-
Presne. Prijde mi to jako nedavno a pro nekoho uz to je pradavna a neznama historie.
-
To tady nevysvetlis, spouste lidem uz znacka PC prijde jako obecne oznaceni pocitace, nikoliv jako jedna z hw platforem, takze nepochopi o cem mluvis. Je to stejne, jako kdyby playstation vyhral konzolovou valku a lidem by pojmy playstation a konzole splynuly v jeden a pak by playstation rikali vsem konzolim a mel bys tu playstation od nintenda, microsoftu, segy nebo atari.
-
Ty jsi v prispevku, na ktery reagujes, videl tvrzeni, ze PC je MS? Troubovite zni spis tvrzeni, ze PC je Linux. PC je hw platforma, kdezto linux je sw platforma, ktera se neomezuje jen na pc.
-
Pár detailů:
Acorn byl velmi důležitou společností, i když je moc lidí nezná. Jejich BBC Micro musí znát každý, kdo někdy hrál Elite - tam totiž vznikl. Navíc vymysleli architekturu ARM.
MSX byly jednu dobu hodně rozšířené, hlavně coby klony. Vyráběla je Yamaha, Sharp,... Pár se jich dostalo i do našich krajin.
Internet existoval už v době osmibitů v 80. letech. Ovšem v docela jiné podobě. Připojení bylo vytáčené a musela se zavolat přímo BBS, na kt. jste se chtěli připojit. Už tehdy si tak mohli uživatelé osmibitů vyměňovat data. Samozřejmě, programy pouze v rámci dané platformy.
Laptopy podobné Z88 jednu dobu existovaly, bohužel brzy zanikly. Daly by se k nim zařadit počítače Atari Portfolio, HP95LX, HP100LX, HP200LX, HP1000CX, Sharp PC-3100, Poqet PC, ZEOS Pocket PC.
Například HP200LX byl téměř úplně PC kompatibilní, na 2 dnešní 2500mAh Ni-MH akumulátory vydrží pracovat obvykle alespoň 20 hodin a váží ~250g. Jako systém měl DOS s grafickou nadstavbou. -
Veskoslave není ti opravdu trapné že za tvojé trapné kecy se staví redakce, pomáhá ti s jejím výmazem Hochu hochu už se konečně prober, tvá mentální nevyrovnanost ti zřejmně nedovolý být asapon trochu normální ale to nemění nic na efektu že si to už přehnal a opět si ukázal že každý blb jednou narazí tvrdě do zdi. Ty si jen mentál popřemýšlej o tom co si zas a znova zde provedl. Díky.
-
ja mam par dotazu na tebe: 1. kam patri tebhle komentar? tady zadnej veskoslav nic nepise 2. vis na co je tlacitko "reagovat" a zvladnes ho pouzivat?
-
PC neni MS ty troubo PC je i tebou zminovany Linux....
-
HD pongu a se 4ma barvama! tak nejak by vypadali hry v roce 2014...
-
A hry by se programovali pres gamepad u konzole :)
-
Především bych chtěl autorovi poděkovat za připomenutí hry Alley Cat. Hned jsem si na youtube pustil gameplay *14*
Microsoft mi na PC přijde, že už je za zenitem. Příchodem osmiček chátrá zpětná kompatibilita a systém se čím dál více uzavírá po vzoru Apple. Jinak ohledně přenosu dat- to je vtip? Abych měl jistotu, že flashku přečtu "všude", musím použít obstarožní FAT! Windowsy ani nejsou schopny přečít cokoliv jiného, jak ty svoje NTFS a FAT! Přitom implementace NTFS-3G v Linuxu ukazuje, že i přes chybějící dokumentaci lze zajistit podporu. Nepodpora jiných filesystémů mi u Windows vadí ze všeho nejvíce.
Takže závěrem bych řekl: děkuji MS za rozjezd PC, byla to pěkná jízda. Ale už je čas na něco jiného. -
Tak samozrejme ze byl. Jeste v dobe, kdy uz PC dominovalo, tak se bez problemu daly sehnat workstationy postavene na jine architekture a to nejen od Apple. V roce 1999 jsem pracoval na stanicich od SGI (MIPS arch, Unixovy OS IRIX) a SUNu (SPARC arch, OS SunOS a posleze Solaris). Programoval jsem na tom v C, obcas s OpenGL a nasledne jsem to kompiloval pro ruzne platformy. Sice ty workstationy byly drahe jak cert, ale vykonem (ty SGI masinky) to strcilo do kapsy i ty nejvykonnejsi PCcka te doby a zrovna na programovani to bylo prijemnejsi, protoze jen samotna rekompilace vetsiho projektu, ktera na mem domacim P2 500 MHz trvala nekolik minut, tak na SGI strojku trvala desitky sekund :)
-
Se divím, že PC v současnosti nevodí stařenky přes ulici...
-
Němci "naváděli" rakety bez jakýkoliv elektroniky a celkem přesně.
-
staci se podivat, jak to bylo driv s hudbou a jeji cenou, cim uzavrenejsi distribucni cesty, tim vetsi palky, ale ne, to konzolisti nepochopi, radsi si daj dalsi kolo svyho pongu *5*
-
Takže mám pár dotazů na Veskoslava: Proč lezeš do diskuze, když neumíš argumentovat? Proč pokračuješ v diskuzi, když ji přitížen při lži? Proč po přistižené lži začneš nadávat?
-
osviceni skrz vlastni sebeuvedomeni. vitej v zenovem svete.)
-
Konzole x PC, fotbal x hokej, jablko x nejablko, vepřové x hovězí...
Když jsem byl ještě malej kluk, nosil jsem péro šíp a luk a snažil se ostatní přesvědčit o tom, že fotbal je lepší než hokej, hovězí je lepší než vepřové a PC pro mé potřeby slouží lépe než konzole. Když jsem vyrostl, má přesvědčení se nezměnila, jen jsem si uvědomil, že jsem blbec, když se snažím svou pravdu cpát ostatním. Pro mě za mě, ať souseda v hrobu třeba zahážou jeho appfelovými výrobky. -
reakce nebyla na článek, ale na post pisatele v diskusi.
-
Také nebyla řeč o počítačích jako takových, ale o termínu PC.