Přejít na výpis diskuzí
Jagged Alliance: Back in Action - recenze
21.2.2012 | Ondřej Švára
102 příspěvků
-
Věř tomu, že kdyby si ti kritici Plan & Go hru vyzkoušeli, víc jak polovina by ji nakonec dohrála. Je to takový prvotní zklamání, že jim výrobce nevyšel vstříc a že to hrát nebudou. Ono to v nich nakonec uzraje a většina to přeci jen skousne*3*
-
Souhlasím s recenzí, hra má svoje mouchy jako každá jiná a zarytí příznivci JA2 budou naštvaní, že jim neudělali JA2 jen v nové grafice, ale uvědomme si, že by zase ostatní lidi nadávali, proč dělají po 10 ti letech stejnou hru v novém kabátě. Hold píše se rok 2012 a doby, kdy jsme plánovali pohyb o tři políčka podle figurky v JA a i UFO byli sice zábavné, ale jsou nenávratně pryč a nejsem si jistý, jesli by to dneska okouzlilo tolik hráčů aby se hra zaplatila. Já i když si hry moc nekupuji tuhle jsem si koupil a nelituju. Hraji ji asi 10 dní a jsem spokojenej. Nevadí mě, že jednu základnu o cca 25 lidech dobývám celý večer hlavně , že se pořád těším co bude dál. Jojo ty milice....... *7*
-
S hodnocením 7/10 se stotožňuji, nicméně divím se, že autor recenze nezmiňuje dvě dosti zásadní vady:
1. Není možnost vytvoření vlastního žoldáka přes IMP
2. naprosto zmršené milice. Jak jejich systém vybavování a spravování, tak jejich účinnost v boji.
Opravit tyto neduhy a je to hra hodná zlata, na dnešní poměry. Veškeré další chybky bych přehlídl.
btw.: Plan and Go systém mi vyhovuje více než Turn Based. A to jsem byl vždycky jeho zastánce *3* -
Skoro z každé zabrané provincie ti něco jde. Z dolů samozřejmě nejvíc a některé kšefty, taky nejsou zadarmo.
Každopádně pokud si chceš opravdu hru líp užít doporučuju tento mod, který upravuje a předělává spoustu věcí ve hře.
(http://boards.jaggedalliance.com/index.php?/topic/1278-mod-blue-dawn/).
Zatím je to první verze, ale když něco vytáhnu, tak přidává kupu dalších zbraní (i české např. Bren 805, či Scorpion EVO 3 *3* ), upravuje jejich účinnost více k reálnému vzoru, jde v něm nastavit lepší základní vyzbrojení milice a také zvolit jiný obtížnost hry. -
Co je platné, že objekty vypadají reálně když nejdou používat. Na co je místnost plná skříní když nejdou otevřít ? Na co jsou zdi které jdou odpálit jen na určeném místě ? Je tam doprava vrtulníkem ? Jdou opravovat neprůstřelné vesty ? Stačí jedna tuhá přestřelka a můžu jít na letiště pro novou.
-
je dobré si vše promislet *1* to je dobrá mišlenka *1*
-
naproklad dobitim dolu
-
Ahoj chalani, mám dotaz.
Jak se dají ve hře vydělávat peníze kromě prodeje věcí a sbírání té trochy peněz z mrtvol?
Myslel jsem, že za splnění úkolu dostanu peníze, ale jde o otevřený svět bez zakončovacích misí.
Děkuji -
chovaj sa slusne tu nie si doma *16*
-
nezatracuj dokud nezkusíš *3*
-
no nevim, ale u mě stačí jedna rána sniperkou do hlavy a je na 80% tuhej (pokud nemá helmu) a těch 20 procent se minu do těla. pak to chce 2 a více (samo podle vesty). Brokovnicí samopalem či kulometem kosím ty čmoudy v kraťasech taky na jednu ránu (dávku).
-
Myslíšmáš pocit, že ta tvoje poloangličtina z tebe dělá chytřejšího člověka? *1* -
No já jsem na Jegid Aliance miloval právě ty tahy, kdy jsem si mohl s každým pinčlíkem všechno v klidu promislet. Tak remake jo? Co má být tohle za vylepšováky, to vážně nechápu, protože jsou to spíše zhoršováky! Bez tahů to nechci. Táhněte!
-
Snad nějak vyřeší tu odolnost.Nepřátelé jsou divně odolný a padnou až po několika ranách do holé hlavy.Divné.
-
Jé, kdo kde mluvil o tom, že Kristus je zklamán?
-
Plan & Go .... trpí stále stejnými neduhy jako už před léty , kdy jsem něco podobného hrál v Rainbow Six (či jaká prototeroristická týmová FPS hra to byla) . Sáhodlouhé plánování postrádá smysl protože cíle nejsou statické či 100% předvídatelné a plácat se po ramenou že mám tu možnost naplánovat celou misi dopředu je ubohost .
Možnost definovat profily chování k různým situacím či částečná UI (s ohledem na jednotlivé osobnosti žoldáků hmmmm ) a vhodné autopauzování by hře sedlo lépe .
Přiznám se díky Plan & GO jsem zavrhl i Frozen Synapse a že jsem se těšil ..... -
Já bych spíš uvítal přímé srovnání Jagged Aliance: Back to Action se starší Hired Guns :The Jagged Edge ..... už kvůli tomu , že se ukazuje , že některé části (Herní interface , sklady sektoru ,upgrade vybavení...) byly lépe zpracované tam , než v novém a oficiálním remaku .
-
Mezi slepými jednoooký králem ;)
-
pěkně napsaný, naprostý souhlas.... hlavní je, když hra baví a JA:BiA mě opravdu stále drží
-
Naprosto se Stalkym souhlasím. Hra mě baví a jsem rád, že po tak dlouhé době alespoň takovýto "oprašovač" vyšel, i když není dokonalý :-)