Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paulcz
    Asi to bude trošku zkreslený. Češi čím dál více nakupují v zahraničí a vzhledem k politice zvyšování daní tomu ani jinak být nemůže. Od dubna se bude platit DPH ze zásilek přicházejících mimo EU - taky pěknej hnus. Ale hry se stejně nakupujou v Anglii, takže to je v tomto případě fuk :)
    • davidBray
      když koupíš něco třeba přes ebay - jednoduše se napíše na obálku gift. Tam se cena neuvádí - takže není z čeho danit..
      • Super klička! Těším se jaké vymyslí protiopatření *1*
      • Paulcz
        To už nefunguje. I kdyby tam odesílatel napsal třeba GIFT a cena 20 USD, celníci otvírají snad všechny balíky a skutečnou cenu určí podle tabulek
        • davidBray
          ty jsi vtipálek :)
          • Paulcz
            A ty žiješ v zemi fantazie asi :) Když je cena na balíku v rozporu s tím co je uvnitř tak musíš dokázat kolik jsi za to zaplatil (doklad o zaplacení).

Podle NAŘÍZENÍ RADY (EHS) č. 918/83 platí, že zboží je osvobozeno od CLA a DPH pokud se jedná o dovoz zboží neobchodní povahy do hodnoty zboží 45 Euro pokud byla zásilka odesílána soukromou osobou ze třetí země soukromé osobě, která se nachází na celním území EU, za předpokladu, že příjemce odesílateli nic neplatil.
            • davidBray
              Tak znova, je tam napsáno GIFT - tím pádem se tam neuvede cena balíku. Dále jsem se bavil o ebay! - takže nakupuješ od soukromých osob a když ne, tak ti to stejně pošlou jako gift bez udání ceny. V drtivé většině platíš přes paypal - platba kreditní kartou předem. Nakupuju takhle už několik let, takže mluvím z vlastní zkušenosti.
        • Tak moment, jak otvírají snad všechny balíky, jak si tohle můžou dovolit, když něco posílám nebo si nechávám posílat z ciziny, tak jim može byt hovno po tom, co posílám. *10*
          • to je nejaka hovadina, nikdo nic neotvira
            • Mno, existují případy, kdy celníci podezřelý dárkový balík ze zahraničí skutečně otevřou. U malých a lehkých věcí to ale skoro vůbec nehrozí.
  • Je zaujímavé že PS3 má náskok pred Xboxom. A potom že sme krajina pirátov.
    PlayStation má u nás silnú tradíciu, veď aký velký je rozdiel medzi PSP a DS.
    • Playstation 3 už dávno není bez pirátů a máš pravdu PS tu má silnou tradici, hlavně v podobě armád čs. a sl. hráčů pro které byla poslední investice koupě PS2 a potom už jen vesele jeli na pirátských kopiích. *2*
      • smejki
        tak, neznám jediného PS2kaře, který by si kupoval hry (nebo alespoň víc jak 1-2 kusy)
        • ja znam 11 lidi s ps2 a s toho si 10 lidi ty hry kupuje
  • Dobře, tvrdí, že ceny her jsou nás vyšší, protože zde distributoři nemají své přímé zastoupení a lokální externí distribuce jim údajně zvyšuje ceny. A proč tu máme tedy dražší nebo neadekvátní ceny digitální distribuce, he? Žádný lokální partner zde není potřeba, stačí teoreticky jeden server pro celý svět, resp. distribuovat z jednoho místa. To bude o něčem jiném. To že se tu údajně více pirátí (což reflektuje méně konzolí) mi moc neštimuje se strategií zavádět zde vyšší ceny. Víc pirátíme, máme menší platy a tím motivaci nekupovat a navíc máme extra vyšší ceny, dává to smysl?

No jejich věc, lidi si nějak poradí i bez nich ... ale ať pak nebrečí
    • Tak tak. Ve většině civilizovaného světa, když chce člověk něco vydělat nebo něčeho dosáhnout, musí něco investovat, zdá se, že oni by rádi jenom vydělali, bez jakékoliv investice. To se ale šeredně přepočítali. Jestli chcou peníze lidí, musí oni udělat první krok, ne my.
  • Od kedy patrí Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko do Východnej Európy ?
    Patríme totižto do Strednej Európy. *7*
    • MrSanta
      No, vzhledem k tomu, že nás nešoupli někam na balkán, jsou autoři této studie ještě celkem vzdělaní *1*
    • davidBray
      na západě se obecně bere, že co je od Německa napravo je už prostě východ, dřív automaticky SSSR.
    • Západní země nás moc neodlišují, podobně jako my ty východní. Taky se moc neorientuju ve východnějších zemí, jako Kazachstán apod. také mám tendenci to slévat. My jsme pro ně Kazachstán, ví že jsme, ale moc o nás neví. Jsem "ty z východu", bývalí sovětský blok.
      • Takhle to možná berou Američani, ale rozhodně ne státy západní Evropy.
      • Ale hádzať nás do jedného vreca s Ukrajinou, Kazachstanom atď.
        • Ukrajina je ještě Evropa, ať se ti to líbí nebo ne. Mě ten stejný pytel s nima nevadí. Stejně tak můžu brát nazvání "západní Evropou" jako diskriminační, přece jsme v unii, tak jaké dělení? Nicméně autor článku i agentury to brali ze zeměpisného rozložení. Pokud má agentura GFK pobočku v ČR, tak nevím co tam dělají?! Asi spí a schovávají se, jejich práce/nepráce je důsledkem toho, že se věčně spekuluje o tom, že Češi jsou zloději, piráti a nikdo si tu nekupuje originální hry. Myslím, že pravda bude někde mezi a situace se hodně změnila. Lidi se naučili kupovat originální hry, ale čekají na slevy a zapřísáhlé piráty neobrátíte na lepší stranu dokud je někdo neklepne přes prsty. Na činnost GFK v ČR by se měl někdo podívat. Zatím mi to připadá jako vyhazování peněz oknem.
          • Chtlě jsem napsat východní Evropou a napsal západní *3*
          • smejki
            no, já být Britem, tak zas z tohoto pohledu oponuji házením jižních Španělů, Portugalců a Italů do západní Evropy. A z politického hlediska bych se vnitřně bránil i Francii
    • sleepless
      To je spíše dotaz na autory průzkumu, ale evidentně to brali z tradičního hlediska lidí ze západu, pro které jsou tyto země východní blok. Pro to, co studie zkoumala, to ovšem není vůbec podstatné.
      • Väčšina ľudí to vidí z politického hladiska.
    • asi tak neak

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit