Přejít na výpis diskuzí
Jak jsou na tom herní trhy ve východní Evropě
13.3.2011 | Petr Poláček
172 příspěvků
-
Jo chlap... To by bylo hezký, jenže to by muj fotr kokot nemusel máme pojebat psychiku.
-
You really made my day! *5* *1*
-
pouze slovíčkaříš. mimochodem jsem nepsal, že "většina Čechů" jsou alkoholici. psal jsem, že většinou jsou Češi alkoholici, tedy opět vztažené do té skupiny, o které jsem mluvil. že ty z toho dokážeš udělat "většina Čechů" je opět jen tvůj problém...
a abych byl korektní, slovíčko "většinou" klidně nahradím obdobným slovem "často", schválně, jak mi matematicky vyjádříš tohle, protože ani jeden případ nereprezentuje přesný počet, pouze zdůrazňuje problém... (mimochodem podstata příspěvku, která vyšla díky tobě opět do ztracena, poprosím tě, jestli na mě ještě budeš reagovat, čti si vše, co píšu, alespoň 2x)
jinak ten tvůj obrovský zájem o mou osobu mě překvapuje a těší *1* -
jj, stahování filmů JE povolené jelikož nneí zakázané, zakázané je pouze jejich šíření/sdílení, stahování softu je porušení autorských práv, nesmí se ani stahovat ani užívat, spousta troubů tomu říká krádež jako kdyby se kradlo v obchodě.
-
Milý ucho, i kdyby si řekl, že většina z Čechů/mužů mezi 18-smrt jsou alkoholici, tak 25% z nějaké statistiky není většina, padej zpátky do lavice a nauč se procenta.
Ale jistě bude problém v přijímačích ostatních kteří tě opět nechápou. *7* -
podla platnej legislativy, stahovanie filmov a softwaru nieje kradez, tak prestan podsuvat tvoje blbiny ostatnym ;)
-
jen jestli to neříkají, protože u nich by jim neprocházelo co u nás
-
já si pamatuju jak mi rodiče koupili k vánocům Star wars episode 1 na psx za 2199kč.. to byl humus.. jako novinka to bylo nejlevnější snad za 1899..
-
Stan, sirWallace: trochu vám unikují souvislosti, píšete pak kraviny :) vytrháváte pak věci z kontextu. pronesl jsem "češi jsou většinou alkoholici" ve smyslu, že není už moc z čeho vybírat mezi chlapy, kteří jsou k dispozici (kdo myslíte, že je v pokročilejším věku svobodný?), pak jsem nadhodil konkrétní statistiku, ve které se tvrdí, že 25% mužů má problémy s alkoholem. ano, není to většina, ale je to sakra hodně... jako odpověď dostanu celkový počet obyvatel ČR, který zahrnuje i děti. pokud chcete argumentovat na obsah toho, co píšu, podělte se o jinou statistiku z jiného zdroje. když jako argument použijete mou osobu, nikam to diskuzi vést nemůže (i když to jste patrně ani nechtěli)
-
Sakra, když ucho řekně že většina, tak je to většina i kdyby na chleba nebylo, on to sice bude popírat když zjistil, že to nemá úspěch, ale už je to psáno, jasně plácnul že většina lidí v týhle zemi jsou alkoholici, další perla za rámeček.
SiWallace - teď si ještě slízneš pěknou sprchu, tuhle jsme v jedný diskusi taky poznamenal přímou úměru mezi jeho nickem a tim co píše, pravděpodobně ti napíše něco jako, že je to ubohý si z jeho nicku dělat legraci a že nemůžeš mít nikdy pravdu, protože ten kdo si dělá srandu z nicku je ee a fuuuj. -
Ne to nebudu .) Ty sis to vyvratil sam svou statistikou .) 550 000 lidi v 10.5 milionovem state nebude vetsina cechu... Tim koncim tenhle OT .. omlouvam se za nej ... a slibuji Tobe , ze uz nikdy si nebudu vsimat tvych prispevku, ani na ne reagovat .) Nick Ti nevyvracim.. Protoze Ty ucho jsi a sam to o sobe dobrovolne tvrdis :) *5*
-
sirWallace: asi si přijdeš vtipný a chytrý, ale pro tvoji informaci, NOVU jsem nezapl za posledních 7 let ani jednou (vlastně ani televizi už nesleduji). každopádně i jakékoli argumenty jsou zde zbytečné (i v tom Rusku jsem byl :) ruština je jeden z jazyků, co mám v životopise :) )
ale je mi to jasný, ať zde padne jakákoli statistika, jakýkoli věcný a konkrétní argument, vždy se najdě někdo, kdo chce vyvrátit i to. věřím tomu, že mi tady budeš vyvracet i tu Novu. za chvíli mi budeš chtít vymluvit i můj nick :)
pokud chceš argumentovat, nabídni dle tebe přesnější statistiku. jsi naprosto odtržený od reality... -
*1* hele nemam ruzovy brejle...ale ani cerny.. proc se me to dotklo?? Protoze si myslim, ze je to jednoduse nesmysl .) Ono by to mozna chtelo taky obcas vyjet nekam do sveta aby ses podival , jak to je vsude na svete .. ono jde celkem o to, ze lidi celkem chlastaj.. A ne o tom, ze Cesi jsou alkoholici ... Zajed se podivat jak to vypada v Anglii.. Jestli chces jeste lepsi priklad, jed na vikend do Ruska.. Nebo proc myslis, ze se ve Svedsku nesmi prodavat alkohol?? (respektive smi, ale pravdila jsou ponekud tvrdsi ) To bude asi proto , aby si tam chlast nekupovali cesi , ze?? Prosim Te... Prestan tady uz vsechny porad o necem poucovat... Jeste k tomu, kdyz mas opravdu zcestne nazory... Prestan poslouchat uzasny vyzkumy TV NOVA .)
-
viděl jsi někdy nějaké statistiky? víš, jak vypadá průměrná česká rodina? nezaslechl jsi jen uchem někde něco mluvit své spolužáky na základce, na střední, na vysoké? většina těchto domácností (nemluvím o mladých rodinách současnosti) má v rodině chlapy, co v nějaké míře chlastají. není potřeba před tím zavírat oči. nemálo českých rodin takových je... proč se tě to tak dotklo? nechceš si něco připustit? bydlel jsi někdy v paneláku? neviděl jsi nikde ve svém okolí se domů vracet opilé lidi? neslyšel jsi přes zdi nikde žádné hádky? k čemu ty růžový brýle? nikde jsem nespal, že KAŽDÝ, jen vcelku dost...
edit: tak to podpořím i konkrétními čísly, abys měl klid:
["problém" s alkoholem má dle statistik
v ČR 25% mužů a 10% žen. Nové statistiky z března roku 2010 vedené MUDr. Csémyim, že je v ČR zhruba 550 tisíc lidí závislých na alkoholu]
tedy každý čtvrtý chlap, přijde ti to jako nezanedbatelný problém pro většinu rodin? těžko... (jinak já tím chtěl pouze říct, že se vcelku těžko vybírá ze svobodných chlapů, protože alkohol bývá i jedním z důvodů k rozvodu... to je to celé, co jsem tím chtěl říct, že ve starším věku už není moc co na výběr, ale každý inteligent se chce koukám po ránu chytat nějakých slovíček a stáčet rozhovor na úplně jinou rovinu...) -
Tak Ty jsi opravdovy ucho... Cesi jsou vetsinou alkoholici... Mas jeste nejaky jiny vtipy takhle po ranu?? *7* Jak tak koukam na ty diskuze , takovych mouder mas plny rukavy *10*
-
lehko se to říká, těžko provede. v tomto případě by pomohl zajištěný chlap do rodiny. ve více se to lépe táhne, i když pravda, výběr je těžký, češi jsou často alkoholici. a půjčky jsou bohužel zlo.
-
Svojí mámu jsme ti popisovala. Muj fotr s náma nebydlí a je to čurák až za hory, protože jediný, co nám dokáže peněžně dát jsou alimenty a ještě nám je za těch ěnjakých 7 let co je pryč moc nezvedl (a potřeby mě tehdejšího dítěte už jsou trochu jiný teď, stejne tak u nás všech). Jinák má máma na krku ještě dva lidi kromě mě. Brácha teď už pracuje a neni taková přítěž a segra ještě studuje. Teď jsme si museli brát pujčku na plastový okna, protože je musíme mít kvuli zateplení panelaku a já zas vidim jak je máma z toho všeho v prdeli. Táta si jí bral jako mladou a vydelava težký peníze a když si jí bral tak nejspíš byla i tehotná. To bych taky asi už nestudovala. Nevim jak to bylo v tý dobe to nebylo tak hrozny. A aby se máma učila? Máma má dvanáctky buď přes den nebo přes nos a tech zbylejch hodin má na to, aby se o neco postarala a vyspala se. Na učeni čas neni.
-
smejki: i když se ti to zdá triviální, pro ženu v tomhle věku není nalezení nové práce žádná sranda. pokud hledáš práci, firma vždy raději vezme mladšího (a zájemci bývají vždy) než staršího. a na podnikání nemá rovněž každý vlohy. další věc je již zmíněné bydlení. většinou je nereálné opustit stávající. buď hypotéka (ano, dá se prodat), nebo kvůli novému bydlení jinde musíš staré prodat. avšak to je v současné chvíli velmi nevýhodné a prošustroval bys na tom trenky. další věc je, že má na starosti dceru, která se ještě neosamostatnila, tedy další důvod, proč je tvá rada nesmyslná... ano, pro mladého člověka, co se rozjíždí, stěhování není žádný problém. pro někoho zde zmíněného by to možná ani nebylo rozumné. protože i s novou prací se tímto krokem můžeš vystavit existenčním problémům. lidi jsou pak rádi, že nějakou práci najdou, kdekoli. příklad: chlap 45, od mládí praxe programátor, zkušenosti a znalosti vynikající, praxe dobrá. na většině pohovorů ho ihned odmítnou kvůli věku a raději sáhnou po mladším. ano, časem práci najde, ale v 80 % případů se s ním rychle rozloučí...
každopádně samostudium například jazyka a práce na počítači rozhodně na škodu není... -
Nebrat prosim jako obhajobu... i kdyz mozna malinko ano.. Ja si hry kupuju.. Posledni dobou uz ani moc ne.. Protoze jsem stejne kupoval hlavne RPG , ktere dnes uz jak vsichni vime, az na par vyjimek, za ty penize nestoji...Tak jsem se zacal brodit free mmorpg hrama... Ale vazne si myslite, ze piratstvi neprispiva k nizssi cene her?? I kdyz sami distributori hudby, filmu rikaji opak?? :) (o hrav v tomhle nevim )
-
sedění na prdeli ji nespasí, takže moje rady ji možná pomůžou víc než tvé "solidární pochopení". vezme si li je k srdci, to už je na ní. Možná existují i jiné cesty, ale ty já neznám tak dobře.
internet evidentně doma mají, takže za informacemi nemusí jezdit.
krok první. kouknu na net, hledám, najdu (Jobs.cz pracovními nabídkami přetéká). domluvím si schůzku, pošlu CV, zaplatím kilo za lístek do města, sejdu se, domluvím čas nástupu. Opakuji do zblbnutí, sokud poslední operce nesnese ovoce
krok druhý, který dělám zároveň s prvním. sednu na net a hledám podnájem ve městě, kde lze najít práci. pracovní schůzku a prohlídku bytu ideálně vložím do jednoho dne. Domluvím čas nastěhování, zkoordinuji s nástupem do práce.
a stěhuji se. pokud původní nemovitost vlastním, tak si ji nějaký čas nechám, abych se měl případně kam vrátit, kdyby všechno řachlo. Pak nemovitost zkusím pronajímat, nebo prodat. Pokud nemovitost nevlastním, tak mě to nemusí trápit (jen se nejpíš nemám kam vrátit).
hotovo, šmitec. Je to snadné? je to sranda? je to rychlovka? ne. stojí to nervy, čas a peníze (naštěstí ne tak moc, jak se zdá), po delší době i dost sebepřemlouvání. Ale taky to přinese vítané změny, kterých se sezením na zadkku nedočkáš. A není to věc, kterou zvládne jen superman. Až budou bezdomovci tak si můžou stěžovat, že stěhování je dřina.