Přejít na výpis diskuzí
Hráli jsme Far Cry Primal - na zadek vás neposadí, ale baví od první minuty
4.12.2015 | Daniel Kremser
81 příspěvků
-
Klasika, buď 8/10 a když po*erou technickou stránku hry, tak 7/10... *1*
-
-
klasika je 10/10 a zrecenzovat hru na platformě, kde jakž takž funguje a ostatní neřešit, takže střilečku recenzovat z PS4 viz fc4 a nezapomenutelná hrůzo-recenze
-
-
Mě na zadek posadí z hraní ve stoje mě bolí nohy.
-
Prostředí i nápad pěkné. Jen už jsme to hráli několikrát. Opravdu stačí reskin jedné hry stále dokola? UBI je už trapná. Assasins Creed to samý. Pořád to samý jen v jiné době.
-
Ubisoft je jedno s nejbohatších herních studií na světě, kdyby chtěli tak můžou posouvat herní standarty někde úplně jinam, ale místo toho posouvají standarty studia které tak nějak balancuji mezi ziskem a krachem,,, takže jediné co mně napadá je to že v jednoduchosti je síla a že lepší je se zaměřit na 80-90% ''slabších hráčů'' než na ten zbytek, prostě jde o to zaplnit regály a vytlačit konkurenci tak, že vývoj nové hry bude stát miliardu i více a nakonec bude jedno velké studio ''EA-UBI-ACT'' a nazdar :))
-
Také se musím vyjádřit:
Někteří tu tvrdíte, že Far Cry 3 byl nejlepším dílem série - subjektivně myslím, že to tvrdí mladší hráči, kteří nebyli osobně u launche Far Cry 1 v roce ?2005?. První díl byl v té době jako blesk z čistého nebe: 1) grafika, 2) AI oponentů, 3) fyzika v prostředí. Jistě, můžete namítat, že se od té doby vše posunulo, ale uvědomte si, že tehdy se psal rok 2005! Druhá půlka s mutanty byla pro mě vítaná změna, některé chvilky ve hře byly DOKONCE i strašidelné a trochu to v člověku evokovalo takové ty Stalker boje se Snorky v temných podzemích - určitě lepší než random gangy neslaných, nemastných guerill.
Far Cry 2 mi v paměti také zůstal, ale už to nebylo ono - asi jediný nosný prvek, který si vybavuji a opravdu hru někam posunul, bylo šíření ohně v prostředí. Jinak pro mě tato hra byla oproti prvnímu dílu spíše krokem zpět. Svůj díl v tom hralo i prostředí afrických savan - po čase stereotipní a nudné.
Farc Cry 3 - poker, poker a zase poker......jinak už to pro mě bylo hodně slabé, nudné a i když byl herní svět opravdu velký, vše bylo na jedno brdo......zastřel prase kuší a vylez na vyhlídkovou věž, aby si odkryl další část území :( - jen ten hlavní záporńák s čírem a sexy modrooká mulatka, byly poměrně zapamatovatelné charaktery.
Far Cry 4 - jsem už ani nekupoval
Far Cry 5 asi také nekoupím - holt donekonečna původní myšlenku Far Cry rozvíjet nemůžou a zákonitě to skončí dalším neslanym nemastnym AAA titulem, u kterého se do marketingu nacpalo hodně peněz....a těch hodně peněz zajistilo prodeje......ale už ne jedinečnost jako v podobě Far Cry 1 v době vydání -
-
Máme to podobné, pro mě byla FC1 nejlepší ze série, fakt mě chytla a bavila až dokonce, FC2 mě moc nebavila, dohrál jsem až FC3, něco na ní bylo... FC4 nic moc, ale tenhle Primal, tomu šanci dám, kvůli prostředí, hlavně
-
Ubisoft likvidátor značek
-
Pamatuju kdyz sem v jednice poprve uvidel menu a malem se pocural blahem plus ta skvela hudba, to byl sok jako blazen. Pak sem zapl hru a s otevrenou hubou prolizal prostredim, az sem se dostal k mori a tam uz sem se fakt pocural blahem :-D Nadhera to tenkrat byla, ale souhlasim stim ze od mutantu sla kvalita hry hoooodne dolu. Nejlepsi dil je podle me aktualni FC4.
-
@Walter Simons napsal jsi to moc hezky nemohu jinak než s Tebou souhlasit, ale jenom pro upřesněnou Far Cry 1 vyšel o rok dříve než píšeš, tedy v r. 2004 na začátku roku. Far Cry 1 byl nejlepší protože ho dělal CryTek, ty ostatní už si Ubisoft zbastlil sám podle svýho a .....
-
Jednička oslňovala grafikou, o tom žádná... ale od mutantů mě osobně strašně nebavila. Stejně jsem ji nicméně dojel, protože... well, grafika =)).
-
-
-
Tato hra mě zajímala, tedy do doby než jsem uviděl sovu co vrhá bomby.
