Hry jsou nesmyslně dlouhé. Stojí o to jen hrstka oddaných
-
Přesně. Čas je drahá komodita na to, abych to trávil v nějaké roztahané generické hře...
-
Tady jsou zase názory, se pak nedivte že ty hry vypadají jak vypadají :(
Radši si dám 6 hodin zábavy, než 100 hodin nudy, kde je všechno generické, na efekt a nudný grind.....To stejné u RPG, radši malý a pořádně zaplněný svět, než obrovský svět zaplněný kravinama........Ale jo, pojďme si ukazovat na kvalitu her, jen a pouze podle čísel/grafiky :)
-
Já bych zde uvedl příklad na posledních dvou spidermanech.
První 2018 byl fajn hra mě vcelku bavila ,ale měla hrozně generický obsah ( vyfot támhle to,seber tamto,věže) naštěstí to vyvážil supr příběh ,dobrý vedlejšáky, combat systém + spidyho udělátka ,ale hra byla dost uměle natahovaná .
Pak přišel Miles ,což je takový spidy na steroidech a zmizela většina grind obsahu, přidali nové zajímavé funkce ( venom)a hlavně apku + sociální síť kde “lidi”reagovali na vaše činy , tak že měl člověk pocit, že to v té hře má nějaký význam.Příběh byl o dost kratší, ale byl parádní a klidně bych v něm strávil daleko víc času.
Co se tím snažím říct je to, že méně je někdy více , ale pokud se to více udělá pořádně , nemám problém v té hře utopit svůj čas.
-
No nie je open world ako open world. U väčšiny je to naozaj ako píšeš, ale nájdu sa aj skutočne vydarené kúsky. RDR2, Witcher3...
-
To vyhoření znám, je dobrý velký hry prokládat adventurou nebo nějakou indie pohodou, aby to člověka pořád bavilo. :) Poprvé jsem to cítil u Pillars of Eternity, to byla přes počáteční zábavnost otravně dlouhá hra a DLC už jsem ani nechtěl.
-
Yakuzy jsou pro mě zrovna dobrej případ velké hry, co má uzavřený menší svět, ve kterém se průběžně něco mění/objevuje se mini obsah podle vývoje děje. Dá se hrát jen hlavní příběh, který není únavně dlouhý a kdyby omrzel, tak nepovinné vedlejší mikro příběhy jsou krátké a zábavné a hobby aktivity typu karaoke nebo rybaření pomůžou proti stereotypu. Tam mi lov trofejí nikdy nevadil.
Zato Assassini, kde se mění "jen" svět a příběh, ale hra je podobná, tam musí člověk fakt tu sérii milovat, aby u toho chtěl zabít tolik času, jezdil po Egyptě vysbírávat poklady a dělal všechny mise a nakonec je to jako dlouholetý manželství - manželka/manžel se sice stále líčí a chodí do fitka, ale skvělej sex už z toho nikdy nebude a je dobré si najít bokovku. :)
-
Nie su dlhe. Praveze su kratke. RPG musi mat minimalne 100 hodin, akcna adventura cca 30 hodin ...fps 15-20 hodin...toto su hodnoty s ktorymi som ja spokojny
-
5h hra je naprosto v pořádku. Např. arkáda nebo adventura.
Nebo jiného je např. RPG, kde investuješ čas do vývoje avatarů a chceš nějakou satisfakci snahy:)
Ale i zde je problém úplně stejný, polovinu hry nedá ani třetina hráčů. Ale zde je většinou skutečně vina na straně hráče, prostě nevolil správně žánr. RPG dlouhé desítky hodin je prostě to, proč hrát RPG:)
Ale dnešní doba nepřeje... soustředění se na nějakou aktivitu, jede se v jiném rytmu a množství vjemů.
-
Není pravda. Min. žánr RPG po open worldu volal v podstatě od začátku.
Pro jistou skupinu automobilových her (Forza Horizon např.) je to také vcelku zajímavá alternativa (jasně, závodní hra potřebuje omezenou sadu koridorů, kterou si závodníci nadrilují do svalové paměťi).
-
Já vidím hlavně praktické důsledky, které z podobných názorů mohou vyvstat.
A to v prvé řadě, že vydavatelé si zamnou ruce a budeme dostávat méně obsahu za stejné peníze, protože hry jsou přece nesmyslně dlouhé a stojí o to jen hrstka oddaných.
Už jen proto je nutné podobné zhůvěřilosti hned v počátku a důrazně odmítnout.
-
Mi nevadí dlouhé hry, pokud dokáži upoutat mou pozornost dostatečně dlouho. Třeba TLOU2 je výborná hra, klidně bych si dal nášup, ale místy bylo cítit, že některé pasáže autoři zbytečně protahovali. Především za Abby mohly být některé pasáže seškrtány a na výsledný zážitek by to nemělo moc vliv.
Assassiny už prakticky nehraju, protože hrát přepálenou hru s prakticky totožnými mechanikami a tuctovým příběhem, na to fakt nemám čas.
Dost mi vyhovuje Zelda BOTW, kdy v každém novém prostředí nacházím nový přístup ke hře, stejně i to nechvalné ničení zbraní má své kouzlo a hráč si nenavykne na jeden zavedený styl boje. Je to zábava i po stech hodinách.
-
Podle me neni problem samotna delka hry, ale to, ze v zakladu neni hratelnostne dostatecne dobra, aby svoji delku ospravedlnila. Hry jsou preplnene generickym obsahem a predevsim "morem moderni doby", a sice open world. Open world je nejvetsi kravovina, kterou kdo kdy ve videohrach vymyslel. Tam kde drive pracovali sikovni level designeri, kteri s omezenymi assety museli vytvorit zajimave urovne, tam dnes AI pomoci jendoduchych algoritmu vygeneruje obrovske svety, ktere ovsem hrac pak bud musi probihat, nebo ani to ne, pouzije fast travel a svet v podstate neobjevuje. Open world zabiji hry v pravem slova smyslu, protoze se ve skutecnosti nehraji, neobjevuje se v nich, nebojuje o kazde policko v dungeonu, jen se tam chodi a ztraci na obri mape, kde se hledaji otaznicky a vykricniky... Jsou hry, ktere open world nemaji, treba Prey a hned je to pecka.
-
S dobrým příběhem nevadí délka
-
Tohle je ve své podstatě dost ustřelený názor. Protože většina lidí si hry kupuje impulzivně a jen je vyzkouší a pak odhodí snad ještě není důvod pro to, aby se hry zkracovaly? Ať si každý hraje co jemu vyhovuje. A upřímně uvádět jako příklad hry ze série Assasin's Creed, nebo vlastně obecně od Ubisoftu, které jsou příkladem naprosto bezduchých, sterilních her s miliardou tun repetitivního obsahu, tak to zrovna dobré jméno hrám v otevřeném světě nedělá. Kouzlo jiných - kvalitních (rozuměno ne ubisoftích rychlokvašek) - her v otevřeném světě je ten, že kdo chce, dohraje základní příběh relativně rychle. A na druhou stranu kdo si chce ten svět užít naplno, má taky možnost. Mně hry, který dohraju za 5 hodin a smažu je, přijdou jako ztráta času a navíc člověku nic nedají. Ale chápu, že někoho to baví, konec konců leckdy si takovou taky zahraju jen na odreagování.
Ale brojit tu proti dlouhejm hrám, to je dost ujetý...
-
Dobrý článek.
Osobně si hry vybírám, ale za to je z velké většiny dohrávám + klíčový je toho nemít rozehranýho moc. Max dvě hry a držet se jich.
-
Jsem už starší hráč a hraji teď třeba Skyrim už podruhé. Opět se všemi side questy. Vyhledávám jakýkoliv rozhovor s NPC. Miluji právě jen ty dlouhé a hutné hry. Krátké mě ani moc nebaví-málokdy mají tu hustou atmosféru. Fallout 4 dohrán 2x, Fallout new Vegas 1x, kingdoms come 1x, fallout3 1x, Ultima Underworld 3x, system shock 2x,... Ne na chci Jen dlouhé a hutné RPG.
-
Naprostý souhlas! Mám to stejně.
-
Souhlasím. Souhlasím i s názorem ohledně ceny her. Tam je ale problém naší nátury, že jakoukoliv cenovka je prostě moc a ideálně kdyby hry byly zadarmo ke stáhnutí.
+ s tím FC a názorem ostatních. Dobrý téma.
-
Souhlasím.
-
Souhlasím.