Přejít na výpis diskuzí
Jade Raymond: „Je zde prostor jen pro 10 AAA titulů ročně“
25.3.2013 | Aleš Smutný
118 příspěvků
-
Už mě tyhle vyjádření od kohokoli začínají unavovat, protože to jsou vždy taková zvolání do prázdna a míchání jablek s hruškami. Nechápu, proč by se díky tabletům a mobilnímu hraní mělo něco měnit a jinak přistupovat k AAA hrám. Na tabletech a mobilech hrají lidé nezávisle na velkých hrách. Kdo hrál AAA hry, hraje je pořád, a kdo hraje na mobilech, třeba nikdy na PC a konzoli nehrál. To že je tu nějaká nová skupina hráčů neznamená, že bude přetahovat tu tradiční. Jediný pravidlo jak přitáhnout hráče i nové: "dělejte pořádný hry! a nebuzerujte platící zákazníky na pc..."
-
-
Jak píše komentující o kousek výš - tablety a mobily určitě "poškodily" trh s velkými hrami. Nová skupina hráčů vznikla, to je pravda, ale ne všichni jsou noví hráči. Část z nich jsou hráči AAA her, kteří už jim nevěnují tolik času.
V mojí generaci (20-25) znám takových hráčů mnoho. Hrajou AAA hry, ale hrajou dvě tři ročně, ne sedm nebo deset jako dřív. Zato jejich "spotřeba" mobilních titulů stoupla - nehrajou jenom zadarmo co bylo v mobilu, ale koupí si 10-15 mobilních her ročně po dvou třech dolarech za kus. -
-
Starší hráči hrajou míň her, protože mají méně času než dřív, to nemá žádnou souvislost s mobily a bylo to tak vždy. A nahradit klasické hry za mobilní hraní, to mysliš vážně? Hry na mobilech jsou jen hříčky a když se objeví větší hra, tak se nedá ovládat. To už by se dalo spíš uvažovat, jestli handheldy nepřetahují hráče pc a konzolí. A uvažovalo se tak někdy? Nevím o tom.
-
-
O co bude xcom na iosu horsi nez na pc a konzolich? A to uvidime s jakou prijde cenou. Ano, pro nektere hrace muze byt tablet dostatecna alternativa a nebudou se obtezovat utracenim za zbytecne vykonny hw nebo konzoli. Ta pani ti naprosto jasne rika, ze trh pro tradicni hry se zmensuje a ty to okazale ignorujes. Nahradit klasicke hry za mobilni neni zadny problem, kdyz se na to podivas trochu vic z nadhledu, jako konkurenci na poli herni zabavy, nikoli z pohledu vymirajiciho tradicniho hrace. Ostatne pri poslechu zdejsich podcastu mam dojem, ze redakce uz dnes hraje vic na tabletech nez pc/konzolich a kdyby nemuseli kvuli recenzim, tak snad na nich uz nehraji vubec. Smir se s tim, ze mobily a tablety jsou vazna ekonomicka i casova konkurence a meni herni prumysl.
-
+ na mobilech se hraje ve "volném" čase při jízdě busem, v čekárně atp., a tenhle čas je ten největší údaj při určení, na jakém zařízení se hraje nejvíc. Takže logicky může být hraní na PC o něco menší, ale neznamená to, že převažuje hraní na mobilech, které "zabíjí" PC a další.
Jen prostě vyplnily hraním jinou část dne že. A vzhledem k těm starším hráčům je pak jasné, proč hrajou na mobilech :) no zase se tu řeší to samé co vždy *1*
-
-
-
No vidis a ja jsem zase rad za informace z druhe strany herniho prumyslu. Rad rozumim tomu proc a co se deje. Protoze veci nikdy nejsou takove, jak se jevi z jednoho maleho uhlu pohledu. Mobily a tablety prinesli do herniho prumyslu zmenu, meni pohled na hry, meni i poptavku. Nechapes zrejme prave to, ze mobily a tablety prinesly snizeni poptavky po tradicnich titulech. A herni prumysl se tomu musi prizpusobit. Jak jsi prisel na to, ze kdo hral aaa tituly, tak je hraje porad a ve stejne mire?
-
Amen
-
Naprostej souhlas.
-
souhlas
-
-
"A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom AAA titul?“
-
-
Tatatatata a někdy i rychleji.
