Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už se těším na víkend. Vypadá to epic. *4*
  • Někdy mám pocit - a je to jenom teorie, tak se možná pletu - že tzv. pixel-art se líbí především mladším hipstas, kteří tuhle hnusnou grafiku (i když tehdy byla většinou o dost hezčí) v90. letech nezažili a připadá jim cool, podobně jako filmy s Arnoldem a další věci z 80. a 90. let, které znají jen zprostředkovaně.

Já jsem hry, které takhle vypadaly, zažil, rád si je zahraju i po 20 letech, ale jinak jsem rád za pokrok, který grafika udělala. Beru to, jakoby dneska někdo udělal hru, která nepodporuje analogové páčky na ovladači a tvrdil, že je to cool, protože na PS1 taky žádné páčky nebyly a to byla ta pravá pařba.

Prostě nesmysl.
    • taky jsem uz hodne zazil a svete div se, mne se proste grafika novych her az na drobne vyjimky nelibi, naopak graficky styl her od Wadjetu, nebo treba i hry jako Serpents in Staglands libi hodne. Takze nesud podle sebe :)
    • restore
      Za vsetkym musis hladat traumu a znasilnenie v detstve :D
      U mna to prislo tak okolo 2000 ked sa vsetky dobre hry snazili vytvorit pokracovanie v primitivnom 3d a vznikali katastrofy. Preto tak nejak ocenujem, ked sa nasnazia ist so spickou pokroku a nechaju to ako to boh chcel. A zrazu prisla tato pixelartova vlna - skvela to vec, mnohe pecky su spravene presne tak ako som si to predstavoval za starych casov keby to neposralo 3d.
    • Tak určitě bude skupina hráčů hipsterů, nicméně u většiny lidí to bude hlavně tím, že kladou na první místo jiné parametry hry, než je grafické zpracování. Já to beru tak, že ani fotorealistická 3D grafika nezachrání špatnou hru a pixelart nezkazí dobrou hru. A co jsem tak pozoroval u kamarádů, tak i lidé, které je vizuál zásadní jsou schopni vzít pixelart na milost, pokud si zahrajou nějakou fakt kvalitní hru, která jejich předsudky zlomí. Pro jednoho kamaráda to bylo Hotline Miami poté, co jsem mu u piva na mobilu pustil Lukášovu videorecenzi z games.cz a u druhého zase Rogue Legacy, kterou jsem mu skoro vnutil a za týden mi volal, jaké je to peklo a jak u toho proseděl všechen volný čas.
    • ringmancz
      já mám spíš pocit, že to jsou většinou mladí, co začínali až na prvních 3D hrách. ale je to taky jen domněnka, nijak nepodložená, chtělo by to nějakou anketu :)
    • GlaDOS
      Možná to tak někteří mají. Nevím, nemůžu mluvit za všechny. Alespoň já ale s kostičkovanými (nejen) dosovkami kdysi strávil hodně času a žádnou alergii nepociťuji. Označit obecně pixel art za hnusnou grafiku je hodně povrchní. Beru ho jako médium, se kterým můžeš udělat moc pěkně vypadající hru (Enter the Gungeon, Hyper Light Drifter, Dropsy) nebo odpudivou (Shower With Your Dad Simulator). Vždy záleží na konkrétním provedení, ne na použité technice. 3D grafika není z nějakého důvodu lepší a platí pro ni stejná pravidla.
    • Kolik mi musi bejt abych byl "mladsi hipsta"?

Kdyz mi je tricet tak jsem mladsi nebo jak to funguje?
      • U hipsterů se to počítá na počet pokácených stromů.
        • jeanczarny
          Tyo doufam, že ne. To bych byl dědek jednou nohou v hrobě :D
          • Inquisitor
            Já už půl století po smrti :D
            • no, jak se říká, zasad strom a zplod syna, na syna se*u ale stromu sem zasadil dost, vysazel sem dvouřad stromořadí topolů, řikám si, to bude paráda, až jako starej hipsta tim vzrostlym stromoradim 150 topolů pujdu... no, pak prisel jinej hipsta, bylo mu asi 70, chodil si tam sekat travu kralikum, a vsechny ty maly sazenice topolu posekal i s tou travou... takže ten je uz doufam dle počtu pokácenejch stromu mrtvej, ale ja budu do konce zivota nasra***j ze mejch 150 topolu sežrali kralici nejakyho vesnickyho hipsty... jo, zivot je takovej :(
        • drasta
          Hmmm tak ty mam jenom 4 :(
    • Pixel může být hnus, může být oku lahodný. To samé 3D. Lidé nechápou, že máš dva typy týmů na tvoření her: a) ti, co se spíše skládají z herních designérů, scénaristů atd. (tam ta grafika asi bude slabší), b) tým z programátorů a jiných podobných odvětví (tam asi děj a herní mechaniky budou slabší). Každý tým staví na jednom. A přeci do hry nebudu dávat něco, co jako tvůrčí tým mám za slabou stránku. Když dobře píšu knihu a neumím prokreslit charaktery, tak nebudu psát rodinnou ságu a třech generacích, ne?

Je mi jasné, že někteří lidé jsou znechuceni už pixelem, stejně jako já jsem byl znechucen 3D grafikou minulou dekádu. To bylo zas samý 3d, dokážeme renderovat i chloupky v podpaží, ale hratelnost nulová.

Možná to někteří mají skutečně jako pózu. To samé s 3D kartami a master racingem. Já si myslím, že vizuál může být hodně dobrý i s minimem. Prostě někdo potřebuje velký divadlo, někomu stačí komorní scéna.
      • s "pixely" souhlasim.
        jen mne mrzi, ze za ty prachy co vybrali, neni ta grafika "genialne krasna" :) a pixely se daji udelat pekne, jen to kazdy neumi.
        hra je delana v Game maker studiu, takze pokud to umite, tvorba odsypa pekne rychle.
        mi pripada grafika ve hre tak jako by si rekli: " uz vypada grafika docela dobre, proto hru honem vydame"
        • Je vidět, že jsi to sledoval. Já ty vývoje nijak moc neprožívám a nechám se překvapit až na konec a rozpočty jsou pro mě španělská vesnice.. Vždycky je co zdokonalovat u každé hry. :D Na tom co říkáš nejspíše něco bude. U toho vývoje je taky největší zlo tlak na vývojáře.
  • Vybrat dvojnásobek, tak už by to vypadalo možná líp jak Dark Souls 3...
    • Toho uz docileno bylo. Co Hyper Lite Drifter dela, dela z her odenych do pixel art kabatku jako jeden z tech nejsikovnejsich. Je vizualne unikatni a herni mechanikou snad take—uvidim, tesim se.

Naproti tomu DS III. Vizualni kyc v preplacanosti a papundeklovosti. Kulisy jak z Hobita, nebo filmoveho Warcraftu—konstatne sustici polystyrenem / polygonem / nebo jinym obsahu neadekvatnim syntetickym nesmyslem. Vune rzi, trouchniveni dreva, paleneho masa, hliny v lese, nebo ozonu kondenzujiciho pod vodopadem z jednicky se zkratka nekona. Kona se Dark Souls, ktery pusobi jak XXIV. dil, co svoje koreny uz vic poslapat a vyrecyklovat ani nemuze. Vstric nejnizsim spolecnym jmenovatelum mainstreamu a tudiz na hony od uprimne radosti z vyrabeni obsahu noveho a neprobadaneho.
      • Ehm—*Light ☻
  • Sr_Lobo
    Ty brdo nejsem fanda pixel artu ale tohle je se mi fakt libi, diky za tip Milosi *14*
    • milos.bohonek
      Já jsem za poslední dva tři roky vlastně už docela "přepixelartovanej", ale Hyper Light Drifter vážně udělal dojem, i když uznávám, že na první pohled může na někoho působit trochu fádně (byť věci jako tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606508 nebo tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606472 vypadají dost působivě i jen tak na obrázku). V pohybu je to každopádně paráda a co je nejdůležitější, ta hra je opravdu dobrá. :)
      • Sr_Lobo
        Když se ti zalíbila tahle hra, zajímalo by mě jak se teď těšíš na Eitr ? Pro mě je to asi jediná hra tohohle "typu", kterou si chci předplatit hnet jak to pude, protože to vypadá naprosto bombasticky *4*
  • ringmancz
    tahle diskuze nemá význam, lidi budou vždycky blbě mrčet o něčem, co stejně nebudou hrát. já hraju na velkým monitoru s vysokým rozlišením a nijak mě grafika neuráží, naopak mi přijde kouzelná.

a k obtížnosti, zatím mám za sebou asi 2 hodiny a severního mini bosse a nepřijde mi to nijak náročný. dneska je totiž módní hodnotit každou hru, která vás nevede za ručičku a kde můžete chcípnout, jenom když se moc snažíte, jako těžkou
  • "...kteří udělají grafiku co nejpodobnější realitě (což je logicky cíl)"
    Tak tohle je asi největší sračka, co jsem kdy četl. Že fotorealismus je cíl? A kdepak jsi to vzal, ty experte? :D
  • Ta hra nemuze byt krasna protoze nema dost polygonu a pixelu!
  • Vogon
    Fakt jedná z nejhezčích her, kterou jsem kdy hrál, a co víc nikdy nezestárne. Jediným neduhem shledávám 30 FPS lock, který hru znatelně ztěžuje. A ještě mě sere absence invisibility framů při "driftu", protože jsem ze Souls zvyklý na uhýbání skrze střely.
    Jinak hra má asi nejhezčí intro a hodně si bere z ranných designů Hideaki Anna(Božský válečník z Naušiky, Evy z Neon Genesis Evangelion).
    https://www.youtube.com/watch?v=XB-pG7wEnzM
    • Tak tos mě navnadil, obě díla považuju za zástupce nejlepších anime, co japonci kdy vytvořili a přesto, že jako pixelart se mi naposled líbil sword and sworcery, tak tohle mě vizuálně zaujalo ze screenshotů ještě než to vyšlo
    • jeanczarny
      Chceš být při driftu neviditelnej? o.O
      • Vogon
        Invincibilty, spletlo se mi to.
    • Evangelion ftw!!!
  • Pry, zakoukejte se do krasne grafiky. Jsem se zakoukal do obrazku v recenzi a zadnou "krasnou" grafiku nikde nevidim. Jen odpudive vypadajici obrazky, ktere jsou asi ze hry. Des a bes. *8*
    • Videa na youtube jsou ještě o chlup hnusnější. Další smutná oběť indie nákazy. A býval to nejhezčí český herní redaktor... *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit