Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • podle En Wiki první "počítač" byl postaven v 1872, Moderní "počítač" 1931 což odpovídá tomu co nás učili na základní škole že první PC už byl za 2 světové války. Pokud by tento Počítač nebyl vynalezen tak nejmodernější Hi-tech hry by byli: Člověče nezlob se a Prší.
    Tím chci říct že bez počítačů, bychom po sobě ještě házely klacky a kameny. Žádné dálkově naváděné střely a podobné capiny, žádný mobil, komplet elektronika by neexistovala. Ve všem je "Počítač" neboli výpočetní procesor.
    Vem te si to takhle První světová válka začala 1914 a skončila 1918, Druhá světová válka začala 1939 a skončila 1945, pokud by nebylo Počítačů které za 2 světové války nebyli tak vyvinuté tak dnes je 4 světová válka.
    Díky PC dnes nemají lidi čas na takové Pi*oviny jako je světová válka. Kdo může tak na hodinu dvě si zaválčí a nemusí trčet 3 roky na frontě a modlit se aby válka skončila jen aby se mohl vrátit domů.
    Jednoduše bez PC by tu nikdo z nás asi nebyl.
  • Robotron3
    Poslední příspěvěk tu si neodpustim. Tohle je nyní pěkně nepříjemná diskuse a přitom sem tu viděl ty, které zas tak hrozné nebyly a hned byly promazané. Doufám, že redakce jen zrovna něco hraje... *4*
    • Zvlastni, ze s nadavkama zacal tvuj kolega applefag, zatimco tys vydatne kritizoval applehatery. Takova ironie osudu. *15*
      • Alucard
        Kolik těch nicku jsi pane Farář nebo pane Dracula vyměnil a kolik hráčů na konzolích jsi dneska urazil ty?
        • Zkus hadat. Kolik nicku asi ma GGG, jejdasek, Alucard a kolik je to asi lidi... *3*
          • pane Chocholoušku, máte tady pacienty...
      • Robotron3
        Tak opravdu poslední. Toho jsem si prvně nevšim, za to se omlouvám. Ale to nic nemění na tom, že Veskoslav hned začal diskutovat útočným a agresivním stylem a přitom prakticky neměl co říct. A na to už se cejtim trochu starej a nebaví mě to...
  • Veskoslave není ti opravdu trapné že za tvojé trapné kecy se staví redakce, pomáhá ti s jejím výmazem Hochu hochu už se konečně prober, tvá mentální nevyrovnanost ti zřejmně nedovolý být asapon trochu normální ale to nemění nic na efektu že si to už přehnal a opět si ukázal že každý blb jednou narazí tvrdě do zdi. Ty si jen mentál popřemýšlej o tom co si zas a znova zde provedl. Díky.
  • shefield2
    "Nad tout hypotetickou..." *7*
    • sleepless
      Diky za upozornění.
      • shefield2
        Jestli chcete, můžu vám dělat korektora. Už mám po maturitě a hledám si práci. *1*
  • Nelíbí se mi že články, které jsou v časopise za který platím, uveřejňujete zde.

To si ho pak nemusím vůbec kupovat...
    • Veskoslav
      Každý měsíc je tu jeden článek z aktuálního Levelu a to minimálně dva týdny po vydání časopisu. Toto je spíše reklama na samotný Level, aby sis jej koupil právě kvůli článkům jako jsou tyto.
    • Thorleif_cz
      Pokud vím, tak tu byl z každýho čísla maximálně jeden článek, nemyslím si, že by šlo o recyklaci obsahu, nebo že by to časopis jakkoliv znehodnocovalo. Naopak si myslím, že je to dobrej způsob jak oslovit lidi, kteří žádnej časák nekupujou a jen čučej na net. Je naprosto zbytečný se kvůli tomu vztekat.
    • Mě osobně se nepozdává ani jejich recyklace napříč jednotlivými médii. Bylo deklarováno, že Level a Games budou naprosto autonomní projekty. Opak se zdá být pravdou.
      • Coffin.Corner
        Ježíšku nelži! Dobře si pamatuji, jak redakce slibovala, že se převzetím Levelu obohatí i Games. Zatím z toho mám sice úplně opačný pocit, ale to je téma pro jinou diskuzi :)
  • Jack1947
    "Jak by vypadal herní svět bez PC? "

