-
podle En Wiki první "počítač" byl postaven v 1872, Moderní "počítač" 1931 což odpovídá tomu co nás učili na základní škole že první PC už byl za 2 světové války. Pokud by tento Počítač nebyl vynalezen tak nejmodernější Hi-tech hry by byli: Člověče nezlob se a Prší.
Tím chci říct že bez počítačů, bychom po sobě ještě házely klacky a kameny. Žádné dálkově naváděné střely a podobné capiny, žádný mobil, komplet elektronika by neexistovala. Ve všem je "Počítač" neboli výpočetní procesor.
Vem te si to takhle První světová válka začala 1914 a skončila 1918, Druhá světová válka začala 1939 a skončila 1945, pokud by nebylo Počítačů které za 2 světové války nebyli tak vyvinuté tak dnes je 4 světová válka.
Díky PC dnes nemají lidi čas na takové Pi*oviny jako je světová válka. Kdo může tak na hodinu dvě si zaválčí a nemusí trčet 3 roky na frontě a modlit se aby válka skončila jen aby se mohl vrátit domů.
Jednoduše bez PC by tu nikdo z nás asi nebyl. -
-
Ehm ... pro tvoji informaci ... pro navigaci strel se pocitace pouzivaj poslednich nekolik (cca 2) desetileti, ale navadene strely existovaly uz davno predtim. Existuji totiz i jine metody ... vime? Totez plati trebas o letadlech ... japa to chudak boeing udelal, ze jeho nejslavnejsi troj 747 ... kterymu je ... voiala !45! let ... lital po celym, svete ... zcela bez pocitacu ??? A sposta stroju nema nijak zvlast modernizovany vybaveni dodnes.
-
ne kamo, diky kompum ty capiny jak pises, maji akorat moznost daleko efektivneji vyvijet a vyrabet :) A valci se fest. Jen pro priklad v USA na tom zavisi ekonomika, takze se musi valcit.A ze je v zapadni Evrope klid, tak to urcite neni tim, ze Merkelova a spol hraji COD.
-
Se divím, že PC v současnosti nevodí stařenky přes ulici...
-
Němci "naváděli" rakety bez jakýkoliv elektroniky a celkem přesně.
-
První "PC" vzniklo v sedmdesátých letech - nezaměňuj pojem "Personal Computer" a čistě jen "Computer" - za 2.sv války žádné PC nebylo.
-
Samozřejmě, že by počítače, mikrovlnky nebo telefony mohly existovat, neboť "počítač" automaticky nemusí znamenat pouze "PC" - to od IBM.
-
-
Gratuluji k další kejdě co jsi vyplivl do diskuze.
-
Bez PC by tu nic nebolo.
-
nuž žiadny herný svet by nebol :) na čom by sa potom tie konzolové hry programovali? :) proste konzoly žijú a sú tu len preto, že existuje PC...bez PC by konzoly neboli :)
-
-
Tak samozrejme ze byl. Jeste v dobe, kdy uz PC dominovalo, tak se bez problemu daly sehnat workstationy postavene na jine architekture a to nejen od Apple. V roce 1999 jsem pracoval na stanicich od SGI (MIPS arch, Unixovy OS IRIX) a SUNu (SPARC arch, OS SunOS a posleze Solaris). Programoval jsem na tom v C, obcas s OpenGL a nasledne jsem to kompiloval pro ruzne platformy. Sice ty workstationy byly drahe jak cert, ale vykonem (ty SGI masinky) to strcilo do kapsy i ty nejvykonnejsi PCcka te doby a zrovna na programovani to bylo prijemnejsi, protoze jen samotna rekompilace vetsiho projektu, ktera na mem domacim P2 500 MHz trvala nekolik minut, tak na SGI strojku trvala desitky sekund :)
-
-
Presne. Prijde mi to jako nedavno a pro nekoho uz to je pradavna a neznama historie.
-
-
Přitom je to přesně naopak, že :D ..... Dříve byly konzole, než PC. Například třebas takové NES (Nintendo entertainment system tu byl již v roce 1977 (a to určitě nebyla první z konzolí, spíš už jedna modernější). Kdežto termín PC jako osbní počítač se ustálil jako termínus technicus pro osobní počítače řady Intel x86 až po roce 1980 :).
-
-
Docela sranda jak funguje dnešní fanatismus, ty pcčkáři mají v hlavě totální pyču, ale totální, radějí naklikají bez přemyšení mínuska jako ta pyča veskoslav a myslí si, že tak potlačí pravdu...
-
dobrej pokus bro
-
Meles ptakoviny hosanku ... ale to je tom, ze si vytah vcera ruku z nocniku ...konzole naopak navazaly na zmensovani pocitacu, ale veskery sw se pro ne vyvijel ... prave na pocitacich, protoze konzole byl vetsinou jen chip s procesorem, nejaka ta ramka a nejaka epromka kde byl vypalenej kod.
-
To tady nevysvetlis, spouste lidem uz znacka PC prijde jako obecne oznaceni pocitace, nikoliv jako jedna z hw platforem, takze nepochopi o cem mluvis. Je to stejne, jako kdyby playstation vyhral konzolovou valku a lidem by pojmy playstation a konzole splynuly v jeden a pak by playstation rikali vsem konzolim a mel bys tu playstation od nintenda, microsoftu, segy nebo atari.
-
tu jde spíš o tú "vec" na který se začalo programovat ne o to kdy se ustálil pojem PC *4*
-
napsal jsem snad něco co není pravda ? :D ... nebo se to jen někomu "nehodí" :D
-
-
Koukám, tady zas někdo přečetl jen první odstavec článku, co?
-
-
reakce nebyla na článek, ale na post pisatele v diskusi.
-
-
Oj, sorry. Jop, pak máš pravdu - "PC" opravdu až po konzolích.
-
-
-
77? to uz byl na svete druhej apple...
-
-
Také nebyla řeč o počítačích jako takových, ale o termínu PC.
-
-
PC neboli "Personal Computer" == pocitac, dostatecne maly a levny, urceny pro vyuziti JEDNIM uzivatelem. Predchudcem byly salove pocitace, jejiz cena (i provozni) byla astronomicka, a proto se jejich cas musel peclive delit a planovat klildne i mesice dopredu. Tenhle koncept byl pozdejs doplnen o konzole pro uzivatele = tupe zobrazovadlo s klavesnici. To nic nemenilo na tom, ze uloha kazdeho uzivatele mela nejakou prioritu, nejaky vymezeny cas kdy mohla bezet ...
PC nema zhola nic spolecneho s architekturou x86. Mam tu krabici od atari na ktery je ohromnej napis "Personal Computer".
-
-
-
-
-
-
Parádní článek jen víc takových v LEVELu i na webu.
-
prečítal som, ale zaspal som takmer od nudy...už viem, prečo som prestal kupovať herné časopisy...
-
-
Protože je tam na tebe moc málo obrázků, co? *1*
-
-
Veskoslave velice jsi mě zklamal. Místo, aby jsi mi napsal ultrabook s 12hod. výdrží a 128/256 SSD diskem, tak jsi utekl zbaběle do anonymu a začal dělat bordel v diskuzi. Čekal jsem, že s k tomu postavíš jako chlap a najdeš mi levnější utrabook než AIR a ono nic, slehla se po tobě zem. Nevím, co si mám teď o tobě myslet. Píšeš jak je mac předražený a ani mi nepostneš jiný ultrabook, který má 12hod. výdrž a 128/256 SSD disk a je levnější. Do té doby než mi to pošleš, si budu o tobě myslet, že jsi pouhý lhář.
-
-
Veskoslav opět potvrdil svou pověst prolhaného diskuzního primitiva a zatímco budeme spát, on si bude celou noc zuřivě naklikávat plusy, aby všem ukázal, jak nám to tady natřel. *2*
-
-
zatial je jefiny clovek ktory vie ako diskusia funguje. Cudujem da ze pokracoval v rozhovore s Alucardom ked ten blbec nedokaze pochopit ze existuje alternativa k Macu.
-
Jistě, nespím, nejím a jenom se tetelím, jak Tě sundám.
-
-
Samozrejme a pak prijde druhy pozadavek, musi to byt srovnatelny s Macem, takze na tom musi byt OSX, takze to musi byt Mac a dostavame se do dementova logickeho paradoxu. Konzole je lepsi nez PC protoze muze byt v obyvaku pod televizi. *15*
-
-
Co to plácáš Butthurt. Já chci, aby mně našel Ultrabook s Windows 8.1, který stoji méně než AIR, má stejnou výdrž 12 hodin a má stejná SSD disk. Pokud tvrdí, že je MAC předražený, tak to musí takovým notebookem doložit. Takže hledejte zlatíčka...
-
-
Ultrabook Toshiba Satellite U920t-104
Sice vydrží jenom 9 hodin, je cca o 1/8 tlustší, není na něm jablko, má pouze 4 GB RAM a slabší grafiku. Ale má silnější procesor a stojí cca o 15 levněji než MAC. A ano většina lidí s MACkem ho má na psaní a do školy. Na práci si toto nikdo nekupuje. Na práci má Apple jiné produkty. -
-
Tak to se trochu pleteš. Air se stále častěji používá jako stroj do terénu. Naprosto perfetkně stíhá Lightroom pro fotografy a pokud s sebou nemáš externí střižnu napojenou na auto, tak i jako rychlá střižna s FCP/Premiere Pro. Proč ho mají študáci je spíš cena. Přece jen je pro ně výhodnější Air cenově než Pro. K té výdrži o které jste se bavili, tak ani jeden nemáte pravdu. Air doopravdy vydrží 12 hodin ale v OSX prostředí. Jakmile přes bootcamp nabootuješ do Win, tak to spadne na nějakých 8-9. Jeden čas jsem raidoval ve WoWku na baterku v OSX a pohoda cca 4 hodiny hraní a odcházel jsem ještě s 40%, ale ve Winech bych ani nedojel raid. Chtělo by to ještě v MS zapracovat ikdyž 8ky se v tomhle docela zlepšily, ale furt to není ono.
-
To snad nemyslíš vážně? Menší rozlišení obrazu, menší obrazovka, Intel 4000 místo Intel 5000. Navíc je to plastový tablet. Ty jsi mi vtipalék, ok ještě máš dva pokusy....
-
-
Co tak poslat odkaz na AIR 13 mid 2013 or early 2014 za 14,500. hned si ho koupím...
-
Oficiální e-shop? Vážně? Kupuješ i u nás přímo od výrobců nebo od prodejců! To, že jsi nejspíš ichtyl a za každou cenu mě chceš zesměšnit, no tvůj problém. Doporučuji si tam někdy zajet, docela ošklivě by ses divil, jak někteří prodejci jsou levnější než ty oficiální e-shopy. Navíc budeš se divit znova, ale Apple pořádá i takové no, akce, kdy vyprodává staré modely atd. A ano, originální MAC s jednoroční zárukou a 13 displayem seženeš už kolem 14,5! To, že to nechceš chápat nebo to, že mě chceš za každou cenu přesvědčit, že jsem lhář, to už je tvůj problém a tím s tebou končím.
-
Takže si raději vezmeš ašušáka, který má sotva poloviční výdrž a je o tři tisíce levnější a má menší rozlišení displeje a navíc naprosto na prácí nevhodné 16:9. Bravo, bravisimo...
-
To Jablko ty barbare, to jablko je to nejdulezitejsi. Zvysuje vykon cpu o 125%, velikost disku o 67% a coolness factor o 9001%. To je neco jak konzole. Tam ta poloha pod televizi taky zvysuje fps a detaily. *15*
-
Ano podle recenzí můj mobil vydrží ani ne den, když na něm píšu sms, jsem na netu a poslouchám hodinu hudbu. Navíc ani MAC mi nevydrží Těch tvých 12 hodin. To ti vydrží, když ho zapneš a necháš ho být... *7*
A ano, raději si vezmu ASUS ZENBOOK UX32LA-R3043H Aluminium než nový MAC. -
Takže na scénu přichází kamarád. Ok, jak nečekané :D Co tak si přečíst recenze. Při sledovaní videa prý jenom 3,5 hoďky a ty máš tu drzost mi to poslat jako konkurenci k AIRU, Já na tebe nemám slov, vážně nemám. Zase lžeš. Na americkém apple shopu stojí nejlevnější 11, 899 doláčů což 18000KC a u nas vyjde na nějakých 25000 což odpovídá našemu DPH. takže kurvaa drát přestaň lhát
-
Já jsem krysa?! Tento ultrabook má kamarád, proto jsem ho vybral! A ano, řekl mi, že mu vydrží 9 hodin! Takže táhni do hajzlu a ano MAC je předražený u nás?! Jestli nevíš, co slovo předražený znamená, zajed si do Německa a podívej se na ceny stejným produktů!!!! Chápu, že umíš jenom urážet, ale takto to v realitě nefunguje.
A zpracování je jediné, čím MAC vyniká. Ani dispay, ani systém, ani střeva. Nic z toho. Jenom zpracování má perfektní, ale to rozhodně není důvodem k tomu, aby stál u nás, opakuji u nás, tolik, kolik stojí. Mimochodem, nový nejlevnější MAC Air stojí v USA cca 14,5 tisíce (u nás 23 000). A rok navíc záruky a doprava lodí nestojí 8,5 tisíce! -
http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2013/toshiba-satellite-u920t recenze, kde uvádí. že to má problém vydržet 5 hodin. Veskoslave, ty jsi, ale ulhaná krysa
-
-
Bohuzel, 9h neni 12h, sice to ten air vydrzi jenom s vyplym displejem ale nevadi. Tloustku ti neodpustim, te je primo umerna efektivita prace a je to nejdulezitejsi parametr a Toshiba nikdy nedosahovala kvality Applu. GGG je 5 lety syn Radka Hulana?
-
-
Ja chci svet bez postizenych konzoledeti a taky te tu musim trpet. *4*
-
-
Tak to je odpověď hodná pc-inteligenta. Jsem nevěděl, že Windows způsobují trvalé poškození mozku nebo snad ty hry na blízko? Těžko říct...
-
-
Kdo ví co všechno W8 způsobuje při dlouhodobém užívání *1*
-
Nejak ti dochazi napady, tohle uz je nuda
-
-
-
-
-
Každý anonym je Veskoslav a každý Veskoslav je anonym. Jak prostě, Watsone, jak prosté.
-
-
shitstorm detected
-
-
Býbrovi se zase zlomila páčka.
-
-
jednoducha odpoved:
sebetrapnejsi hra by stala 2000 a jeste byste ji museli po dohrani vratit aneb jak rikaj konzolisti, neni dulezity kolik a za co, ale hlavne PLATIT *6* -
No ty vole ... lidi co vy tu řešíte, mě připadá jak kdyby ste byli nějak mozkově postižení, nebo co. *7*
-