-
to, že budeme lootovat a trhat kořínky bylo jasné hned...Far Cry = vylez na kopec a odkryj mapu, osvoboď tábor, vyhub všechny druhy zvířat co najdeš a udělej si z nich peněženku
*7* ...což mě ve trojce bavilo, ale ke konci jsem toho měl plné zuby -
-
zabit zraloka,vytrhnut z neho 5kg masa a spravit si z neho na kolene penazenku.... fun for 16 years old console players.
...zlata jednotka -
Co na konci, ale když se to rozjelo na novo ve FC4 myslel jsem že to ani nedohraju.
-
-
jediný FC který mě posadil na zadek byla jednička, u čtyřky jsem po pár hodinách hraní postrádal motivaci jí hrát, nevím co bych dělal - nedostat jí ke grafice tak jí určitě nekoupím. Tady mě hodně zajímá zasazení do zvláštní doby i prostředí, ale jestli to je další vizuální datadisk k FC3 tak jsem s touhle sérií skončil a je jedno jestli v dalším díle bude hlavní postava kydlit nepřátele pazourkem nebo laserem
-
-
Jednička s retardovanou telepatickou AI a příšernou druhou půlkou s mutanty?
-
-
Hele netuším kolik ti je let a jestli si hru hrál v době vydání, ale Far Cry měl - ve své době- nejlepší AI na trhu a to jestli ti přišla druhá půlka příšerná je čistě tvůj subjektivní dojem.
-
-
Nejlepší AI na trhu? V přibližně stejné době vyšel FEAR, Splinter Cell 1-3, Condemned, MGS3 nebo Half-Life 2, které měly daleko lepší, komplexnější a dynamičtější AI. Dobrá AI se nerovná těžká AI, to by potom měli nejlepší AI v historii her boti v CS, když ti na nejvyšší obtížnost dají headshot ve skoku přes celou mapu.
Když jsi byl ve Far Cry skrčený v džungli, tak tě nepřátelé klidně viděli na půl kiláku. Dodnes si pamatuju část na jednom kopci, kdy jsem se marně snažil najít vojáka, který mě ostřeloval raketometem, a po pár minutách prohledávání místa jsem zjistil, že na mě střílí z lodičky asi 1km vzdálené a zhruba o 300m níž než ten kopec a bez použití dalekohledu vypadal i proti čistému moři jako těžko rozeznatelná tečka. Tahle vševědoucí AI v první hře znemožnila stealth postup, protože mě vojáci často odhalili 100m před táborem, přestože jsem se potichu plížil vysokou trávou a s nikým jsem neměl vizuální kontakt. Na YT najdeš i videa, ve kterých nepřátelé do hráče suverénně střílí skrz neprůhledné stany.
A pokud jde o tu druhou půlku: jasně že je to subjektivní dojem. Každý dojem je subjektivní už z podstaty toho slova!
Mutanti podle mě zničili druhou část, protože jsi najednou stál proti úplně jiným nepřátelům. Z taktické střílečky s obrovskými levely, kde šlo hlavně o přestřelky na větší dálku, se to najednou změnilo v Dooma na ostrově, kde jsi měl kosit bezmozkové monstra skákající 20m do dálky a útočící na blízko, a na to ta hra prostě nebyla stavěná. Podobný problém mělo i Crysis, kde jsi po hodinách plížení, prozkoumávání velkých lokací a experimentování se schopnostmi musel běhat zmrzlou krajinkou a střílet skriptované létající mimozenšťany. -
To neni jen subjektivní. Ti mutanti tam byli zbyteční a jen to zničilo celou druhou půlku hry.
-
-
Bylo to součástí příběhu, zbyteční tam rozhodně nebyli, protože to navýšilo challenge a přidalo atmosféru strachu
-
-
-
Musim se priznat ze i pres horsi druhou pulku je to porad muj oblibenej dil.
-
-
-
Když už se tu bavíme o systému Ubisoftu v serii Far Cry. Víte co bych ocenil ? Kdyby mi mapa neukazovala kam mám jít, jako třeba i ve hrách od Bethesdy. Vy prostě jdete krajinou a už na radaru vidíte kde se co nachází, jen je to třeba opravdu projít aby to bylo napsané tučným písmem a popřípadě na tom dát fast travel. safra ale proč ? Já si tu mapu chci opravdu projít bez toho, aniž bych věděl kde co je. Nepotřebuju strážný věže nebo třeba kostely v serii Assassinů. Tohle podle mého strašně hru zlehčuje a navíc právě přivádí ke stereotipní nudě.
-
-
Neni problém si všechno vypnout.
-
-
Jak si vypneš jestřábí místa z Assassina ? Nebo jak si vypneš ve Far Cry radiové věže ?
-
-
Tak ty věže prostě nech být.
-
-
-
-
Nuda a šeď, chce to větší změnu než měnit kulisy.