Přejít na výpis diskuzí
HW nároky a další specifika PC verze BioShock Infinite
15.1.2013 | Petr Poláček
104 příspěvků
-
30 Gb ??? Ty vole to je už jak World of Warcraft ! *8*
-
"možnost mačkat tlačítka na gamepadu, ale namísto analogu používat WASD na klávesnici" wtf? a rozhlizet se bude cim?
-
Dobrý, 4 roky starej PC mi hravě přesahuje doporučené. Postupem času vidím, že to nebyla zase tak zlá investice.
-
-
Mam taky PC z roku 2007 (krom grafiky, tu sem obnovoval před dvěma lety) a taky přesahuju doporučené zatim všech her...
-
-
Grafiku jsem musel taky vyměnit asi před rokem a půl. Stará buhužel shořela. Jináč mě nic neomezuje, jediné co pomněrně často dokupuji jsou HDD na zálohy dat, čož je kvůli RAIDu celkem drahá sranda, ale DVD a BR nemají perspektivu. Nicméně jde o to, že nemá cenu kupovat extra levné PC, abych to musel každým rokem měnit.
-
-
Co máš a kolik stál? kupoval sám nebo maminka?
-
-
Tomu už dnes nevěřím. HW jsem spňoval mnohokrát a pak bum vyvojáři udělali nějakou chybu v enginu a stejně framerate kolísal. Prvně sosnu a pak buď smažu nebo koupím. Po failech jménem bulletstorm, GTA IV, Splinter cell conviction (zde to není tak strašný, ale v některých místech kolísá FPS a je jedno na čem to hrajete) a dark souls (PC verze), nechci nic riskovat. A to mám kompl na kterým si dávám Battlefield 3 nebo Witchera 2 na skoro MAX
-
-
zajímavý, mě se to na xboxu ještě nestalo. Oh wait...
-
-
Oh zajímavý když to na konzolích běží jen na 30FPS.
A teď pár zajímavostí předem říkám že proti konzolím nic nemám (mám doma PS3 a i na xboxu jsem nahrál hromadu hodin)
Dark souls má problémy na všech platformách jestli ti běží stabilně gratuluji jsi první.
Splinter cell sice nevím, ale podle ohlasů s tím mělo problém víc lidí (taky je možnost že někteří si toho nevšimli), ale i tak mě hra běží alespoň na 40FPS (většinu času na 60FPS), předpokládám že na konzolích to dává sotva 30.
A takové FC3 běží na konzolích sotva na 20FPS.
To že se některé konverze nepovedou a že vývojáři se*ou jak na PC tak mnohdy i na PS3 a cpou hlavy do zádele microsoftu je bohužel smutná pravda. kdyby chtěli vytáhnou z PS3 mnohem víc a kdyby chtěli trochu víc byla by PC verze lahoda. -
-
Já si ty hry teda dokážu v pohodě užít i na těch 30FPS, Far Cry zrovna hraju a i těch 20, nebo kolik, mi přijde v pohodě, to mi tam spíš vadí jiný věci (divný stíny, díky kterým je v džungli při ostrym slunci fakt ho*no vidět atd). Chápu, že někomu, kdo je na to fakt citlivej to může vadit, ale v některých případech (neříkam že jsi to nutně ty) mi to přijde jako zbytečný hledání chyb
-
-
-
-
btw jen tak pro zajímavost: APU od AMD (low end čip s integrovanou grafikou)(a RAMkama 1600MHz+), předposlední verze A8-5600K, které stojí ~2400,- , celkově jde pak sestavit komp za 6000,- Kč, zvládne i FarCry 3 s ~20FPS na medium. Jinak v pohodě ostatní nové hry, jsou testy i ve Full HD a je to OK. Tak kdyby chtěl někdo tip na levné APU (misto CPU + GPU)... ;)
Pro srovnání, Intel HD Graphic 4000 (poslední řada) je výkonově 2x-3x slabší než integrované GPU v AMD čipu, a moc si s hrama neporadí. (Ale prej mají teď něco nového, uvidímě, už se těším.) -
-
Vykasli sa na AMD, to co na nom usetris, ti intel dorovna vykonom a hlavne sa vykasli na nejake 6 ci 8 jadro, to intelacke 4 jadro prevalcuje tak ci tak a obzvlast v hrach.
-
A10-5800 stojí rovné 3tis a je to 3,6 4jádro s radeonem 7660D (pokud se nepletu u grafiky, zkrátka o stupeň lepší než a8-5600) to už se těch pár stovek vyplatí přidat.
-
Nebylo by jednodušší a zároveň lepší si rovnou koupit třeba Xbox ?
Příjde mi zbytečné pokud mám stařší pc si kupovat cesor za 24oo,- s integrovanou grafikou.
Do kancelářského pc nepochybně dobrá volba. -
-
Poviem ti tajomstvo, vacsina hracov hra na notebooku.
-
-
Tak to je najvacsia kravina, aku som za posledny rok pocul
-
-
Skutečně? Zjisti si statistiky;)
-
-
A co to má společného s tím co jsem napsal ? :)
-
-
Tak tady se evidentně šetří, hry na konzole jsou drahé. Aktivní hráč může na PC ušetřit za hry tolik, že to v pohodě vystačí na upgrade PC každé 2 roky.
