Přejít na výpis diskuzí
Jak jsou na tom herní trhy ve východní Evropě
13.3.2011 | Petr Poláček
172 příspěvků
-
Stejně je 99% her v ČR pirátských a jsem rád, že na nás vydavatelé serou. Až se změní zhovadilá morálka a přestane se krást, tak se třeba něco změní.
-
-
co takhle porovnat kolik se dá pořídit her z jednoho platu u nás a kolik v UK či DE? :-) Co se týče pirátění neviděl bych to tak černě, když už i Mrkvosoft pochopil, že i u nás lze prodávat "studentské/domácí" verzi office za rozumné ceny a je o to zájem. Bohužel většina kamarádů a známých včetně mě objednáváme hry zahraniční cestou. Pokud to takhle řeší většina zájemců o originální hry (kteří prostě chtějí pár set kaček ušetřit) tak se to bohužel nepromítne do "východních" statistik.. *11*
-
-
ono to je primárně o morálce a až potom o penězích. Znám osobně chlapa, co má měsíčně 40-60 000 a hry i filmy krade (všechny), přestože jim nevěnuje velké množství času. Morálně vyšší člověk bez peněz primárně nekrade, když nemůže koupit. Morálně nízký pragmatik s penězi primárně krade bez šrámu na svědomí. To jsou dva mantinely (resp. 4 - vyšší/nižší morálka, více/méně peněz), mezi nimiž se nacházíme my všichni.
-
-
podla platnej legislativy, stahovanie filmov a softwaru nieje kradez, tak prestan podsuvat tvoje blbiny ostatnym ;)
-
-
jj, stahování filmů JE povolené jelikož nneí zakázané, zakázané je pouze jejich šíření/sdílení, stahování softu je porušení autorských práv, nesmí se ani stahovat ani užívat, spousta troubů tomu říká krádež jako kdyby se kradlo v obchodě.
-
-
Taky si myslím, že je to o morálce. Ta je v případě her, filmů, hudby a knížek v pdefku podrobována trochu větší zkoušce než v jiných případech, protože se přece jen nejedná o krádež v tom slova smyslu, v jakém se obecně chápe. To nic ale nemění na tom, že je to o lidské ctnosti a ne o penězích.
-
-
špatná rekce, smazáno
-
-
Aneb "lawful good" a "chaotic evil". Ten pán (chlap je strašné slovo), používá Steam? Ten byl první věc, která mě "přemluvila" k nakupování.
-
-
ten asi ani neví, že steam existuje
-
-
-
-
hmmm... já bych to hádal tak 60-70%
-
-
Což je stejně jako na dalších velkých trzích na které se nekálí, takže pirátstvím to vydavatelovo kálení nebude.
-
-
-
nerad bych se pletl ale myslim ze pojem stredni evropa neexistuje mimo hranice tohodle statu :D
-
-
mitteleuropa ::cink!
-
-
kdyz sem byl ve francii nebo v belgii nebo v holandsku nebo v italii nebo v britanii nebo ve španělsku a řekl jsem ze jsem z čech tak ti na me vždycky čumeli jako na nějakýho ukrajince na stavbe
-
-
Ale v Rusku jsi nebyl takže nic nevíš a nic neznáš.
-
-
v mem ročniku je na moji škole 5 rusu 8 ukrajincu 4 jugoslavci a 2 polaci a vsichni rikají o kolik je točechach lepsi tezko uverit ale rikají to
-
-
jen jestli to neříkají, protože u nich by jim neprocházelo co u nás
-
Aha ty to neznáš to se dříve říkalo že kdo byl v Rusku ten může ostatním radit.
-
nejlepší je ze vsichni chodi na ruštinu
-
Takovejch cizincu? Tam bych chodit nechtěla..
-
-
-
-
-
máš recht, v cizině se používá pojem centrální Evropa :)
-
-
Ne, v cizině se používá pojem východní Evropa. *7* "Střední Evropa" = bývalí komouši, co rychle utekli k zápaďákům a nechtějí být řazeni k těm, co utekli zase víc na východ *1* --> brát s nadsázkou, dělám si srandu :)
-
-
I v cizině se rozlišuje střed a východ, akorát se většinou píše central a ne např. middle.
-
-
Možná tady ve střední Evropě..na západě jsme východ my, jako je pro nás východ Ukrajina *4*
-
-
Neznáš ten vtip? "střední Evropa je část kontinentu, která je Západoevropany považována za Východ a Východoevropany za Západ", hehe :)
-
A z pohledu toho kdo je na východu jsme my zase západní Evropa že? : D
-
-
-
-
-
-
Já teď začal kupovat přez steam, občas nakupuju boxové verze přez internet. Dříve jsem hry stahoval, když jsem byl student peníze prostě nebyly.
-
Je zaujímavé že PS3 má náskok pred Xboxom. A potom že sme krajina pirátov.
PlayStation má u nás silnú tradíciu, veď aký velký je rozdiel medzi PSP a DS. -
-
Playstation 3 už dávno není bez pirátů a máš pravdu PS tu má silnou tradici, hlavně v podobě armád čs. a sl. hráčů pro které byla poslední investice koupě PS2 a potom už jen vesele jeli na pirátských kopiích. *2*
-
-
tak, neznám jediného PS2kaře, který by si kupoval hry (nebo alespoň víc jak 1-2 kusy)
-
-
ja znam 11 lidi s ps2 a s toho si 10 lidi ty hry kupuje
-
-
-