Přejít na výpis diskuzí
Jade Raymond: „Velké firmy se nevzdávají inovace“
22.4.2013 | Aleš Smutný
47 příspěvků
-
Je taky pravda, ze vetsina AAA titulu je proste mainstreamove zamerena, tj. pro masy. A prumerne iq kolisa mezi 90-100 body. Proto budou ti, co bazi po kvalite a inovaci vzdy v mensine. Proste se nespokoji jen tak s necim a jejich intelekt neuspokoji komercni brak(tm).
-
Nevím, jestli je zrovna DD to co jsem měl namysli, o MGS to zrovna neplatí (nevím, hrál jsem jenom jedničku), ale víte co jsem tím myslel ne?! *3*
-
Yoi don't say!
-
To je zase cukru, tobě dala mladá teprve včera, přiznej se.
-
Oh. Read Dead Redeption.. jak bych mohl zapomenout.. Miluju naprosto.. už jenom kuli té dokonale provedené přírodě se k tomu občas vracím.. Neviděl sem snad lepší žijící přírodu než v téhle hře.. všechna zvířata měla svůj smysl a svůj život... A vůbec celá hra je naprosto úchvatný příběh... Což mi také připomíná GTA série od začátku do očekávaného..
-
Myslet si muzes co chces, dokonce ti ani nemusi sedet a pres to vsechno mnohe aaa tituly jsou kvalitni a zabavne.
-
Presne, ja si rad vybiam z aaa titulu i z indie titulu, vsude je neco dobreho a vsude je nejaky odpad. Z AAA titulu se mi libi treba Heavy Rain, Metal Gear Solid 4, Dark Souls, Dragon's Dogma, Red Dead Redemption, Batman Arkham Asylum, TW Shogun 2, Dishonored, Far Cry 3, Uncharted 2, LotR War in the North a spousta dalsich.
-
Nechtěj vědět, co si myslím o výčtu viz níže a pokračování raději ne...
-
viz výčet níže... + výčet by mohl pokračovat...
-
Tak já vidím hodně pokroků u AAA her.. zrovna sem koukal na nové video Dragons Dogma.. to mě velice bavilo.. přitom je to AAA titul od velkého studia... Těším se na Rome Total War.. líbila se mi celá serie Mass Effect i Dragon Age.. i ta dvojka, kterou všichni tak nenávidí.. Líbi se mi mnoho AAA MMO jako Guild Wars 2, Age of Conan, SWTOR a vše jsou to velké tituly od velkých značek.. dále nedávno sem dohrál Star Craft.. Od Blizzardu celá značka WarCraftu a StarCraftu jsou velké značky a jsou velice povedené... a výčet může jít dál.... Všechno jsou to velké tituly od velkých značek a při tom je lidé (mnoho lidí) mají rádi..
-
Výjimka potvrzující pravidlo...
-
Total War pouze příklad.. Dá se vztahovat k téměř nebo jakékoliv AAA...
-
Ony právě ty zaběhnuté "tutovky" mě začínají (respektive začaly už dávno) dost štvát, pokrok minimálně stagnuje, s každou další "tutovkou" mi to dnes spíš připadá, jako jeden krok vpřed, dva dozadu.
-
No pro mě teda je mnoho AAA titulů, které miluju... To by mě teda zajímalo kdo hraje ty AAA tituly když jsou všichni takový milovníci Indie... Většina her má něco osobitého.. ať je to malá skupinka lidí co se snaží zviditelnit nebo velká skupina lidí co pracuje na nějakém velkém titulu.. všichni na tom tvrdě pracujou ať tak nebo tak.. je tam spousta lidí, kteří tu hru mají rádi a chtěj jí udělat dobře.. jak v Indie tak u velkých firem... Nemyslím si že by to bylo tak že teda jako budou pracovat na tom Rome Total War 2 jen aby teda vydělali nějaký peníze.. vsadim se že tam jsou tuny zapálených lidí, které to baví a chtěj udělat pokračování Rome Total War nejlepší (podle některých) hry ze série Total War.
-
Ale on to je většinou komerční a neosobitý bullshit, na to se nedá nic říct...
-
máš vánoce viď?
-
Tak někdy si člověk připadá jako že je jedinej kdo má holku a zároveň se hodně zajámá o hry.
Ale k věci... Přijde mi občas že se řešej neřešej takový prkotiny... Všichni v hernim průmyslu furt na někoho nadávaj ale ve výsledku nám pořád vychází spousta skvělých her jak z indie tak z velkých firem.. já teda osobně hraju spíš AAA tytuly.. ale i tak.. uznávám že je hodně zajímavých indie her.. Připadá mi směšné jak furt lidi nadávaj na velké vývojáře v nějakém směru.... Jako by indie směr byla jediná osvícená pravda a velká studia jsou pouze zlý kapitalistický komerční pojídač lidských duší... Nebo tak něco... Oba vývojářské směry mají své fanoušky a ani jeden není špatný nebo dobrý, či lepší.. nehctěl bych aby se velká studia chovala uplně jako indie... Kdo by pak vyráběl velké osvědčené a zaběhnuté tutovky, které "baví každého" (nebo aspoň mě)...
Přijde mi to spíš jako starý známý vzorec "závisti", kdy indie vývojáři záviděj velké finanční prostředky a slávu velkých studií.... tak teda jim aspoň přilepí nálepku "komerční a neosobitý bullsht"... aby se neřeklo... -
Bacha na takové borce. Někteří jsou tak dobří, že pak vydělají tolik, že si klidně koupí co chtějí a to včetně milenek *3*
-
Jade Raymond: „Velké firmy se nevzdávají inovace...“
Ja: "...v oblasti marketingu!" -
Podle Jade Raymond, v současnosti šéfky Unisoft Montreal. Unisoft, asi překlik z Ubisoft:-D