Přejít na výpis diskuzí
Interplay si brousí zuby na znovuzískání Fallout práv
22.1.2011 | Petr Poláček
63 příspěvků
-
Aha myslel jsem, že příběh je v podstatě stejný
Docela mne zajímá porota nebo soudce *1* by to mohl být nějakej Fallout Fan *2*
No rozhodně mně přišlo na mysl, jestli bych vůbec chtěl nějakej Fallout online (od jakýkoliv firmy). Mám pocit, že i v dobrých rukou by to ztratilo vzhledem k náročnosti projektu a omezenému času gracii původních falloutu (ještě víc než F3?) *12* -
3D Realms se chovali jako nevyzrálí puristi, chtěli mít čisté, funkční, komplexní a dokonalé prostředí pro jejich děťátko. S postupem času a vývoje jim ujížděl vlak, ostatní studia byla rychlejší, nabízela toho více než oni a jim nezbývalo nic jiného, než resetovat vývoj a začít znovu s níže postavenými laťkami a jednodušším vývojem. Tímto modelem ztratili spoustu peněz a času a tak začali vyvíjet a předali to dál, v bodu, z něhož šel ten projekt nějak ukončit. 3D Realms nekecali, jen měli velké vize a plány, nicméně jejich schopnosti nedostačovaly na splnění jejich snů. Byli jako malé děti - ne každý bude hokejistou či prezidentem..
-
ve FNV jsou jen některé prvky a frakce (+ jejich historie) převzaté z VB. Jinak jde o úplně jiný děj, jinam situovaný a zároveň z gamedesignérského hlediska jinak zpracovaný.
-
No chtěl jsem tim naznačit, že FNV vychází s Van Burenu.. ale máš pravdu *1*
-
klidně bych to hrál i po třetí nebo po čtvrté, na čase nezáleží *2*
BTW - kdys hrál Van Buren poprvý? -
klidně bych to hrál i po třetí nebo po čtvrté, na čase nezáleží *2*
-
By byla docela nuda hrát to po druhý.... Ten samej příběh
-
By byla docela nuda hrát to po druhý....
-
ty ani já (ba dokonce ani hlavní proud české komunity) nejsme masa lidí.
-
jako to co nejvic nechapu na tzv komercnosti je toto:
Proc dojit furt stejne sracky, kdyz lidi CHCOU platit za originalni veci ? Vzdyt jde proti logice vydavat hry, ktere masy lidi NECHTEJI -
což nemá co do činění s tímto sporem
-
10 let? Pres tucet jich bude, zel pro tebe 80% z toho na konzole. Ale jinak souhlasim, ze kdyby tu nebyla moznost dokola dojit z existujici IP, experimentalnich titulu a originality by vznikalo nepomerne vic. Lec svetu nanestesti vladnou pravnici, nikoliv kreativci...
-
Bethesda je banda vycurancu ktera totalne zmrsila pokracovani Falloutu.
-
ono to je prostší - Titus Entertainment koupil IPLY a s tím se tam nakýblovali bratři Caenové, kteří vládnou firmě dodnes. Brian Fargo je ten člověk, který representuje starý IPLY (založil a vede InXile). Caenové jsou ta hovada, která zmrazila Van Buren, BG3 a následně úplně rozpustila Black Isle, přičemž zároveň upřednostnila výrobu überhnojů jménem FO:BOS a FO:BOS2 (dvojka se nikdy nedostala do produkční fáze).
-
Kéž by o velikonocích BIS vstali z mrtvých a dodělali van buren.....
-
V Obsidianu je rozhodně víc lidí z BI než jen ti dva. Třeba Sawyer, což byl dokonce hlavní designér NV a asi 5 dalších.
A ten zbytek taky nebudou netalentovaní lidé, mají za sebou jedno z nejlepších RPG dekády Mask of the Betrayer for fuck's sake. -
F1-2 sem hrál nedváno takže u mě to vzpomínání na starý dobrý časy není :)
Pro mě je F3 špatná hra a ne jen proto, že není stejná jako předchozí díly ale i kvůli špatnejm herním mechanismům . -
Ona je tu řeč o NV ?Já myslel že o F3 od Bethsedy tak to se omlouvám.
-
Nevedel som ze Interplay ma take zle zasluhy koli ich politike, vzdy som ich radil k najlepsim studiam na ktorych hrach som vyrastal a preto je pre mna smutne tohle zistit. *10*
Interplay, Bethesda, Black Isle... vsetci boli predsa tak skveli a vydali mnoho revolucnych kickass hier *smrk*... -
"vetsina lidi z interplay od puvodniho fallout tymu je ted v obsidianu" > tohle je vseobecne rozsireny omyl. V Obsidianu jsou z puvodniho tymu akorat tak Urquhaart a Avellone (kteri pravdepodobne delaji scenaristicke zalezitosti jako vetveni questu a propracovane vztahy hlavnich charakteru - viz. KOTOR2 a Alpha Protocol) a potom je tam nejaky designersko-programatorsky odpad, ktery ma jenom mlhavou predstavu o tom, jak udelat (dobrou) hru.
Bethesda, ktera vydala (IMHO nezaslouzene) nejproslulejsi RPG uplynuleho desetileti, mi neni moc sympaticka, ale Interplay, ktery svou politikou spusobil odchod Bioware a rozpad divize Black Isle v mych ocich ziskava temer zlocineckych rozmeru. Proto v tomhle sporu nefandim ani jedne strane a protoze MMO mi jsou srdecne ukradeny, neostava mi jen louskat buraky a dobre se na celem tom divadylku bavit. Co se tyce dalsich her z Fallout franchisu, myslim, ze titulu dosahujiciho kvalit puvodni serie se az do dalsiho velkeho videoherniho krachu nedockame.