Přejít na výpis diskuzí
Hry dle filmů jsou mrtvé, tvrdí Warneři na příkladu Batmana
18.10.2011 | levis
28 příspěvků
-
no ja bych to hlavne delil na hry podle filmu a hry inspirovane filmem. "podle filmu" vetsinou skonci jako levne pitmosti napr. transformers. a hry "inspirovane filmem" maji standardni kvalitu a jsou mezi nimi i opravdove klenoty: indiana jones & fate of atlantis, knights of the old republic, jedi outcast, chronicles of riddick: escape from butcher bay, star trek: bridge commander etc.
-
Právě naopak, už druhý blb, co neumí číst.
No, nemá cenu přesvědčovat někoho o tom, co je napsáno černé na bílém (nevím jak víc vysvětlit něco, co jsem už jednou naprosto logicky popsal).
Ke smysluplnosti tvého komentu asi tolik, že poslední dvě hry z Batmanovského univerza nemají s filmy nic společného. -
Budeš sa čudovať, ale áno. Takých hier sú mraky a v podstate každý väčší blockbuser bol doprevádzaný hrou presne podľa filmu.
-
Všetky, čo si vymenoval (vrátane Lotr -- predpokladám, že si myslel Battle for Middle-Earth), však majú spoločnú jednú vec -- vo filmovom svete sa len odohrávajú, ale sami o sebe podľa nejakého konkrétneho filmu nie sú. Tím pádom majú vyvojári oveľa viac priestoru na vytvorenie príbehu a jeho tempa presne pre úćely tej ktorej hry a nemusia sa slepo držať celuloidovej predlohy.
-
Batman: Arkham City ani Arkham Asylum nejsou hry podle filmů..
-
Že by si už konečně uvědomil i někdo jiný než ti chudáci co se jim hra dostane do rukou, že rychlo-splašky k premiéře filmu nejsou to pravé ořechové ? *1*
-
"nebude doprovázet hra, jež by přesně kopírovala události nebo postavy účinkující ve snímku"
OMG a aky by to malo potom vyznam,robit taku hru? kto by si ju kupil? kto videl film asi nie... *7* -
MisKonn je blb. Nepochopil clanek, zvanil nesmysly a neumi si to priznat.
WB pochopl, ze hry a filmy jsou ruzna media a je s nimi potreba pracovat ruzne. Vyzkousel si to na Batmanovi a uspel. Ted o tom vydel zpravu. Blahopreji k prozreni a tesim se na dalsi skvele zpracovane hry. -
Hry podle filmů mají smysl jen pokud jsou vytvářeny s odstupem času, kdy se můžou vývojáři podrobně věnovat látce již hotového filmu a nemusí si dělat problémy s krátkým vývojem. V takovém případě můžou vznikat skvělé a kvalitní hry, nebo i celé série, viz Alien vs Predator, Star Wars, Lord of the Rings nebo Riddick.
-
nejak mi unika pointa, vzhledem k tomu ze batman serie je uspesna a sklizni kedno oceneni za druham, tak vytasis tuhle zpravu mi spis pripomina srani si do vlastniho hnizda.
-
Tak pozor, oni zdaleka nedělají jen filmové hry, naopak.
-
Rozumím tvému pohledu, ale nemyslím si, že by se vylučoval s tím mým názorem na tu formulaci v článku, která je podle mě prostě nicneříkající. Ale je fakt, že kdybychom se pozastavovali na podobnými nepřesnostmi častěji, tak by bychom nedělali nic jiného :).
-
A na to, že LotRO je hra podle filmu jsi přišel jak prosím tě?
-
Takže jen neumíš číst a postuješ hate komenty jen tak, asi z tvé nátury.
Good for you.
A ne, jak vidno, na této informaci záleželo jen to, jak hodně slabé to PR sdělení je. K dosažení uvedeného závěru však potřeba nebyla. -
Jestli ti to pripadalo utocne, tak to me moooc mrzi, ale vzdy me pobavi, jak lidi dokazi "zasvecene" komentovat produkty a vyroky spolecnosti, kdyz ani nevi jestli tu hru vydavali nebo ne. Presto, ze jsi nevedel nejpodstatnejsi informaci (kdo to vydaval) jsi schopny o nich cokoli prohlasovat.
K poslednimu odstavci: CoD cokoli jsem nikdy nehral, takze nemam potrebu cist jejich prohlaseni a s nekym o nich "diskutovat" -
No, hlavním neduhem u těchto her je nutnost hru vydat nejpozději v datu premiéry filmu...pokud tohle hra nedělá, je většinou okay (např. James Bond Blood Stone).
U toho Batmana bych tolik nesouhlasil, jelikož ta hra je podle komiksu, nikoli filmů, ale to už je jen detail. -
A ještě Rattatouile byl velmi povedený!
Osobně mi připadá, že když se hra drží filmu jen prostředím a postavami, kolikrát vznikne fakt dobrá hra(zrovna Batman je vhodný příklad). Zato když se snaží převést děj filmu do hry dopadá to poměrně tragicky. -
To mi ho vyndej. Warneři vytváří hry v řádu několika desítek milionů dolarů a teprve teď vyšli na veřejnost s tím, jak moc se ve své strategii mýlili? To si tyhle informace nemohli projít dřív, než začali investovat. To je jako kdybych točil filmy za desítky milionů dolarů a po několika letech přišel s tím, že by bylo dobrý před každým natáčením mít napsaný scénář. To jsou tak hloupý a nedochází jim to nebo si tady chce někdo ohřát polívčičku před zraky inteligentních(čti neamerických) hráčů?
-
Je otázkou, o jaký zisk se jedná. Každopádně 1 miliarda z herní divize je docela dost a těžko se dá, jak je v článku uvedeno, právem tvrdit, že WB není na svou herní divizi hrdá. Sakra, 1 miliarda není málo a zase další výhoda: rozdělení rizik. Nedaří se jedné divizi? Pak tu máme aspoň tu druhou divizi...
-
Hlavně že pod WB patří Turbine a ta vyvijí Lord of The Rings Online, což je MMO, které je momentálně docela úspěšné. Ten článek se mi nezdá. Vypadá to jako něco vytrženého z kontextů. Jinak by takový pracovník za takové věty okamžitě letěl. Nejspíše myslel jen některé tituly a nejspíše byla důležitá ta informace, že dělat hry PŘESNĚ podle filmů je blbost a s tím souhlasím (to je logické - hry se přesně podle filmů dělat nedají). Také nejspíše hovořil především o hrách typu Harry Potter, které byly až na snad na jeden díl úplné hrůzy, případně takového Ironmana apod.