-
-
A tvaříme se R-A-D-O-S-T-N-Ě!
-
-
-
Co to je zase za kecy??? Jaka sakra krize byznysu ?? Protejkaj miliony... Tezko se nekdy prodavaly hry vic, nez dneska... To jsou kecy pomalu jako od zemedelcu...
-
-
Obavam se, ze to vidis hodne zkreslene. Za vzor si vezmi treba Doom a Rage. Porovnej si, jak extremne vzrostla slozitost a tedy pocet lidi, kteri na hre museli delat a jak dlouho a tedy i naklady. A proti tomu jak vzrostly prodeje. Hodne vypovidajici je i to, ze doom si umelo pomerne nezname id software ufinancovat samo, ale v pripade rage se uz velmi slavne id software muselo nechat koupit silnou financni skupinou. Naklady na vyvoj jsou dnes astronomicke, pro vetsinu studii samostatne nedosazitelne, a tedy i rizika jsou dnes daleko vyssi. K tomu probiha ekonomicka krize a lide mene nakupuji a nadavkem se s prichodem smartphonu a tabletu vyrazne meni situace v samotnem hernim prumyslu a do toho jeste prisel generacni konzolovy skok, coz je dalsi vyznamne riziko samo o sobe, vzhledem k tomu, ze konzole jsou hlavni ekonomicky tahoun herniho prumyslu, zatim.
-
nepadly prodeje klasickejch her na poslední rok o nějakejch 15-20%?
-
-
Padly prodeje konzolových her z klasické distribuce, z digitální rostou - prodeje na Steamu rostou každoročně o desítky procent
-
A to je hned krize ??
Ja vim--- nekdo si sedne v kancelari, vezme si pastelky a udela si graf... Kasle pak na realny svet a vsechno se musi shodovat s grafem, jak se neshoduje, rika se tomu krize.. No, pokud jim to zrat chcete, zerte :)
Kdyz mluvim o tom, ze se hry prodavaji lip, nez kdy drive, nemluvim o nejakym pastelkama vyznacenim datu... Ale proste kdyz si vzpomenu jak na tom byl trh s hrama driv ( 10-15 let zpatky ) Proste mi tyhle pindy prijdou usmevne... -
-
Pokles očekávaných peněz je velice reálná věc. Uvědomuješ si prosím tě, že existuje i něco jako náklady? Mně zase smutní přijdou hloupí lidé.
-
-
Prosim Te uz nereaguj... to Te tedy musi vytacet Tve vlastni reakce, ktere tu pises... Udelej to pro nas oba a uz nepis :)
-
-
No, ono to klesání prodeje taky může být tím, že jsou ty hry dost na p... Kdyby se nesnažili hráče oslovit jen "super reálnou" grafikou (viz. vzestup indie her, jak těm se daří i bez extrémní grafiky) a vrážení většiny peněz kravaťákům (jak to například vyřešili na kickstarteru), tak by pak nebrečeli, že se každá AAA hra nekupuje jak rohlíky.
Tím chci jen říct, že nevím jak vy všichni diskutující zde, ale mě opravdu nebaví každý rok kupovat nové CoD a Assassin, jen ty hry ždímají a diví se, že jim klesají prodeje.
Radši si koupím něco co je aspoň trochu zábavné a originální. Řekněte mi, kdo z vás si s pravidelností kupuje AAA hry za 50 euro a kdo má raději nějaké indie za pár euro? -
Pokračování v 80 stránkové diplomové práci na téma "Poptávka na trhu AAA videoher ". Věnováno neznámému diskutujícímu, který ji pak na svém dvorku zapálí svými prdy.
-
Náklady na AAA hry se zvyšují, náklady na marketing také...ekonomická činnost je postavena na růstu, pokud klesne o pár procent samotný HDP...pocítí to tisíce lidí, třeba vyhazovem a mluvíme o krizi. Pokud klesly tržby klasických her 15-20% jak píše kolega, klesají zisky a nějaké tituly jdou i do ztrát. To je krize a nejlepší řešení je omezit množství AAA her na trhu. Proč? Pokračování příště...
-
-
-
ne, to je reakce na "Tezko se nekdy prodavaly hry vic, nez dneska"
"Ale proste kdyz si vzpomenu jak na tom byl trh s hrama driv ( 10-15 let zpatky )"
to je moc hezký, ale v průmyslu se reaguje na aktuální věci, ne změny v rámci dekád. Ty o voze, ona o koze. -
-
Tak to promin , ale to ma teda pekar v pekarne krizi kazdej den, kdyz nedostanes zrovna ten den chut na rohlik a jemu jich tam deset zbyde... :D
Jakto sakra, ze se naklady na kazdou hru zvedaji ??? Kdyz tu mame krizi a nikdo to nezaplati ??? Podivej se, na co se to svadi vzdycky.. od zacatku a porad dokolecka : PIRATI,KRIZE,PIRATI,KRIZE ... a vzdycky to mele nekdo, kdo vydava podprumernou hru... NA PC SE NEDA VYDELAVAT! : Prijde Heroes... prijde Shogun... Prodeje jak blazen ... Krize .... -
-
na debatu na týhle úrovni se teda fakt mám příliš rád.
-
-
-
-
-
A ty tvoje jak z čtvrtý cenový po pár pivech...
-
-
Myslis pravdivy ?? :)
-
-
Myslím lži z nevědomosti...
-
-
Dekuji za padny ARGUMENT :D Od ted Te ignoruji .)
-
Ahaaaa... no.. to rikala driv strana taky.. :D Pritom prave v ty hospode byla vetsinou pravda :) Vis, ono vsechno se nemusi resit slozite a cizimi slovy se to vsechno zabalovat, aby ostatni nicemu nerozumeli :) (Viz ekonomie)
Mne se staci podivat kolem sebe, kolik lidi si hry kupuje a kolik za ne prumerne zaplati... Nezlob se na mne, ale snazis se bejt dulezitej bez jedinyho argumentu .) Vysvetli mi, v cem kecam a ja se rad necham vzdelat :) -
-
Nebudu tě vzdělávat...tvé očividné IQ ti to nedovoluje, už kolikrát jsem z debat odešel nasrán a hlupák, který nedokázal relevantně argumentovat si myslel, že má pořád pravdu. Not anymore.
-
-
-
-
-
-
Jestli je AAA hrou myšlena přehypovaná klišovitá americká blbost s enormním rozpočtem, pak ano, více než cca 10 neprojde. Kvalitních her by se vešly desítky.
-
potíž f2p her je ten že když si to člověk začne platit tak za to ve výsledku zaplatí víc než kdyby daval měsíčně xyz (lahvičky energie a podobny srance....)
-
-
jsi tedy slabomyslny, ze do to cpes vice ?
-
-
Asi si to nepochopil. Kdysi si zaplatil 250/měsíc třeba a dostal si hru, každej na tom v tý hře byl stejně (!!!) . Dneska? hraješ buď zdarma ale v mnoha případech s omezenýma funkcema, že je to spíš za trest to hrát než aby to byla zábava. Nebo jiná verze že si za peníze nakoupíš speed boosty, předměty... defakto si koupíš vše a pak koukáš že nemáš co dělat... za love zjednodušení. Jo to sou na tom pak všichni hráči stejně že, to se pak poměřuje. Problém je právě v tom že si tu hru nemáš jak pořádně užít, někde musíš zaplatit víc než kdysi aby se to dalo zábavně hrát, jinde si koupěma zkurvíš celou hru protože tě to žene dopředu nereálnou rychlostí. Ale dá se to hrát i zdarma ne? :) ( asi jen MWO se dá pařit zdarma, tam není co nakupovat co by zvedlo efektivitu v boji :) )
-
-
Kdyz vis, ze je tam spatny F2P system,proc tu hru hrajes ? Je tady kopec mmo ktere ze nic nestoji, a ty ktere jsou fakt dobre, maji z velke casti dobry F2P!
A mimo to, MOBA hry ukazuji jak super dokazde fungovat F2P bez zasahu do hry! -
No a je zde ještě nebezpečí zrušení "služby" (jak se poslední dobou tvrdí). Neplatiče to přestane bavit, platiči nebudou mít s kým pořádně hrát -odliv aktivních uživatelů. A provoz serverů nakonec bude prodělávat. Provozovatelé hry to zavřou a peníze vložené do hry budou ta tam.
Zlaté dedikované servery!
-
-
-
vsak ano, f2p model jen prosperuje na debilite lidi.