Blbě byla by nuda nenadávalo by se a neflejmovalo v diskuzích... aha herních no jednoduché nehráli by se hry na PC a konzole by konečně dostali více prostoru (zaslouženě). *4*
    • A hry by se programovali pres gamepad u konzole :)
    • KIMCID
      "Jak by vypadal herní svět bez PC? " Dobře, neseděl bych doma.
      • Veskoslav
        No já třeba teď sedím na zahradě *1*
  • petr.polasek.37
    Pár detailů:
    Acorn byl velmi důležitou společností, i když je moc lidí nezná. Jejich BBC Micro musí znát každý, kdo někdy hrál Elite - tam totiž vznikl. Navíc vymysleli architekturu ARM.

MSX byly jednu dobu hodně rozšířené, hlavně coby klony. Vyráběla je Yamaha, Sharp,... Pár se jich dostalo i do našich krajin.

Internet existoval už v době osmibitů v 80. letech. Ovšem v docela jiné podobě. Připojení bylo vytáčené a musela se zavolat přímo BBS, na kt. jste se chtěli připojit. Už tehdy si tak mohli uživatelé osmibitů vyměňovat data. Samozřejmě, programy pouze v rámci dané platformy.

Laptopy podobné Z88 jednu dobu existovaly, bohužel brzy zanikly. Daly by se k nim zařadit počítače Atari Portfolio, HP95LX, HP100LX, HP200LX, HP1000CX, Sharp PC-3100, Poqet PC, ZEOS Pocket PC.
    Například HP200LX byl téměř úplně PC kompatibilní, na 2 dnešní 2500mAh Ni-MH akumulátory vydrží pracovat obvykle alespoň 20 hodin a váží ~250g. Jako systém měl DOS s grafickou nadstavbou.
    • hp200lx, neni to ten, co se s nim rybka chlubil tuhle ve fightclubu?
      • petr.polasek.37
        To netuším, ale já jeden kousek mám. A nemá prasklý pant ani flekatý displej!
        Mimochodem jde o výborné zařízení. V standby v šupleti vydrží klidně měsíc. Díky plné qwerty klávesnici (můj má francouzskou AZERTY *9* ) je výborný na hraní textových her a je to perfektní sériový terminál. Nejvtipnější je připojit k tomu sériovou myš s kuličkou, která je skoro stejně velká jako samotný 200LX. *1*
  • Rybka koukám stále umí. Kvalitní článek, děkuji.
  • Alucard
    Konečně by se programovalo pro jednotný hardware a to na MAC a hraní na deskopu by mělo po letech zase smysl...
    • Mac je PC, debílku
      • Veskoslav
        MAC je MAC a PC je PC. PC je od firmy IBM, MAC od Apple. Podobná zařízení, ale přesto jiná.
        • Ale kdeze ... PC je pocitac pro jednoho cloveka a je jedno ejstli od IBM nebo od Jabka nebo kohokoli jinyho. Stejne tak je uplne sumak jestli je v nem intel nebo amd nebo motorola.
        • Ten Mac co je dnes v obchodě je x86/x64 PC s obrázkem jabka. Pravý Mac se už pěkně dlouho nevyrábí. So much for that. *3*
          • Veskoslav
            Tak současný MAC je pc, ale z historického dělení není MAC PC a PC není MAC. Nic víc:)
          • To je pravda, ale predrazenej je stejne :D iObey vladne.
            • Souhlasím, já jen k tomu že kdyby nebyl PC, byl by Mac. Tzn. leda ten původní.
    • Veskoslav
      Na co kupovat normální pc, když si můžeme koupit předražený Mac.
  • jednoducha odpoved:

sebetrapnejsi hra by stala 2000 a jeste byste ji museli po dohrani vratit aneb jak rikaj konzolisti, neni dulezity kolik a za co, ale hlavne PLATIT *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit