nizky prijem co maji, aby nasytili sebe a sve deti, a meli by umrit hladem, ve jmenu demokracie. Nebo vlastne kdyz Pechacek a spol prestanou kupovat iPhony, tak tamni oligarchove te sicce a chudakovi, co montuje iPhony, zvysi mzdu a zavedou sick-days, protoze presne takto to prece v trivialnim svete slunickaru funguje. Jasne.
Boze, precti si par historickych knih i treba z tezce feudalniho Japonska, ceskych kralovstvi, orientalnich sultanatu, rise stredu po cela tisicileti, zamysli se, uvedom si, ze svet vzdy byl, je a bude slozitejsi, rozmanitejsi a bohatsi, nez si ty myslis, a ze zapadni demokracie konce 20. stoleti a zacatku 21. stoleti v euro-americem kontextu je z historickeho a globalniho pohledu bezvyznamna etapa a ze (casto domelych) lidskych prav se, kamo, nenazeres. Ale ke kaficku a zakusku v prazskem nebo nemeckem nebo francouzskem Starbucks chutnaj skvele, to jo.
-
To se tu sešlo znalců, tak já to vemu jako zákazník a jaký vliv má tato kauza na moji osobu, jakožto momentálního hráče Heroes of the storm. Procházím každý den Reddit vlákno Hotska a teď je to tam taky strašně velké téma. Každý nový post o tom je napsán tak šikovně manipulativně, aby každý kdo nesouhlasí s každým slovem byl viděn jako komunista a milovník porušování lidských práv. Dokonce i několik komentujících zde tohle rádo praktikuje. Je to jako další velké téma internetu a to naše milá všude přítomná Greta. Podle jejích příznivců taky každý kdo má jiný názor lije rovnou benzín do řek a zapaluje lesy za barákem. Děkuji za těch pár lidí kteří jsou schopni se na problém podívat z obou stran s čistou hlavou, kdy bez viny není ani jedna z nich.
Ps Ano až budu chtít, tak si tam ty šutry na nového hrdinu koupím a rozhodně to nebude myšleno jako podpora komunismu. :)
-
Je to kavarnik, havloid, sluníčko! Konečně jsi na to kápl! Čína a Blizz jsou v tom nevinně!
-
Ne o sarkazmus se nejdená, jen jsem se špatně vyjádřil tak se popravím.
Do sportu politika nepatří. Do her si může každý výrobce dát co chce. -
Tak to si stezujte prave v Cine, protoze na zaklade vsemoznych politickych agentu se jejimu trhu hry i filmy upravujou, aby Cinu licily jako toho hodneho, nebo neutralniho atp.
-
Neni to spis o tom ze slunickovy blaboly nejakyho hipika co, velice pravdepodobne, vubec netusi o cem mluvi proste nepatri na herni turnaj?
-
Jednoduche Blizz ma svojho konika, ktory oblbuje decka a predava im hry. Koho deti dnes najviac žeru ?? Youtuberov, streamerov. No a ked povie niečo, čo sa Blizzu nehodi potrestaju ho, alebo vykopnu. Politika nepatri do hier ?? Ale ved politika rozhoduje o tom, čo budeme žrať, čo budeme hrať, kolko budeme zarabať ...BTW kto suhlasi s tym že Čina okupuje Tibet ??!!
-
Vôbec si jeho komentár nepochopil. Ale naložil ti krásne :)
-
Takže prvně resumé: srovnáváme USA s Čínou. Snad jsi to pochopil můj milý Femto. Takže se držme této paralely.
1) Volně dohledatelné naprosto všude viz odkaz dole. Je to známý fakt, asi jako něco, že Hitler neměl moc rád Židy. Takže špatně, špatně, špatně. Ty musíš dokládat, to co jsem napsal já, se učí na středních školách. Takže tě znovu poprosím dolož svoje teze.
https://www.lidovky.cz/svet/mao-pro-cinu-zustal-symbolem-jednoty.A160909_105021_ln_zahranici_fas?recommendationId=00000000-0000-2000-8000-000000000000
Určitě můžeš snadno doložit i těch 20 milionů, abych si to jednoduše nastudoval.
2) Takže ty srovnáváš Hilary s Mao Ce-tungem? Můžu poprosit, kolik Hilary zlikvidovala lidí. Kolik jich zabil McCain? Můžeš sem dám statistiky, protože tohle je důležité, jelikož reaguješ na srovnávání s Čínou a Mao Ce-tungem, tak musíš tyhle "zločince" taky nám nějak přestavit. Pokud tady někdo někoho nazve zločincem, tak očekávám nějaký podklad. Děkuji. Doufám, že Hillary neudělá ostudu a s Maem bude držet krok. Tohle je od tebe jen pokračovaní klamu, jelikož tady srovnáváš největšího, známého masového vraha v dějinách Země s ministry zahraničí a prezidenty země, která má minimálně demokratické volby. Takže klam, klam, klam a špatně, špatně, špatně.
3) To je samozřejmě zase špatně. Nikdo netvrdí, že USA jsou svatí, ale se držme toho, že srovnáváme USA a Čínu. Pořád zapomínáš na fakt, že to srovnáváš se zemí, ze které pochází největší masový vrah dějinách. Stíháš? To je fakt! Tomu se říká pravda. Takže pokračujeme. Máme tu totalitní režim, který pokračuje v odkazu největšího masového vraha v dějinách. Ten člověk je tam něco jako u nás tatíček Masaryk s tím rozdílem, že ten jejich tatíček zabil 80 milionů vlastních lidí. Tady ta tvoje paralela s USA naprosto selhává a vlastně začíná být směšná stejně jako ty, jelikož tady bys USA mohl klidně srovnat s nacistickým Německem. Samozřejmě nereaguji na to, že reaguješ zase nepodloženýma věcmi. Opravdu dnes se překonáváš a ukazuješ svůj morální kredit. Bohužel jedno je mi líto, že tě nikdy neuvidím. Rád bych si s tebou promluvil osobně :).
4) Popravdě jsi mnohem, mnohem, mnohem něco horšího. Ale tady to nechám být. Rozumní lidé si určitě na tebe udělali obrázek sami :). Nemusím jim to tady psát.
-
V to teď doufají. Ale jak už se řešilo ve Fight Clubu.... Blizzcon za rohem a obavy určitě narůstají.
-
Tak tomuhle řikám kvalitní psychologická projekce. Co na to říct? Vím - špatně, špatně, špatně, absolutní argumentační fauly. Pojďme si rozebrat tento duševní zvratek:
Klam č.1: Sám si nikde nedokázal 80 milionů mrtvých, ale u mě se oháníš, že nemám důkaz. Ne, že bych na důkazech od tebe trval, protožena na rozdíl od tebe mám přehled o obou stranách.
Klam č. 2: Jestli se tím někdo v USA a v Číně chlubí/nechlubí je naprosto irelevantní ve vztahu k tomu, jaká zvěrstva má USA na svědomí. Tohle je forma red herring klamu (posouvání branky). Podle této tvojí naprosto idiotský logiky není masový vrah, který mlčí, špatný. Jen ten, co se chlubí. Solidní nesmysl. Tady samozřejmě pomijím fakt, že absolutně nemáš pravdu, protože vál. zločinci jako oba Bushové, Clintonová, Kissinger, McCain, Cheney atd. jsou v USA uznávaný - minimálně v kruhu elit a mainstream médií. Plus samozřejmě nikdo z nich v USA nebyl za vál. zločiny potrestán, což dokazuje nulové vypořádání se s minulostí. Takže samozřejmě tvůj argument je mimo.
Klam č.3: """až USA bude oslavovat masové vrahy, své lidi posílat do koncentráku, vyvlastňovat půdu svým lidem, tak se mám ozvat a pak srovnávat""" - klam, tady si vymezuješ svoje vlastní pravidla toho, co je jakože "víc špatný" a tím se vše ostatní ignoruje. Na tenhle nesmysl můžu použít stejný logický klam: "až China bude ničit ostatní země, vyzbrojovat teroristy, kontaminovat země och. uranem z bomb, ilegálně okupovat, mladé lidi - vojáky posílat do těch míst (kteří po návratu páchají sebevraždy) a krást ropu, tak se ozvi a pak můžeš srovnávat. Jednoduché.
Klam č 4: Jsem rudá kreatura, protože sem si dovolil kritizovat masivní zločiny USA a nehraju podle tvých pravidel diskuze. Jó, typická reakce / ad hominem od nevzdělaného fanatika s černobílým viděním. Ztráta času.
-
Já bych jim to nandal co se do nich VEJDE!😎😈Takže naprostý souhlas tohle si za rámeček nedaj ani Blizard ne.
-
Jestli je někdo, kdo se z toho nepo**, tak je to Blizzard. Vědí, že děcka na tech jejich hrách frčí jak na čokoládě. Za pár dní to vyvane a jede se dál. :D
-
A taky Čína a její historický vývoj v rámci Asie samozřejmě tomu napomáhá. Čína v rámci Asie patřila do nejnižší kasty(což vlastně platí do teď), čili tohle tam mají pořád v sobě, proto takhle obrovská rozpínavost a pohrdáním všemi ostatními.
-
To je sice pekne, ale kolik mam moznosti u elektroniky ? Obecne co pises se treba snazim dodrzovat, ale samy velke spolecnosti sve vyrobny presunuly prave do takovych zemi, ktere kazdy normalni clovek musi kritizovat. Tady uz neni na vyber mezi zbozim vyrabenym v Cine a jinym drazsim, vyrabenym treba v EU...tady je pouze rozdil mezi znackovym a neznackovym, kde oba vyrobky jsou vyrabene v Cine.
Osobne me dost desi celosvetova zavislost vyroby na Cine a je treba si uvedomit, ze jejich moralka (nejen cinanu, ale i ostatnich podobnych asijskych statu) je zcela odlisna od te nasi.
-
Je to tak. Dnes už nehrajete, nekoukáte nic velkého, co by taky neprošlo cenzorním filtrem na činskej trh, protože oni "mají hodně lidí"
-
špatně, špatně, špatně. Absolutní argumentační fauly. I kdybys měl pravdu, což jsi ničím nedoložil. Určitě jsi schopen těch 20 mega doložit, že ano? Tak srovnáváš jablka a hrušky. V USA se s Vietnamem a dalšími válkami rozhodně nechlubí a rozhodně neadorují člověka, který pozabíjel 80 mega vlastních lidí. Takže srovnáváš jablka a hrušky, selhal jsi naprosto v argumentaci. Takže až USA bude oslavovat masové vrahy, své lidi posílat do koncentráku, vyvlastňovat půdu svým lidem, tak se ozvi a pak můžeš srovnávat. Do té doby jsi jen rudá kreatura a je mi z tebe na blití.
-
Ne. Za to, že Čína přerostla, může US. Byli to lidi jako Greenspan (ex CEO Federální Rezervní Banky aka bankovního kartelu) nebo ex poradce bezpečnosti-vál. zločinec Kissinger (který o tom napsal i knihu), kteří doporučovali investovat do Číny, s tím, že to bude mít pozitivní dopad na US.