Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na PC ta hra běží úplně stejně jako na konzolích, relativně k hardwaru, pokud se nastaví stejný detaily a rozlišení jako na konzolích. Tohle brečení o PC verzích a předstírání že konzolový jsou úžasný už je únavný, zvlášť od novinářů kteří by měli vědět lépe.

  • Derp_1337

    Aha, jestli sedíš u stolu a často musíš nepatrně hýbat hlavou pro rozhled, tak to není dobré. Stejně tak u gauče, pokud jsi příliš blízko od TV.

  • LessPh

    Bylo to určitě velikostí... u 32" máš prostě větší FOV, než u 27".. prostě u mého stolu sedím pořád stejně daleko od stěny a tedy i od obrazovky monitoru.. takže s 32" jsem měl jen o dost vyšší FOV.. navíc to zakřivení taky neprospívá moc MSickness..

    Každopádně jsem se poučil a stálo mě to nemalé peníze, tak si to snad do budoucna zapamatuju :D

    PS: Podobně jsem to měl s televizí. Před pár lety jsem si koupil 65", ale ta uhlopříčka pro vzdálenosti od gauče byla moc velká / velké FOV.. takže jsem měl problém sledovat komfortně film, protože jsem musel už otáčet nepatrně hlavou.. a když tam byly navíc ještě titulky, tak to nešlo vůbec.. Tehdy jsem to stihnul vyměnit ještě ve 14 denní lhůtě a vybral místo toho 55".. od té doby vím, že vyšší uhlopříčku u mě doma nesnesu.. 

  • honcka

    Asi jsme se blbě pochpili, na gtx/rtx jsem nevnímal žádnou latenci, na radeonu malou a z toho se mi dělalo blbě a fakt nejsem s tím sám

  • Derp_1337

    Tobě vadilo menší zpoždění (latency) ? Zajímavé. Většinou je to právě naopak a lidem vadí větší zpoždění. Čím větší, tím horší motion sickness.


    Samozřejmě až moc malé spoždění asi taky nebude ideální. Myslím, že jsem četl studii od Occulus VR a tam napsali, že dle zkušeností jsou uživatelé nejčastěji spokojeni s latency 13ms. Ale najdou se občas lidé, kteří potřebují větší či menší.

  • Derp_1337

    To je divné? Že by jsi měl motion sickness čistě jenom z 32'' monitoru? 

    Nemohlo to být spíš nastavením toho monitoru? Ať už samotného monitoru a nebo v ovladačích grafiky (pro každý monitor je často možnost udělat jiné nastavení).

  • honcka

    Vr mám HP reverb 2. Ono nešlo o obnovovací frekvenci, ale o lag, tj, že to mělo menší zpoždění, každopádně radeon jsem vrátil a s rtx jsem spokojenej a díky dlss3 mám víc fps a mít 30 vs 55 je celkem dost rozdíl.

  • Derp_1337

    Ty problémy s VR jsou spíš záležitostí jedinců a věcí zvyku. 

    já jsem doma hrál s VR headsetem a vše v pohodě. Ale jednou jsem hrál u známého na jeho VR headsetem a začlo se mi dělat blbě. Jindy on zase zkoušel hrát s mým VR headsetem a taky se mu ze začátku dělalo blbě. Je to fakt věc zvyku.


    Ono taky hraje roli: jestli tvůj VR kit je 3DoF nebo 6DoF. Jakou máš latency. S jakou obnovovací frekvencí (Hz) pracuje tvůj stroj.

    Některé headsety mají nastavitelnou Hz. Je třeba možné, že u té starší 1080 jsi měl v ovladačích defaultně nastavené jinou Hz než kterou jsi měl defaultně nastavenou u 7900xtx. Proto ti to mohlo ze začátku působit divně.

  • LessPh

    Ma reakce na tohle tema je nekde tady dole..

  • twicer

    Vtom případě máš o důvod méně, protože motion blur jde vypnout ve valné většině produkce už pár let.

  • honcka

    Radeon 7000 řada má s vr dlouhodobý problémy, má nějaký divný delay, pořídil jsem si 7900xtx a po týdnu jsem jí vrátil, že ve vr se mi udělalo blbě do minuty, to se mi s 1080 z který jsem upgradoval, nestávalo. Teď mám 4080 a všechno je v pohodě msfs2020 můžu hrát klidně 2hod v kuse a žádný problém.

  • Derp_1337

    Nejhorší je na tom, že ta cena 40tisíc za RTX 4090 je pouze ta "doporučená" cena. Reálně se to na našem trhu prodává mnohem dráž. 

    Našel jsem pár eshopů, kde to měli za 42k, ale tam to měli vyprodané. Jinak všude 45tisíc a víc. Často uvidíš klidně i 52tisíc a víc.

  • Derp_1337

    Jo, MSI většinou podává konzistentně lepší výsledky, co se týče hlučnosti. Sám jsem s nimi taky spokojený.

    Ale hlavně je to přesně, jak jsi říkal. Je to kus od kusu.

  • když vezmu, že za tyhle prachy dostaneš M1 MacBook Pro s XDR displayem a ten stroj ti ještě umožní se jím živit ve skoro v každé profesi ať už konzumní či profi, tak si říkám, že člověk, co si koupí 4090, buď neví co s penězi, nebo je finančně negramotný.

    Koupit si kartu za 40 tisíc, která je postavená na tom, že si úmyslně snižuješ rozlišení, abys dostal slušné FPS, mi případá nešťastné a smutné zároveň.

    Tohle není ani tak na tebe, ty jako recenzent si to +- obhájíš a tvoje recenze jsou fajn, takže jen tak dál,  je to spíše takové povzdechnutí nad současným gamingem.

  • Peca

    Určitě, já si to dal s DLSS aby to jelo nějak rozumně. 

  • sugyn

    Ja si moc dobre vybavuju jak jsem tehdy pekl 8800 v troube.

    Nicmene dlouho jsem sedel na 1070 rog strix a az teprve nedavno jsem presel na 4070ti od Gigabyte.

    Fsr od amd me nepresvedcil a vzhledem k rozsirene prirozene, krivosti rukou hernich vyvojaru jsem radeji zvolil lepsi technologii coz ted je DLSS a Frame Generation. RTX me fakt nezajima ja si o tom porad myslim, ze je to zbytecna vec a jen nafoukla marketingem.

  • nightborne

    U tohohle je nešťastný, že coil whine umí fakt bejt kus od kusu. V GPU komunitách najdeš množství lidí, který přísahaj, že třeba ROG Strix od Asusu se nedá poslouchat, a úplně stejný množství lidí, co by zas dali ruku do ohně, že je to v pohodě. 

    A pak si vybírej, no =)). Já osobně tentokrát poprvé šel do msi suprim a zatim co do hluku těžce spoko, tu kartu de facto neslyšim ani v plný zátěži.

  • Derp_1337

    "s nVidii si nepamatuju, ze by muj pocitac vydaval zvuky jako stihacka pokazde kdyz pustim nejaky narocnejsi titul na Ultra."

    Tohle většinou záleží kus od kusu a výrobce od výrobce (MSI vs Gigabite atd.) Garantuji ti, že se najde hromada lidí, co měli nepříjemné zkušenosti s hlasitým chlazením k nVidie, zatímco u Radeonu jsou spokojení.

    Já se při koupi nedivám jenom na chipset a takty pamětí, ale taky na hodnocení chlazení a jeho hlučnost.

  • LessPh

    Mne Motion Blur obecne zpusobuje motion sickness, takze ho hned vypinam vsude.. lidi, kteri trpi na motion sickness by meli hrat jen na PC, protoze tam jde vetsinou nastavit spousta veci, ktery MSick castecne nebo uplne eliminuji.. jako FOV, vyssi FPS, ve sve dobe mod k Zaklinaci a vypnuti fisheye (pak pridali i oficialne).. atd... 

    Nedavno jsem vyhodil svuj nabuseny zakriveny 32" a koupil premiovou 27" placku... no a hned se mi odemkly dalsi hry, ktery jsem na 32" kvuli motion sickness nemohl hrat... ale ono je to jedno, protoze uz stejne na to hrani neni koc casu😂

  • Derp_1337

    Jo, tak samozřejmě, že chyba je na straně výrobců, kteří tak uměle zvyšují čísla. Ale na PC máš vždycky možnost to vypnout. Na konzolích je to vynucené. 😐

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit