Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pod notebookem mám větrák (podložku co píchneš do USB), notebook samotný připojím k velkému monitoru a k externí klávesnici. Takže oproti velkému počítači prakticky není žádný rozdil, snad je ten, že tento můžu sbalit do baťohu.

A na notebooku samotném se dá taky hrát docela dobře, 1920*1080 rozlišení, můžeš si s ním lehnout do postele a hrát tam (i s tou USB podložkou jako větrání)
  • Jj, mluvíš mi z duše
  • *16*
  • Nevěřim
  • A kde pisem,ze na tom hrat nejde? Pisem,ze je to des (pre mna) nie len, ze musim uberat nastavenie grafiky, ale zaroven sa zmierit s malou obrazovkou (pripojeny monitor neberiem do uvahy), prehrieva sa to po pol hodine a chudak ten 80mm vetracik tam ide roztrhat v 3000ot. a nakoniec sa to proste spatne ovlada, mat polozenu ruku na tele NB je po chvile strasne nepohodlne, navyse tym vyvijas v zapale hrania velky tlak na ten plast, ktory ti casom z toho zacne vrzgat (vynimka ak ma poriadne kovove telo) a nizsie klavesy su tiez neni uplne idealne pri hrani, ale to je mozno vec osobneho nazoru. Osobne mi este vadi mys, ktora je logicky blizko NB a bezne sa mi stavalo, ze som obcas narazil palcom o telo NB, co je tiez po chvile trochu otravna zalezitost.
    Takze ano, hrat na nom ide a v lepsich NB dokonca celkom obstojne, ale stale je to len "ide to". Klasickemu stolnemu PC s 27" obrazovkou je prioste tisic a jedno.
  • nightborne
    Rozhodně, nesnažil jsem se být konfliktní - jak to komu vyhovuje, tak nechť si hraje - to hodně lidí nechápe, když někdo uvádí jaká na své platformě shledává pozitiva, dost lidí to okamžitě považuje za nucení, aby na oné platformě hráli taky =).
  • Tak ja znam svoje potřeby, na PC sem odehral 10 let a nelituji jich, ale momentálně jsem ve stavu kdy je pro mě Konzole z ruzných specifických duvodu lepší. Co je dobre pro mě pochopitelně nemusí být dobre pro někoho jiného.
  • nightborne
    Pohodlnější rozhodně, o tom žádná. O levnější a účinnější by se dalo vcelku dost polemizovat, ale nerad bych zas rozpoutal diskuzní apokalypsu =)).
  • JezboX
    Samozřejmě že beru v podtaz velikost case a nároky na chlazení( a to hlavně hlasitost protože PC slouží hlavně jako HTPC). Mám case do který se vejdou jen low profile karty. Teď tam mám myslím nějakou letitou geForce 610x. Odpojil jsem ten pidi větrák co vydává zvuk jak u zubaře a karta ve 2D sice topí ale nehučí a uchladí se pasivně. Do toho mám chladič co v pasivu uchladí 45W procesor s prstem v nose. Z case všeho teplo tahá jeden 12cm větrák. Pokud bych měl všechno integrovaný v APU udělal bych odvod přímo nad procesorem a tahal všechen vzduch přes chladič procesoru ven z case. V PC by jako zdroj tepla zbyly jen paměti a napajeci kaskada a odtud by se snad od odvod postaral ten odtah.
  • A bude to PC vážit 1 kg abych ho mohl tahat všude a dá mi aspon 12 hodin na baterku? Práce s PC me živí a potřebuji ji mít přenosnou a na jednom zařízení abych nemusel přenášet data (ani cloudem) mezi dvouma mašinama...

K notasu si připojim Velkej monitor doma i v praci a mužu si to vzít kamkoliv z veškerou prací...

Tzn notas bych měl tak jako tak at bych měl deskop nebo ne, a když pak řeším zařízení jen na hry, je konzole mnohem lepší volba (levnější, učinější, pohodlnější)
  • Ty už by sis měl zašukat *1*
  • věř mi že vylepšená grafika by z nic moc hry skvělou hru nedělala.
    Pamatuju, že svého času jsem pařil Gothic 2 na low end počítači, nemohl jsem si nastavit viewing distance, takže svět před sebou jsem měl v mlze, a hra to byla přesto skvělá. Ne tak u Zaklínače, který navíc na high end i low end počítači vypadá uplně stejně (viz google). A věř mi že se mi to vůbec nesekalo, ale jelo to naprosto plynule.
  • lol tak to se nedivim, ze na Z3 porad nadavas, kdyz jsi to hral na necem co to sotva rozjede
  • za tech cca 20k co te stala konzole + notas (jestli ne vic) se da poskladat PC, ktere utahne hry stejne jako ta konzole + vsechny ostatni vyhody co PC maji
  • meleš blbosti. Hraju většinu věcí na notebooku a hrál jsem na něm i Zaklínače 3. Podívej se na stránky Goldmax (Eurocom) na nějaké modely výkonných notebooků. Notebook mám pracovně (výpočty, programování, vyhodnocování dat) i na hry, přenáším ho domů i do práce. Vždycky ho jen kabelem připojím k velkému monitoru. Zaklínače jsem nehrál na nejvyšší rozlišení, ale na střední už se dalo, a to je ten notebook 2 roky starý - i7, 16 GB RAM, G 870M. Všechno ostatní zvládá naprosto v pohodě. Je možné, že zachvíli zvládat přestane, ale co už.
  • Výkon cca jako v recenzi zmíněná HD 4400. Pokud se ti ve Windows ve "Správce zařízení" pod položkou "Grafické adaptéry" zobrazuje Intel HD 4000, tak stačí další monitor zapojit do grafického výstupu na základní desce (konektor je orientovaný na výšku, tedy o 90° otočený oproti výstupu na tvé HD7970).
    Pokud tam HD 4000 nevidíš, tak to už je složitější a to tu popisovat nebudu.
  • Takhle rozmazlenýho spratka bych moc chtěl.
  • Clanok urcite podareny a pre mnoho ludi aj mozno uzitocny. Inak je ale uplne k nicomu a hrat na Nb je na nic same o sebe, nie to este hrat na igpu. Vlastnim poriadny PC aj NB s i5 haswell + igpu a hry to sice spusti, ale je to des, takto hrat nieco je uz vazne sialenstvo. To je tak pre akutnych zavyslakov, nie pre cloveka, ktory sa chce normalne venovat hram.
  • Od Sandy Bridge byly Intel HD grafiky v pohodě. Pouze se dolaďovali ovladače. Už léta ale provozuju G530 (Celeron z řady Sandy) a nemá s akcelerací H264/x264 problém v jakémkoliv levelu i počtu Bframes.
    Před Sandy to bylo utrpení a jednalo se spíš o zobrazovadlo, akcelerace videa byla loterie zda to půjde či ne (záleželo na profilu encoderu). Stejně jako první Atomy s PowerVR grafikama.
  • Takové články sem patří, protože

a) mnoho lidí v práci / doma již používá NTB místo stolního počítače - přenosná zařízení jsou čím dá tím výkonnější
    b) v práci Vám většinou nekoupí nadupanou mašinu s dedikovanou grafikou
    c) ideálně bychom si i na takových strojích chtěli zahrát hry, které jsou třeba i pár let staré,ale pořád se nám líbí (u mne Diablo III, TES-Skyrim atd.)
    d) ne vždy člověk má chuť zapínat konzoli a některé věci se prostě lépe hrají na PC

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit