Přejít na výpis diskuzí
id Soft zápasí s vývojem Doom 4, nová verze míří na next-gen
3.4.2013 | Petr Poláček
166 příspěvků
-
Tazko popvedat ci by este dokazali v ramci FPS nejak vyrazne zavalat, aby stalo v tom projekte za kazdu cenu utopit tazke peniaze. Ja som z atmosfery clanku ziskal asi taky dojem, ze su momentalne na podobnej ceste ako kedysi Romero s Daikatanou. Technologicke hranice uz sa dnes posuvaju tazsie a co sa tyka hratelnosti, neviem ci zrovna v tomto smere boli nejaky inovatori ak ozaj neratam ich slavne zaciatky.
-
Mě osobně se Rage velmi líbil, jsem moc rád, že jsem ho dostal jako originálku od manželky :-) a myslím si, že id Soft šel správným směrem. Technické problémy Rage popisované v nejednom článku nebo diskuzi pod článkem mě nepotkaly, protože jsem měl aktualizované ovladače. Aspoň jsem vyrozuměl z nářků, že problémy byly způsobené převážně ovladači grafických karet. Takže já jsem na id Soft nezanevřel a netěším se na další jejich hry pouze ze sentimentu.
-
-
To není pravda, že měli problémy jenom ti, co neměli aktualizované ovladače.
-
-
No tak já bych to řekl jinak... mohly za to obě společnosti, co vyrábějí grafické čipy, protože až Rage jim připomenul, co to jsou kvalitní OpenGL ovladače. A to ještě větší měrou u AMD, ač od nich kartu taky vlastním, ale OpenGL je tragédie obrovská.
-
-
Ono je zvláštní, že tyhle problémy měl jenom Rage jako hra. Takže vina nebude pouze u výrobců grafických karet, ale i na straně iD.
-
-
Z pravdivosti tvé první věty neplyne pravdivost věty druhé, je to logický klam. Za ty největší problémy skutečně mohly OpenGL ovladače AMD, id měli vývojářskou verzi, která nebyla na čas vypuštěna pro hráče. Jiné hry tyto problémy neměly, protože OpenGL jich používala menšina, Rage navíc pro megatextury intenzivně využíval některé featury, které nikdo jiný nepoužíval.
-
-
-
-