-
-
jak drahy?jen o 300kc.nekdy i min.musis mit typka,kterej ti ji sezene za levno.ja mam typka s gamebazaru.cza mam novinky zabaleny za1000kc
-
-
Akorát, že rozdíl mezi pc a konzolí víme asi všichni:)
-
-
ke konzoli potrebujes zobrazovadlo (monitor/tv) taky
-
ano podle penez.za 6000 si muzes skladat tetris.a jeste monitor abys na to videl.rekni za 3000 tak nejsi paran,ale mastnak.
-
-
-
-
-
-
Uz nekdo rozchodi plynule kampan Army2, kdyz mame na krku trojku? :-)
-
-
Ja jo. To vis mam prachy a nejsem neaka blba socka s triosmsestkou.
-
-
Maminka a tatínek založili celej PC viď.
-
ty si zas socka v inej sfere *1*
-
-
-
Stejně by bylo zajímavé udělat tady na games.cz anketu kdo má co za grafickou kartu (Mohlo by to mít zajímavou vypovídací hodnotu, odečteme li nějaké procento za pitomce co tam budou psát nesmysly)
-
-
Vždyť se podívej do hardware survey na Steamu, tam máš data od 50 milionů lidí.
-
-
http://store.steampowered.com/hwsurvey
-
-
Mě zajímá na čem hrají lidi okolo mě a ne nějaký asiat někde v Pekingu.
-
-
Na Steamu jsou převážně herní PC z EU, Ruska a USA. Číňani hrajou na konzolích a handheldech.
-
-
martyd: říkal to Čočík v té své přednášce už nevím odkud
-
Clovece, mam pocit, ze jsem nedavno nekde cetl nebo slysel, ze v Cine jsou konzole zakazane. Daji se sehnat jen na cernem trhu. :-) A to se v Cine pritom konzole vyrabi.
-
Viz první část věty.
-
-
-
-
-
-
Intel HD 3000 Integrated Graphics. Tohle je tam pro srandu, nebo to myslí vážně?
-
-
No zase tuto grafárnu nepodceňuj, měl jsem ji cca dva roku zpátky v notebooku a Bioschock 2 jel skoro na max:)
-
Měl jsem před lety v notebooku srovnatelně výkonnou grafiku, a první Bioshock na ní běžel 720p úplně v pohodě. Bacha, ona tahle grafika od Intelu nemá nic společnýho s prastarou X3100 nebo Intel HD Graphics. Výkonově šlape na paty sice starý GF 8600 GT, ale tak proč by ta neměla na Unreal engine stačit, že jo *3*
-
pravdepodobne to pre srandu nebude, zrejme ta karta hru spusti, ale v ako moc zalostnom stave... *7*
-
-
aspoň je vidět, co si představují pod slovem minumum, jen aby to lidi co tomu nerozumí koupili ... realita je, že si to absolutně nemáš šanci zahrát i kdybys tam dal 640x480... Podobnou integrovanou (akorát od Ati) jsem měl ve starym notasu a zahrál jsem si na tom Doom 3 max .. z novějších (pár let zpět) her absolutně nic...
-
-
ja ti to verim, mam integrovanu Intel HD 3000 v procesore a ked som ju skusal...no povedzem,ze vykon na rozhranie Aero a par FB blbiniek ok, ale pri rozumnom hrani, to nikto nemoze mysliet s touto kartou vazne
-
-
Tyhle integrovaný grafiky jsou super v případě jak to mám ted, jako sekundární kartu (Intel HD) k primární (nVidia) .. zkrátka pro windows jako takový, net, písničky apod. jede integrovaná a když spustíš aplikaci (hru) automaticky se přepne na výkonnější.
-
-
Čekal jsem, že Irrational se k tomuhle nesníží...
-
jasne, tiez to mam (Virtu) ale pouzivam dva monitori a ta integrovana karta nema dva DVi vystupi, cize musim mat monitor pripojeny do "velkej" karty, takze integrovana je vypnuta, ale chystam sa to niekedy spojazdnit, vlastne aj preto som kupoval dosku s chipsetom, nato prisposobenom
-
-
-
-
-
-
30GB? Tak to očekávám grafické zpracování na urovni Maxe Payna 3.
Což nejspíš nedostanu, ovšem počtem filmečků Maxe možná přeskočí, jinak nechápu, kde by se těch 30GB vzalo. -
-
30 to bude spíš svět na placce, pač to není možný, FC3 má nainstalovany 10 GB ani ne, a to má grafiku jak prase, takže nevim co lepšího by mohli mít...resp o tolik
-
-
Pobezi jak z praku, ale 30GB je celkom dost, co tot am do tych hier pchaju? *1*
-
-
ja zacinam mit pocit že to začínaj dělat jen kvuli tomu aby to alespoň trochhu znepříjemnili těm co si to stahnou riply z netu.
-
-
Ty si taky dobrý kok*t. Na Steamu mám 191 her a z toho jen jednu v krabičce. Myslíš, že je stahuju přes Steam z nějaké jiné dimenze? *1*
-
No vzhledem k tomu, ze se hra bude take distribuovat digitalne tak nevim. Spis kaslou na kompresi textur. Pripomina me to nektery japonsky VN, kde neresej, jestli obrazek bude v png nebo v bmp....
-
-
No kdyby to kompresovali, tak místo aby použili bezztrátovou kompresi, tak z toho udělají roztáhnutý sh1t... Nevím kdo ty vývojáře učí kompresovat textury...
-
-
-
lepší už to nebude :D
-