-
-
Já tedy nevím jak u Vás, ale mne osobně zatím žádná hra na mobil nebavila déle než 5 minut. Co mám "chytrý" dotykový telefon tak na něm hraju hry ještě méně než na starém telefonu s javou, vůbec mne totiž nebaví plácat prstama po obrazovce. Koupil jsem si na něm emulátor NES her, že si zahraju alespoň něco normálního, ale drtivá většina se jich stejně nedá hrát, protože na dotykáči není člověk dostatečně rychlej a přesnej. U mne se tak hraní na mobilu smrskává na čas strávený na WC :D u karet.
Co se týče her s mikrotransakcemi, tak tomuto modelu také příliš nefandím. Zkoušel jsem už dost různých her a většinou jsou možnosti FTP hry moc omezované a bez utracení peněz nemá hráč ze hry moc dobrý zážitek, spíš ho to frustruje že jsou "ty hráči okolo" na tom mnohem lépe. Ale najdou se i hry které to mají nastavené rozumně. Viz třeba Path of Exile, v základu (zdarma) nabízí všeho dostatek a nijak tak hráče neomezuje (dostatek prosotru ve Stashi, sloty pro více postav atp.). Pomocí mikrotransakcí si můžete dokoupit pouze kosmetické vychytávky (ledový, nebo ohnivý efekt na čelenku, speciální pety). Nenabízí žádné zvýhodnění platících hráčů v boji, což je pro zážitek ze hry důležité.
Všeobecně na mne ale mikrotransakce ve hrách nějak nefungovaly, nikdy jsem si v takové hře nic za peníze nekoupil, nic mne k tomu nemotivovalo.
Naopak DLC zrovna na mne fungují docela dobře ... bohužel ... protože, když už si koupím hru v krabičce, tak mám sklony mít hru kompletní a bez těch DLC které nějak rozšiřují příběh kampaně ten pocit nemám :).
Nevím, možná už jsem ve fázi, kdy se nejsem schopen/ochoten měnit své návyky a učit se něco jako "užít si hru při plácání prstama po displeji", ale tydle novoty mne moc neberou :D.
Chápu že při takovém navýšení potřebných rozpočtů AAA titulů, které se s novou generací konzolí předpokládá nebude možné produkovat stále tak velké množství titulů na takové technické úrovni. Ale raději než záplavu blbostí pro mobily bych viděl víc titulů které nebudou vsázet na Top technické zpracování (aby nemuseli mít tak vysoký rozpočet), ale zaměří se na hratelnost , příběh atp. Koukněme třebas na minecraft, jak se mu daří i s archaickým vzhledem :). -
-
Na tabletu se dobře hraje Tekken 3 přes PS1 EMU , to je fakt super ... Jinak taky striktně na hajzlu a to buď nějakej dobrej tower defence nebo zumu *3*
-
u mňa je to podobne *4* Nejaké DLC si občas kúpim... free-to-play a ostatné len vyskúšam ...a žiadny efekt *1*
-
-
skus WoT, ten utoci na najstarsie chlapcenske tuzby, ci ty ked si mal 6 rokov si nechcel byt tankistom? *1*
-
-
-
Nechci popírat, že slečna (či paní teď nevim) může mít pravdu, nechci ani popírat, že mluví vcelku rozumně, ALE:
CO se taky takhle zamyslet nad kvalitou těch AAA titulů. Ono práskat jeden trailer za druhým, říkat jaký super cool to je apod. něco stojí, jen na reklamě by se mohlo hodně ušetřit a prodávalo by se to myslim stejně. Pokud by se ušetřený peníze investovali do inovací a ne se jen spolýhat na ždímání, prodeje by podle mě rostly a ne klesaly. Každej soudnej člověk si přece musí říct, že když po stý dostanu totéž nebo téměř totéž, proč bych sakra kupoval další díl. To už mě prostě musí přestat bavit. Radši peníze který bych dal sem, dám nějakýmu jinýmu titulu. A to je jen jeden důvod poklesu prodeje.
O často hnusným DRM který platícímů hráči akorát háže klacky pod nohy ani nemluvím. To je často taky často rozhodovací částí spotřebitele, jestli koupí nebo ne.
Pak Image firmy jakou si buduje. Nebudu jmenovat, ale jsou firmy který mě prostě podvedli, nebo alespoň tak to vnímám (někdo by souhlasil, někdo ne) ale prostě nechci riskovat že dám peníze studiu za nějakou hru a nakonec skutek utek. A tak je to stále dokola.
Další věc co mě třeba štve je jak studia přistoupila k DLCčkům. Já neříkám že to je zlo, ale často to vypadá jako kdyby vyštíply něco z celý hry a pak za doplnění chtěli zaplatit.
Takhle je to prostě špatně to se na mě nikdo nezlobte.
Krátká herní doba - viz Crysis 3. 5 hodinek? Vážně? Tak jo no, a za kolik to prodáváte? Za 1200 ve dni vydání?? Ok no, tak to asi oželím. Chápu že technologie na grafiku, ozvučení apod taky něco stojí, ale jen ta grafika hru nedělá...
Najednou mám několik důvodů proč můžou klesat prodeje...
A proboha, doufám že jsem na diskusy s rozumnejma lidma, tak doufám že se tu nevyloupne střevo co mi řekne "jsi prostě kkkkkttt a nerozumíš tomu". Já se rád nechám poučit a dovedu uznat když nemám pravdu. V tomhle případě si myslím že v jistých bodech určitě pravdu mám. Nesouhlasit je vaše právo ale proboha chovejte se už lidi... -
-
Kvalita vetsiny titulu je zpravidla vysoka. To neznamena, ze jsou dokonale a bezchybne, ze by na nich nebylo co udelat lepe. Ale je potreba si uvedomit, ze se jedna o slozite a rozsahle softwarove projekty, na kterych po radu let pracuji desitky az stovky lidi, casto v ruznych regionech. Uz jenom z hlediska rizeni je to velmi narocne. A ten vyvoj her je rok od roku rozsahlejsi a slozitejsi. Takze ja bych problem spis videl v neprimerenych ocekavanich hracu a jejich netoleranci. Prestoze ani oni sami nejsou dokonali a nenosi ze skoly jenom same jednicky, ani ve svem zamestnani nepodavaji jenom dokonale a bezchybne vysledky.
A priznavat si chyby, nekteri to umi, nekteri tím jsou dokonce proslaveni, ale obecne je to tezke, ani treba redakce games.cz nepodava vzdy dobre vysledky a nasledne si to neumi priznat. A rekl bych ze ani vetsina hracu se verejne nehlasi, kdyz nemusi, ke svym chybam, ve skole, v praci ani jinde. Jsme proste lidi, nejsme dokonali. A plati to i pro vyvojare. Proste opet pripad nerealnych ocekavani. -
Jsou tu tituly, ktere byly slusne, hratelne, ale malo lidi o nich dostatecne vedelo, coz jim zredukovalo potencialni hracskou zakladnu (tedy platici zakazici). Je treba se udrzovat v povedomi, bo myslis ze si po mesici nekdo vzpomene, ze jsi anoncoval vydani hry za mesic a den?
-
jsi prostě kkkkkttt a nerozumíš tomu *15* *15*
Ale ne, teď vážně. Kolikrát by se měli skuteně zamyslet nad těmi skvosty, které pouští do obchodů. Šílenej marketing a obrovský promo akce, kde stejně akorát kecaj, mi přijdou úplně mimo. Přitom by dle mého názoru stačilo přijít a sdělit, co ve hře je, jak to vypadá, jak se to hraje...jak je dlouhá, že ehm. Jenomže, to by dnes bylo: "je to úplně stejné jako minule, delší kníry, větší exploze, kratší kampaň, vypneme servery rok starý hry, shut up! Kupujte!!
Proti konceptu DLC ani nic moc nemám, jen tedy "day one DLC" dost smrdí.
Taktéž si myslím, že firmy musí vědět, že si za velkou spoustu svých neúspěchů (=komerčních) můžou sami - sami si to podělali!! Ovšem tohle pustit do éteru? Mno nevim nevim. Snazší je ukázat na piráty, že. Tady si opět za sebe troufnu tvrdit: kdy už konečně nezačnou vnímat pirátství jako problém, ale jako příležitost?! Nabídnout něco víc, jinak? -
-
Se spatnym marketingem zapadne i dobra hra, potom je ztratova a v dusledku toho muze skoncit i dobre studio. Zatimco pro tebe je to jen zabava, pro jine je to zivobyti a dalsim tam jde o velke prachy. Vsedim se, ze kdybys ty byl investor a vlozil do nove hry 30M$, zacal by ses na spoustu veci divat okamzite jinak. Mej pro ne pochopeni. Dobry marketing je nutnou a neoddelitelnou soucasti prodeje a to i her.
-
-
DObrá hra zapadne právě k vůli "špatném" (dobrému) marketingu velkých firem, páč těmi nekonečnými taháky a super cool trailery všechny zlbnou a ukážou, že tu jsou jen oni a jejich hra a na ten trailer Pepy z kontinentu Ozo co támhle běžel dvacetkrát méně než financovaný si nikdo moc nevzpomene. Proto nemá "dobrá" hra takový dobrý marketing.
Jinak neříkám že je to z hlediska marketingu špatné. -
-
Ano, ale takhle obchod funguje uz minimalne od dob, kdy se prodavaci na trzisti navzajem prervavali, tedy nejmene nekolik tisic let. Snaha zaujmout svym produktem k tomu proste patri.
Premyslim, proc lidem zrovna na hernim prumyslu vadi tolik normalnich veci, ktere se bezne deji i jinde. A jedine vysvetleni, ktere me napada je, ze herni prumysl ve velke mire oslovuje "naivni" mladistve, pro ktere je to prvni stret s realitou a tim, jak ve skutecnosti funguje svet. A tito to se svou nezkusenosti jeste nedovedou spravne vyhodnotit a frustraci z rozbijeni jejich naivnich iluzi si vybijeji zaslepenym nadavanim na dabelske vydavatele.
-
-
-
Souhlas.
-
-
-
10 AAA titulov nikdy ani v jeden rok nevyslo!!!!
-
-
Co to vůbec má být ten AAA titul? Hra, která stála 200 melounů (3/4 z toho marketing), za 4 hodiny to člověk proběhne a za týden si nevzpomene?
-
-
Je to vysokonakladovy titul, nekterem dela velky tym lidi po nekolik let a ktery je obdaren plnou paradou - dabing, originalni zpravidla orchestralni hudba, filmove sceny. Mne osobne by nevadilo, kdyby AAA tituly zlevnily a vratili se svym provedenim do 90 let, tedy textove nikoli dabovane dialogy a podobne. V podstate k tomu, co ted mozna prinese kickstarter, treba Wasteland 2. Ale obavam se, ze tohle by uz neprekousla ani vetsina hracu, kteri se povazuji za tradicni a nemaji ty dnesni novoty radi.
Mimochodem, na marketingu neni nic, ale vubec nic, spatneho. -
-
mne je uplne jedno jestli hudbu do hry slozil svetoznamy skladatel nebo jestli postavy dabuje filmova hvezda za milion dolaru spis bych si radsi zahral o 10 misi vic nez aby 90% rozpoctu spolkly poplatky za licence a "hvezdna jmena"!!! Stejne nejlepsi hudbu k hram vzdy slozili malo znami autori
-
Tak ono o ty marketingový kampaně v našich končinách stejně skoro nezakopnem, ale zrovna u her (a vlastně u všeho ostatního) mi vadí vyloženě zbytečně drahé marketingové akce, přičemž jsou produkty (hry) ve výsledku strašný blbosti. Kdyby kolikrát skrouhli rozpočet na marketing a přidali grafikům, ať postavy vypdaj někdy taky jako lidi...
Když se podívám na Homefront a co z toho nakonec vylezlo... Nynější Medal of honory...
A tvůrci dayz nepotřebovali jezdit v tanku po El Ej, aby každej náhle kupoval armu 2 -
-
Dokud naklady na marketing predstavuji vyssi prijem, tak maji ekonomicky smysl.
Viralni marketing je velmi ucinny, ale jen vyjimecne se rozbehne levne sam od sebe, rozhodne s tim nemuzes pocitat jako s bezne pouzitelnou metodou. Ale kdyz se rozbehne, tak potom dokaze dobre propagovat i velmi zbugovanou hru, ktera rozhodne nedosahuje kvalit beznych AAA her o jejichz kvalitach se tu vetsina nevybirave vyjadruje. To jsou proste paradoxy.
-
-
-
-
-
Tohle už je třetí rozhovor s Raymond, který mi přijde mimo. Mám opravdu problém ji jako vývojářku respektovat.
-
-
To nejsi sám, kolego, a to je to u mě teprve první rozhovor s ní, který jsem četl.
-
a proč vzdyt mluví rozumne
-
-
Ac rozhodně neni AA titul.