-
zajímavé je, že videa na YT z testování Control a RTX2080Ti říkají něco jiného.... jinak pokud trochu přes tři roky stará karta GTX 1080, která ve své době bývala špička nedokáže slušně rozjet obyčejnou šedivou nevýraznou koridorovku, tak je něco hodně špatně s hrou i herním průmyslem...
opět zřejmě další případ uměle navyšované náročnosti her za účelem prodeje dalších a dalších karet... řeči o tom, jak se dá hrát na 5 let starém PC jsou samozřejmě mimo. Zlatá éra PS3 a x360 kdy se řadu let nic neměnilo.
A pokud Control nemá nic jiného co nabídnout, než nějaká světélka navíc pro lidi s předraženými GPU, pak ta hra nemá vůbec nic co nabídnout....
-
Ano, krom nějaké kosmetiky i nějakou misi navíc. Otázkou je, zda to bude time limited a třeba po roce to půjde na všechny platformy, nebo to zůstane čistě na PS4.
-
A jak pestrá je samotná gameplay? Já o Control uvažuju, ale naposledy jsem od Remedy hrál Alana Wakea a ten mě s tou opakující se mechanikou osvítit-zastřelit začal zanedlouho docela nudit.
-
GTX1080 nezvládá ve FHD v plných detailech spoustu her, navíc, když v high nastaveních je i 4xMSAA, ale to je holt víc jak 3 roky stará grafika, která už je na konci svého morálního životního cyklu a je pomalu třeba koukat po náhradě.
A RTX2080Ti samozřejmě zvládá High RT na víc jak 60 FPS. Moje 2070 Super dává tu hru v max. out nastaveních (tzn max rasterizace + max RT) na 2560x1080 v průměru na 47FPS, na FHD se drží kolem 60FPS, když se vypnou indirect difused lights, kter v obraze dělají drobné artefakty a vypne MSAA, tak ta hra na 2070 Super běží i na tom ultrawide kolem 60FPS, když se zapne DLSS, tak mi hra běží kolem 80FPS.
Hrát tu hru bez RT je hřích je to neskutečný rozdíl v tom jak ta hra vypadá, má to naprosto jinou atmosféru. A špatnou optimalizaci nevidím, hra běží stabilně, nemá výkyvy frameratu, nemá stuttery.. Náročná hra neznamená neoptimalizovaná hra. Smiřte se s tím, že aktuální, byť jen rasterizované grafické efekty vyžadují velkou porci výkonu a požadavky her se budou dále zvyšovat, jak roste grafický výkon a nové grafiky zvládají nové požadavky her lépe než papírově podobně výkonné grafiky starších generací. Právě staré grafiky z generace Pascal, Vega, Polaris už nejsou připravené zvládat nové hry tak dobře, nůžky se budou stále více rozevírat
-
takže podle prvních videjí optimalizace otřesná... Na high neudrží gtx1080 60fps a gtx1070 neudrží 60fps pomalu ani na medium a ve FullHD s ray tracingem (aka největší marketingovou bublinou od dob 4K rozlišení) neudrží na High 60fps ani RTX2080Ti... takže pěkný fail...
jestli to ps4 pro utáhne na medium na 30fps stabilně (což možná ne), tak kupuji na konzoli... nebudu jak blb štelovat dvě hodiny grafiku jen abych ve FullHD dostal 60fps z (očividně už zaostalé) gtx1080 aka overkill na FullHD na mnoho let dopředu, jak mě jistí experti tvrdili
-
Ne.
-
Už to drtím (PC - Epic 😛 ). Je to fantastická psycho záležitost. Přesně jak jsem očekával. Skvostný umělecký design nemající ve světě her přemožitele (v současné době), sympatická hlavní postava (včetně vedlejších), neskutečný architektonický skvost a solidní akční stránka po vzoru těch nejlepších akčňáren od Remedy. Za mě oba palce nahoru! Podobně atmosférické a skvěle vyprávěné letos přinesla pouze A Plague Tale: Innocence.
-
no mě spíš zajímá hodnocení hráčů, než recenze od "profesionálů"... a taky jaká je optimalizace na PC, protože QB byla hrůůůůůůza...
-
Tak zdá se že už se asi nezbaví nálepky Quantum Break škoda no... teda já nečekal nic extra ale mohli to trochu udělat lepší, aspon že to není epizodní seriál jako Quantum...
Z dříve poměrně dobrých vývojářů se stanou doslova béčka... a neřikám já si Quantum užil jen prostě se to moc nepovedlo, od tvůrců Max Payne 1,2 a Alnwake +datadisc čekal člověk poněkud více no.
-
správně, ta hra je epická
-
Epic ..
-
Asi to nemá českou lokalizaci že?
-
Vychází na hlavní platformy, ale na PS4 to má nějaký exkluzivní obsah (?).