Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • za chvíli si začne vyskakovat i PETA, že není dostatek zvířecích hrdinů... každopádně jako hráč chci hlavně kvalitní postavu s charakterem, který do příběhu bude pasovat. nedokážu si představit v tomb raider, beyond good and evil apod. chlapa, stejně jako v hitman, metal gear solid či splinter cell ženskou. a krom rpg, bych upozornil na adventury, kde je to podle mě vyrovnané, nemají-li ženské hlavní postavy navrch (syberia oba díly, longest journey, new beginning, to the moon, resonance, blackwell, broken sword...)
  • osobně myslím, že změnilo. mirrors edge má v sobě příběh sesterské lásky + je tam pěkně naznačený i vztah mezi faith a jejím bossem. plus je tam ještě několik dalších narážek - rivalita s tou blondýnkou, oťukávání s tím jedním floutkem... navíc Faith jako jméno má taky svůj význam a je ženského rodu. myslím, že ta feminita dodává hře úplně nový rozměr. to samé u portalu. tam je zase archetypální vztah macecha - dcera a nepřímo matka - dcera. možná to nevpadá důležitě, ale hry těmito aspekty získávají úplně nový rozměr. s předchozím souhlasím
  • Kozy
    Ty hry jsou tak sexistický a feministický, já chci hrát Tomb Raider za chlapa. Nesetkal jsem se s holkou která by měla problém s tím, že hlavní postava není žena. #1reasonwhytogofuckyourself.
  • Není k zamyšlení spíš otázka, proč dle Tebou zveřejněné stránky hrají Call od Duty evidentně nezletilí hráči?
  • Já jsem pro, ženské hrdinky mi chybí a pořád je lepší se dívat na zadek ženské než chlapovi, to mi dá za pravdu asi každý zdravý chlap *4*
    Ale nemělo by se to přehánět, některé hry by měli být pouze ryze za "Mužské hrdiny" - viz CoD, Battlefield... Ale naopak v některých hrách mi ženské hrdinky chybí co takový Dead Space v roli za ženskou, nebo takový Call of Juarez za pistolnici, která posílá chlapi pod drn, už jen z téhle představy doslava šílím blahem...
    A nebo udělat kompromis, viz třeba Dragon Age 2, Mass Effect, a udělat na výběr možnost hrát jak za "mužskou" tak i za "ženskou" postavu...
  • "hraci jen zridkakdy disponuji chromozomem X" To jako ze hraci jsou treba ptaci nebo jak to bylo mysleny?
  • Jack1947
    Nezda se mi ze by se nak zaneviralo na zenske hrdinky/ vedlejsi ale u hlavniho pribehu dulezite role, tudiz nejde jen o nejaky ten uhel pohledu? - (samozrejmne mam radsi u vetsiny her kdyz je hlavni postava - kupr seerie COD -vojak chlap - postav je tam vice ne ?)
    U rpg myslim ze tam jich byva dost ( vzdyt u vetsiny je primo volba postavy a specifikace), samozrejmne je to zajimavy "experiment nebo muze byt˝
    avsak dle meho nazoru zbytecny ... ( jeste by tu mohla byt 1moznost ale to bys jsme byli zas u RPG... ze ...) u nejakych her clovek by si to treba ani jinak nepredstavil ale ze by se diskriminovali z hlavnich roli, na to ,muzu rict ze to fakt si nemyslim. *4*
  • MickeyMutant
    Nemělo.
  • MickeyMutant
    Ty humanisti jsou strašná pakáž. Onehdy jsem jednoho potkal a chtělo se mi zvracet!!!
  • Tyhle iniciativy každého jenom otravují, já bych všechny ty ženské hráčky a hlavní hrdinky zakázala *5*

Ne, teď vážně... jako holka potvrzuju, že ve většině her mi je opravdu jedno, jestli hraju za ženskou nebo za chlapa a neznám žádnou holku - hráčku, která by to řešila. Tyhle snahy jsou jistě myšleny dobře, ovšem přijde mi, že ve výsledku působí spíš kontraproduktivně.
  • janchor
    Že se skoro polovina herní obce "nijak neprojevuje" je taky dobrej detail na zamyšlení. Například po návštěvě stránky http://fatuglyorslutty.com/
  • janchor
    Tahle iniciativa má snahu dát dohromady nějaký hry.

Hráček opravdu není minimální procento, to je dojmologie bigotních hráčů.
  • Vitekb
    Nemocný ne?
  • Další clanek (zbytecny) na popularni téma které kopudivu zajima vetsinove jen muze, zenskym je to vetsinove uplne jedno..
  • X a Y to je něco s pokémony?
  • Podle mě je zbytečné takhle tlačit ženské hlavní postavy, pokud to u většiny nepřinese nic nového do příběhu nebo hratelnosti hry a změna bude vidět jen ve skinu a voice-actingu. Nová Lara je třeba skvělá, ale předtím byla spíš jen poskakující výstřih s kvérama. Pokud si dají vývojáři záležet na příběhu a postavách, můžou vzniknout skvělé hlavní (Tomb Raider) i vedlejší (Uncharted, Bioshock Infinite, The Last of Us) ženské postavy. Ale řekněte sami, změnilo by se vůbec něco, kdybyste hráli v Mirror's Edge nebo Portal za chlapa?
  • Vůbec nevím o co jim jde.Hráček je opravdu jen minimální procento,tak se holt budou dělat hry pro hráče.Ať si soukromé firmy samy rozhodnou jaké hry a pro koho je budou dělat a hráči(-čky) je samy odmění koupí hry nebo ne.Tahle iniciativa je stejně jako stovky dalších(různých pravdoláskařů,studentů sociálních věd,humanistů a podobných šílenců) v jiných odvětvích úplně zbytečná a tuším,že má akorát nasr.t a rozdělit společnost.
  • Fallon
    S všetkou úctou k organizátorom toto mi pripadá ako ďalšie "hej Pepo videls to video na Jitube...".
    Počet hrdiniek v hrách je viac než úmerný počtu hráčok. Skutočný hráčok, nie Angry bird/Solitaire hráčok. Vidím to tu aj na iných weboch. Z zhruba 50 diskutérov sa za dievča označiť dá možno tak 5(veľmi vzácny stav) a aj z toho možno pochybovať o tom ,či 3 z nich nie sú transvestita.

To ,že nejaká štatistika hovorí niečo o 50% hráčok znamená veľké kulové ,keď sa prakticky nijako neprejavujú. Prípadne 95% z nich sú Solitair/Angry Birds hráčky, takých poznám kopy aj ja.

A ešte zaujímavé je ,že jediná úprimná hráčka o poznám prekvapivo tieto veci nerieši. Keď príde reč na Assasins Creed ,tak nerieši ,že hrdina nie je žena alebo ,že sú tam prostitútky ale ,že ona radšej skáče po budovách ako po palmách. Len malý detail na zamyslenie.
  • Dobrej napad! Mohla by tam masakrovat komunisticky nacisty. A bossici by byli goering, berija, lenin, himmler, stalin, hitler a dalsi podobni fesaci.
  • Ladislav_Loukota
    Mě to přišlo divný, tak jsem ti to čekoval... Ale asi bych měl počekovat i očaře...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit