Jak hodnotí ve světě – Red Dead Redemption 2 na PC
-
Vzhledem k tomu, že jsem celoživotní PCčkář odkojený IZO RPG (především), začínající na Didaktiku M :-) , tak mě nějaké hyper-150K-BOŽÍ-PAPRSEK pikačoviny absolutně nevzrušují. Nic není tak hezké jako infinity engine (můj názor). A Red Dead Redemption 2? Musím napsat, že jsem šťastný, že patřím mezi ty vyvolenější, kterým to "jede" celkem bez problémů. Hraju na 1060 GTX + 24 GB ram, Win7/64. Antiviru jsem udělil na R* Social Club a na složku se hrou výjimku a hra mi přestala zcela crashovat při spuštění. V grafickém nastavení hraju na full HD, antialiasing jsem ponížil + nějaké ty kraviny jako např. vzdálené stíny. Nicméně většina položek na ulta či high nastavení. Přepnul jsem také z vulcanu na DX12. V 1920x1200 mi to jede stabilně. Občas, ale nijak zásadně, se mi hra kousne na 2 vteřiny a jakoby se rozsype zvuk do slow motion. Jako kdyby dabéři mluvili zpomaleně, pak se vše srovná. Není to nic, kvůli čemu bych se pos*ral a hejtil R*. Nicméně je fakt, že ten stav je neomluvitelný a docela mě překvapilo, že včerejší patch o velikosti cca 2,5 GB NIC nevyřešil. Naštěstí ale můžu v pohodě hrát. V každém případě to R* odladí. GTA V jede všem jako po drátkách. Holt to jen asi bude ještě chvilku trvat.
-
Tak občas to chce trochu googlit a upravovat nastavení, soubory, ale většinou jen u starých her, ale zase rozjedeš vše zpětně, u konzolí jen to, co ti dovolí a předpřipraví za tebe. U nových to praktikcy není potřeba a zrovna tohle jsou jen porodní bolesti bláznů, co kupují hry v den vydání a zaplatí si tím jen přístup do betatestu a ještě se v dnešní době diví, že hra je v den vydání rozbitá... Dále si do většiny her nedáš mody nebo si soubory sám needituješ nebo třeba savy. Navíc máš daleko menší výběr her.
-
Rád bych reagoval na část článku, kde se hovoří o RX480 jako minimu.
Osobně mám i7-7700k, RX 480 a 16GB DDR3 a při rozlišení 2560x1080 se držím na stabilních 45fps nastavením textur na ultra a efekty na high..
-
Zase kašlal na optimalizaci? GTA V ji měl skvělou a RDR 2 jede na nejnižší detaily dobře a dobře i vypadá.
-
20 vteřin? Tobě se podařilo do pska dostat nvme v raidu? 😀😀
-
Neviem ci len trollujes alebo svoj prispevok myslis naozaj vazne. Tie veci, ktore si vyssie spomenul hraci robia len preto lebo Rockstar opat kaslal na optimalizaciu a nielen to, ani vlastny launcher si nevedia ustrazit. Dalej sa cakalo na denne zaplaty, lenze po dvoch dnoch R* prisiel len s fixom na ich launcher a antivirus. Je jasne, ze pri GTA IV ani V sa nepoucili a cela komunita je im ukradnuta a pozeraju len na peniaze.
Je kopa hier kde netreba nic updatovat, len stiahnut a kliknut na "play". Napr. Outer Worlds.
Hru som hral v prvy den na PS4 Pro, tiez to nebolo az tak ruzove a o tom ich fejkovom HDR ani hovorit nebudem. 20 sekundovy loading ? Tak to mas asi ozaj tu PS5 z buducnosti.
-
a user score na metu nějaký 3,3/10 no docela blbé... jsem rád že jsem si to užil na ps4 pro bez problémů a štelingu. I když mě western nebaví, hru jsem si tehdá dost užil, snad to PCčkářům trochu opraví, ať si to taky mohou zahrát, místo brečení na metacritic....
každopádně jakožto člověk, co není expert na podivné tajemno hardware a software mě nepřestává fascinovat, jak obrovský rozdíl ve framerate může v některých hrách znamenat rozdíl mezi fullscreen a borderless window a jaká je vždy radost zjišťovat u každé hry, která z těch dvou variant bude lepší... :D + milion dalších věcí v nastavení o tweakování souborů ani nemluvě
-
PC Master Race! To je přece součást zábavy - instalovat windows update, Steam update, vypínat jádra procesoru, aktualizovat drivery grafiky, přepínat mezi fullscreen a windowed, ... Zmáčknout X na ovladači, pak A a za dvacet vteřin pokračovat přesně tam kde jsem včera skončil je přece nuda...PS5 😂
-
Předpokládám, že si vylepšenou verzi RDR zahraju až s PS5, pokud tam výjde nějaký enhance patch, popř. až to slevní na PC. Osobně jsem rád, že vyšla PC verze, vždycky rád obdivuju modery, co vyplodí.
-
ak namysleni pc master race s rtx kartami za 700+€ daju level of detail na high, je ta hra uplne v pohode