Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz
    tahle diskuze nemá význam, lidi budou vždycky blbě mrčet o něčem, co stejně nebudou hrát. já hraju na velkým monitoru s vysokým rozlišením a nijak mě grafika neuráží, naopak mi přijde kouzelná.

    a k obtížnosti, zatím mám za sebou asi 2 hodiny a severního mini bosse a nepřijde mi to nijak náročný. dneska je totiž módní hodnotit každou hru, která vás nevede za ručičku a kde můžete chcípnout, jenom když se moc snažíte, jako těžkou
  • minirecenzia:

    Hru som podporil este na KS vyzerala krasne a soundtrack ma dostal. Nie som uplne fanusik takychto "bojoviek", ale preco to neskusit.

    Vizualny styl je fakt nadherny. Zaujimave lokacie, nepriatelia, jedina skoda je ze nie vetko co bolo prezentovane v KS videu sa dostalo do finalnej verzie, resp. zlucili nejake lokacie a trochu to prerobili.
    Pre niekoho moze by nevyhoda ze vas hra nevodi za rucicku, ale hrac musi na vsetko prist sam. Nevadilo mi to, chvilu trvalo nez som prisiel na to ako byt uspesny v boji a tolko neumierat. Len co sa clovek nauci mechaniky hned je zivot lahsi. Inak je to skutocne obtiazna hra a ta linka obtiaznosti nestupa, ale klesa. Ked na zaciatku clovek umieral v bojoch so zakladnymi priserami ku koncu sa uz dali niektori bossovia dat na 1x. Kazdy boss, ale aj nepriatel je unikatny a ma vlasnu mechaniku, ktoru sa treba naucit. Boje su celkom pestre a zaujimave, nenudia a su zaroven aj velkou vyzvou. Treba vsak pocitat s tym ze budete umierat. A vela!

    Co sa tyka pribehu, ten je celkom zaujimavy. Aj ked tu musim povedat ze tvorcovia to neurobili uplne stastne, kedze v hre nie je ziaden text a vsetko sa rozprava len cez obrazky, pripadne sifrovany jazyk (ktory sa uz ludom podarilo odsifrovat).
    Po hudobnej stranke je to nadhera. Urcite jeden z naj soundtrackov ake som v hre pocul. Kludne by som to dal na jednu policku spolu so soundtrackom napr k Journey.
    • Je tam vela skrytych lokacii kde mozete najst zlate mince za ktore mozete kupovat vybavu, alebo fialove trojuholniky a kluce s ktorymi potom otvorite specialne dvere. V hre je aj niekolko challenge oblasti, kde vas na konci caka odmena s lepsiou vybavou.
      Hra ma velmi vysoku znovuhratelnost hlavne kvoli objavovaniu sveta a ziskavania unikatnych predmetov. Samozrejme hra sa da dohrat bez akychkolvek upgradov, ale nie je to nic jednoduche.
      Co sa tyka ovladania. Vela ludi sa stazuje na lock 30fps. Ja som to nejak nevnimal a bez probelmov som si uzil celu hru. Aj ked suhlasim ze 60fps by bolo lepsie. A velku vyhodu maju ludia co vlastnia ovladac. Klavesnica+mys nie je uplne dobre riesena, ale to len kvoli jednej veci - driftovaniu. S ovladacom driftujete smerom ktorym sa hybete, pri K+M je to smerom kde je kurzor co je niekedy dost chaoticke. Snad to fixnu.
      Co sa tyka dlzky hry, je to velmi dobre riesene. Na prve prejdenie na slepo vam treba tak 8hod+- (bez toho aby ste hladali vsetky skryte lokacie a zbierali vybavu atd.). Da sa urobit aj "speedrun" do 3hod. Ja mam nahranych 16hod a stale nemam vsetky tajne lokacie a vybavu. Pocitam tak 18-20h na vsetko.
      +
      Krasna grafika, Uzasny soundtrack, Pribeh, Vysoka znovuhratelnost, Dlzka hry

      -Ovladanie K+M, pre niekoho lock 30fps, Sposob rozpravania pribehu

      Za mna 9/10, ak by upravili ovladanie K+M tak dam kludne 9.5/10
  • Sr_Lobo
    Ty brdo nejsem fanda pixel artu ale tohle je se mi fakt libi, diky za tip Milosi *14*
    • milos.bohonek
      Já jsem za poslední dva tři roky vlastně už docela "přepixelartovanej", ale Hyper Light Drifter vážně udělal dojem, i když uznávám, že na první pohled může na někoho působit trochu fádně (byť věci jako tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606508 nebo tohle: http://foto.games.tiscali.cz/hyper-light-drifter-15972/606472 vypadají dost působivě i jen tak na obrázku). V pohybu je to každopádně paráda a co je nejdůležitější, ta hra je opravdu dobrá. :)
      • Sr_Lobo
        Když se ti zalíbila tahle hra, zajímalo by mě jak se teď těšíš na Eitr ? Pro mě je to asi jediná hra tohohle "typu", kterou si chci předplatit hnet jak to pude, protože to vypadá naprosto bombasticky *4*
  • Vogon
    Fakt jedná z nejhezčích her, kterou jsem kdy hrál, a co víc nikdy nezestárne. Jediným neduhem shledávám 30 FPS lock, který hru znatelně ztěžuje. A ještě mě sere absence invisibility framů při "driftu", protože jsem ze Souls zvyklý na uhýbání skrze střely.
    Jinak hra má asi nejhezčí intro a hodně si bere z ranných designů Hideaki Anna(Božský válečník z Naušiky, Evy z Neon Genesis Evangelion).
    https://www.youtube.com/watch?v=XB-pG7wEnzM
    • Tak tos mě navnadil, obě díla považuju za zástupce nejlepších anime, co japonci kdy vytvořili a přesto, že jako pixelart se mi naposled líbil sword and sworcery, tak tohle mě vizuálně zaujalo ze screenshotů ještě než to vyšlo
    • jeanczarny
      Chceš být při driftu neviditelnej? o.O
      • Vogon
        Invincibilty, spletlo se mi to.
    • Evangelion ftw!!!
  • "...kteří udělají grafiku co nejpodobnější realitě (což je logicky cíl)"
    Tak tohle je asi největší sračka, co jsem kdy četl. Že fotorealismus je cíl? A kdepak jsi to vzal, ty experte? :D
  • stoupeek
    Máte někdo zkušenosti s pixelartem? Mě by zajímalo, jak vypadá proces výroby pixelartove hry. 3D modelování trochu umim, takže si umim představit ten proces.

    Je to prostě ruční animace, snímek po snímku? Nebo animace, já nevim, třeba křivek? A jestli je to udělaný s vysokym rozlišením a pak zpixelizovaný?

    Souhlasím s názorem, že jak 3D, tak pixel grafika se dají udělat famózně, stejně tak i špatně. A hodně mi vadí, a to neplatí jen pro pixelart, když okolí, pozadí a všechny neinteraktivní věci jsou pěkně stylizované a "nakreslené", ale postavy a věci, které se dají nějak použít, tak úplně trčí ze scény a je jasně vidět, že jsou použitelné. Třeba i u Samorosta mi vadí, jak je pozadí přenádherný a Samorost jako by do toho světa vůbec nepatřil.
    • Kozy
      Ja pixelart delam, samozrejme ze je to delany snimek po snimku a ve vysokym rozliseni se to nedela, to by pak nebyl pixelart.
      • stoupeek
        Díky, ja o tom nemam ani páru.:)
  • mam odohraných asi 5 hodín a tá hra je geniálna. Je ťažká, ale férová a má výbornú atmosféru. u mna 9/10
  • Už se těším na víkend. Vypadá to epic. *4*
  • ringmancz
    Kdo to hraje, nepřijde vám, že ovládání není úplně domyšlený? Na klávesnici se teleportujete tam, kde máte ukazatel, takže většinou někam do ři*i, a na gamepadu se zase nedá moc dobře střílet (proč to třeba není na pravé páčce?).
    • Vogon
      Na gamepadu můžeš střílet i bez zaměřování, stačí zmáčknout to čím střílíš a vystřelíš směrem, kterým se díváš.
      • ringmancz
        Já chci ale mířit a střílet v pohybu.
  • Mnam mnam na toto sa tesim *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit